X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36 jak to jest z tą cesarką. Co wtedy się czuje? Co robia po zabraniu dziecka ... Jak jest z tym szyciem i potem że znieczuleniem. Do czego można porównać ten ból po cięciu?
    Mówię do męża że nie dość że rozstępy na brzuchu to jeszcze blizna... A ten do mnie przynajmniej ci cipki nie pocharata. No kuźwa pocieszył mnie i wsparł na duchu.
    Popłakałam się bo już widzę to jak ja wyciągną i zabiorą. Jak ja przeżyje ten czas zanim mi ja dadzą...
    Po pierwsze Karmelka to się uspokój! Przestań tak panikowac :)
    Mówię w dobrej wierze, bo Cię bardzo lubię ale chyba trochę trzrba Tobą potrzasnac.
    Jak pisałam.. Oczywiście że są takie co rodzą w 20 min ale to jednak bardziej w filmach ;), zobacz sama co Mistella pisze.. Kiedy wody odeszły a co się dzieje dalej.. I wielorodka!
    Ja równo po 2 latach od pierwszej cc chciałam spróbować sn.. I miałam rozejscie i mały wiesz ile ważył. Spróbowałam.. Nie umarłam...nic mi się nie stało. Nie rodziłam sama w stodole tylko byłam pod opieką lekarzy o w odpowiednim momencie uznaliśmy że nie ma sensu dalej robimy CC.
    Co do cc.. No ból jak ból.. Po prostu rana ciągnie więc ciężej się wyprostować, ale jak się nad sobą nie uzalasz po o bierzesz do roboty (trzrba chodzić, chodzić i chodzić!) to szybko się ładnie rana rozchodzi :)
    Co do rzeczy które się mogą stać... Mogą się stać i przy SN i przy CC i nikt Ci nic nie zagwarantuje.. Ale też pamiętaj że źle rzeczy to jest tak statystyczny odsetek że nawet nie warto mówic. Po 2 cc super ładna blizna, figura. No ja nie mam się do czego przyczepić.
    Trochę przyjmij na klate to co mówią i radzą lekarze. Nie ważne jak dziecko przyjdzie na świat. Ważne że będzie z Wami zdrowe i kochane! :)
    Jeżeli Tobie pozwolą podjąć decyzję to podejmij taka która da Ci spokój w sercu i radość... A jak się skończy to i tak nie wiesz!! :)
    Ja trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki tylko proszę Cię 5 wdechow i 5 wydechow!! :)
    Jak chcesz pytać dalej o coś pytaj śmiało. Wszystko Ci opowiem. Nie ja jedna zresztą miałam TU CC. Tak samo ryczalam jak mi pokazali małego wyciagnietego z brzucha. Calowalalam go. Cudne było to jak się odezwałam do niego to przestał płakać.. Poszedł do taty. Tak samo magiczny moment. Masz swojej dziecko! Co może być bardziej lub mniej magicznego! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 03:12

DorotaAnna, Misiabella, Fasolka77, AniaKJ, estrella, Paula 90, Kasiulka90, martusiawp, espoir, Lolka30, mysla.nieskalana, Kiwona lubią tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak 21 marca ma być pełnią więc się porody zaczęły 😜 która następna ?😃 Mistella powodzenia ❤️

martusiawp lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 04:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię prawie całą noc. Przez ból pleców. Spodziewałam się ze tak będzie. Może po 2-3 nocach będzie lepiej, ale ja mam tak że często jak zmienię łóżko i śpię na jakimś nowym (obcym) to mnie boli dół pleców. A te szpitalne takie wyleżane, skrzypiące trochę. Nie ma pozycji bez bólu więc nie śpię. Trzeba się będzie jakoś przyzwyczaić. W domu też miałam poduszkę ciążową, tu nie mam.

Mistella myślę o Tobie co tam się dzieje, u Ciebie pewnie ciężka noc, oby się rozkręciło, czekamy na wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 04:49

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczko, dziś mam KTG na 15, później wrzucę Wam zapis,

Basia, moja noc też taka nie ta, mam przeczucie, że to już tak blisko,

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina wytrzymaj jeszcze troszkę, kilka dni dłużej a dziecko będzie bezpieczniejsze :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ja też jestem przerażona! Czy to będzie SN czy CC ale cały czas sobie powtarzam, weszła to i wyjść MUSI 😋

B_002, martusiawp, espoir, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolina wytrzymaj jeszcze troszkę, kilka dni dłużej a dziecko będzie bezpieczniejsze :)

Oj tak wiem ale czuję, że brzuch już nie ten. Śnią mi się sny, że rodzę, masakra, jakiś obłęd.
    Chociaż ta moja znajoma mówiła ostatnio, że z takimi skurczami okresowymi to chodziła dobre 3 tygodnie, ale wiadomo reguły nie ma.

Dziś czekam na M i jedziemy do położnej na mierzenie, później na pierwsze KTG, zobaczymy jak się to przedstawia.

Basia, wiem jak ciężko jest spać w szpitalu i mocno Cię przytulam! Jak się czujesz psychicznie ?

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia dobrze że w szpitalu będą mieli oko na Ciebie! Czasem warto sprawdzić, może być to npo prostu mały genetycznie dzieciaczek tak jak na razie się okazuje u mnie. To już taki etap że nie ma co się zamartwiać najwyżej go wyciągną żeby w spokoju rósł poza brzuszkiem, czasem tak jest lepiej.

Mistella!! Trzymam kciuki daj znać jak urodzisz!

B_002, Sansivieria lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, wiem jak ciężko jest spać w szpitalu i mocno Cię przytulam! Jak się czujesz psychicznie ?
    Ja się dobrze czuję :) Ogólnie to bardzo dawno nie byłam w szpitalu, ostatnio w liceum. Wiadomo że wygodnie nie jest ale ja mam takie podejście że czasem jak trzeba to trzeba i nie będę marudzić.
    Miałam wczoraj torbę w bagażniku na wszelki wypadek więc brałam pod uwagę tą ewentualność że zostanę, choć oczywiście wolałabym być w domu. Ale to dla dobra dziecka więc wszystko można znieść.
    No i już niedługo przecież, to mi dodaje energii :)

Karollinax26, AniaKJ, Misiabella, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 05:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna ja właśnie trzymam się myśli że nic jej nie jest tylko jest małym dzieckiem i to u nas rodzinne :)
    W razie czego ciąża już donoszona więc sobie poradzi po tej stronie brzucha.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jeszcze bym wolała żeby tak z tydzień sobie posiedziała, prawdopodobnie mi podadzą coś na zwiększenie przepływów co spowoduje szybszy wzrost dziecka w ostatnich dniach. Byłoby dobrze :)
    Jutro się okaże.
    Więc z tą pełnią to mi się nie spieszy.
    Basiu a Tobie to wyszło na wcześniejszych badaniach, że przepływy marne?
    Przecież u Ciebie zawsze wszystko książkowo było.
    Ja tam nadal uważam, że Zosia drobna po mamusi i wszystko jest w porządku.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 najgorsze jest to dla mnie, że się nastawiłam, pozniej myslalam,że ok jest możliwość CC więc muszę brać to pod uwagę, ale jak przestało mnie bolec to znowu się cieszyłam. Wczoraj troszkę podchodziłam, wstałam rano do łazienki i oczywiście ból taki ze kroczki jak pingwin robię . 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu a na IP nic ci nie powiedziala o pomiarach czy przepływach jak szyjka?
    Na obchodzie musisz sama pytać oni nie są wylewni jak nie dopytasz sami za dużo nie powiedzą. Potem nagle się dziwisz że cię położna woła na wymazy albo kolejne pobieranie krwi. Ja zawsze położna pytałam co tym razem.
    U mnie podczas obu pobytów zawsze jedna z dziewczyn brała te zastrzyki w brzuch na przepływy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 06:26

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No i się doczekałam.
    Miałam badanie ginekologiczne i USG.
    Tamto KTG wyszło prawidłowe.
    Z USG pomiary takie jak w piątek więc podejrzenie hipotrofii.
    Zostawili mnie w szpitalu.
    Leżę sobie właśnie znów podpięta pod KTG. Porobią mi badania na dniach i powiedzieli że przed porodem już nie wyjdę.
    Także zmiana planów, rodzę w Ujastku.
    Karmelka może się spotkamy na oddziale :)

Trzymajcie sie Basia! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..

DAFFI jak się czujesz? byłaś na IP czy ból minął?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nici z rabatu w Gemini :(

Dzień dobry.

Jako Apteka internetowa w oparciu o przepisy obowiązującego nas Prawa Farmaceutycznego, nie możemy udzielać dodatkowych rabatów na oferowane produkty czy też prowadzić programów lojalnościowych. Dlatego też niezwykle ważne jest dla nas, aby ceny produktów dostępne w ofercie naszej Apteki były jak najniższe.

Z pozdrowieniami,

Daria Węgierska
    Specjalista ds. Obsługi Klienta
    Biuro Obsługi Klienta

Nowakowa92, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Odeszły mi wody , dam znać po porodzie :) trzymajcie kciuki i się pomódlcie za nas !

oho!!! zaczyna się! Powodzenia Mistella!!! :) pełnia !!!! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, ja dziś mam tych skurczy sporo, aż się boję tego KTG jutro 😞

jutro czy dziś? bo pisałaś parę minut po północy :) o której się podpinasz? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spadam na badania!

mam nadzieję, że wszystkie wyspane, decyzje w nocy podjęte, strasz odszedł w niepamięć a Mistella już tuli Maluszka! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu a Tobie to wyszło na wcześniejszych badaniach, że przepływy marne?
    Przecież u Ciebie zawsze wszystko książkowo było.
    Ja tam nadal uważam, że Zosia drobna po mamusi i wszystko jest w porządku.
    Na wcześniejszych badaniach przepływy były dobre. Ogólnie wszystko wygląda w porządku, te przepływy chyba też nie są złe, ale mi tylko wczoraj jedna położna wspomniała że być może mi coś dadzą żeby były jeszcze lepsze żeby dziecko trochę "podtuczyć" na koniec :P
    Na wcześniejszych USG Zosia była mniejsza niż średnia ale była w normie, teraz już za duża różnica wychodzi więc może wolniej rośnie na koniec.

Karmelka zauważyłam że muszę o wszystko pytać bo sami nie są wylewni. I będę tak robić, wczoraj na IP to tak się wszystko szybko działo że nie zapytałam o każdą rzecz.

Tunia76 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 2380 2381 2382 2383 2384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ