X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ale Wy teraz już wyparzacie to wszystko? Ja myślałam, że przed użyciem to zrobimy.
    Ja nie wyparzalam niczego.. Owszem smoczki wyparze i zamkne w tych plastikowych osłonach oraz nakladki do ewentualnego karmienia ale to zdaze nawet jakbym skurczy dostala itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:21

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Basiu ja dzis wstalam tylko po 7 wyszykowac mala do szkoly. Zjadlam śniadanie wypilam kawe i lenistwo.. Leze i oglądam filmy na netflixie..wstaje jedynie do wc. Dzis mloda u mamy mojej jest a M w pracy do 15.obiad mam z wczoraj przydaloby sie tylko troche ogarnąć ale zrobie to na chwile przed koncem pracy M. Takze ja juz 12h w lozku.
    Daffi mąż zaraz będzie w domu, spróbuj jeszcze raz zjeść na prawdę coś porządnego co zawsze go pobudza zacznij trzepać brzuszkiem i połóż się na płasko lub na lewy bok jeśli on lubi ... Ja się nie rozwiercić bierz męża i jedz do lekarza zrobią ci ktg i sprawdza co on matkę stresuje

Daffi lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dziewczyny, ja mam zupełnie odwrotnie 😄 Często dostaję pytanie "jak się czujesz?", ale za każdym razem się cieszę, bo wiem, że ten ktoś się o mnie troszczy 😊 To bardzo miłe, że myśli o mnie i pamięta. Zawsze odpisuję: "wiadomo, mam lepsze i gorsze dni, ale ogólnie jest dobrze". Zresztą już raczej wszyscy wiedzą, że dziecię ma na imię Klemek i nie mogą się go doczekać, więc to nie jest takie bezduszne, bezosobowe.

Dostałam pierwszy przelew z ZUSu!!! Jeeeej jaka radość 😄😄😄 Super jest nie pracować a dostawać normalną kasę 😄 W dodatku dostałam za okres 09.02-18.03, więc pierwszy raz widzę na oczy takie wynagrodzenie na swoim koncie 😅 Mogłabym tyle co miesiąc zarabiać 😆

Daffi, martusiawp, B_002, mysla.nieskalana, Fasolka77, Misiabella, AniaKJ lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi mąż zaraz będzie w domu, spróbuj jeszcze raz zjeść na prawdę coś porządnego co zawsze go pobudza zacznij trzepać brzuszkiem i połóż się na płasko lub na lewy bok jeśli on lubi ... Ja się nie rozwiercić bierz męża i jedz do lekarza zrobią ci ktg i sprawdza co on matkę stresuje
    Tak będę musiaal zrobic i czuje ze mnie zmusi by tam pojechać a tam na gorze dostane stresu i zacznie sie ruszac.. Tak na przekor mi.. Dziwi mnie tylko ze jak siadam i go tam gniote to sie nie rozpycha.. Zawsze to robi.. No chyba ze jest tak umeczony ze mu wszystki jedno. Ta czkawka dala mi juz komfort psychiczny.. Jestem spokojniejsza niz bylam. Wlasnie ide sobie zapiekanke odgrzac moze cos go poruszy.

Karmelllka90, Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.tvp.info/41833363/alarm-zywe-larwy-owadow-w-pieluchach-obrzydzenie-i-wstret. Widzialyscie ?🤨

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przeszłam się na godzinny spacer po osiedlowych sklepach i oczywiście ledwo żyje, gdybym tak kilka razy dziennie wchodziła na te 3 piętro to na pewno bym urodziła!

Teraz posiedziałam trochę na balkonie, koleżanki mi ze zlobka machały, chciałam tam zajść ale tam dzieci smarkające i kaszlące, trochę się bałam.

Pora odgrzać zupę 😊
    To co na razie żadna nie rodzi ? 😋

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    https://www.tvp.info/41833363/alarm-zywe-larwy-owadow-w-pieluchach-obrzydzenie-i-wstret. Widzialyscie ?🤨

Syśka, nawet nie wiem czy chce to włączyć 😁

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włączyłam i żałuję 😁

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja na takie pytania odpowiadam, że czuje się ciężko, jak w 8 miesiącu ciąży. Jestem zmęczona i wszystko mnie boli. I powtarzam to tym samym osobom w taki sam sposób z takim samym zazenowaniem a one tak samo pytają nadal. Nie wiem, na co liczą. Ze nagle poczuje się jak młody bóg?
    Kiwona ja wczesniej pisałam że jest to możliwe :) ja od kilku dni czuje się naprawdę dobrze, sama jestem zdziwiona jak to jest możliwe. Ale ludzie ogólnie z taktu nie słyną więc nie ma się co dziwić.

Kiwona lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale serio się trzymie ten nasz miesiąc 😃 o tej porze to chyba połowa marcowek w lutym była już rozpakowana 😃

valetta94 lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Kurde ale serio się trzymie ten nasz miesiąc 😃 o tej porze to chyba połowa marcowek w lutym była już rozpakowana 😃
    Tak!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi a Ty się dziwisz!!!
    Dziecko chciało dać matce odpocząć.. Wyczuło że masz w końcu wolne.. Mówi sobie cichutko poleze niech sobie Mama pospi zanim jej dam popalić.. A Ty mu tam ładujesz bodźce
    :p

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Wysłany: 21 marca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska chyba nawet tego nie będę otwierać :)

Karola widzę przypływ energii miałaś, godzinny spacer dla nas to już dużo :) dalej Cie wszystkie kostki bolą czy masz może lepszy dzień?

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, to Ci zazdraszczam, ja się nie czuje jak młody Bóg 😌 wręcz przeciwnie, jak takie próchno na rozsypaniu ..

Daffi, syn Twój spokoju chce 😄

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam zamiar wieczorem z mężem przepakować torby pod to co mam napisane na stonie Ujastka do CC. Ale ze względu na wykupienie apartamentu, oni nam dają ręczniki nawet szlafrok, podkłady higieniczne podpaski kosmetyki dla mamy są nawet z biodermy pampersy premium care woda do picia no wszystko nawet suszarka do włosów z którą się biłam czy ja wciskać 🤔 haha, ale myślicie żeby swoje zostawić w domu? Te podpaski itd? Ciekawe czy ja to zużyje w domu ...podkładów nie będę brała bo to na pewno zużyje do przewijania małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:55

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i remont czas zacząć! Cieszę się ale jak pomyślę ile roboty nas czeka :/ chwilę pomogłam i już brzuch jak kamień i zadyszka...

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Syska chyba nawet tego nie będę otwierać :)

Karola widzę przypływ energii miałaś, godzinny spacer dla nas to już dużo :) dalej Cie wszystkie kostki bolą czy masz może lepszy dzień?

Szłam jak słonica ale musiałam się trochę przewietrzyć 😊
    Wiesz co nadal mnie bolą te kości, w pachwinach i te spojenie ale w ciągu dnia staram się jakoś funkcjonować, noc jest najgorsza, czas ogarnąć tego ortopedę chyba. Kiedy się wybierasz ?
    Póki co na razie przestały mnie bolec te palce u rąk.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka taki spacer potrafi rozluźnić i odeprzeć trudne myśli.
    U mnie doszedł nowy rytuał wieczorny od trzech dni, bo wieczorami nogi podchodzą woda a najbardziej palce u stóp 😂 są takimi serdelkami i mnie swędzą na tych kostkach zanim zasnę mąż musi mi je porządnie wydrapać 😂😂😂😂🤣

Wysłany: 21 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Szłam jak słonica ale musiałam się trochę przewietrzyć 😊
    Wiesz co nadal mnie bolą te kości, w pachwinach i te spojenie ale w ciągu dnia staram się jakoś funkcjonować, noc jest najgorsza, czas ogarnąć tego ortopedę chyba. Kiedy się wybierasz ?
    Póki co na razie przestały mnie bolec te palce u rąk.
    Ja mam wizytę na jutro. Jak już się zdecydowałam to chciałam to mieć jak najszybciej za sobą.
    No jak słońca to chyba każda chodzi, z takimi brzuchami rusalkami nie będziemy :) tylko żeby Cie tak nie lamalo bo to wtedy i dzień się dluzy i nic się nie chce. Ale dobrze ze troszkę się ruszasz, jeszcze chwila a po porodzie będziesz śmigać :)

f1d9680377.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    No i remont czas zacząć! Cieszę się ale jak pomyślę ile roboty nas czeka :/ chwilę pomogłam i już brzuch jak kamień i zadyszka...
    Dziewczyno, co Ty wyczyniasz. Leż na kanapie i wydawaj rozkazy!!! 😄😄😄 Nie wolno Ci się przemęczać i zabierać za jakiekolwiek remonty!!!

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 2432 2433 2434 2435 2436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ