X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja też w 30 stopniach pralam.

Nie wiem jak z cukrami ale endo mówiła że do 6 tygodni po porodzie nie ma sensu nic kontrolowac bo hormony szaleją. Z niedoczynności mogę nagle wskoczyć na nadczynność. Leki mam odstawić i dopiero po 6 tygodniach skontrolować panel tarczycowy
    O, ja właśnie się zastanawiałam, jak to ma być. Na ostatniej wizycie endo mi powiedziała, że mam odstawić leki po porodzie. Ale nie pamiętam, co dalej. Bo przecież brałam leki już przed ciaza. Jasne, że jak się nie stara o dziecko to nie trzeba obniżac TSH, ale skąd ja mam wiedzieć, jak to kontrolować... To zrobię tak jak Ty. Zrobię badania i już.
    Teraz mam jeszcze skiero na badania przed porodem, ale moja endo mówi że jak wyniki będą on, to nie muszę do niej się umawiać a jak będą źle, to przyjmie mnie poza kolejnością nawet.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to w zoraj dostałam już zwrot podatku. Spoko.

Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po. Ctg super (dwa mone skurcze były) przepływu łożysko wody wsyztsko ok. Tylko wagę wyliczyła na 2.4kg czyli tyle ile dwa tyg temu moja gin? Niby wiem ze to szacowanie ale jednak to 10centyl... następna kontrola uwaga w TERMINie.... czyli dopiero 14.4. Oby zaczęło się wcześniej:)

Paula 90, Karmelllka90, Kiwona, malutka_mycha, estrella, Fasolka77, Lolka30, Franka2104, B_002, martusiawp, Tunia76, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na tvn zaraz będą mówić co mają kolorowe skarpetki wspólnego z zespołem downa :)

Kiwona lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mój mówił mi, że nawet jeśli przez pierwsze tygodnie będzie ok to może się wszystko zmienić po ustabilizowaniu laktacji (4-6 tygodni) i po zakończeniu karmienia.
    Wg niego niemal 100% kobiet, które w ciąży miały cukrzyce mają potem zaburzenia metaboliczne różnego rodzaju i trzeba tego bardzo pilnować.
    Mi podoba się taka "nadgorliwość". Wole się sprawdzać niż po kilku latach się niemiło zaskoczyć.
    sprawdzaj sprawdzaj. ja bede robic wg zalecen mojego lekarza.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Detonacja nastąpi za 3...2...1... 💣💥💞

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cc38a69ca62.jpg

Kiwona, mysla.nieskalana, B_002, estrella, Fasolka77, Lolka30, Karollinax26, Reniiata, Bubek, india, DorotaAnna, Franka2104, espoir, MamaAga85, Syska2202, Anete, martusiawp, Tunia76, Kasiulka90, Lili90, Misiabella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam pogodę na 2 tygodnie 😉 jak będę wychodziła ze szpitala przypuszczalnie oczywiście - może być 8/9 stopni maxymalnie a nawet padać deszcz... Ale pierwszy tydzień po porodzie wydaje się, że może być nawet do 15 stopni więc spacerek będzie możliwy bez zakupu dodatkowych kombinezonów 😁

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    O, ja właśnie się zastanawiałam, jak to ma być. Na ostatniej wizycie endo mi powiedziała, że mam odstawić leki po porodzie. Ale nie pamiętam, co dalej. Bo przecież brałam leki już przed ciaza. Jasne, że jak się nie stara o dziecko to nie trzeba obniżac TSH, ale skąd ja mam wiedzieć, jak to kontrolować... To zrobię tak jak Ty. Zrobię badania i już.
    Teraz mam jeszcze skiero na badania przed porodem, ale moja endo mówi że jak wyniki będą on, to nie muszę do niej się umawiać a jak będą źle, to przyjmie mnie poza kolejnością nawet.
    Moj też tak właśnie mówił żeby TSH, FT4 sprawdzić minimum 6 a maksimum 12 tygodni po porodzie. Podobnie z krzywa cukrowa. Minimum 6 a maksimum 12.
    Pewnie chodzi o wyregulowanie hormonów w połogu ;-)

Kiwona, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam 2 śniadanie i znów kapec. Leżę i gram w jakieś kretynskie gierki na fonie. Napisałam na brudno pismo do dyrekcji,ale mnie to wykonczylo. Zastanawiam się, czy angażować w to innych rodziców.
    Czy to możliwe, że czuje, jak Kazik oddycha? Brzuch porusza mi się miarowo, ale to nie czkawka, to wygląda jakby oddychal :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Moja też już nie kazała się przed porodem pokazywać :)
    A leki też bralam przed ciąża ale niezbyt duże dawki. I dopiero po tych 6 tygodniach zdecyduje czy nadal ich potrzebuje :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie przekąski do szpitala kupowałyscie ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Detonacja nastąpi za 3...2...1... 💣💥💞

no no :) tuning dla męża jednak jest :) super! :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A ja zjadłam 2 śniadanie i znów kapec. Leżę i gram w jakieś kretynskie gierki na fonie. Napisałam na brudno pismo do dyrekcji,ale mnie to wykonczylo. Zastanawiam się, czy angażować w to innych rodziców.
    Czy to możliwe, że czuje, jak Kazik oddycha? Brzuch porusza mi się miarowo, ale to nie czkawka, to wygląda jakby oddychal :)
    A czy dziecko przypadkiem nie łapie pierwszego oddechu po porodzie? Bo bo jak oddychać w wodzie? Tlen przez pępowinę mają... Tak mi się wydaje ale ja nie wiem w sumie

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A czy dziecko przypadkiem nie łapie pierwszego oddechu po porodzie? Bo bo jak oddychać w wodzie? Tlen przez pępowinę mają... Tak mi się wydaje ale ja nie wiem w sumie
    No właśnie, ale ćwiczenie plucek jest już w brzuchu. Tylko pytanie, czy to może być takie regularne juz. Albo Kazik sobie nóżka kiwa cyz coś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:48

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Polecają czekoladę, lizaki, żeby się rozpuszczalo, ewentualnie batoniki proteinowe, a w decatlonie są galaretki energetyzujące dla sportowców dodają powera :)
    Ja muszę zjeść to co mam w torbie :p i kupić biszkopty hihi wodę kokosową ooo a później mąż mi przywiezie sushi i kubek lodów zjem sama

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja kupiłam ciastka typu belvita, biszkopty, musy owocowe w tubkach i wodę.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie, ale ćwiczenie pliczek jest już w brzuchu. Tylko pytanie, czy to może być takie regularne juz. Albo Kazik sobie nóżka kiwa cyz coś ;)
    Oj tego to nie wiem. W sumie skoro odruch ssania polykania cwicza.... A może mocno ssie kciuka ,😀😀

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

mi dwa razy lekarka pokazywała na usg jak Młody ćwiczy oddychanie- świadczy to od dobrostanie płodu

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie, ale ćwiczenie plucek jest już w brzuchu. Tylko pytanie, czy to może być takie regularne juz. Albo Kazik sobie nóżka kiwa cyz coś ;)
    Ej ja też mam takie ruchy od kilku dni dosłownie jakby oddychal, Fasolka pisala że jej gin na usg pokazywała jak Bruno ćwiczy oddychanie więc to chyba to!
    Ja po porodzie mam wrócić do dawki euthyroxu sprzed ciąży, badanie po 6 tyg i kontrola u Endo z wynikami. Do porodu mam sobie kontrolować tsh i ft4 i w razie potrzeby skorygować dawkę sama wg jej wskazówek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:53

Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mam takie cos tez od pewnego czasu az zawolalam M zeby zobaczyl czy tez to widzi.. moj brzuch jakby sam oddychal.. miarowo nawet sobie naralam na tel bo niemoglam uwierzyc.. i tak sie zastanawialam czy to jakis puls mi skacze czy dziecku...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 2427 2428 2429 2430 2431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ