Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubek wrote:Aga przypomnij mi, Ty jestes z Wiednia tez tak?
Jesli tak to ile razy robia ktg? Ja nie mialam ale juteo ide do akh na rozmowe z anestezjologiem i „swoja” dr
No hak sie okazało w semmelweiss robią ktg tylko w terminie i po co dwa dni. TeraZ na kontroli to nie było planowe tylko miałam wysokie ciśnienie wiec chcieli sprawdzić. Ciśnienie spadło w trakcie do 117;) a Ty masz wsakaznaia do cc?
-
Daffi, podjedz na IP jak znajdziesz możliwość, co się będziesz zamartwiac.
Ja zasnęłam na godzinę. Wow. To był wprawdzie taki sen na czuję, bo czułam że biodra mnie bolą i bark i uchoAle godzinę tak na czuwaniu spałam i to było spoko. Nie chcę mi się gotować. Nic mi się nie chce w sumie.
Daffi lubi tę wiadomość
-
Kasiulka90 wrote:W ogóle mam wrażenie, że każda z nas w miarę upływu czasu, tych kilku miesięcy, zrobiła się łagodniejsza. Chyba tak działa instynkt macierzyński 💕
Czy Mistella się coś odzywała po porodzie, może na fb??? Bo tu chyba nic nie pisala poza tym że urodziła??
Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Ja po posileniu sie poszłam do apteki zamówić oczyszczacz do noska(wzięłam ten do odkurzacza) i jakąś piankę do mycia się "tam"po porodzie-farmaceutka mi poleciła.Plus kupiłam roztwór soli do płukania czy to oczu czy noska i widzialam zdziwienie pani farmaceutyki jak mówiłam do czego to...naprawdę porażają mnie nadal różnice między DE a PL...🙄😂
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo hit... 😂 Jesteś szczęśliwa? Nie czujesz zmęczenia ciąża? Już nawet nie boisz się porodu? To powiem ci o tym, że w szpitalach szczepią przeterminowanymi szczepionkami 🤕🤕🤕 a co masz teraz nad czym się stresować... Nie wierzysZ? To ci powiem naszego znajomego dziecko zaszczepili szczepionka przeterminowana i były komplikacje... 😳
Nie mam chyba na to siły.
A propo kiedyś bym jej napisała kilka słów a w ciąży? Odpuszczam i śmieje się że jest taka głupia ...i idę dalej -
nick nieaktualny
-
Wow nie było mnie od wczoraj a tu już trzy rozwarcia 😅 robi sie gorąco ❤️ Powodzenia dziewczyny! ✊
Ktoś pisał o falowaniu (chyba Kiwona 😊). Mój tak właśnie faluje czasem jakby oddychał, ale dzieci w brzuchach nie oddychają 🤔 też się zastanawiałam co to jest. Może to faktycznie te ćwiczenia płuc 😊
Jejciu jak ja się już nie mogę doczekać tego małego słodziaka 🥰🥰martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
A nie gotowal 5minut? Tylko zalal tak?
No ja te wanienke tez tylko umyje i nie bede parzyc
Wyparze smoczek i oslonki z aventu...butelki do szpitala nie biore
Laktator w zmywarce umylam tez nie parze bo mleka nie mam zamiaru zamrazacMama36 lubi tę wiadomość
-
Anete wrote:Wow nie było mnie od wczoraj a tu już trzy rozwarcia 😅 robi sie gorąco ❤️ Powodzenia dziewczyny! ✊
Ktoś pisał o falowaniu (chyba Kiwona 😊). Mój tak właśnie faluje czasem jakby oddychał, ale dzieci w brzuchach nie oddychają 🤔 też się zastanawiałam co to jest. Może to faktycznie te ćwiczenia płuc 😊
Jejciu jak ja się już nie mogę doczekać tego małego słodziaka 🥰🥰 -
nick nieaktualnystresant wrote:A nie gotowal 5minut? Tylko zalal tak?
No ja te wanienke tez tylko umyje i nie bede parzyc
Wyparze smoczek i oslonki z aventu...butelki do szpitala nie biore
Laktator w zmywarce umylam tez nie parze bo mleka nie mam zamiaru zamrazacWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:14
-
Mama18 super że znasz termin
Fajnie tak już wiedzieć, ja się pocieszam że jeszcze tak do dwóch tygodni, potem to już mam ogromną nadzieję że dłużej nie będę chodzić w ciąży. Nie wiem czemu, ale najbardziej obawiam się przenoszenia i niewydolności łożyska po 40tc.
Nowakowa też bym się niecierpliwiła na Twoim miejscu. Spaceru, ruszaj się troszkę to może akcja ruszy.
Daffi a może ty jesteś dziś aktywna? Może połóż się i nic nie rób, czekaj na ruchy. A jakby tak na prawdę długo nie było to jedź po południu na IP albo gdzieś gdzie możesz zrobić KTG.Daffi lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Ja na takie pytania odpowiadam, że czuje się ciężko, jak w 8 miesiącu ciąży. Jestem zmęczona i wszystko mnie boli. I powtarzam to tym samym osobom w taki sam sposób z takim samym zazenowaniem a one tak samo pytają nadal. Nie wiem, na co liczą. Ze nagle poczuje się jak młody bóg?
-
Karmelka wiem o czym mówisz. Mnie też wkurzają te wiadomości: „jak się czujesz”, „nie urodziłaś jeszcze?”. Najlepsze jest to, że do mnie przynajmniej raz w tygodniu pisze szef jak się czuję. Z jednej strony fajnie, że się interesuje i martwi a z drugiej nosz kurde co mam mu napisać, że słabo? Powiedziałam mu, że dam znać jak się mały urodzi a ten dalej pisze....
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Ja gdy mnie ludzie pytają "jak się czujesz" odpowiadam zawsze: jeszcze żyje, nie umarłam, a co?
Chyba się im głupio robi, no ale jak tu inaczej odpowiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 13:16
-
Kiwona wrote:Ja na takie pytania odpowiadam, że czuje się ciężko, jak w 8 miesiącu ciąży. Jestem zmęczona i wszystko mnie boli. I powtarzam to tym samym osobom w taki sam sposób z takim samym zazenowaniem a one tak samo pytają nadal. Nie wiem, na co liczą. Ze nagle poczuje się jak młody bóg?
Babci ostatnio powiedziałam, że jak się źle poczuje to dam jej znać.
-
B_002 wrote:Mama18 super że znasz termin
Fajnie tak już wiedzieć, ja się pocieszam że jeszcze tak do dwóch tygodni, potem to już mam ogromną nadzieję że dłużej nie będę chodzić w ciąży. Nie wiem czemu, ale najbardziej obawiam się przenoszenia i niewydolności łożyska po 40tc.
Nowakowa też bym się niecierpliwiła na Twoim miejscu. Spaceru, ruszaj się troszkę to może akcja ruszy.
Daffi a może ty jesteś dziś aktywna? Może połóż się i nic nie rób, czekaj na ruchy. A jakby tak na prawdę długo nie było to jedź po południu na IP albo gdzieś gdzie możesz zrobić KTG. -
nick nieaktualnyNo właśnie Kiwona mi się wydaje że dopytują bo chcieliby usłyszeć że mi źle czy coś... Ale ja się czuję na prawdę dobrze. Mam dolegliwości ale po co mam jej mówić że mi żyletkami łono tnie córka czy że spałam 4 godziny bo zgaga się mnie dzisiaj dowaliła...skoro mimo tego ja się czuję świetnie. Pomalowałam się ubrałam i leżę hahaha bo kurde siorka mi wysyła zdjęcia z Gran Canarii i czuję się jakbym tam była z nimi zaraz okular zaloze zjem czekoladę to już w ogóle czad