Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalia-tosia wrote:Kurcze dziewczyny co Wy bierzecie w tych torbach? Ja się spakowałam do jednej małej sportowej torby.
Może kurczę ja nie mam połowy rzeczy, ale no nic innego mi do głowy nie przychodzi co bym mogła dopakować i tak myślę, że chyba mam za dużo wszystkiego
Ja jestem wielka, sane moje koszule, szlafrok i klapki zajmują sporo miejsca. 😃mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Kurcze dziewczyny co Wy bierzecie w tych torbach? Ja się spakowałam do jednej małej sportowej torby.
Może kurczę ja nie mam połowy rzeczy, ale no nic innego mi do głowy nie przychodzi co bym mogła dopakować i tak myślę, że chyba mam za dużo wszystkiego
Mi np dużo miejsca zajmują podkłady poporodowe (te wielkie podpaski) a wzięłam tylko 1,5 opakowania czyli 15 szt. I o to jestem najbardziej zła bo to co jak co ale powinni dawać w szpitalu. Pampersy też dużo miejsca zajmują (też 1,5 opakowania wzięłam)
Gdyby nie to to bym się chyba zmieściła w jedna torbę, bo poprasowane ciuszki i moje koszule poskładane w te woreczki strunowe zajmują bardzo mało miejsca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:00
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dziewczyny, bo jest ta promo 2+2 w rosmanie i myślę, czy nie zrobić zapasu szamponów. Teraz mam kupiony i fryzjerski kemon, do tego odżywka. Wcześniej miałam petal fresh, właśnie z rosmana. Mam włosy cienkie i po porodzie na bank większość wypadnie. Polecacie jakąś markę z rosmana do cienkich włosów? Nie prostuje ich, tylko susze, farbuje zwykle u fryzjera. Nie wiem, jak będzie po porodzie z czasem, ale jak zafarbuje zwykła farba to na bank będą sztywne jak druty, już to przerabialam.
angella908 lubi tę wiadomość
-
Może kurczę ja nie mam połowy rzeczy, ale no nic innego mi do głowy nie przychodzi co bym mogła dopakować i tak myślę, że chyba mam za dużo wszystkiegomartusiawp lubi tę wiadomość
-
Ja mam tak:
3 pary majtek zwykłych tak na wszelki wypadek
2 biustonosze do karmienia
japonki
kapcie
3 koszule
10 par majtek jednorazowych
5 podkładów na łóżko poporodowych
10 podkładów poporodowych (ala podpaski)
chusteczki nawilżane
dezodorant mały
gumki do włosów x3
w kosmetyczce: w podróżnych buteleczkach- płyn pod prysznic, szampon, biały jeleń do higieny intymnej, szczoteczka do zębów, mała pasta, krem do rąk, mydło w płynie, tusz do rzęs, płyn micelarny, płatki kosmetyczne.
Ręczniki papierowe, chusteczki higieniczne, papier toaletowy zwykły i nawilżany.
2 ręczniki mały i duży.
szczotka do włosów
ładowarka
Octanisept, maltan, bephanten
Pampersy 22 szt, mąż dowiezie więcej w między czasie, 3x pielucha tetrowa, czapeczka, niedrapki, skarpeteczki, kocyk.
długopis, notes, nip pracodawcy na osobnej kartce, adres przychodni
sztućce, kubek, woda z dziubkiem
Wszystkie rzeczy rozpakowywałam z pudełek itd, żeby zajmowały mniej miejsca.
Jeśli będzie potrzeba to mąż dowiezie laktator.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:13
AniaKJ, B_002, martusiawp, Franka2104 lubią tę wiadomość
-
Ja sie spakowalam w mala, podreczna, plastikowa walizke. Wszystko mam w woreczkach strunowych 4l z ikei. W gornej klapie mam rzeczy dzidziusia, a w dolnej swoje i wszystko niby sie zmiescilo, ale musze dopakowac np. jedzenie wiec mozliwe, ze wezme ze soba jeszcze jakiegos shoppera na ramie jesli nie uda mi sie upchac tego w walizke
Wzielam:
15 x pampersy jednorazowe
1 x opakowanie duzych wacikow
1 x husteczki mokre
1 x krem do sutkow
5 x majtki jednorazowe
3 x majtki zwykle
20 x podklady poporodowe
20 x wkladki do biustonosza
1 x biustonosz do karmienia
1 x klapki pod prysznic
2 x koszule do porodu
1 x spodnie od pizamy
1 x spodnie dresowe
1 x t-shirt
1 x szlafrok
1 x skarpetki polarowe
1 x recznik
2 x czapeczka dla dzidziusia
3 x pary skarpetek
1 x maly kocyk dziany
3 x pieluchy tetrowe
2 x body 50cm: 1x krotki rekaw i 1x dlugi rekaw
2 x body 62cm: 1x krotki rekaw i 1 x dlugi rekaw
2 x pajace
1 x spodenki
W torebce obok walizki mam gumki i wsuwki do wlosow i miniaturki kosmetykow do mycia: zel pod prysznic, szampon, odzywka, plyn do higieny intymnej, plyn micelarny, suchy szampon, anyperspirant, oliwka.
Mam tez gotowa liste co musze tam dopakowac w ostatniej chwili, czyli to, czego uzywam na codzien typu kosmetyki do makijazu, soczewki, okulary, szczoteczka do zebow, ladowarka do telefonu itd.
Napewno wezme tez jakie batoniki i soki, ale narazie nie kupuje, bo na pewno by mnie zaraz naszla ochota i bym wszystko wyjadla wiec to tez w ostatniej chwili kupie.
Mysle, ze wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:22
Natalia-tosia, Paula 90, barbillla86, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChce być mamą - ja bardzo podobnie jestem spakowana z tym że nie mam rzeczy dla dziecka wcale. Mam też listę doczepiona do rączki co muszę dołożyć i jest podobna do Twojej. I też tylko kabinowka.
U mnie w górnej i dolnej klapie to co na oddział a w dolnej na wierzchu to co do porodu (koszula, skarpetki, klapki).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 15:29
chce_byc_mama lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam spakowane dwie torby pierwsza na poród druga na szpital. Ale jutro się pewnie będę musiała przepakować pod cięcie, a to już się spakuje wg wytycznych ze strony Ujastka tak jak mi położne mówiły. Ale też na dwie torby pierwsza do porodu druga na salę, ale do porodu już nie potrzebuje koszuli tylko oni mi dadza, więc w sumie ta co mam do porodu pojdzie jako pierwsza na przebranie, bo ma mega rozpinana klatę i jak tylko dadzą mi dziecko będę kangurować na sali całą noc!! Nikomu nie oddam 💙💙💙💙💙
Co do rozka ja biorę bo szpital ma to w wytycznych nawet kocyk trzeba mieć więc mamy to wszystko.
Ogólnie rozkow mamy aż 4 sztuki, dwa na wypasie i dwa tańsze, moja przyjaciółka miała dwa rożki jeden ode mnie drugi sobie sama kupiła, i wiecie za mała uwielbia być w rożku. Ona musi być do spania czy to w dzień czy w nocy w rożku i nóżki jej wystają z tych rozkow w standardowych rozmiarach i teraz mała ma 4 miesiące a ona właśnie szyję na zamówienie większy rozmiarWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 16:03
-
Te wasze listy co zabieracie do szpitala sa jak zbawienie
tez chyba zaczne pakowac torbe bo wczoraj sie wystraszylam bardzo ale sie wszystko wyciszylo..
Czy ktoras z was ma taki bol przypominajacy zakwasy w podbrzuszu dokladnie tam gdzie boli na miesiaczke?? Ostatnio czesto cos takiego mi doskwiera i nie wiem co to.. Ciagle czytam jak u was wygladaja BH ale ja chyba nie umiem ich rozpoznac..martusiawp lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Mi np dużo miejsca zajmują podkłady poporodowe (te wielkie podpaski) a wzięłam tylko 1,5 opakowania czyli 15 szt. I o to jestem najbardziej zła bo to co jak co ale powinni dawać w szpitalu. Pampersy też dużo miejsca zajmują (też 1,5 opakowania wzięłam)
Gdyby nie to to bym się chyba zmieściła w jedna torbę, bo poprasowane ciuszki i moje koszule poskładane w te woreczki strunowe zajmują bardzo mało miejsca.
Dorota te wielkie podpaski daja w szpitalu. Z tego co widzialam kazda kibietka dostaje cale opakowanie, położne mowily, ze jak bedsie trzeba moge poprosic o wiecej. Ale ja mialam swoje wiec juz id nich nie potrzebowałam.
W moim przypadku nie sprawdziły sie ye duze podklady higieniczne na łóżko. W sumie zuzylam 2 na wszelki wypadek, sle nic sie nie zabrudziło.
Tych majtek siateczkowych tez nie uzywalam yzn. Zalozylam jedne na probe ale jednak lepsze bawelnianeDorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzekoladowa201 też myślałam że nie potrafię ich rozpoznać ale jak przyjdą to będziesz wiedziała że to właśnie skurcze BH, to jest taka fala napinania ściska się że aż skórę na plecach naciaga, i czujesz jak to się wspina potem parę sekund cały brzuszek twardy a dziecko widać jak jest ułożone i taka ulga dla skóry
-
nick nieaktualnyMoja siostra przysłała mi majtek jednorazowych bo ona jest pielęgniarka 😉 i mam dwa opakowania po 50 sztuk!! Ale mają bardzo wysoko pas więc mogą być dobre nawet jak w domu będę bo wiecie moje majtki są na linii cięcia tak mi się wydaje, w sumie nie wiem gdzie robią cięcie.
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny