X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta94 a lekarz nie wie skąd ta wątróbka się wzięła? Kurcze ty to masz przygody... Ale ja obstawiam, że tydzień na spokojnie jeszcze możesz pociągnąć patrząc ile czasu temu już ci lekarz poród przepowiadał.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jakis problem z cukrami i lozyskiem miala......

pisała, że wywołują, czekała na cewnik

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    chwilke.. od 7 rano.. zjadlam 2 knoppersy i nadal cisza...
    zwariuje.. pewnie stres jest niepotrzebny ale nie da sie inaczej w danym momencie.

Daffi podejdź do przychodni na KTG albo na IP- nie stresuj się tylko idź..skoro po słodkim cisza... a nie masz w domu detektora tętna?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi i jak?

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi moze faktycznie idz na KTG...nie zaszkodzi...a będziesz spokojkiejsza...

ja nadal w kawiarni...i nadal jem😂 taki pacmen mnie dopadl ze szok😂

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi podejdź do przychodni na KTG albo na IP- nie stresuj się tylko idź..skoro po słodkim cisza... a nie masz w domu detektora tętna?
    No wlasnie 19 wyslalam innej dziewczynie za koszta wysylki. Ale sluchajcie chyba zle nie moze byc... O ile ruchow nie ma nadal to po tych knoppersach czkawki dostał. Z ta ip to tez nie mam znów jak bo M w pracy a pieszo to sie nie do kulam musialabym czekac do 15.
    Ale jesli nie będzie nadal wyraznych ruchow to pojadę dla świętego spokoju bo to dziwne zeby ponad 3kg maluch dawal mi musniecia motyla.. To jest cos w rodzaju jak pierwsze ruchy w 18tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:07

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dziewczyny co maja wanienieke z Ikea.....wyparzacie ja? tzn. przegotujecie wode w czajniku i wlejecie do wanieniki? nic sie z nia nie stanie?
    Ja nie wyparzam.. Ja ją poprostu umylam.

stresant, Mama36 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę wyparzała tak jak przy poprzedniej córce wrzątkiem ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nożyczek do paznokci czy szczotki do włosów nie wyparzałam...

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No wlasnie 19 wyslalam innej dziewczynie za koszta wysylki. Ale sluchajcie chyba zle nie moze byc... O ile ruchow nie ma nadal to po tych knoppersach czkawki dostał. Z ta ip to tez nie mam znów jak bo M w pracy a pieszo to sie nie do kulam musialabym czekac do 15.

Jak dostal czkawki to chyba spoko. Pewnie zaraz sie rozhula :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Jak dostal czkawki to chyba spoko. Pewnie zaraz sie rozhula :)
    Smiesznie sie dzis zachowuje zawsze czkawka go wnerwia bo od razu sie rozpycha.. Ale chociaz ta czkawka dala mi nadzieje ze nic mu nie jest. Alez on mnie straszy.. Czekam na te jego nieprzyjemne wypchniecia.

b2ujp2.png

• stresant Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie to jeszcze raz jak to jest z tymi ruchami.....zeby bylo jasne ...bo chyba kazda z nas ma obawy

ja w nocy nie czuje wogole.......
    czuje tak 3 - 5 razy dziennie ...rano po przebudzeniu...jak sie poloze na plecach potem tak kolo poludnia na podwieczorek i wieczorem

ale teraz co sie tyczy intensywnosci.....

1. czasami to ma tylko czkawke i sie nie rusza....czy to tez uznac jako ruchy???

2. czasami sie tylko przeciaga....i to bardzo powolutku czuje jak dupa przekreca sie z boku na bok......i nagle mi wyskoczy grucha po prawej badz lewej strone........to jest 1 ruch?

3. czasami nozka sie wyprostuje

4. czuje tez jak sie tak zatrzepie (ale to mowilyscie ze normalne ze uklad nerwowy dojrzewa)

5. czasami czuje nagly ruch tak ze mi chce brzuch rozerwac jakby sie naraz rekami i nogami wyprostowal...( az ja sama podskocze na krzesle bo sie wystrasze)

6. czuje jak cos majstruje przy buzi albo gmera raczka po powlokach brzusznych.....i to jest najdluzszy ruch jaki wykonuje......

bo prawie te wszystkie ruchy sa jednorazowe pojedyncze......

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co ja wyczytalam to ma być zarejestrowanych 10 ruchow w ciagu 2 godzin. Wystarczy raz dziennie taki pomiar robic. Ale bylo zaznaczone ze maja to byc wyrazne ruchy.. Nawet aplikacja do liczenia jak rozpoczynam sesje liczy do 10 ruchow i zakancza sesje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:26

b2ujp2.png

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zryczałam się :D

Mój mąż nigdy nie chciał psa. Zawsze mówił, że on nie lubi i w ogóle pies powinien być na dworze.

W tajemnicy zbierałam kasę na psa. Kiedy uzbierałam odpowiednią kwotę w końcu zdecydowaliśmy się pojechać i "pooglądać". Zakochaliśmy się w naszej Stelli od razu.

Maż stracił dla niej głowę. Naprawdę, nie widziałam jeszcze takiej więzi. Ona z nim śpi, je, bawi się. Jak go nie ma to przesypia większość dnia - ja się śmieję, że bez Niego Ona ma depresję. Jak wraca to jest radość.

Dzisiaj czekała na Niego pod drzwiami jak zawsze. Jak wszedł do domu to poznosiła wszystkie zabawki żeby się z Nią bawił. Miał się iść kąpać po pracy, ale jeszcze usiadł, żeby pogadać co tam u mnie i u Niego w nocy się działo.
    A Stella siedziała i patrzyła na Niego z takim uczuciem i radością, że nie uwierzyłybyście.

Zryczałam się, bo droga od "nie lubię psów" do "jak można nie kochać psów" była taaaka długa. I oni są teraz nierozłączni.

Poszli na spacer a ja siedzę i ocieram łzy szczęścia :) Dobrze, że jeszcze się nie zdążyłam pomalować ;)
    Paula, Ty to jesteś kochaniuszek ❤ Przez tyle czasu na forum dałaś się poznać jako babka o twardej skórze, konkretna, asertywna, czasem nawet miało się wrażenie, że wyszczekana, bo uparcie broniłaś swoich racji i narzucałaś innym swoje zdanie 😅 Ale Ty masz taaaakie wielkie i dobre serducho! 😍

W ogóle mam wrażenie, że każda z nas w miarę upływu czasu, tych kilku miesięcy, zrobiła się łagodniejsza. Chyba tak działa instynkt macierzyński 💕

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj na KTG się dowiedzialam, ze czakawka to nie ruch.
    Każda smyrniecie przeciągnięcie pukniesie przesunięcie traktujemy jako ruch.
    Moja np rusza się sporo ale to są ruchy zgrabnej dziewczynki nie huligana jak to mówi mój mąż. Ona się rozpycha przeciąga zmienia strony itd ale nie kopie mnie nie bije. Uwielbia rączkami smyrac mnie po kości biodrowej pachwinie i niestety wkłada raczki pod spojenie łonowe ... To mnie niestety boli jakby ktoś mnie ostro żyletkami ciął.
    I lubi dupkę u góry wypychać normalnie wtedy ta dupinke trzymam w rączce ,❤️❤️ czasem nóżkę pod żebro włoży ale mnie to nie boli tylko śmiesznie rozpycha

stresant lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam apoke co liczy 10 ruchow ale na godzine maja byc

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ruchów 10 na godzinę ma być. Jesli w ciągu jednej godziny nie masz 10 ruchów to liczysz od nowa druga godzinę i ma być 10 ale łącznie 10 w dwie godziny bo to wychodzi 5 ruchów na godzinę a z 5 ruchami na godzinę w czasie aktywności powinno się zgłosić na IP bo może świadczyć że dziecko ma oznaki niedotlenienia

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny czy oprócz lactovaginalu można też w ciąży zastosować tantuum rosa? nigdy tego nie stosowałam a wolałabym utłuc w zarodku coś co się być może rozwija... nie wiem czy ten dyskomfort to wina wczorajszego gmerania :(
    Można, ja zuzylam 1 butelkę, żeby sprawdzić jak działa. A na se polecali sprawdzić, bo może uczula czy coś.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czkawka to nie ruch ale chyba dowod na to ze maluch ma sie dobrze i żyje. Ciesze sie chociaz z czkawki skoro nie chce mu sie girkami czy rączkami wywijac.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba włączę tryb samolot... Każdy dopytuje jak się czuje... Co mam ich kłamać? Że jestem nieszczęśliwa wszystko mnie boli?
    No nie zrobię im tej przyjemności bo jestem przeszczęśliwa i w dupie mam ze mnie spojenie boli, boli to boli urodzę i przestanie. Czuję się ciąża mimoo zgagi pali to pali, no kurde urodzę przestanie. Już po opadnieciu brzucha miała przestać ale pal licho mleko daje radę. A one z tekstem jak się czujesz? Dajesz radę? - a co ja kurwa umieram? Czekam na najwiekszy cud w życiu a oczekuja chyba że się popłaczę i powiem że mam dość... No niestety ... Jestem gruba, z rozstępami ledwo chodzę i pali mnie przełyk ale jestem szczęśliwa i już mi smutno że za dwa tygodnie (nie całe) już nie położę tel na brzuchu i nikt go tam nie szturchnie... Ale za to będę miała księżniczkę obok i będę wyła ze szczęścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:40

‹‹ 2430 2431 2432 2433 2434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ