WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Moj maluch też mega spokojny, przeciąganie się ci jakis czas. W nocy w ogole go nie czuje.
    szonka ja tak samo cala noc spi....ja 3 razy wstaje sikac to nawet sie nie przeciagnie....dopiero rano daje o sobie znac
    teraz puknal 2razy nozka z boku i to wszystko...jak naciagnie noge to widze jak pieta przez brzuch wychodzi :) ale mi wciaz malo wolalabym go czesciej czuc...

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella zdrowka, wy to tez ciagle jakies atrakcje macie

Mistella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella drugi poród a zapalenie pęcherza że skurczami mylic no wiesz co 😉😉😉 żartuje oczywiście bidulka. Oby szybko ten lek pomógł !!

Nam się trafił niezapowiedziany gosc, a już szykowaliśmy się z mężem do malowania włosów ja pierdole czy to znak ? 😂😂😂🤣

Moja zachcianka wieczorna zjedliśmy z mężem wiaderko lodów haagen danz słony karmel i wiem że cukier bomba nawet nie mierze ale teraz na kolację zachciało mi się owsianki zwykłej na mleku z truskawkami i masłem orzechowym mniaaami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:02

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - śliczny pokoik. Bardzo po "mojemu" :-)

Co do ciąży - zanim zaczęliśmy starania byłam pewna tego że usunięcie chorej ciąży to oczywista oczywistość. Potem straciliśmy pierwsza. Kiedy pojawił się Ignas i czekałam na wyniki prenatalnych moja pewność stała się wspomnieniem. Drżałam na myśl że coś może być nie tak, bałam się podejmowania decyzji. To byłaby najtrudniejsza decyzja mojego życia. Nie wiedziałam co bym zrobiła. I na szczęście nie było mi dane przekonać się o wyborze.
    I nadal nie wiem co bym zrobiła. Co my byśmy zrobili.

Ja już dokupiłam wodę, herbatniki i te mini czekoladki ritter do torby. Chce dokupić jeszcze lizaki. Gdzieś ktoś pisał żeby nie brać cukierków tylko lizaki bo cukierka można przypadkiem połknąć i się zakrztusić. Mam już wszystko spakowane albo gotowe do spakowania.
    Na torbie przyczepiamy sobie kartkę co jeszcze muszę dorzucić - okulary w etui, maskarę, antyperspirant itp rzeczy które używam na co dzień a nie chce kupować podwójnie.

I zaczynam już trząść portkami lekko 😁

Paula kiedy będziesz się opychać tymi słodkościami?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka moja Leonka też dzisiaj mi za wszelką cenę chce rozerwać brzuch tak się wygina przeciąga o wypycha że te rozstępy to od tego 😉 a jak mi wejdzie w spojenie to po prostu płaczę, a mój biedny mąż tylko patrzy na mnie i wręcz prosi żebym mu powiedziała jak ma mi pomóc no ale ja sama nie potrafię sobie pomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Paula kiedy będziesz się opychać tymi słodkościami?
    Jak to kiedy !!! Na porodówce!!! Po porodzie dieta 😉 więc to ostatni dzwonek. Ja mam 4 duże czekolady 7 lizaków 2 batony biszkopty herbatniki i wodę 😉 a jeszcze mam zamiar kupić wodę kokosową przypomniałam sobie

mysla.nieskalana, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Hej, ja wygrałam wszystko ... myślałam ze bóle podbrzusza które mam i parcie na sikanie to objawy zbliżającego się porodu, wczoraj poszłam do lekarza i okazało się ze mam zapalenie pęcherza... monural w ruch a wieczorem i w nocy krwiomocz już, masakra.dzis wypiłam 3 litry wody aby przefiltrować nerki i nie widzę krwi gołym okien w moczu ale jeszcze coś tam mnie lekko piecze, za 2 dni powtórka monuralu , jestem głupia ! Tak się załatwiłam !
    Poza tym mam kamice nerkowa ale nie czuje bólu nerek a znam doskonale ten ból, wiec to pęcherz był...

o matko... znam ten ból.. ale jak mogłaś go nie powiązać z zapaleniem pęcherza? :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co wy z tymi lodami macie mi sie cala zime o lodach nie przypomni :)
    ide myc glowe zeby wyschla przed spaniem jutro przychodzi siostra meza na sesje bedziemy fotografowac nasze brzuchy :) ona ma tydzien mlodsza ciaze a brzuch 2 razy wiekszy ale wagowo i wzrostowo jestesmy takie same chyba dziecie wieksze

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak to kiedy !!! Na porodówce!!! Po porodzie dieta 😉 więc to ostatni dzwonek. Ja mam 4 duże czekolady 7 lizaków 2 batony biszkopty herbatniki i wodę 😉 a jeszcze mam zamiar kupić wodę kokosową przypomniałam sobie

o kurde.. niezły arsenał....

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella współczuję. Dużo zdrówka.
    Karmelka.. Poszalalas :) ja mam 2 musy w tych torebeczkach owocowe i bellvita.

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    co wy z tymi lodami macie mi sie cala zime o lodach nie przypomni :)
    ide myc glowe zeby wyschla przed spaniem jutro przychodzi siostra meza na sesje bedziemy fotografowac nasze brzuchy :) ona ma tydzien mlodsza ciaze a brzuch 2 razy wiekszy ale wagowo i wzrostowo jestesmy takie same chyba dziecie wieksze

bomba! czekamy na efekty! :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Mistella współczuję. Dużo zdrówka.
    Karmelka.. Poszalalas :) ja mam 2 musy w tych torebeczkach owocowe i bellvita.

Jezu.. do głowy by mi nie przyszło pakować słodkości do torby... to tak, żeby się najeść przed porodem czy po? czy jakiś spadek cukru się szykuje? o co kaman? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wpieprzam slodycze i mleko na potege bo boje sie ze bede miala po porodzie zakaz jak z pierwsza corka i dietką...o sucharach bylam

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    o kurde.. niezły arsenał....
    Ja ze sobą będę miała słodyczo-żarłacza więc on myślę potrzebuje tej energii jeszcze sobie zażyczył ochydne Red bulle fujka

• stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedno pytanie z serii czy tez tak macie?

u mnie przewaznie dzieje sie to w samochodzie ( chyba pozycja siedzaca wyprostowana ma na to wplyw) normalnie boli mnie kregoslup ale nie tak po kosciach ale chyba po nerwach cos idzie?

nie wiem czy to mozliwe? dzis jak mnie wzielo to bolalo od srodka glowy przez kark po calej dlugosci kregoslupa az do kosci ogonowej...tak jakby prad przechodzil trzyma ze 2 minuty i puszcza.Dziwne uczucie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 a czym energię podczas porodu chcesz pozyskiwać??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    jedno pytanie z serii czy tez tak macie?

u mnie przewaznie dzieje sie to w samochodzie ( chyba pozycja siedzaca wyprostowana ma na to wplyw) normalnie boli mnie kregoslup ale nie tak po kosciach ale chyba po nerwach cos idzie?

nie wiem czy to mozliwe? dzis jak mnie wzielo to bolalo od srodka glowy przez kark po calej dlugosci kregoslupa az do kosci ogonowej...tak jakby prad przechodzil trzyma ze 2 minuty i puszcza.Dziwne uczucie.
    Nie mam nic takiego , a może to skurcze ?

• stresant Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Nie mam nic takiego , a może to skurcze ?
    na plecach ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aplikacja mi pokazuje że jutro 37+0 czyli że 38 tydzień ciąży zaczynam a moje dziecko szybko będzie przybierać na wadze.... Zalamalam się

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka77 a czym energię podczas porodu chcesz pozyskiwać??

a to można jeść??? hmmm a jak znieczulenie biorę? to przecież nie można jeść... hmmmmm

jakby sie coś odpukać działo.. ? to lepiej może nie jeść? żeby się nie zachłysnąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2019, 21:20

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2332 2333 2334 2335 2336 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ