X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Kurcze dziewczyny co Wy bierzecie w tych torbach? Ja się spakowałam do jednej małej sportowej torby.
    Może kurczę ja nie mam połowy rzeczy, ale no nic innego mi do głowy nie przychodzi co bym mogła dopakować i tak myślę, że chyba mam za dużo wszystkiego :D
    Jakim cudem, co Ty brałaś.
    Ja jestem wielka, sane moje koszule, szlafrok i klapki zajmują sporo miejsca. 😃

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Kurcze dziewczyny co Wy bierzecie w tych torbach? Ja się spakowałam do jednej małej sportowej torby.
    Może kurczę ja nie mam połowy rzeczy, ale no nic innego mi do głowy nie przychodzi co bym mogła dopakować i tak myślę, że chyba mam za dużo wszystkiego :D

Mi np dużo miejsca zajmują podkłady poporodowe (te wielkie podpaski) a wzięłam tylko 1,5 opakowania czyli 15 szt. I o to jestem najbardziej zła bo to co jak co ale powinni dawać w szpitalu. Pampersy też dużo miejsca zajmują (też 1,5 opakowania wzięłam)
    Gdyby nie to to bym się chyba zmieściła w jedna torbę, bo poprasowane ciuszki i moje koszule poskładane w te woreczki strunowe zajmują bardzo mało miejsca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:00

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo jest ta promo 2+2 w rosmanie i myślę, czy nie zrobić zapasu szamponów. Teraz mam kupiony i fryzjerski kemon, do tego odżywka. Wcześniej miałam petal fresh, właśnie z rosmana. Mam włosy cienkie i po porodzie na bank większość wypadnie. Polecacie jakąś markę z rosmana do cienkich włosów? Nie prostuje ich, tylko susze, farbuje zwykle u fryzjera. Nie wiem, jak będzie po porodzie z czasem, ale jak zafarbuje zwykła farba to na bank będą sztywne jak druty, już to przerabialam.

angella908 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja mam w torbie minimum. Moja torba to. Kabinowka a dla dziecka mam taką małą sportowa. Ja mam 3 koszule nocne, dwie pary spodni od piżamy i dwie koszulki (ja idę na patologie bo tak tego by nie było) klapki mam jedne zawsze wycieram po prysznicu w ręcznik papierowy, suszarka, kosmetyczka z przelanymi kosmetykami, w woreczkach strunowych ok 10 podapsek, 3 podkaldny majtki sieteczkowe plus w domu przygotowane worki żeby mąż przywiózł. Do tego kubek, sztuce, staniki do karmienia 3 szt i zwykła bielizna na patologie. Ja mam to może też o czymś zapomniałam to proszę o info.

martusiawp lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak:
    3 pary majtek zwykłych tak na wszelki wypadek
    2 biustonosze do karmienia
    japonki
    kapcie
    3 koszule
    10 par majtek jednorazowych
    5 podkładów na łóżko poporodowych
    10 podkładów poporodowych (ala podpaski)
    chusteczki nawilżane
    dezodorant mały
    gumki do włosów x3
    w kosmetyczce: w podróżnych buteleczkach- płyn pod prysznic, szampon, biały jeleń do higieny intymnej, szczoteczka do zębów, mała pasta, krem do rąk, mydło w płynie, tusz do rzęs, płyn micelarny, płatki kosmetyczne.
    Ręczniki papierowe, chusteczki higieniczne, papier toaletowy zwykły i nawilżany.
    2 ręczniki mały i duży.
    szczotka do włosów
    ładowarka
    Octanisept, maltan, bephanten
    Pampersy 22 szt, mąż dowiezie więcej w między czasie, 3x pielucha tetrowa, czapeczka, niedrapki, skarpeteczki, kocyk.
    długopis, notes, nip pracodawcy na osobnej kartce, adres przychodni
    sztućce, kubek, woda z dziubkiem

Wszystkie rzeczy rozpakowywałam z pudełek itd, żeby zajmowały mniej miejsca.
    Jeśli będzie potrzeba to mąż dowiezie laktator.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:13

AniaKJ, B_002, martusiawp, Franka2104 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 19 marca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście osobno mam spakowane rzeczy na wyjście dla Bianki i dla siebie, ale te będą czekały w domu, mąż weźmie jak będzie nas odbierał ze szpitala ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 19 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze 10szt. wkładek laktacyjnych ;-)

Julia37 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie mam rozka, mimo że wisi gdzieś tam (chyba na lullalove) w koszyku... nie jestem do niego zupełnie przekonana. Na SR mówiły położne, że jeśli już bierzemy do szpitala to taki miękki a nie usztywniony.

age.png
    age.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie spakowalam w mala, podreczna, plastikowa walizke. Wszystko mam w woreczkach strunowych 4l z ikei. W gornej klapie mam rzeczy dzidziusia, a w dolnej swoje i wszystko niby sie zmiescilo, ale musze dopakowac np. jedzenie wiec mozliwe, ze wezme ze soba jeszcze jakiegos shoppera na ramie jesli nie uda mi sie upchac tego w walizke

Wzielam:
    15 x pampersy jednorazowe
    1 x opakowanie duzych wacikow
    1 x husteczki mokre
    1 x krem do sutkow
    5 x majtki jednorazowe
    3 x majtki zwykle
    20 x podklady poporodowe
    20 x wkladki do biustonosza
    1 x biustonosz do karmienia
    1 x klapki pod prysznic
    2 x koszule do porodu
    1 x spodnie od pizamy
    1 x spodnie dresowe
    1 x t-shirt
    1 x szlafrok
    1 x skarpetki polarowe
    1 x recznik

2 x czapeczka dla dzidziusia
    3 x pary skarpetek
    1 x maly kocyk dziany
    3 x pieluchy tetrowe
    2 x body 50cm: 1x krotki rekaw i 1x dlugi rekaw
    2 x body 62cm: 1x krotki rekaw i 1 x dlugi rekaw
    2 x pajace
    1 x spodenki

W torebce obok walizki mam gumki i wsuwki do wlosow i miniaturki kosmetykow do mycia: zel pod prysznic, szampon, odzywka, plyn do higieny intymnej, plyn micelarny, suchy szampon, anyperspirant, oliwka.

Mam tez gotowa liste co musze tam dopakowac w ostatniej chwili, czyli to, czego uzywam na codzien typu kosmetyki do makijazu, soczewki, okulary, szczoteczka do zebow, ladowarka do telefonu itd.

Napewno wezme tez jakie batoniki i soki, ale narazie nie kupuje, bo na pewno by mnie zaraz naszla ochota i bym wszystko wyjadla wiec to tez w ostatniej chwili kupie.

Mysle, ze wystarczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:22

Natalia-tosia, Paula 90, barbillla86, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce być mamą - ja bardzo podobnie jestem spakowana z tym że nie mam rzeczy dla dziecka wcale. Mam też listę doczepiona do rączki co muszę dołożyć i jest podobna do Twojej. I też tylko kabinowka.

U mnie w górnej i dolnej klapie to co na oddział a w dolnej na wierzchu to co do porodu (koszula, skarpetki, klapki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:29

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

Wysłany: 19 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rożka to mam w domu, bo dostałam, ale pewnie będą używała jako matę na podłogę lub łóżko, ogólnie bardzo nie lubię rożków, dla mnie to taki ogranicznik między otaczającym światem a dzieckiem ;-)

Paula 90 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie witam się w grupie posiadaczek wanienki z Ikei. Jest super :-)
    Przed sekunda odebrałam.

Pamiętajcie żeby wyparzyć wanienki przed pierwszym użyciem :-)

B_002, martusiawp, Daffi, Kiwona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane dwie torby pierwsza na poród druga na szpital. Ale jutro się pewnie będę musiała przepakować pod cięcie, a to już się spakuje wg wytycznych ze strony Ujastka tak jak mi położne mówiły. Ale też na dwie torby pierwsza do porodu druga na salę, ale do porodu już nie potrzebuje koszuli tylko oni mi dadza, więc w sumie ta co mam do porodu pojdzie jako pierwsza na przebranie, bo ma mega rozpinana klatę i jak tylko dadzą mi dziecko będę kangurować na sali całą noc!! Nikomu nie oddam 💙💙💙💙💙

Co do rozka ja biorę bo szpital ma to w wytycznych nawet kocyk trzeba mieć więc mamy to wszystko.
    Ogólnie rozkow mamy aż 4 sztuki, dwa na wypasie i dwa tańsze, moja przyjaciółka miała dwa rożki jeden ode mnie drugi sobie sama kupiła, i wiecie za mała uwielbia być w rożku. Ona musi być do spania czy to w dzień czy w nocy w rożku i nóżki jej wystają z tych rozkow w standardowych rozmiarach i teraz mała ma 4 miesiące a ona właśnie szyję na zamówienie większy rozmiar

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 16:03

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wasze listy co zabieracie do szpitala sa jak zbawienie ;) tez chyba zaczne pakowac torbe bo wczoraj sie wystraszylam bardzo ale sie wszystko wyciszylo..
    Czy ktoras z was ma taki bol przypominajacy zakwasy w podbrzuszu dokladnie tam gdzie boli na miesiaczke?? Ostatnio czesto cos takiego mi doskwiera i nie wiem co to.. Ciagle czytam jak u was wygladaja BH ale ja chyba nie umiem ich rozpoznac..

• india Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mi np dużo miejsca zajmują podkłady poporodowe (te wielkie podpaski) a wzięłam tylko 1,5 opakowania czyli 15 szt. I o to jestem najbardziej zła bo to co jak co ale powinni dawać w szpitalu. Pampersy też dużo miejsca zajmują (też 1,5 opakowania wzięłam)
    Gdyby nie to to bym się chyba zmieściła w jedna torbę, bo poprasowane ciuszki i moje koszule poskładane w te woreczki strunowe zajmują bardzo mało miejsca.

Dorota te wielkie podpaski daja w szpitalu. Z tego co widzialam kazda kibietka dostaje cale opakowanie, położne mowily, ze jak bedsie trzeba moge poprosic o wiecej. Ale ja mialam swoje wiec juz id nich nie potrzebowałam.
    W moim przypadku nie sprawdziły sie ye duze podklady higieniczne na łóżko. W sumie zuzylam 2 na wszelki wypadek, sle nic sie nie zabrudziło.
    Tych majtek siateczkowych tez nie uzywalam yzn. Zalozylam jedne na probe ale jednak lepsze bawelniane

DorotaAnna lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladowa201 też myślałam że nie potrafię ich rozpoznać ale jak przyjdą to będziesz wiedziała że to właśnie skurcze BH, to jest taka fala napinania ściska się że aż skórę na plecach naciaga, i czujesz jak to się wspina potem parę sekund cały brzuszek twardy a dziecko widać jak jest ułożone i taka ulga dla skóry

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem po KTG, znacie się na tych zapisach ? Mogę wrzucić foto ? Niby mam napisane, że prawidłowy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra przysłała mi majtek jednorazowych bo ona jest pielęgniarka 😉 i mam dwa opakowania po 50 sztuk!! Ale mają bardzo wysoko pas więc mogą być dobre nawet jak w domu będę bo wiecie moje majtki są na linii cięcia tak mi się wydaje, w sumie nie wiem gdzie robią cięcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, jestem po KTG, znacie się na tych zapisach ? Mogę wrzucić foto ? Niby mam napisane, że prawidłowy.
    Wrzuć, ale jak prawidłowy to prawidłowy 😉

Wysłany: 19 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik GBS i jest ok. Uff... trochę się tego obawiałam ;-)

Karmelllka90, DorotaAnna, Tunia76, estrella, martusiawp, Daffi, AniaKJ, Lolka30 lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 2395 2396 2397 2398 2399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ