X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej 😔 Basiu, przykro mi, że Cię wzięli tak nagle i z zaskoczenia. Ale lekarze wiedzą, co robią, mają doświadczenie i trzeba im zaufać. Będziesz miała dobrą opiekę, a mąż się zajmie domem 😘 To rzeczywiście chyba Ty będziesz tą, która urodzi w pełnię 😄😄

B_002 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Basiu, ściskamy mocno ♥️ Zdawaj nam relacje na bieżąco, plis 😘

Ja chodzę po schodach normalnie, bo nie mam windy. Czasem wleze i spoko, a czasem po 1 schodki i Zadyszka i zawroty głowy. 2 piętro, więc daleko nie mam. Zakupy kosze, jeśli robię je sama, ale zwykle już K robi. Ja byłam dzisiaj w Aldiku, kupiłam wodę i przekąski plus parę innych rzeczy i wtargalam to jakoś. Ja nie sądzę, aby u mnie miało się coś dziać, mam jeszcze ponad miesiąc. Jeszcze mam w planach umyć okna, bo moje koty syfia je na potęgę. Do tego reszta prania i prasowania, bieżące porządki w domu, w weekend malujemy, gotowanko... Ciągle jest coś do zrobienia i póki daje rade to zamierzam się ruszać. A jak jest dzień, że ból mnie przerasta, to leżę i tyle.
    jak ja bym chciala tez tak cos porobic...pol dnia lezenia i wykonczona jestem :)

zgagowe dziewczyny ...chyba tez mam zgage co chwile tak jakbym chciala beknac ale nie bekne,tylko mi podejdzie do gardla i okropny bol:( musze zapic inaczej bym umarla....i popijam taka zimna woda.....za chwile znow powtorka....to chyba zgaga nie wiem bo nigdy czegos takiego nie mialam....

• Karollinax26 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, szpital to nic przyjemnego(przynajmniej dla mnie) ale jesteś w dobrych rękach! Już niedługo będziesz tulić Zosię, zobaczysz! ☺️
    Przyznam Ci, że dziś myślałam o Tobie, że już jesteś co raz bliżej porodu.
    Bądź z nami na bieżąco i informuj co tam u Was słychać! 😊

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tunia jesli coreczka Basi nie rosnie to musi sie urodzic bo lepiej jej bedzie po drugiej stronie....niz jakby miala "glodowac" w brzuchu
    No chyba, że tak. Ja to jestem zielona w tych sprawach.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Boże Daffi, współczuję! Ten ból jest okropny! Trzymam kciuki, aby zlagodnialo!
    Boje sie dopuscic do paniki bo wtedy to juz poplyne. Jak zaczna sie wymioty to nie mam sie co łudzić.. A czuje sie okropnie tak mnie kluje pod lopatka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:29

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie latam po schodach. Najpierw mieszkaliśmy na 4 bez windy. Potem na 7 z windą, ale nie lubię wind więc chodziłam. Potem krótko na parterze i znowu 3 piętro.
    Są dni że mogę dosłownie wbiec a w inne staje na półpiętrze.

Ja się melduje z łóżka wyłożonego podkładem ;-)

Boli mnie dziś spojenie, głównie po prawej stronie. I przed chwilą miałam dwa silniejsze skurcze. Ale przeszło. Plus Ignas chyba zmiażdżył mi już pęcherz i szyjkę.
    Trzy godziny spałam po południu i już mi się chce spać jak cholera. Podobno w trakcie snu wydzielają się te hormony wzrostu. Ciekawe czy to w ciąży ma jakiś wpływ ;-)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, a na ktorym centylu jest Twoje dziecie obecnie i jaka waga, bo nie jestem pewna czy dobrze zapamietalam?

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    za każdym razem jak widzę słowo Ujastek, to od razu mam przed oczami program "Moje 600 gramów szczęścia".
    Ja tak samo!!! Pozytywne skojarzenia 😊😊😊

espoir lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Ja tak samo!!! Pozytywne skojarzenia 😊😊😊
    jak byłam w ciąży z Bartusiem to leciał ten program. obejrzałam wszystkie odcinki, a ile się zryczałam przy tym :P

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu bardzo dobre masz podejście do tego pobytu w szpitalu. Trzeba to trzeba, nawet jeśli Cię tylko będą obserwować to będziesz się czuła bezpieczniej pod opieką na końcówce ciąży. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Karmelka decyzja należy do Ciebie oczywiście, ja chyba zdecydowałabym sie na CC ale nie na zimno tylko po rozpoczęciu akcji.

B_002 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymaj się tam dzielnie 😀 jesteście w dobrych rękach no i skoro do samego porodu tam zostajesz to faktycznie nie ma opcji porodu z zaskoczenia gdzieś w sklepie np.
    Na którym centylu jest maleństwo?

Ujastek chyba wszyscy znają za sprawą tego programu o wcześniaczkach 🥰 rety...ile łez wylałam oglądając to...😢

Karmelka dzięki za odp.co do prześcieradła do wózka. Znalazłam na ebay😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, tulę bo znam ten ból!
    Oczywiście życzę Ci, żeby to nie był atak 😘

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka życzę wybrania satysfakcjonującej decyzji :)
    Basia.. W końcu w sumie poodpoczywasz porządnie. Kciuki żeby było znosnie!
    Daffi współczuję na Maxa strasznie. Życzę Ci żebyś zasnela.. Przespala cała noc a rano jak ręką odjal :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dzwonię się zarejestrować na kwalifikację, zobaczę co do powiedzenia ma ordynator i jak to widzi ...
    Troszkę boje się czekania akcje bo jak mnie kupnie w sobotę lub niedzielę to zawsze są lekarze ci młodsi głównie... Taka cesarka tylko z nimi :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 jak to jest z tą cesarką. Co wtedy się czuje? Co robia po zabraniu dziecka ... Jak jest z tym szyciem i potem że znieczuleniem. Do czego można porównać ten ból po cięciu?
    Mówię do męża że nie dość że rozstępy na brzuchu to jeszcze blizna... A ten do mnie przynajmniej ci cipki nie pocharata. No kuźwa pocieszył mnie i wsparł na duchu.
    Popłakałam się bo już widzę to jak ja wyciągną i zabiorą. Jak ja przeżyje ten czas zanim mi ja dadzą...

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja dzis po wizycie. Zwolnienie mam juz do konca porodu i to do tego drugiego terminu z om, czyli 2 maja :) Gbs mi pobrala, ale normalnie takim patyczkiem, nic prawie nie czulam, a u Pauli to byla jakas ostra akcja :) Ale moze ma prawidlowiej pobrane :) Sprawdzila przeplywy i sa w porzadku. Maly wg jej pomiarow ma 2307 g. Poprzednik w 36 tc wazyl podobno 2400, wiec mysle ze maja zblizona wage.
    Ja też ledwo to poczułam a po opisach tutaj byłam lekko posrana :)

Misiabella lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka mnie też te palce już bolą coraz bardziej, dzisiaj mówiłam mojej prowadzącej to nabrzmienie od zatrzymanej wody powiedziała że na tym etapie to fizjologia i że normalne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja GBSa miałam pobieranego normalnie na wizycie i nic nie czułam lekkie łaskotanie , a drugi raz pobrali mi w szpitalu i taka młoda położna wsadziła mi w tyłek ten patyczek bez uprzedzenia więc byłam ściśnięta 🤣🤣🤣🤣😂

• Mistella Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odeszły mi wody , dam znać po porodzie :) trzymajcie kciuki i się pomódlcie za nas !

KarmeLoVe, Kasiulka90, Karmelllka90, malutka_mycha, Karollinax26, Anete, B_002, MamaAga85, Syska2202, Mama36, espoir, DorotaAnna, Misiabella, Fasolka77, Franka2104, AniaKJ, estrella, Paula 90, Kiwona, martusiawp, Natalia-tosia, Szonka, Lolka30, mysla.nieskalana, ago91 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Odeszły mi wody , dam znać po porodzie :) trzymajcie kciuki i się pomódlcie za nas !
    Jesteśmy z Tobą ❤❤❤
    Powodzenia i czekamy na wieści.

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2378 2379 2380 2381 2382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ