Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:mi dwa razy lekarka pokazywała na usg jak Młody ćwiczy oddychanie- świadczy to od dobrostanie płodu
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny
Bubek - spokojnie, u mnie tez +20 pyknelo, a nawet +25kg wiec nie jestes sama.
Co do suszarki to ja bardzo polecam, ale TYLKO oddzielna suszarke, a nie pralko-suszarke. Ja mam jedno i drugie i suszarka rewelacja.
Moja jest duza bo wchodzi mi do niej 2-3 prania, ale ja zawsze wkladam 1 albo 2 bo wtedy ubrania maja duzo luzu i sie nie gniota. Wyciagam wszystko suche, cieplutkie i mieciutkie. Szczegolnie reczniki - zawsze po suszeniu na sznurku sa sztywne, a po suszarce baaardzo mieciutkie. Suszy bardzo szybko.
Za to pralko-suszarka to jakas masakra. Moja ma chyba 8kg prania, a tylko 5kg suszenia wiec nie da sie wysuszyc wszystkiego co wrzuce do pralki bo byloby za malo miejsca i nie dosc, ze 'gotowaloby' sie pewnie z 2 godziny to byloby mega wygniecione.
Bubek lubi tę wiadomość
-
Aga2606 wrote:Melduje się po. Ctg super (dwa mone skurcze były) przepływu łożysko wody wsyztsko ok. Tylko wagę wyliczyła na 2.4kg czyli tyle ile dwa tyg temu moja gin? Niby wiem ze to szacowanie ale jednak to 10centyl... następna kontrola uwaga w TERMINie.... czyli dopiero 14.4. Oby zaczęło się wcześniej:)
Jesli tak to ile razy robia ktg? Ja nie mialam ale juteo ide do akh na rozmowe z anestezjologiem i „swoja” dr
-
Powiedzcie ze fisiuje i ze to normalne. budzilam sie w nocy jak zawsze i Filip spal jak nigdy zero oznak no coz spi dziecko bo przed snem sie nawariowal. ale do tej pory nie odnotowalam zadnego wyraznego ruchu.. pare razy poczulam musniecie motyla.. i juz sie trzese..
-
chce_byc_mama wrote:Hej Dziewczyny
Co do suszarki to ja bardzo polecam, ale TYLKO oddzielna suszarke, a nie pralko-suszarke. Ja mam jedno i drugie i suszarka rewelacja.
Moja jest duza bo wchodzi mi do niej 2-3 prania, ale ja zawsze wkladam 1 albo 2 bo wtedy ubrania maja duzo luzu i sie nie gniota. Wyciagam wszystko suche, cieplutkie i mieciutkie. Szczegolnie reczniki - zawsze po suszeniu na sznurku sa sztywne, a po suszarce baaardzo mieciutkie. Suszy bardzo szybko.
Za to pralko-suszarka to jakas masakra. Moja ma chyba 8kg prania, a tylko 5kg suszenia wiec nie da sie wysuszyc wszystkiego co wrzuce do pralki bo byloby za malo miejsca i nie dosc, ze 'gotowaloby' sie pewnie z 2 godziny to byloby mega wygniecione.
A suszarke tez bardzo polecam, szczegolnie zima jak nic nie schnie a jeszcze w chalupie czasem grzyb wylazil wiec sie boje wieszac -
Daffi wrote:Powiedzcie ze fisiuje i ze to normalne. budzilam sie w nocy jak zawsze i Filip spal jak nigdy zero oznak no coz spi dziecko bo przed snem sie nawariowal. ale do tej pory nie odnotowalam zadnego wyraznego ruchu.. pare razy poczulam musniecie motyla.. i juz sie trzese..
Wypij szklankenzimnej wody, wlacz muzyke, czekoladke zjedz, poloznsie i wstan -ja tez bym swirowala i budzila !
Ale naspamowalam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:10
-
Bubek wrote:Wypij szklankenzimnej wody, wlacz muzyke, czekoladke zjedz, poloznsie i wstan -ja tez bym swirowala i budzila !
Ale naspamowalam
buuu -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Powiedzcie ze fisiuje i ze to normalne. budzilam sie w nocy jak zawsze i Filip spal jak nigdy zero oznak no coz spi dziecko bo przed snem sie nawariowal. ale do tej pory nie odnotowalam zadnego wyraznego ruchu.. pare razy poczulam musniecie motyla.. i juz sie trzese..
Też bym panikowała także nie tylko ty tak reagujesz. Ale ma się ruszać więc go pobudzWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 11:13
-
Daffi wrote:Powiedzcie ze fisiuje i ze to normalne. budzilam sie w nocy jak zawsze i Filip spal jak nigdy zero oznak no coz spi dziecko bo przed snem sie nawariowal. ale do tej pory nie odnotowalam zadnego wyraznego ruchu.. pare razy poczulam musniecie motyla.. i juz sie trzese..
Daffi mój też się w nocy nie rusza, ale rano daje o sobie znać.... poczekaj chwilkę- jak poczulaś delikatne muśnięcia to jest ok, pewnie ma słabszy dzień dzisiajdaj mu chwilkę
Fasolka77
-
nick nieaktualnyIdealnie jak sobie wymarzylam!! Teraz tylko dotrwac!
4go.04 zgłaszam się na oddzial.. A 5go rano Cesarka. Po pierwsze to pt, w Nd wychodzę.. Idealnie! Chłopcy na weekend w domu bez szkoły!
Poza tym ja mam urodziny 4.05 a Kryst będzie 5.04. ❤️
I tego się trzymamy!! Nogi zacisniete. Leżę nic nie robię!! Jeszcze od brudu nikt nie umarłNatalia-tosia, Karollinax26, DorotaAnna, espoir, Fasolka77, valetta94, estrella, Karmelllka90, MamaAga85, Syska2202, mysla.nieskalana, Daffi, Anete, Sansivieria, B_002, martusiawp, Kasiulka90, malutka_mycha, Lili90, Lolka30, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
-
U mnie akcja sie nie rozkrecila, byly skurcze ale nieregularne. Nad ranem wypilam 2 lyzki oleju rycynowego po podobno przyspiesza porod i pomaga sie przeczyscic
przeczyszczenia nie poczulam, ale skurczy jakby troszke więcej.. Taaak bym chciala juz urodzic
Dam znać jak bedzie powazniej :*
Fasolka77, Karmelllka90, DorotaAnna, Karollinax26, Natalia-tosia, Kiwona, martusiawp, Kasiulka90, Tunia76, Lili90, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:U mnie akcja sie nie rozkrecila, byly skurcze ale nieregularne. Nad ranem wypilam 2 lyzki oleju rycynowego po podobno przyspiesza porod i pomaga sie przeczyscic
przeczyszczenia nie poczulam, ale skurczy jakby troszke więcej.. Taaak bym chciala juz urodzic
Naprawde mocno zaciskam kciuki żeby się udało szybko. Pamiętaj poród naturalny dla dzidzi to najlepsza rzecz!!valetta94 lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Hej Dziewczyny
Za to pralko-suszarka to jakas masakra. Moja ma chyba 8kg prania, a tylko 5kg suszenia wiec nie da sie wysuszyc wszystkiego co wrzuce do pralki bo byloby za malo miejsca i nie dosc, ze 'gotowaloby' sie pewnie z 2 godziny to byloby mega wygniecione. -
nick nieaktualnyvaletta94 wrote:U mnie akcja sie nie rozkrecila, byly skurcze ale nieregularne. Nad ranem wypilam 2 lyzki oleju rycynowego po podobno przyspiesza porod i pomaga sie przeczyscic