X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Aga przypomnij mi, Ty jestes z Wiednia tez tak?
    Jesli tak to ile razy robia ktg? Ja nie mialam ale juteo ide do akh na rozmowe z anestezjologiem i „swoja” dr

No hak sie okazało w semmelweiss robią ktg tylko w terminie i po co dwa dni. TeraZ na kontroli to nie było planowe tylko miałam wysokie ciśnienie wiec chcieli sprawdzić. Ciśnienie spadło w trakcie do 117;) a Ty masz wsakaznaia do cc?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, podjedz na IP jak znajdziesz możliwość, co się będziesz zamartwiac.
    Ja zasnęłam na godzinę. Wow. To był wprawdzie taki sen na czuję, bo czułam że biodra mnie bolą i bark i ucho ;) Ale godzinę tak na czuwaniu spałam i to było spoko. Nie chcę mi się gotować. Nic mi się nie chce w sumie.

Daffi lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    W ogóle mam wrażenie, że każda z nas w miarę upływu czasu, tych kilku miesięcy, zrobiła się łagodniejsza. Chyba tak działa instynkt macierzyński 💕
    Wiesz, ze coś w tym jest...moja szwagierka już mi nie raz mówiła że bardzo się wyciszylam i zlagodnialam w ciąży.. po naszych wpisach też zauważam takie zwolnienie tempa i więcej empatii!!
    Czy Mistella się coś odzywała po porodzie, może na fb??? Bo tu chyba nic nie pisala poza tym że urodziła??

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po posileniu sie poszłam do apteki zamówić oczyszczacz do noska(wzięłam ten do odkurzacza) i jakąś piankę do mycia się "tam"po porodzie-farmaceutka mi poleciła.Plus kupiłam roztwór soli do płukania czy to oczu czy noska i widzialam zdziwienie pani farmaceutyki jak mówiłam do czego to...naprawdę porażają mnie nadal różnice między DE a PL...🙄😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja nie wyparzam.. Ja ją poprostu umylam.
    No raczej ze ja tez :)

Daffi, stresant, espoir lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hit... 😂 Jesteś szczęśliwa? Nie czujesz zmęczenia ciąża? Już nawet nie boisz się porodu? To powiem ci o tym, że w szpitalach szczepią przeterminowanymi szczepionkami 🤕🤕🤕 a co masz teraz nad czym się stresować... Nie wierzysZ? To ci powiem naszego znajomego dziecko zaszczepili szczepionka przeterminowana i były komplikacje... 😳
    Nie mam chyba na to siły.
    A propo kiedyś bym jej napisała kilka słów a w ciąży? Odpuszczam i śmieje się że jest taka głupia ...i idę dalej

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupowałam kolejnego gadżetu miałam go na liście ale jednak mama i siostra mi to wybily z głowy i wykreslilam. Mąż umył butalki następnie wsadził do garnka zalał wrzątkiem po kokardę jak wystygła woda dał do osuszenia i gotowe.

• Anete Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow nie było mnie od wczoraj a tu już trzy rozwarcia 😅 robi sie gorąco ❤️ Powodzenia dziewczyny! ✊

Ktoś pisał o falowaniu (chyba Kiwona 😊). Mój tak właśnie faluje czasem jakby oddychał, ale dzieci w brzuchach nie oddychają 🤔 też się zastanawiałam co to jest. Może to faktycznie te ćwiczenia płuc 😊

Jejciu jak ja się już nie mogę doczekać tego małego słodziaka 🥰🥰

martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie gotowal 5minut? Tylko zalal tak?

No ja te wanienke tez tylko umyje i nie bede parzyc

Wyparze smoczek i oslonki z aventu...butelki do szpitala nie biore
    Laktator w zmywarce umylam tez nie parze bo mleka nie mam zamiaru zamrazac

Mama36 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdy mnie ludzie pytają "jak się czujesz" odpowiadam zawsze: jeszcze żyje, nie umarłam, a co? :D
    Chyba się im głupio robi, no ale jak tu inaczej odpowiedzieć ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Wow nie było mnie od wczoraj a tu już trzy rozwarcia 😅 robi sie gorąco ❤️ Powodzenia dziewczyny! ✊

Ktoś pisał o falowaniu (chyba Kiwona 😊). Mój tak właśnie faluje czasem jakby oddychał, ale dzieci w brzuchach nie oddychają 🤔 też się zastanawiałam co to jest. Może to faktycznie te ćwiczenia płuc 😊

Jejciu jak ja się już nie mogę doczekać tego małego słodziaka 🥰🥰
    No nie oddychają powietrzem, ale ćwiczą płuca, czyli oddychają wodami :)

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A nie gotowal 5minut? Tylko zalal tak?

No ja te wanienke tez tylko umyje i nie bede parzyc

Wyparze smoczek i oslonki z aventu...butelki do szpitala nie biore
    Laktator w zmywarce umylam tez nie parze bo mleka nie mam zamiaru zamrazac
    Nie gotował poszukał na necie jak wyparzyc butelki smoczki opakowanie na smoczek itd i wg tego co znalazł właśnie tak zrobił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:14

• B_002 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 super że znasz termin :)
    Fajnie tak już wiedzieć, ja się pocieszam że jeszcze tak do dwóch tygodni, potem to już mam ogromną nadzieję że dłużej nie będę chodzić w ciąży. Nie wiem czemu, ale najbardziej obawiam się przenoszenia i niewydolności łożyska po 40tc.

Nowakowa też bym się niecierpliwiła na Twoim miejscu. Spaceru, ruszaj się troszkę to może akcja ruszy.

Daffi a może ty jesteś dziś aktywna? Może połóż się i nic nie rób, czekaj na ruchy. A jakby tak na prawdę długo nie było to jedź po południu na IP albo gdzieś gdzie możesz zrobić KTG.

Daffi lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na takie pytania odpowiadam, że czuje się ciężko, jak w 8 miesiącu ciąży. Jestem zmęczona i wszystko mnie boli. I powtarzam to tym samym osobom w taki sam sposób z takim samym zazenowaniem a one tak samo pytają nadal. Nie wiem, na co liczą. Ze nagle poczuje się jak młody bóg?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka wiem o czym mówisz. Mnie też wkurzają te wiadomości: „jak się czujesz”, „nie urodziłaś jeszcze?”. Najlepsze jest to, że do mnie przynajmniej raz w tygodniu pisze szef jak się czuję. Z jednej strony fajnie, że się interesuje i martwi a z drugiej nosz kurde co mam mu napisać, że słabo? Powiedziałam mu, że dam znać jak się mały urodzi a ten dalej pisze....

atdcj48aq9519a2w.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy teraz już wyparzacie to wszystko? Ja myślałam, że przed użyciem to zrobimy.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja gdy mnie ludzie pytają "jak się czujesz" odpowiadam zawsze: jeszcze żyje, nie umarłam, a co? :D
    Chyba się im głupio robi, no ale jak tu inaczej odpowiedzieć ;-)
    Mnie to zaczyna wkurzać przysięgam w ciągu 3 dni już 9 osób które wcześniej jakoś specjalnie się nie interesowały...a sasiadke to mam taką wścibska. Osiedle istnieje od 2 lat no 17 kwietnia będzie dwa lata jak zaczęli nam wręczać klucze i zaczely się remonty, dziewczyna ma 25 lat nie pracowała nigdy ma córkę 4 lata i syna 9 miesięcy jest typowo plotkara wszystko musi miedziec o sąsiadach... I najlepsze jest to, że obrabia dupę bo np do mnie gada na sąsiadów kilka mieszkań dalej a kumplują się bo ich ho dziewczynki się razem bawią, więc na pewno mi też obrabia tyłek tyle że ja ciągle w pracy a teraz unikam dzieci, bo ta druga nie szczepi to nie udzielam się z nimi za dużo. Pewnie dopiero jak urodzę to więcej się będziemy widywać... Ale zgniotła mnie informacja o szczepionkach bo sama do tej pory szczepiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:16

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja na takie pytania odpowiadam, że czuje się ciężko, jak w 8 miesiącu ciąży. Jestem zmęczona i wszystko mnie boli. I powtarzam to tym samym osobom w taki sam sposób z takim samym zazenowaniem a one tak samo pytają nadal. Nie wiem, na co liczą. Ze nagle poczuje się jak młody bóg?
    Kurcze u mnie też nadal pytają a ja zawsze powtarzam to samo.
    Babci ostatnio powiedziałam, że jak się źle poczuje to dam jej znać.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mama18 super że znasz termin :)
    Fajnie tak już wiedzieć, ja się pocieszam że jeszcze tak do dwóch tygodni, potem to już mam ogromną nadzieję że dłużej nie będę chodzić w ciąży. Nie wiem czemu, ale najbardziej obawiam się przenoszenia i niewydolności łożyska po 40tc.

Nowakowa też bym się niecierpliwiła na Twoim miejscu. Spaceru, ruszaj się troszkę to może akcja ruszy.

Daffi a może ty jesteś dziś aktywna? Może połóż się i nic nie rób, czekaj na ruchy. A jakby tak na prawdę długo nie było to jedź po południu na IP albo gdzieś gdzie możesz zrobić KTG.
    Basiu ja dzis wstalam tylko po 7 wyszykowac mala do szkoly. Zjadlam śniadanie wypilam kawe i lenistwo.. Leze i oglądam filmy na netflixie..wstaje jedynie do wc. Dzis mloda u mamy mojej jest a M w pracy do 15.obiad mam z wczoraj przydaloby sie tylko troche ogarnąć ale zrobie to na chwile przed koncem pracy M. Takze ja juz 12h w lozku.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kiwona mi się wydaje że dopytują bo chcieliby usłyszeć że mi źle czy coś... Ale ja się czuję na prawdę dobrze. Mam dolegliwości ale po co mam jej mówić że mi żyletkami łono tnie córka czy że spałam 4 godziny bo zgaga się mnie dzisiaj dowaliła...skoro mimo tego ja się czuję świetnie. Pomalowałam się ubrałam i leżę hahaha bo kurde siorka mi wysyła zdjęcia z Gran Canarii i czuję się jakbym tam była z nimi zaraz okular zaloze zjem czekoladę to już w ogóle czad

‹‹ 2431 2432 2433 2434 2435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ