Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Daffi wrote:chwilke.. od 7 rano.. zjadlam 2 knoppersy i nadal cisza...
zwariuje.. pewnie stres jest niepotrzebny ale nie da sie inaczej w danym momencie.
Daffi podejdź do przychodni na KTG albo na IP- nie stresuj się tylko idź..skoro po słodkim cisza... a nie masz w domu detektora tętna?Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Daffi podejdź do przychodni na KTG albo na IP- nie stresuj się tylko idź..skoro po słodkim cisza... a nie masz w domu detektora tętna?
Ale jesli nie będzie nadal wyraznych ruchow to pojadę dla świętego spokoju bo to dziwne zeby ponad 3kg maluch dawal mi musniecia motyla.. To jest cos w rodzaju jak pierwsze ruchy w 18tcWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:07
-
stresant wrote:dziewczyny co maja wanienieke z Ikea.....wyparzacie ja? tzn. przegotujecie wode w czajniku i wlejecie do wanieniki? nic sie z nia nie stanie?
stresant, Mama36 lubią tę wiadomość
-
Daffi wrote:No wlasnie 19 wyslalam innej dziewczynie za koszta wysylki. Ale sluchajcie chyba zle nie moze byc... O ile ruchow nie ma nadal to po tych knoppersach czkawki dostał. Z ta ip to tez nie mam znów jak bo M w pracy a pieszo to sie nie do kulam musialabym czekac do 15.
Jak dostal czkawki to chyba spoko. Pewnie zaraz sie rozhula
-
chce_byc_mama wrote:Jak dostal czkawki to chyba spoko. Pewnie zaraz sie rozhula
-
Dziewczyny powiedzcie to jeszcze raz jak to jest z tymi ruchami.....zeby bylo jasne ...bo chyba kazda z nas ma obawy
ja w nocy nie czuje wogole.......
czuje tak 3 - 5 razy dziennie ...rano po przebudzeniu...jak sie poloze na plecach potem tak kolo poludnia na podwieczorek i wieczorem
ale teraz co sie tyczy intensywnosci.....
1. czasami to ma tylko czkawke i sie nie rusza....czy to tez uznac jako ruchy???
2. czasami sie tylko przeciaga....i to bardzo powolutku czuje jak dupa przekreca sie z boku na bok......i nagle mi wyskoczy grucha po prawej badz lewej strone........to jest 1 ruch?
3. czasami nozka sie wyprostuje
4. czuje tez jak sie tak zatrzepie (ale to mowilyscie ze normalne ze uklad nerwowy dojrzewa)
5. czasami czuje nagly ruch tak ze mi chce brzuch rozerwac jakby sie naraz rekami i nogami wyprostowal...( az ja sama podskocze na krzesle bo sie wystrasze)
6. czuje jak cos majstruje przy buzi albo gmera raczka po powlokach brzusznych.....i to jest najdluzszy ruch jaki wykonuje......
bo prawie te wszystkie ruchy sa jednorazowe pojedyncze...... -
Z tego co ja wyczytalam to ma być zarejestrowanych 10 ruchow w ciagu 2 godzin. Wystarczy raz dziennie taki pomiar robic. Ale bylo zaznaczone ze maja to byc wyrazne ruchy.. Nawet aplikacja do liczenia jak rozpoczynam sesje liczy do 10 ruchow i zakancza sesje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:26
-
Paula 90 wrote:Zryczałam się
Mój mąż nigdy nie chciał psa. Zawsze mówił, że on nie lubi i w ogóle pies powinien być na dworze.
W tajemnicy zbierałam kasę na psa. Kiedy uzbierałam odpowiednią kwotę w końcu zdecydowaliśmy się pojechać i "pooglądać". Zakochaliśmy się w naszej Stelli od razu.
Maż stracił dla niej głowę. Naprawdę, nie widziałam jeszcze takiej więzi. Ona z nim śpi, je, bawi się. Jak go nie ma to przesypia większość dnia - ja się śmieję, że bez Niego Ona ma depresję. Jak wraca to jest radość.
Dzisiaj czekała na Niego pod drzwiami jak zawsze. Jak wszedł do domu to poznosiła wszystkie zabawki żeby się z Nią bawił. Miał się iść kąpać po pracy, ale jeszcze usiadł, żeby pogadać co tam u mnie i u Niego w nocy się działo.
A Stella siedziała i patrzyła na Niego z takim uczuciem i radością, że nie uwierzyłybyście.
Zryczałam się, bo droga od "nie lubię psów" do "jak można nie kochać psów" była taaaka długa. I oni są teraz nierozłączni.
Poszli na spacer a ja siedzę i ocieram łzy szczęściaDobrze, że jeszcze się nie zdążyłam pomalować
W ogóle mam wrażenie, że każda z nas w miarę upływu czasu, tych kilku miesięcy, zrobiła się łagodniejsza. Chyba tak działa instynkt macierzyński 💕 -
nick nieaktualnyWczoraj na KTG się dowiedzialam, ze czakawka to nie ruch.
Każda smyrniecie przeciągnięcie pukniesie przesunięcie traktujemy jako ruch.
Moja np rusza się sporo ale to są ruchy zgrabnej dziewczynki nie huligana jak to mówi mój mąż. Ona się rozpycha przeciąga zmienia strony itd ale nie kopie mnie nie bije. Uwielbia rączkami smyrac mnie po kości biodrowej pachwinie i niestety wkłada raczki pod spojenie łonowe ... To mnie niestety boli jakby ktoś mnie ostro żyletkami ciął.
I lubi dupkę u góry wypychać normalnie wtedy ta dupinke trzymam w rączce ,❤️❤️ czasem nóżkę pod żebro włoży ale mnie to nie boli tylko śmiesznie rozpychastresant lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ruchów 10 na godzinę ma być. Jesli w ciągu jednej godziny nie masz 10 ruchów to liczysz od nowa druga godzinę i ma być 10 ale łącznie 10 w dwie godziny bo to wychodzi 5 ruchów na godzinę a z 5 ruchami na godzinę w czasie aktywności powinno się zgłosić na IP bo może świadczyć że dziecko ma oznaki niedotlenienia
-
Fasolka77 wrote:dziewczyny czy oprócz lactovaginalu można też w ciąży zastosować tantuum rosa? nigdy tego nie stosowałam a wolałabym utłuc w zarodku coś co się być może rozwija... nie wiem czy ten dyskomfort to wina wczorajszego gmerania
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChyba włączę tryb samolot... Każdy dopytuje jak się czuje... Co mam ich kłamać? Że jestem nieszczęśliwa wszystko mnie boli?
No nie zrobię im tej przyjemności bo jestem przeszczęśliwa i w dupie mam ze mnie spojenie boli, boli to boli urodzę i przestanie. Czuję się ciąża mimoo zgagi pali to pali, no kurde urodzę przestanie. Już po opadnieciu brzucha miała przestać ale pal licho mleko daje radę. A one z tekstem jak się czujesz? Dajesz radę? - a co ja kurwa umieram? Czekam na najwiekszy cud w życiu a oczekuja chyba że się popłaczę i powiem że mam dość... No niestety ... Jestem gruba, z rozstępami ledwo chodzę i pali mnie przełyk ale jestem szczęśliwa i już mi smutno że za dwa tygodnie (nie całe) już nie położę tel na brzuchu i nikt go tam nie szturchnie... Ale za to będę miała księżniczkę obok i będę wyła ze szczęściaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 12:40