Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
stresant wrote:jak ja bym chciala tez tak cos porobic...pol dnia lezenia i wykonczona jestem
zgagowe dziewczyny ...chyba tez mam zgage co chwile tak jakbym chciala beknac ale nie bekne,tylko mi podejdzie do gardla i okropny bol:( musze zapic inaczej bym umarla....i popijam taka zimna woda.....za chwile znow powtorka....to chyba zgaga nie wiem bo nigdy czegos takiego nie mialam.... -
Misiabella wrote:Basiu, a na ktorym centylu jest Twoje dziecie obecnie i jaka waga, bo nie jestem pewna czy dobrze zapamietalam?
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:Karolinka mnie też te palce już bolą coraz bardziej, dzisiaj mówiłam mojej prowadzącej to nabrzmienie od zatrzymanej wody powiedziała że na tym etapie to fizjologia i że normalne.
Kasia, dzięki za info! 😊 bo trochę mnie to zaczynało martwić ..
-
Karmelka przed Tobą trudna decyzja i na bank podejmiesz tą właściwą. Jeżeli to wszystko jest na granicy to nie ma co ryzykować. A w Twoim szpitalu podczas cc nie może byc mąż?
Ja szczerze mówiąc przemyślałam wszystko w mojej sytuacji i jeżeli będę miała wogóle prawo się wypowiedzieć podczas kwalifikacji do porodu to wybiorę cc.Mam za sobą poród sn(po cichu liczyłam na małą poprawkę przy tym porodzie)i o ile wspominam naprawdę dobrze itd to przy okazji tego porodu,tej ciąży i wszystkiego co się zmieniło w zw.z moim stanem zdrowia od czasu pierwszego porodu(11lat)nie chcę ryzykować...
Ale ja sobie mogę gadać a lekarz może mi po prostu kazać próbować rodzić naturalnie...A ja i moje tętno plus tętno Małego,cukrzyca, itd...Zobaczę co mi powiedzą 27 marca w kliniceWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 23:55
-
Kasiulka90 wrote:Ojej 😔 Basiu, przykro mi, że Cię wzięli tak nagle i z zaskoczenia. Ale lekarze wiedzą, co robią, mają doświadczenie i trzeba im zaufać. Będziesz miała dobrą opiekę, a mąż się zajmie domem 😘 To rzeczywiście chyba Ty będziesz tą, która urodzi w pełnię 😄😄
Jutro się okaże.
Więc z tą pełnią to mi się nie spieszy.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Malutka_mycha, spoko spoko, właśnie miałam prostować w stopce, że 13 kwietnia to termin wg usg, ale według om to mam 18 kwietnia, jak kilka z Was tutaj. Suwaczek ustawiałam dosyć wcześnie, a poźniej po 12 tc nie poprawiłam. Więc mam te 5 dni różnicy.
I na początku się cieszyłam, że ta ciąża z usg starsza o 5 dni niż z om, ale teraz to bym chętnie zostawiła sobie tylko ten 18 kwietnia...
malutka_mycha lubi tę wiadomość
-
Cały dzień podczytuje, co dzieje się u Was, ale jakoś nie miałam siły pisać, bo nawet palce mnie bolą. Ostatnie kilka dni jest dla mnie masakryczne - dosłownie już chyba wszystko co możliwe mnie boli.
Dzisiaj doszedł okropny ból prawego biodra z jednoczesnym bólem i naciąganiem prawej nogi i pośladka 😕 az noga cala drętwieje. Cały dzień męczą skurcze więc już może niedługo😎 a na dokladke tak mi spuchły paluchy że pierwszy raz od 3 lat nie mam na sobie obrączki 😏 -
Mistella, pomodlone, będzie dobrze!
Ale moment trafiłam, zaczyna się dziać
Jak ja za Wami tęsknię!!! U mnie wszyscy w rodzinie chorzy, jestem sama z Szymonkiem można powiedzieć. Ale jakoś sobie radzimy, co z tego, że makijaż oczu mam z zeszłej środy - wykruszy się w końcu
Ja się czuję dobrze. Rana trochę boli przy wstawaniu, siadaniu, ale poza tym rewelacja. Dziś w nocy spałam 3 h, więc jak młody bóg
Czyli India, ja, Mistella - kto następny? Basia, coś na szybko widziałam, że u Ciebie też coś się kroi?
Karola, jakie te skurcze miałaś, masz wydruk?
Ja właśnie udoilam laktatorem 180 ml mleka (mały pije jednorazowo 60 ml). Dla mnie monitor oddechu i laktator to must have.
Idę przebierać slodziaka, bo walnął już nie wiem którą dziś kupęespoir, DorotaAnna, Karmelllka90, Tunia76, Misiabella, Fasolka77, Franka2104, Lili90, AniaKJ, estrella, Kasiulka90, martusiawp, Natalia-tosia, Nowakowa92, Lolka30, mysla.nieskalana, Kiwona, Anete, Bubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny