X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju! Mistella, co za emocje! ❤ Trzymam kciuki za szybką akcję i zdrowe serduszko 😘

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Odeszły mi wody , dam znać po porodzie :) trzymajcie kciuki i się pomódlcie za nas !
    Powodzenia kochana! Trzymam mocno kciuki... Jeszcze chwilka i będziecie się tulić.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    jak ja bym chciala tez tak cos porobic...pol dnia lezenia i wykonczona jestem :)

zgagowe dziewczyny ...chyba tez mam zgage co chwile tak jakbym chciala beknac ale nie bekne,tylko mi podejdzie do gardla i okropny bol:( musze zapic inaczej bym umarla....i popijam taka zimna woda.....za chwile znow powtorka....to chyba zgaga nie wiem bo nigdy czegos takiego nie mialam....
    Mleka spróbuj a nie wody. To neutralizuje kwasy z żołądka. Chyba że masz w domu jakieś tabletki na zgagę ale skoro mówisz że nigdy nie miałaś to pewnie nie. Albo migdałów spróbuj jak masz, podobno pomagają chociaż na mnie chyba nie działały.

f1d9680377.png

Wysłany: 18 marca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia dobrze ze będziesz pod kontrolą i że Cie nie stresuje ten pobyt w szpitalu :)

Mistella to super, trzymam kciuki :)

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Mistella! Jesteśmy z Tobą! ❤️ Wysyłamy kciuki i zdrowaśki ze świata! 😘

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Basiu, a na ktorym centylu jest Twoje dziecie obecnie i jaka waga, bo nie jestem pewna czy dobrze zapamietalam?
    W piątek była 2342g. Dzisiaj na IP mi nie powiedziała ile ale na monitorze widziałam że pomiary wychodzą na podobny tydzień jak w piątek (+te 3 dni). Nie wiem który to centyl, ale jak patrzyłam na siatki centylowe jeszcze w domu to 3 tyg różnicy to już raczej poniżej 10 centyla lub tak na granicy. Będę się więcej dopytywać jutro, dzisiaj to było tak wszystko dość szybko i mnie już kierowali dalej więc nie zadawałam zbyt wielu pytań bo oni ciągle o różne rzeczy pytali.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Odeszły mi wody , dam znać po porodzie :) trzymajcie kciuki i się pomódlcie za nas !
    Mistella super! Trzymamy kciuki! :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka mnie też te palce już bolą coraz bardziej, dzisiaj mówiłam mojej prowadzącej to nabrzmienie od zatrzymanej wody powiedziała że na tym etapie to fizjologia i że normalne.

Kasia, dzięki za info! 😊 bo trochę mnie to zaczynało martwić ..

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella! Trzymamy kciuki całymi garściami!!!

age.png
    age.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka przed Tobą trudna decyzja i na bank podejmiesz tą właściwą. Jeżeli to wszystko jest na granicy to nie ma co ryzykować. A w Twoim szpitalu podczas cc nie może byc mąż?

Ja szczerze mówiąc przemyślałam wszystko w mojej sytuacji i jeżeli będę miała wogóle prawo się wypowiedzieć podczas kwalifikacji do porodu to wybiorę cc.Mam za sobą poród sn(po cichu liczyłam na małą poprawkę przy tym porodzie)i o ile wspominam naprawdę dobrze itd to przy okazji tego porodu,tej ciąży i wszystkiego co się zmieniło w zw.z moim stanem zdrowia od czasu pierwszego porodu(11lat)nie chcę ryzykować...
    Ale ja sobie mogę gadać a lekarz może mi po prostu kazać próbować rodzić naturalnie...A ja i moje tętno plus tętno Małego,cukrzyca, itd...Zobaczę co mi powiedzą 27 marca w klinice

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 23:55

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png

Wysłany: 18 marca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi jakim cudem masz termin na 13 kwietnia i 35 tc? Ja mam dokładnie ten sam dzień i mam 36+2. Powiedz ze masz jakiś błąd w suwaczku bo jak się okaże że to ja jestem o tydzień do przodu to się za łamie :)

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella ❤❤❤ trzymamy kciuki za Was ❤❤❤ POWODZENIA 😘😘😘😘

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ojej 😔 Basiu, przykro mi, że Cię wzięli tak nagle i z zaskoczenia. Ale lekarze wiedzą, co robią, mają doświadczenie i trzeba im zaufać. Będziesz miała dobrą opiekę, a mąż się zajmie domem 😘 To rzeczywiście chyba Ty będziesz tą, która urodzi w pełnię 😄😄
    Jeszcze bym wolała żeby tak z tydzień sobie posiedziała, prawdopodobnie mi podadzą coś na zwiększenie przepływów co spowoduje szybszy wzrost dziecka w ostatnich dniach. Byłoby dobrze :)
    Jutro się okaże.
    Więc z tą pełnią to mi się nie spieszy.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś mam tych skurczy sporo, aż się boję tego KTG jutro 😞

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha, spoko spoko, właśnie miałam prostować w stopce, że 13 kwietnia to termin wg usg, ale według om to mam 18 kwietnia, jak kilka z Was tutaj. Suwaczek ustawiałam dosyć wcześnie, a poźniej po 12 tc nie poprawiłam. Więc mam te 5 dni różnicy.
    I na początku się cieszyłam, że ta ciąża z usg starsza o 5 dni niż z om, ale teraz to bym chętnie zostawiła sobie tylko ten 18 kwietnia...

malutka_mycha lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrwa Kochane , rozwarcie na dwa palce skurczyki słabe ... może i mąż się załapie jak o 6.30 odwiezie córkę do pkola 😅

Nowakowa92, nick nieaktualny, Tunia76, Fasolka77, Kasiulka90, martusiawp, Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość

• Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella trzymam kciuki żeby jednak szybko i bezboleśnie poszło 😁

74di20mmhhjfjws7.png
  • Nowakowa92 Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień podczytuje, co dzieje się u Was, ale jakoś nie miałam siły pisać, bo nawet palce mnie bolą. Ostatnie kilka dni jest dla mnie masakryczne - dosłownie już chyba wszystko co możliwe mnie boli.
    Dzisiaj doszedł okropny ból prawego biodra z jednoczesnym bólem i naciąganiem prawej nogi i pośladka 😕 az noga cala drętwieje. Cały dzień męczą skurcze więc już może niedługo😎 a na dokladke tak mi spuchły paluchy że pierwszy raz od 3 lat nie mam na sobie obrączki 😏

74di20mmhhjfjws7.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella, pomodlone, będzie dobrze! :)
    Ale moment trafiłam, zaczyna się dziać :)

Jak ja za Wami tęsknię!!! U mnie wszyscy w rodzinie chorzy, jestem sama z Szymonkiem można powiedzieć. Ale jakoś sobie radzimy, co z tego, że makijaż oczu mam z zeszłej środy - wykruszy się w końcu :P

Ja się czuję dobrze. Rana trochę boli przy wstawaniu, siadaniu, ale poza tym rewelacja. Dziś w nocy spałam 3 h, więc jak młody bóg ;)

Czyli India, ja, Mistella - kto następny? Basia, coś na szybko widziałam, że u Ciebie też coś się kroi?
    Karola, jakie te skurcze miałaś, masz wydruk?

Ja właśnie udoilam laktatorem 180 ml mleka (mały pije jednorazowo 60 ml). Dla mnie monitor oddechu i laktator to must have.
    Idę przebierać slodziaka, bo walnął już nie wiem którą dziś kupę :P

espoir, DorotaAnna, nick nieaktualny, Tunia76, Misiabella, Fasolka77, Franka2104, nick nieaktualny, AniaKJ, nick nieaktualny, Kasiulka90, martusiawp, Natalia-tosia, Nowakowa92, Lolka30, mysla.nieskalana, Kiwona, Anete, Bubek lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella kciuki mocno zacisniete!!!! :)

‹‹ 2379 2380 2381 2382 2383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ