Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:Mamy czas, to prawda. Ale u mnie wszystko pięknie zamknięte, szyja twarda, a ja często jestem jak kapec i mnie to frustruję. Więc jak mam energię to korzystam
Wy już wszystkie wcześniej pralyscie, prasowalyscie, wyprawki były gotowe a mi się przeciągalo. W weekend będzie malowanie reszty mieszkania, to już będzie jedno z ostatnich zadań. Chociaż nie, jeszcze okna chciałam umyć, ale to już na 2-3 razy, spokojnie dam radę przed samym porodem.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
mysla.nieskalana wrote:Spakowałam się w dwie torby takie sportowe. Jedną dla siebie z podkładami jednymi i drugimi,tymi wszystkimi tam kosmetyczno-higienicznymi rzeczami,klapkami,szlafrokiem,stanikami,koszulami,muszę dopakwoać jeszcze ręczniki jak przyjdą,przekąski,sztućce,kubek itp. A druga dla synka z rożkiem,kocykiem,pampersami,chusteczkami,linomagami i innymi octeniseptami.Ciuszki spakowałam,bo one najmniej miejsca w sumie zajmują,a niech są w razie czego.Popakowane w woreczki strunowe wiec nic im nie będzie.
Na ten moment decyzji brak.😄 -
Tunia76 wrote:No właśnie się zastanawiam, czy dwie torby sportowe, czy duża walizka?
Na ten moment decyzji brak.😄
A tak serio to jakoś nie wyobrażam sobie rozkłądania kabinówki w szpitalu i grzebania w niej,pewnie bym chciała zamknąć bez zabezpieczenia środka i by mi to powypadało..no ,ale to jaTunia76 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:ja jak mam wysokie to pielegniarka mierzy 2 razy i bierze najnizsze wyniki z 2 pomiarow....bo podobno te elektorniczne cisnieniomierze zawyzaja cisninie......
stresant lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Mnie w tej ciąży okresowy ból dopadł 3 razy, po jednym razie na trymestr w I i w II trymestrze byłam z tym na IP teraz uznałam za normalne przeszło mi i a razie nie wraca. Ale zauważyłam że brzuszek twardnienieje coraz częściej ale nie czuję tego mocno
Polezalam od 9 do 12 i przeszło! Ale skurcze bezbolesne mam średnio co pół godziny... póki się nie nasilają to nie robię sobie nadziei 😜
-
mysla.nieskalana wrote:Sportowe są dla mnie praktyczniejsze,bardziej elastyczne ,można dopchnąć butem
A tak serio to jakoś nie wyobrażam sobie rozkłądania kabinówki w szpitalu i grzebania w niej,pewnie bym chciała zamknąć bez zabezpieczenia środka i by mi to powypadało..no ,ale to jamysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Nam też raz ktoś odkręcil koła jak mieszkaliśmy u kuzynki przez jakiś czas, bo zobaczył obcy samochód. Brak słów, zorientowalismy się na której górskiej drodze w drodze do rodziców.
Co do klatek ja biorę 2 pary, jedne pod prysznic drugie do chodzenia, nie będę w mokrych chodzić.
U mnie Filip dziś sprawdza granice rozciagliwosci mojego brzucha, masakra jest.
FASOLKA kupiłam MŁODE ZIEMNIAKI!!! W moim warzywniaku były nawet dwa rodzaje! Kalafior też kupiony. Ale w końcu nie robię dzisiaj bo wieczorem przyjeżdża siostra mojego taty z Wiednia i też pewnie chętnie wsunie taki wiosenny obiadek więc jutro zrobię 🙂.Fasolka77, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Myślą nieskalana- ja nie biorę okrycia kąpielowego dla małego do szpitala bo u nas w szpitalu nie kapią maluszków
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja klapki biorę dwie pary, wlasnienpo to żeby w razie czego w mokrych nie popitalać
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Daffi wrote:u lekarzy to ja mam zawsze wysokie.. syndrom bialego fartucha.. moj gin o tym wie dlatego zawsze mam mierzyc sama przed wizyta i mu podac.. inaczej od poczatku ciazy jak jeszcze serduszka nie bylo widac na usg bym lezala w szpitalu na cisnienie.
miałam tak samonawet holter miałam
ale na szczęscie po I trymestrze, jak minął newralgiczny okres się uspokoiłam
Fasolka77
-
Dziewczyny ja jednym okiem czytam podczas karmien. Nawet nie mam kiedy nadrobić.
Wczoraj sprzedalam moje autko i jest mi smutnomyślałam, ze jeszcze troche nim pojezdze zanim sie sprzeda. Ale po dodaniu ogłoszenia mial takie wziecie, zs sprzedal siw od razu
Ja twz myslalam, ze nie bede uzywac rozka a tu siw okazalo, ze mała lubi w nim leżec i spać na kanapie i nami w lozkuNawet nabylam drugi
W otulaczu tez lubi spać, ale zostawię jej go jeszcze na max 2 tyg (wg zalecen fizjo)
Tak samo zdecydowalam siw na dokupienie poduszki do karmienia bo z ta od spania bylo mi jednak nieporecznie - za duża.
A dzis przyszwdl nawilzacz powietrza
Mala ma katarek od piatku, prawdopodobnie od suchego powietrza w domu, bo gosci nadal nie przyjmujemy. Mam nadzieję, ze pomozeDorotaAnna, Fasolka77, Tunia76, martusiawp, chce_byc_mama, Kiwona, AniaKJ, estrella, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:ja wstalam ziemniaki obrac....i czekam az sie ugotuja zeby cos zjesc...
dopoludnia lezalam i nie uwierzycie jak mi nogi i rece spuchly......az niemozliwe zeby od lezania nogi popuchly...chyba na zyle uciskalam....
pozatym kreci mi sie w glowie od tego lezenia...czlowiek nieprzyzwyczajony....ja bym w tym szpitalu umarla jakbym miala tydzien lezec......
Fasolka zabierz mnie ze soba na spacer plissssss
zapraszampowoli już do nas wiosna wita
widziałam fiołki
leż i odpoczywaj! ile tabsów bierzesz? spadło Ci ciśnienie?Fasolka77
-
A okrycia kąpielowego nie biorę bo nie kapia dziecka w szpitalu.
Martusia z tego co pamiętam to adres zameldowania zglaszalam nowy pracodawcy i to on powiadamial ZUS i US, ale nie wiem czy dobrze pamiętam. Noi przy L4 musisz podawać adres pod którym przebywasz. To takie najważniejsze chyba, reszta to już ewentualnie jakieś firmy z ktorymi masz podpisane jakies umowy itd.martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 wrote:A okrycia kąpielowego nie biorę bo nie kapia dziecka w szpitalu.
Martusia z tego co pamiętam to adres zameldowania zglaszalam nowy pracodawcy i to on powiadamial ZUS i US, ale nie wiem czy dobrze pamiętam. Noi przy L4 musisz podawać adres pod którym przebywasz. To takie najważniejsze chyba, reszta to już ewentualnie jakieś firmy z ktorymi masz podpisane jakies umowy itd.martusiawp lubi tę wiadomość
-
Kurcze dziewczyny co Wy bierzecie w tych torbach? Ja się spakowałam do jednej małej sportowej torby.
Może kurczę ja nie mam połowy rzeczy, ale no nic innego mi do głowy nie przychodzi co bym mogła dopakować i tak myślę, że chyba mam za dużo wszystkiego