Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
india wrote:Dorota te wielkie podpaski daja w szpitalu. Z tego co widzialam kazda kibietka dostaje cale opakowanie, położne mowily, ze jak bedsie trzeba moge poprosic o wiecej. Ale ja mialam swoje wiec juz id nich nie potrzebowałam.
W moim przypadku nie sprawdziły sie ye duze podklady higieniczne na łóżko. W sumie zuzylam 2 na wszelki wypadek, sle nic sie nie zabrudziło.
Tych majtek siateczkowych tez nie uzywalam yzn. Zalozylam jedne na probe ale jednak lepsze bawelniane
O dziękito wypakuje zostawię sobie tylko 5 na wszelki wypadek
Te podkłady higieniczne to akurat nie zajmują dużo miejsca, a coś jeszcze miałaś co kompletnie Ci się nie przydało w szpitalu? Albo czegoś nie miałaś co musieli Ci dowozić ?
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
czekoladowa201 wrote:Te wasze listy co zabieracie do szpitala sa jak zbawienie
tez chyba zaczne pakowac torbe bo wczoraj sie wystraszylam bardzo ale sie wszystko wyciszylo..
Czy ktoras z was ma taki bol przypominajacy zakwasy w podbrzuszu dokladnie tam gdzie boli na miesiaczke?? Ostatnio czesto cos takiego mi doskwiera i nie wiem co to.. Ciagle czytam jak u was wygladaja BH ale ja chyba nie umiem ich rozpoznac..czekoladowa201 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 dzieki troche mi rozjasnilas sprawke jak to ma wygladac.. W pierwszej ciazy wogole nie mialam BH a jak cos sie zaczelo dziac to porod poszedl krzyzowo i moze wydawac sie to glupie ale ja nie wiem co to sa skurcze z brzucha a dziwne to bo przeciez juz rodzilam i to w dodatku sn.
-
nick nieaktualnyJa już po wizycie w pracy, faktycznie odebrałam pudełko czekoladek 😉 miło że o mnie pamiętali 😃
Zapis Ktg idealny, moja ginka zadowolona 😉
U diabetologa standardowo wszystko ok, dostałam już zalecenia po porodzie jakbym nie dotrwala do kolejnej wizyty za 2 tygodnie.
Kolejne ktg w przyszły piątek.
Teraz czas na obiad i deser czekoladkowy 😃DorotaAnna, Sansivieria, Tunia76, malutka_mycha, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:O dzięki
to wypakuje zostawię sobie tylko 5 na wszelki wypadek
Te podkłady higieniczne to akurat nie zajmują dużo miejsca, a coś jeszcze miałaś co kompletnie Ci się nie przydało w szpitalu? Albo czegoś nie miałaś co musieli Ci dowozić ?
Dorota u mnie to było troszke inaczej, bo porod jednak z zaskoczenia
Na porodowke nikt nawet nie zabral moich rzeczy, nie było na to czasu, a torba zostala na sali koło łóżka. Zgarneli mnie tak jak leżałam podlacznona pod ktg :p w koszuli i tel. komórkowymwoex z automatu mała po narodzinach dostala wszystko szpitalne.
Po porodzie:
majtki siateczkowe były mi niepotrzebne bo ja nie mialam czasu na wietrzenie. Bylam ciagke na nogach i ubrana od dolu w legginsy
Reszta z naszych list przydatna. Wez sztućce i kubek, dla dziecka najlepiej kocyki, ja mialam wymiennie 4 koszule nocne i 3 staniki do karmienia- maz codzinnie zabierał po 2 sztuki do prania.
U mnie zuzywalo soe duzo pampersow, pieluch i kocykow, ale nasz pobyt byl jednak specyficzny i ponad 2 tyg
I duuuzooo wody... przypominaja aby pic min. 3 litry dziennie.
Laktator wypozycza szpitalSansivieria, DorotaAnna, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorota wez na wszelki wypadek papier toalet. i ręczniki pap. Przwz moj caly pobyt 2 razu soe zdarzylo, ze sie w naszej łazience skończyły a braki nie były od razu uzupelnione tylko trzeba bylo doac dlugo czekac
ja bylam na szczecie przygotowana.
No i bardzo polecam ta pianke ginexid.
Ogolnie mialam walizkę, swobodnie miesci soe pod lozko wiec nie zabierala przestrzeni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 16:36
-
Serio?
ręczniki papierowe mam spakowane ale dołożę ten papier na w razie w
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
czekoladowa201 wrote:Te wasze listy co zabieracie do szpitala sa jak zbawienie
tez chyba zaczne pakowac torbe bo wczoraj sie wystraszylam bardzo ale sie wszystko wyciszylo..
Czy ktoras z was ma taki bol przypominajacy zakwasy w podbrzuszu dokladnie tam gdzie boli na miesiaczke?? Ostatnio czesto cos takiego mi doskwiera i nie wiem co to.. Ciagle czytam jak u was wygladaja BH ale ja chyba nie umiem ich rozpoznac..
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Kochane a jak pokazywałyście swoje ułożenie ciuszków dla maluszków to niektóre z Was miały podrukowane takie oznaczenia „pajacyki, body” itd. Ma noże to któraś zapisane na komputerze? Najlepiej z obrazkami xd obiecałam małżowi że mu coś takiego zrobię👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
india wrote:Juz mówiłam, ze bylam tam stanowczo za dlugo i za duzo widzialam
Ja zanim tam trafie to chyba jeszcze 3 razy przepakuje te torby...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼