X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    mi dwa razy lekarka pokazywała na usg jak Młody ćwiczy oddychanie- świadczy to od dobrostanie płodu
    Mi pokazują przepływy i mówią że to świadczy o dobrostanie płodu... Ale jutro mam USG pomiarowe i wizytę u swojej prowadzącej więc zapytam czy widać jak oddycha bo to ciekawe. I muszę poprosić żeby mi włoski jeszcze raz pokazala czy dalej ma 😂😂

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy oprócz lactovaginalu można też w ciąży zastosować tantuum rosa? nigdy tego nie stosowałam a wolałabym utłuc w zarodku coś co się być może rozwija... nie wiem czy ten dyskomfort to wina wczorajszego gmerania :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w necie i faktycznie dziecko ćwiczy ruchy płucami imitujące ruchy oddechowe mamy.
    Ale znalazłam też informacje że amerykańscy naukowcy doszli do tego że płód od 24 tc odczuwa ból :/

Kiwona lubi tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)

Bubek - spokojnie, u mnie tez +20 pyknelo, a nawet +25kg wiec nie jestes sama.

Co do suszarki to ja bardzo polecam, ale TYLKO oddzielna suszarke, a nie pralko-suszarke. Ja mam jedno i drugie i suszarka rewelacja.
    Moja jest duza bo wchodzi mi do niej 2-3 prania, ale ja zawsze wkladam 1 albo 2 bo wtedy ubrania maja duzo luzu i sie nie gniota. Wyciagam wszystko suche, cieplutkie i mieciutkie. Szczegolnie reczniki - zawsze po suszeniu na sznurku sa sztywne, a po suszarce baaardzo mieciutkie. Suszy bardzo szybko.

Za to pralko-suszarka to jakas masakra. Moja ma chyba 8kg prania, a tylko 5kg suszenia wiec nie da sie wysuszyc wszystkiego co wrzuce do pralki bo byloby za malo miejsca i nie dosc, ze 'gotowaloby' sie pewnie z 2 godziny to byloby mega wygniecione.

Bubek lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Melduje się po. Ctg super (dwa mone skurcze były) przepływu łożysko wody wsyztsko ok. Tylko wagę wyliczyła na 2.4kg czyli tyle ile dwa tyg temu moja gin? Niby wiem ze to szacowanie ale jednak to 10centyl... następna kontrola uwaga w TERMINie.... czyli dopiero 14.4. Oby zaczęło się wcześniej:)
    Aga przypomnij mi, Ty jestes z Wiednia tez tak?
    Jesli tak to ile razy robia ktg? Ja nie mialam ale juteo ide do akh na rozmowe z anestezjologiem i „swoja” dr

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie ze fisiuje i ze to normalne. budzilam sie w nocy jak zawsze i Filip spal jak nigdy zero oznak no coz spi dziecko bo przed snem sie nawariowal. ale do tej pory nie odnotowalam zadnego wyraznego ruchu.. pare razy poczulam musniecie motyla.. i juz sie trzese..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Co do suszarki to ja bardzo polecam, ale TYLKO oddzielna suszarke, a nie pralko-suszarke. Ja mam jedno i drugie i suszarka rewelacja.
    Moja jest duza bo wchodzi mi do niej 2-3 prania, ale ja zawsze wkladam 1 albo 2 bo wtedy ubrania maja duzo luzu i sie nie gniota. Wyciagam wszystko suche, cieplutkie i mieciutkie. Szczegolnie reczniki - zawsze po suszeniu na sznurku sa sztywne, a po suszarce baaardzo mieciutkie. Suszy bardzo szybko.

Za to pralko-suszarka to jakas masakra. Moja ma chyba 8kg prania, a tylko 5kg suszenia wiec nie da sie wysuszyc wszystkiego co wrzuce do pralki bo byloby za malo miejsca i nie dosc, ze 'gotowaloby' sie pewnie z 2 godziny to byloby mega wygniecione.
    Bedziemy razem zrzucaly kilosy :)
    A suszarke tez bardzo polecam, szczegolnie zima jak nic nie schnie a jeszcze w chalupie czasem grzyb wylazil wiec sie boje wieszac

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Powiedzcie ze fisiuje i ze to normalne. budzilam sie w nocy jak zawsze i Filip spal jak nigdy zero oznak no coz spi dziecko bo przed snem sie nawariowal. ale do tej pory nie odnotowalam zadnego wyraznego ruchu.. pare razy poczulam musniecie motyla.. i juz sie trzese..

Wypij szklankenzimnej wody, wlacz muzyke, czekoladke zjedz, poloznsie i wstan -ja tez bym swirowala i budzila !

Ale naspamowalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:10

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Wypij szklankenzimnej wody, wlacz muzyke, czekoladke zjedz, poloznsie i wstan -ja tez bym swirowala i budzila !

Ale naspamowalam
    troszke po łazilam teraz leze...probowalam budzic.. stukalam trzeslam brzuchem to wlasnie tylko tak jakby cos mnie smyrnelo..na ta czekoladke sie skusze choc przy cukrzycy unikam to czuje ze to wyjatkowa sytuacja..,
    buuu

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Obudź go. Zjedz coś poloz się i potrzasaj brzuchem.
    Też bym panikowała także nie tylko ty tak reagujesz. Ale ma się ruszać więc go pobudz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:13

• Bubek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze sie czasem z boku na bok przekladalam jak chcialam zeby sie poruszala.

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Daffi mój też się w nocy nie rusza, ale rano daje o sobie znać.... poczekaj chwilkę- jak poczulaś delikatne muśnięcia to jest ok, pewnie ma słabszy dzień dzisiaj :) daj mu chwilkę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idealnie jak sobie wymarzylam!! Teraz tylko dotrwac!
    4go.04 zgłaszam się na oddzial.. A 5go rano Cesarka. Po pierwsze to pt, w Nd wychodzę.. Idealnie! Chłopcy na weekend w domu bez szkoły!
    Poza tym ja mam urodziny 4.05 a Kryst będzie 5.04. ❤️
    I tego się trzymamy!! Nogi zacisniete. Leżę nic nie robię!! Jeszcze od brudu nikt nie umarł :P

Natalia-tosia, Karollinax26, DorotaAnna, espoir, Fasolka77, valetta94, estrella, Karmelllka90, MamaAga85, Syska2202, mysla.nieskalana, Daffi, Anete, Sansivieria, B_002, martusiawp, Kasiulka90, malutka_mycha, Lili90, Lolka30, AniaKJ lubią tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moja Bianka tak ma, gdy jednego dnia rusza się bardzo intensywnie to na drugi dzień ruchy są dużo słabsze i rzadsze. Ale jak bardzo się stresujesz to lepiej podjechać na IP lub do przychodni do położnych i zrobić np KTG albo USG.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, super wieści!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tym co znają już terminy porodów ... ja się czuję jak bym czekała na jakąś wielką niewiadomą. Mogą to być 2 tygodnie, mogą 4 tygodnie a w najgorszej sytuacji i 6 tygodni ;/ Wariacji można dostać :D

Martusiazabka lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie akcja sie nie rozkrecila, byly skurcze ale nieregularne. Nad ranem wypilam 2 lyzki oleju rycynowego po podobno przyspiesza porod i pomaga sie przeczyscic :P przeczyszczenia nie poczulam, ale skurczy jakby troszke więcej.. Taaak bym chciala juz urodzic :) Dam znać jak bedzie powazniej :*

Fasolka77, Karmelllka90, DorotaAnna, Karollinax26, Natalia-tosia, Kiwona, martusiawp, Kasiulka90, Tunia76, Lili90, AniaKJ lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    U mnie akcja sie nie rozkrecila, byly skurcze ale nieregularne. Nad ranem wypilam 2 lyzki oleju rycynowego po podobno przyspiesza porod i pomaga sie przeczyscic :P przeczyszczenia nie poczulam, ale skurczy jakby troszke więcej.. Taaak bym chciala juz urodzic :) Dam znać jak bedzie powazniej :*
    Valetka nie dziwię się!! W tym szpitalu pamiętam jak ten czas wolno leci.!
    Naprawde mocno zaciskam kciuki żeby się udało szybko. Pamiętaj poród naturalny dla dzidzi to najlepsza rzecz!!

valetta94 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

A jaki rodzaj suszarki masz?powiedz że tą co wylewa się tylko wodę po suszeniu z jakiejś szufladki ,bez węży itd. Bo Twój opis prania po mi się bardzo podoba 😁

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Valetta94 a sex możecie jeszcze? Idź pochodzić po schodach, jak spojenie nie boli to schody góra dół góra dół. Podobno pomagają.

‹‹ 2428 2429 2430 2431 2432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ