Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Basiu a ja myślałam, że piszesz z domowego łóżeczka.
Współczuję pobytu w szpitalu.
Nie rozumiem co ma pomóc leżenie w szpitalu.
Przecież nic sie nie dzieje, przecież malutka nie urośnie więcej w szpitalu.
Basiu wytłumacz głupiej koleżance.
Tak Was kładą w tych Krakowskich szpitalach, ze boję się iść na kontrolę w Koperniku. -
Fasolka77 wrote:własnie patrzę przez okno i... PEŁNIA! Która dziś rodzi?
ja pewnie nie będe spać dobrze bo w pełnię nigdy dobrze nie śpię.. a jutro o 6 pobudka i na badania rano jadę....martusiawp, valetta94, Syska2202, Mama36, B_002, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Tego dnia nawet na uck były miejsca. Bo przy mnie 3 babki przyjęli i jeszcze dla mnie miejsce było w razie co. Więc lepiej w pełnię się nie pachajmy.Ale wiesz co, mówisz że pusto było na Zaspie a jedną babka przyszła ok. 24 że właśnie ją z Zaspy odesłali a miała ciąże przenoszoną a ciśnienie 180/100.Ciekawe czy waliła sciemę. Tak ja codziennie z 3 czy 4 razy wspina się na 3 piętro. I nawet bez zadyszki wchodzę. Jedyne z czego już zrezygnowałam to nie wnoszę zakupów. A może powinnam.
Wiesz co chyba ściemę musiała walić ta kobitka.. Na Zaspie z niższym ciśnieniem, które po lekach się unormowało i już nie skakało trzymali ze mną dziewczynę już ponad tydzień aż jej cesarkę zrobili. Oni tam są chyba bardzo przewrażliwieni i wolą dmuchać na zimne, wątpię żeby ją wypuścili.. Pewnie mocno chciała rodzić w UCK -
Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..
-
Kasionek wrote:Tego dnia nawet na uck były miejsca. Bo przy mnie 3 babki przyjęli i jeszcze dla mnie miejsce było w razie co. Więc lepiej w pełnię się nie pachajmy.Ale wiesz co, mówisz że pusto było na Zaspie a jedną babka przyszła ok. 24 że właśnie ją z Zaspy odesłali a miała ciąże przenoszoną a ciśnienie 180/100.Ciekawe czy waliła sciemę. Tak ja codziennie z 3 czy 4 razy wspina się na 3 piętro. I nawet bez zadyszki wchodzę. Jedyne z czego już zrezygnowałam to nie wnoszę zakupów. A może powinnam.
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:No i się doczekałam.
Miałam badanie ginekologiczne i USG.
Tamto KTG wyszło prawidłowe.
Z USG pomiary takie jak w piątek więc podejrzenie hipotrofii.
Zostawili mnie w szpitalu.
Leżę sobie właśnie znów podpięta pod KTG. Porobią mi badania na dniach i powiedzieli że przed porodem już nie wyjdę.
Także zmiana planów, rodzę w Ujastku.
Karmelka może się spotkamy na oddziale -
Tunia chodzi o to żeby przez kilka dni monitorować na bieżąco dziecko i łożysko, bo przecież też mi ostatnio wspomniała tamta lekarka o początkach zwapnień. Dziś powiedzieli że nie jeszcze się nie można przyczepić do łożyska ale trzeba kontrolować. W sumie dobrze, będę pod opieką i nawet mnie poród nie zaskoczy
O cesarce nikt nic nie wspominał, myślę że jakby była potrzeba coś przyspieszyć to będą wywoływać poród. Ale tak na prawdę to mogę tu poleżeć ze 2 tygodnie, no zobaczymy jak długo to będzie. Jakoś jestem spokojniejsza że będę pod okiem lekarzy teraz.Misiabella, Tunia76, DorotaAnna, Fasolka77, Franka2104, estrella lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Aga2606 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96ddc743bb72.jpg
chociaż widać, że to bajka, bo inaczej brzmiałoby "matka już nie pamięta co to poobiednia drzemka. (...) Jeśli chce zostać w łóżku wieczorem, to na stówę następnego dnia z rana po otwarciu oczu dostanie wylewu."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:21
mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30, Nowakowa92, Aga2606 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Basiu, powodzenia. Pewnie Twoj maluch nie ma hipotrofii, jesli ktg przeplywy i ruchy sa w porzadku, no ale najbezpieczniej jest poobserwowac. Ja czytalam i mi jedna lekarka mowila ze dziecko moze byc i na 3 centylu a hipotrofii nie miec tylko byc sga, czyli mniejsze genetycznie.
B_002, DorotaAnna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisiabella wrote:Ja dzis po wizycie. Zwolnienie mam juz do konca porodu i to do tego drugiego terminu z om, czyli 2 maja
Gbs mi pobrala, ale normalnie takim patyczkiem, nic prawie nie czulam, a u Pauli to byla jakas ostra akcja
Ale moze ma prawidlowiej pobrane
Sprawdzila przeplywy i sa w porzadku. Maly wg jej pomiarow ma 2307 g. Poprzednik w 36 tc wazyl podobno 2400, wiec mysle ze maja zblizona wage.
Cieszę się że u Was okMisiabella lubi tę wiadomość
-
Basiu, ściskamy mocno ♥️ Zdawaj nam relacje na bieżąco, plis 😘
Ja chodzę po schodach normalnie, bo nie mam windy. Czasem wleze i spoko, a czasem po 1 schodki i Zadyszka i zawroty głowy. 2 piętro, więc daleko nie mam. Zakupy kosze, jeśli robię je sama, ale zwykle już K robi. Ja byłam dzisiaj w Aldiku, kupiłam wodę i przekąski plus parę innych rzeczy i wtargalam to jakoś. Ja nie sądzę, aby u mnie miało się coś dziać, mam jeszcze ponad miesiąc. Jeszcze mam w planach umyć okna, bo moje koty syfia je na potęgę. Do tego reszta prania i prasowania, bieżące porządki w domu, w weekend malujemy, gotowanko... Ciągle jest coś do zrobienia i póki daje rade to zamierzam się ruszać. A jak jest dzień, że ból mnie przerasta, to leżę i tyle.B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Nr 20. Mam łóżko od okna więc chyba najlepsze
A teraz w 10 i zajebista lekarka taka czarna w krótkich włosach... Internistka jest super!B_002 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Nie wiem czy nie czeka mnie dzis IP.. Mam bol brzucha jakby od zoladka promieniujacy pod lopatke.. Boje sie ze wlasnie odzywa sie moj kamyk w woreczku zolciowym.. Ja nie wiem jak przezyje w ciazy ten atak jesli to to..
-
valetta94 wrote:Wiesz co chyba ściemę musiała walić ta kobitka.. Na Zaspie z niższym ciśnieniem, które po lekach się unormowało i już nie skakało trzymali ze mną dziewczynę już ponad tydzień aż jej cesarkę zrobili. Oni tam są chyba bardzo przewrażliwieni i wolą dmuchać na zimne, wątpię żeby ją wypuścili.. Pewnie mocno chciała rodzić w UCK
-
za każdym razem jak widzę słowo Ujastek, to od razu mam przed oczami program "Moje 600 gramów szczęścia".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 22:27
Kasiulka90, B_002, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧