X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu a ja myślałam, że piszesz z domowego łóżeczka.
    Współczuję pobytu w szpitalu.
    Nie rozumiem co ma pomóc leżenie w szpitalu.
    Przecież nic sie nie dzieje, przecież malutka nie urośnie więcej w szpitalu.
    Basiu wytłumacz głupiej koleżance.

Tak Was kładą w tych Krakowskich szpitalach, ze boję się iść na kontrolę w Koperniku.
    Tunia jesli coreczka Basi nie rosnie to musi sie urodzic bo lepiej jej bedzie po drugiej stronie....niz jakby miala "glodowac" w brzuchu

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    własnie patrzę przez okno i... PEŁNIA! Która dziś rodzi? :)
    ja pewnie nie będe spać dobrze bo w pełnię nigdy dobrze nie śpię.. a jutro o 6 pobudka i na badania rano jadę....
    Według Internetu pełnia ma być 21.03. i ja Wam pisałam kilka dni temu, że strzelam, że co najmniej jedna z naszego wątku wtedy urodzi 😄

martusiawp, valetta94, Syska2202, Mama36, B_002, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Tego dnia nawet na uck były miejsca. Bo przy mnie 3 babki przyjęli i jeszcze dla mnie miejsce było w razie co. Więc lepiej w pełnię się nie pachajmy.Ale wiesz co, mówisz że pusto było na Zaspie a jedną babka przyszła ok. 24 że właśnie ją z Zaspy odesłali a miała ciąże przenoszoną a ciśnienie 180/100.Ciekawe czy waliła sciemę. Tak ja codziennie z 3 czy 4 razy wspina się na 3 piętro. I nawet bez zadyszki wchodzę. Jedyne z czego już zrezygnowałam to nie wnoszę zakupów. A może powinnam.

Wiesz co chyba ściemę musiała walić ta kobitka.. Na Zaspie z niższym ciśnieniem, które po lekach się unormowało i już nie skakało trzymali ze mną dziewczynę już ponad tydzień aż jej cesarkę zrobili. Oni tam są chyba bardzo przewrażliwieni i wolą dmuchać na zimne, wątpię żeby ją wypuścili.. Pewnie mocno chciała rodzić w UCK :)

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Tego dnia nawet na uck były miejsca. Bo przy mnie 3 babki przyjęli i jeszcze dla mnie miejsce było w razie co. Więc lepiej w pełnię się nie pachajmy.Ale wiesz co, mówisz że pusto było na Zaspie a jedną babka przyszła ok. 24 że właśnie ją z Zaspy odesłali a miała ciąże przenoszoną a ciśnienie 180/100.Ciekawe czy waliła sciemę. Tak ja codziennie z 3 czy 4 razy wspina się na 3 piętro. I nawet bez zadyszki wchodzę. Jedyne z czego już zrezygnowałam to nie wnoszę zakupów. A może powinnam.
    w polskich szpitalach wszystko mozliwe ale nie chce mi sie wierzyc ze z takim cisnieniem ja odeslali rzucawce mogla dostac....nikt by tego na swoje sumienie nie wzial

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No i się doczekałam.
    Miałam badanie ginekologiczne i USG.
    Tamto KTG wyszło prawidłowe.
    Z USG pomiary takie jak w piątek więc podejrzenie hipotrofii.
    Zostawili mnie w szpitalu.
    Leżę sobie właśnie znów podpięta pod KTG. Porobią mi badania na dniach i powiedzieli że przed porodem już nie wyjdę.
    Także zmiana planów, rodzę w Ujastku.
    Karmelka może się spotkamy na oddziale :)
    Basiu oni się tobą zaopiekują i na prawdę porobią konkretne badania. W którym pokoju jesteś?

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia chodzi o to żeby przez kilka dni monitorować na bieżąco dziecko i łożysko, bo przecież też mi ostatnio wspomniała tamta lekarka o początkach zwapnień. Dziś powiedzieli że nie jeszcze się nie można przyczepić do łożyska ale trzeba kontrolować. W sumie dobrze, będę pod opieką i nawet mnie poród nie zaskoczy :)
    O cesarce nikt nic nie wspominał, myślę że jakby była potrzeba coś przyspieszyć to będą wywoływać poród. Ale tak na prawdę to mogę tu poleżeć ze 2 tygodnie, no zobaczymy jak długo to będzie. Jakoś jestem spokojniejsza że będę pod okiem lekarzy teraz.

Misiabella, Tunia76, DorotaAnna, Fasolka77, Franka2104, estrella lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • espoir Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96ddc743bb72.jpg
    boskie! <3 chociaż widać, że to bajka, bo inaczej brzmiałoby "matka już nie pamięta co to poobiednia drzemka. (...) Jeśli chce zostać w łóżku wieczorem, to na stówę następnego dnia z rana po otwarciu oczu dostanie wylewu." :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:21

mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30, Nowakowa92, Aga2606 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu oni się tobą zaopiekują i na prawdę porobią konkretne badania. W którym pokoju jesteś?
    Nr 20. Mam łóżko od okna więc chyba najlepsze :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, powodzenia. Pewnie Twoj maluch nie ma hipotrofii, jesli ktg przeplywy i ruchy sa w porzadku, no ale najbezpieczniej jest poobserwowac. Ja czytalam i mi jedna lekarka mowila ze dziecko moze byc i na 3 centylu a hipotrofii nie miec tylko byc sga, czyli mniejsze genetycznie.

B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Według Internetu pełnia ma być 21.03. i ja Wam pisałam kilka dni temu, że strzelam, że co najmniej jedna z naszego wątku wtedy urodzi 😄
    pewnie Basia :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Ja dzis po wizycie. Zwolnienie mam juz do konca porodu i to do tego drugiego terminu z om, czyli 2 maja :) Gbs mi pobrala, ale normalnie takim patyczkiem, nic prawie nie czulam, a u Pauli to byla jakas ostra akcja :) Ale moze ma prawidlowiej pobrane :) Sprawdzila przeplywy i sa w porzadku. Maly wg jej pomiarow ma 2307 g. Poprzednik w 36 tc wazyl podobno 2400, wiec mysle ze maja zblizona wage.
    Moja się lubi znęcać po prostu. Może w poprzednim wcieleniu była rzeźnikiem i brakuje jej widoku krwi 😁

Cieszę się że u Was ok ;-)

Misiabella lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ucieklam z lozka od okna, tak napierdzielalo ogrzewanie, ze nie dalam rady tam siedziec :) Ale byla dziewczyna ktorej to miejsce bardzo odpowiadalo :)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia <3 Ściskam wirtualnie <3

B_002 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, ściskamy mocno ♥️ Zdawaj nam relacje na bieżąco, plis 😘

Ja chodzę po schodach normalnie, bo nie mam windy. Czasem wleze i spoko, a czasem po 1 schodki i Zadyszka i zawroty głowy. 2 piętro, więc daleko nie mam. Zakupy kosze, jeśli robię je sama, ale zwykle już K robi. Ja byłam dzisiaj w Aldiku, kupiłam wodę i przekąski plus parę innych rzeczy i wtargalam to jakoś. Ja nie sądzę, aby u mnie miało się coś dziać, mam jeszcze ponad miesiąc. Jeszcze mam w planach umyć okna, bo moje koty syfia je na potęgę. Do tego reszta prania i prasowania, bieżące porządki w domu, w weekend malujemy, gotowanko... Ciągle jest coś do zrobienia i póki daje rade to zamierzam się ruszać. A jak jest dzień, że ból mnie przerasta, to leżę i tyle.

B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..
    coz to sie dzis dzieje ....co chwile jakies info o atrakcjach na watku.....oby sie uspokoilo

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nr 20. Mam łóżko od okna więc chyba najlepsze :)
    W grudniu byłam w 19 i tam opiekę a pokojem miał taki mały doktorek z brodą co nic nie ogarniał 🙈🙈
    A teraz w 10 i zajebista lekarka taka czarna w krótkich włosach... Internistka jest super!

B_002 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Boże Daffi, współczuję! Ten ból jest okropny! Trzymam kciuki, aby zlagodnialo!

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Wiesz co chyba ściemę musiała walić ta kobitka.. Na Zaspie z niższym ciśnieniem, które po lekach się unormowało i już nie skakało trzymali ze mną dziewczynę już ponad tydzień aż jej cesarkę zrobili. Oni tam są chyba bardzo przewrażliwieni i wolą dmuchać na zimne, wątpię żeby ją wypuścili.. Pewnie mocno chciała rodzić w UCK :)
    A Ty na Zaspe dalej walisz czy się zraziłaś? Ja byłam pewna, że szybko urodzisz. Ale mój lekarz jak mówiłam.,ze bardzo chce już urodzić to mówił, że jednak blisko terminu lepiej. Także może nasze córeczki niech tam.siedzą.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • espoir Autorytet

Wysłany: 18 marca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za każdym razem jak widzę słowo Ujastek, to od razu mam przed oczami program "Moje 600 gramów szczęścia".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:27

Kasiulka90, B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 2377 2378 2379 2380 2381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ