Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia jesli coreczka Basi nie rosnie to musi sie urodzic bo lepiej jej bedzie po drugiej stronie....niz jakby miala "glodowac" w brzuchuTunia76 wrote:Basiu a ja myślałam, że piszesz z domowego łóżeczka.
Współczuję pobytu w szpitalu.
Nie rozumiem co ma pomóc leżenie w szpitalu.
Przecież nic sie nie dzieje, przecież malutka nie urośnie więcej w szpitalu.
Basiu wytłumacz głupiej koleżance.
Tak Was kładą w tych Krakowskich szpitalach, ze boję się iść na kontrolę w Koperniku. -
Według Internetu pełnia ma być 21.03. i ja Wam pisałam kilka dni temu, że strzelam, że co najmniej jedna z naszego wątku wtedy urodzi 😄Fasolka77 wrote:własnie patrzę przez okno i... PEŁNIA! Która dziś rodzi?

ja pewnie nie będe spać dobrze bo w pełnię nigdy dobrze nie śpię.. a jutro o 6 pobudka i na badania rano jadę....
martusiawp, valetta94, Syska2202, Mama36, B_002, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

-
Kasionek wrote:Tego dnia nawet na uck były miejsca. Bo przy mnie 3 babki przyjęli i jeszcze dla mnie miejsce było w razie co. Więc lepiej w pełnię się nie pachajmy.Ale wiesz co, mówisz że pusto było na Zaspie a jedną babka przyszła ok. 24 że właśnie ją z Zaspy odesłali a miała ciąże przenoszoną a ciśnienie 180/100.Ciekawe czy waliła sciemę. Tak ja codziennie z 3 czy 4 razy wspina się na 3 piętro. I nawet bez zadyszki wchodzę. Jedyne z czego już zrezygnowałam to nie wnoszę zakupów. A może powinnam.
Wiesz co chyba ściemę musiała walić ta kobitka.. Na Zaspie z niższym ciśnieniem, które po lekach się unormowało i już nie skakało trzymali ze mną dziewczynę już ponad tydzień aż jej cesarkę zrobili. Oni tam są chyba bardzo przewrażliwieni i wolą dmuchać na zimne, wątpię żeby ją wypuścili.. Pewnie mocno chciała rodzić w UCK

-
Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..
-
w polskich szpitalach wszystko mozliwe ale nie chce mi sie wierzyc ze z takim cisnieniem ja odeslali rzucawce mogla dostac....nikt by tego na swoje sumienie nie wzialKasionek wrote:Tego dnia nawet na uck były miejsca. Bo przy mnie 3 babki przyjęli i jeszcze dla mnie miejsce było w razie co. Więc lepiej w pełnię się nie pachajmy.Ale wiesz co, mówisz że pusto było na Zaspie a jedną babka przyszła ok. 24 że właśnie ją z Zaspy odesłali a miała ciąże przenoszoną a ciśnienie 180/100.Ciekawe czy waliła sciemę. Tak ja codziennie z 3 czy 4 razy wspina się na 3 piętro. I nawet bez zadyszki wchodzę. Jedyne z czego już zrezygnowałam to nie wnoszę zakupów. A może powinnam.
-
nick nieaktualnyBasiu oni się tobą zaopiekują i na prawdę porobią konkretne badania. W którym pokoju jesteś?B_002 wrote:No i się doczekałam.
Miałam badanie ginekologiczne i USG.
Tamto KTG wyszło prawidłowe.
Z USG pomiary takie jak w piątek więc podejrzenie hipotrofii.
Zostawili mnie w szpitalu.
Leżę sobie właśnie znów podpięta pod KTG. Porobią mi badania na dniach i powiedzieli że przed porodem już nie wyjdę.
Także zmiana planów, rodzę w Ujastku.
Karmelka może się spotkamy na oddziale
-
Tunia chodzi o to żeby przez kilka dni monitorować na bieżąco dziecko i łożysko, bo przecież też mi ostatnio wspomniała tamta lekarka o początkach zwapnień. Dziś powiedzieli że nie jeszcze się nie można przyczepić do łożyska ale trzeba kontrolować. W sumie dobrze, będę pod opieką i nawet mnie poród nie zaskoczy

O cesarce nikt nic nie wspominał, myślę że jakby była potrzeba coś przyspieszyć to będą wywoływać poród. Ale tak na prawdę to mogę tu poleżeć ze 2 tygodnie, no zobaczymy jak długo to będzie. Jakoś jestem spokojniejsza że będę pod okiem lekarzy teraz.
Misiabella, Tunia76, DorotaAnna, Fasolka77, Franka2104, estrella lubią tę wiadomość

29.03.2019 [39+2] Zosia
2580g, 52cm, 10pkt, SN -
boskie!Aga2606 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96ddc743bb72.jpg
chociaż widać, że to bajka, bo inaczej brzmiałoby "matka już nie pamięta co to poobiednia drzemka. (...) Jeśli chce zostać w łóżku wieczorem, to na stówę następnego dnia z rana po otwarciu oczu dostanie wylewu."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:21
mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30, Nowakowa92, Aga2606 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Basiu, powodzenia. Pewnie Twoj maluch nie ma hipotrofii, jesli ktg przeplywy i ruchy sa w porzadku, no ale najbezpieczniej jest poobserwowac. Ja czytalam i mi jedna lekarka mowila ze dziecko moze byc i na 3 centylu a hipotrofii nie miec tylko byc sga, czyli mniejsze genetycznie.
B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja się lubi znęcać po prostu. Może w poprzednim wcieleniu była rzeźnikiem i brakuje jej widoku krwi 😁Misiabella wrote:Ja dzis po wizycie. Zwolnienie mam juz do konca porodu i to do tego drugiego terminu z om, czyli 2 maja
Gbs mi pobrala, ale normalnie takim patyczkiem, nic prawie nie czulam, a u Pauli to byla jakas ostra akcja
Ale moze ma prawidlowiej pobrane
Sprawdzila przeplywy i sa w porzadku. Maly wg jej pomiarow ma 2307 g. Poprzednik w 36 tc wazyl podobno 2400, wiec mysle ze maja zblizona wage.
Cieszę się że u Was ok
Misiabella lubi tę wiadomość
-
Basiu, ściskamy mocno ♥️ Zdawaj nam relacje na bieżąco, plis 😘
Ja chodzę po schodach normalnie, bo nie mam windy. Czasem wleze i spoko, a czasem po 1 schodki i Zadyszka i zawroty głowy. 2 piętro, więc daleko nie mam. Zakupy kosze, jeśli robię je sama, ale zwykle już K robi. Ja byłam dzisiaj w Aldiku, kupiłam wodę i przekąski plus parę innych rzeczy i wtargalam to jakoś. Ja nie sądzę, aby u mnie miało się coś dziać, mam jeszcze ponad miesiąc. Jeszcze mam w planach umyć okna, bo moje koty syfia je na potęgę. Do tego reszta prania i prasowania, bieżące porządki w domu, w weekend malujemy, gotowanko... Ciągle jest coś do zrobienia i póki daje rade to zamierzam się ruszać. A jak jest dzień, że ból mnie przerasta, to leżę i tyle.
B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
coz to sie dzis dzieje ....co chwile jakies info o atrakcjach na watku.....oby sie uspokoiloDaffi wrote:Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..
-
nick nieaktualnyW grudniu byłam w 19 i tam opiekę a pokojem miał taki mały doktorek z brodą co nic nie ogarniał 🙈🙈B_002 wrote:Nr 20. Mam łóżko od okna więc chyba najlepsze

A teraz w 10 i zajebista lekarka taka czarna w krótkich włosach... Internistka jest super!
B_002 lubi tę wiadomość
-
Boże Daffi, współczuję! Ten ból jest okropny! Trzymam kciuki, aby zlagodnialo!Daffi wrote:Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..
-
nick nieaktualnyA Ty na Zaspe dalej walisz czy się zraziłaś? Ja byłam pewna, że szybko urodzisz. Ale mój lekarz jak mówiłam.,ze bardzo chce już urodzić to mówił, że jednak blisko terminu lepiej. Także może nasze córeczki niech tam.siedzą.valetta94 wrote:Wiesz co chyba ściemę musiała walić ta kobitka.. Na Zaspie z niższym ciśnieniem, które po lekach się unormowało i już nie skakało trzymali ze mną dziewczynę już ponad tydzień aż jej cesarkę zrobili. Oni tam są chyba bardzo przewrażliwieni i wolą dmuchać na zimne, wątpię żeby ją wypuścili.. Pewnie mocno chciała rodzić w UCK

-
za każdym razem jak widzę słowo Ujastek, to od razu mam przed oczami program "Moje 600 gramów szczęścia".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:27
Kasiulka90, B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧