Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiwona wrote:Dziewczyny, bo jest ta promo 2+2 w rosmanie i myślę, czy nie zrobić zapasu szamponów. Teraz mam kupiony i fryzjerski kemon, do tego odżywka. Wcześniej miałam petal fresh, właśnie z rosmana. Mam włosy cienkie i po porodzie na bank większość wypadnie. Polecacie jakąś markę z rosmana do cienkich włosów? Nie prostuje ich, tylko susze, farbuje zwykle u fryzjera. Nie wiem, jak będzie po porodzie z czasem, ale jak zafarbuje zwykła farba to na bank będą sztywne jak druty, już to przerabialam.
Odrazu mówię ze trZeba miec nowe konto żeby ta promocja obowiązywała na koncie gdzie robiło się zakupy już nie działa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytunia ja mam się spakować wg tego, http://ujastek.grupaneomedic.pl/page/64-porod_przez_ciecie_cesarskie
Jedyne co na pewno nie biorę niedrapek bo ja tego nie uważam a jak będą strasznie chciały to mała ma pajacyki z zakładkami więc jej nałożą na raczki a ja i tak ściągnę. -
Kiwona wrote:Dziewczyny, bo jest ta promo 2+2 w rosmanie i myślę, czy nie zrobić zapasu szamponów. Teraz mam kupiony i fryzjerski kemon, do tego odżywka. Wcześniej miałam petal fresh, właśnie z rosmana. Mam włosy cienkie i po porodzie na bank większość wypadnie. Polecacie jakąś markę z rosmana do cienkich włosów? Nie prostuje ich, tylko susze, farbuje zwykle u fryzjera. Nie wiem, jak będzie po porodzie z czasem, ale jak zafarbuje zwykła farba to na bank będą sztywne jak druty, już to przerabialam.
Ja bardzo lubię szampon natura siberica ten ciemnozielony, jest delikatnym szamponem 😊 o i uwielbiam odżywkę petal fresh winogronową, tylko nie do każdego mycia- tak co drugie/trzecie 🤩 też mam cienkie włosy 😊Kiwona lubi tę wiadomość
-
U nas te podpaski poporodowe są wypisane, że ok 20-30 szt mamy mieć. I to mi bardzo dużo miejsca zajmuje. A do tego 3 1,5 L wody, dwa ręczniki. Mam dwie torby z czego w jednej jest luz ale mam to podzielone na poród i po więc pozniej zostanę z jedną torba. Mąż będzie wszystko nosić więc co się będę przejmować
Za to przejmuje się babcia. Niby po tych bajpasach ok, jest słaba ale daje rade. Ale noga z której pobierany zyle nie wygląda za dobrze. Przy szwach jest delikatnie czerwona a dzisiaj zauważyłam że stopę ma sina. W sobotę była na sorze i niby nie ma żadnego zakażenia, porobiło jej badania z krwi. Teraz ma wizytę w czwartek i nie wiem czy czekać czy jechać znowu dzisiaj na ostry -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oj ćwiczy ta moja macica, czuję to dość dobrze dziś i wczoraj.
Ogólnie jestem po spotkaniu z położną i chyba jeszcze bardziej boję się tego poroduM to człowiek spokojny, taka moja oaza spokoju, jak już mówiłam takiej jak ja, potrzebny jest ktoś taki.
Miednicę mi zmierzyła, wszystkie wymiary trochę zaniżone ale tragedii nie ma, także chyba nastawiam się na SN.DorotaAnna, Paula 90, AniaKJ, martusiawp, B_002, Mama36 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:U nas te podpaski poporodowe są wypisane, że ok 20-30 szt mamy mieć. I to mi bardzo dużo miejsca zajmuje. A do tego 3 1,5 L wody, dwa ręczniki. Mam dwie torby z czego w jednej jest luz ale mam to podzielone na poród i po więc pozniej zostanę z jedną torba. Mąż będzie wszystko nosić więc co się będę przejmować
Za to przejmuje się babcia. Niby po tych bajpasach ok, jest słaba ale daje rade. Ale noga z której pobierany zyle nie wygląda za dobrze. Przy szwach jest delikatnie czerwona a dzisiaj zauważyłam że stopę ma sina. W sobotę była na sorze i niby nie ma żadnego zakażenia, porobiło jej badania z krwi. Teraz ma wizytę w czwartek i nie wiem czy czekać czy jechać znowu dzisiaj na ostry
Pamiętaj, że u starszych osób rany goją się gorzej i dłużej. A normalnie czuje tą stopę? Jak coś Was niepokoi to może lepiej jechać...👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny a przy cesarce oni czyszczą macicę? Czy tylko wyciągają łożysko i wszystko same? A no i co w takiej sytuacji dzieje się z szyjką? Czy ona się zacznie skracać kiedyś tam? Jak po cesarce się oczyszczamy? Ja pierdziele 🙈🙈🙈🙈
Karmelka mi się wydaję, że po cc normalnie jest połóg, normalnie się krwawi... ale niech powiedzą dziewczyny które miały już CC👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Dziewczyny a przy cesarce oni czyszczą macicę? Czy tylko wyciągają łożysko i wszystko same? A no i co w takiej sytuacji dzieje się z szyjką? Czy ona się zacznie skracać kiedyś tam? Jak po cesarce się oczyszczamy? Ja pierdziele 🙈🙈🙈🙈
ja mam 2 cesarki za soba i nie wiem
ja wyciagna dziecko do dlugo targaja flaki ze srodka, ciagna tak ze cie cala ruszaja na stole, w prawo w lewo.....ale co tam robia to nie wiempewnie ukladaja narzady na miejsce
Krwawisz o wiele mniej niz po SN.....i bez skrzepow.....aha dawaja jeszcze jakies zastrzyki w brzuch, chyba na obkurczenie macicy......i ciagle mowia ze masz pierdziec zeby gazy odchodzily.....to chyba bardzo wazne bo pielegniarka co godzine sie o to pytala......
jem sobie teraz kanapki pisze na forum i czuje mokro na cycku...a tu zolta plama.......i kapie......AniaKJ, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny patrzę na brzuch teraz jak córcia w nim się wierci i płacze że ten czas tak szybko leci i zaraz będę patrzyla na pustego flaczka ... Kocham to jak ona się rusza 🥰... Nawet jak mi teraz łono żyletka przecieła . Skąd ona wzięła żyletkę w brzuszku 🤔
Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Karmelka ale masz pytania
ja mam 2 cesarki za soba i nie wiem
ja wyciagna dziecko do dlugo targaja flaki ze srodka, ciagna tak ze cie cala ruszaja na stole, w prawo w lewo.....ale co tam robia to nie wiempewnie ukladaja narzady na miejsce
Krwawisz o wiele mniej niz po SN.....i bez skrzepow.....aha dawaja jeszcze jakies zastrzyki w brzuch, chyba na obkurczenie macicy......i ciagle mowia ze masz pierdziec zeby gazy odchodzily.....to chyba bardzo wazne bo pielegniarka co godzine sie o to pytala......
jem sobie teraz kanapki pisze na forum i czuje mokro na cycku...a tu zolta plama.......i kapie......
Padłam z tym pierdzeniem👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
aha dzis odkrylam ze przeciez wcale nie trzeba prasowac.....i bardzo fajne to jest
mialam ogromne kupy T shirtow....13 syna 10 meza i jeszcze corki ( no 2 tygodnie nie prasowalam)
i co .....lezac sobie w lozku, ladnie poskladalam, reka ugladzilam i wsadzilam do szafysuper sprawa
nie potrafie w lezec bezczynniea czytac mi sie nie chce......
cisnienie w ryzach 133/90 ale za 2 godzinki tabletka wiec dotrwam spokojnie
dzis najnizsze mialam 112/79popoludniu jak drzemalam....
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzarpią hmmm to musi być zajebiste uczucie , jak się tam nie uchawtuję to chyba cud będzie 😜 ale macica się później zacznie obkurczać to chyba wątpię żeby flaki układali hihi, raczej same zaczną schodzić z czasem w dół.
A to jest znieczulenie takie miejscowe to potem co się robi na takiej sali obserwacji? I chyba się wstydzę tego, że położna ma iść ze mną pod prysznic ... Te położne takie chude tam jakbym miała fiknąć to za chiny mnie nie utrzyma 😂😂
A to mam pierdziec przy koleżankach z sali i ich mężach 😂🤣 ja pierodole co za wstyd.
A jak z kupa jest po lewatywie i cesarce?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 17:27
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystresant wrote:no na prawde nie robie jaj
moze przez to ze otwieraja brzuch to tam wejdzie powietrze ...nie mam pojecia
stresant, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość