Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka_mycha wrote:Ja też w 30 stopniach pralam.
Nie wiem jak z cukrami ale endo mówiła że do 6 tygodni po porodzie nie ma sensu nic kontrolowac bo hormony szaleją. Z niedoczynności mogę nagle wskoczyć na nadczynność. Leki mam odstawić i dopiero po 6 tygodniach skontrolować panel tarczycowy
Teraz mam jeszcze skiero na badania przed porodem, ale moja endo mówi że jak wyniki będą on, to nie muszę do niej się umawiać a jak będą źle, to przyjmie mnie poza kolejnością nawet. -
Melduje się po. Ctg super (dwa mone skurcze były) przepływu łożysko wody wsyztsko ok. Tylko wagę wyliczyła na 2.4kg czyli tyle ile dwa tyg temu moja gin? Niby wiem ze to szacowanie ale jednak to 10centyl... następna kontrola uwaga w TERMINie.... czyli dopiero 14.4. Oby zaczęło się wcześniej:)
Paula 90, Karmelllka90, Kiwona, malutka_mycha, estrella, Fasolka77, Lolka30, Franka2104, B_002, martusiawp, Tunia76, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Mój mówił mi, że nawet jeśli przez pierwsze tygodnie będzie ok to może się wszystko zmienić po ustabilizowaniu laktacji (4-6 tygodni) i po zakończeniu karmienia.
Wg niego niemal 100% kobiet, które w ciąży miały cukrzyce mają potem zaburzenia metaboliczne różnego rodzaju i trzeba tego bardzo pilnować.
Mi podoba się taka "nadgorliwość". Wole się sprawdzać niż po kilku latach się niemiło zaskoczyć. -
nick nieaktualnyDetonacja nastąpi za 3...2...1... 💣💥💞
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cc38a69ca62.jpgKiwona, mysla.nieskalana, B_002, estrella, Fasolka77, Lolka30, Karollinax26, Reniiata, Bubek, india, DorotaAnna, Franka2104, espoir, MamaAga85, Syska2202, Anete, martusiawp, Tunia76, Kasiulka90, Lili90, Misiabella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySprawdziłam pogodę na 2 tygodnie 😉 jak będę wychodziła ze szpitala przypuszczalnie oczywiście - może być 8/9 stopni maxymalnie a nawet padać deszcz... Ale pierwszy tydzień po porodzie wydaje się, że może być nawet do 15 stopni więc spacerek będzie możliwy bez zakupu dodatkowych kombinezonów 😁
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:O, ja właśnie się zastanawiałam, jak to ma być. Na ostatniej wizycie endo mi powiedziała, że mam odstawić leki po porodzie. Ale nie pamiętam, co dalej. Bo przecież brałam leki już przed ciaza. Jasne, że jak się nie stara o dziecko to nie trzeba obniżac TSH, ale skąd ja mam wiedzieć, jak to kontrolować... To zrobię tak jak Ty. Zrobię badania i już.
Teraz mam jeszcze skiero na badania przed porodem, ale moja endo mówi że jak wyniki będą on, to nie muszę do niej się umawiać a jak będą źle, to przyjmie mnie poza kolejnością nawet.
Pewnie chodzi o wyregulowanie hormonów w połoguKiwona, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
A ja zjadłam 2 śniadanie i znów kapec. Leżę i gram w jakieś kretynskie gierki na fonie. Napisałam na brudno pismo do dyrekcji,ale mnie to wykonczylo. Zastanawiam się, czy angażować w to innych rodziców.
Czy to możliwe, że czuje, jak Kazik oddycha? Brzuch porusza mi się miarowo, ale to nie czkawka, to wygląda jakby oddychalFasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:O, ja właśnie się zastanawiałam, jak to ma być. Na ostatniej wizycie endo mi powiedziała, że mam odstawić leki po porodzie. Ale nie pamiętam, co dalej. Bo przecież brałam leki już przed ciaza. Jasne, że jak się nie stara o dziecko to nie trzeba obniżac TSH, ale skąd ja mam wiedzieć, jak to kontrolować... To zrobię tak jak Ty. Zrobię badania i już.
Teraz mam jeszcze skiero na badania przed porodem, ale moja endo mówi że jak wyniki będą on, to nie muszę do niej się umawiać a jak będą źle, to przyjmie mnie poza kolejnością nawet.
A leki też bralam przed ciąża ale niezbyt duże dawki. I dopiero po tych 6 tygodniach zdecyduje czy nadal ich potrzebuje -
nick nieaktualnyKiwona wrote:A ja zjadłam 2 śniadanie i znów kapec. Leżę i gram w jakieś kretynskie gierki na fonie. Napisałam na brudno pismo do dyrekcji,ale mnie to wykonczylo. Zastanawiam się, czy angażować w to innych rodziców.
Czy to możliwe, że czuje, jak Kazik oddycha? Brzuch porusza mi się miarowo, ale to nie czkawka, to wygląda jakby oddychal -
Karmelllka90 wrote:A czy dziecko przypadkiem nie łapie pierwszego oddechu po porodzie? Bo bo jak oddychać w wodzie? Tlen przez pępowinę mają... Tak mi się wydaje ale ja nie wiem w sumie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:48
-
nick nieaktualnyKarollinax26 wrote:Dziewczyny, jakie przekąski do szpitala kupowałyscie ?
Ja muszę zjeść to co mam w torbie :p i kupić biszkopty hihi wodę kokosową ooo a później mąż mi przywiezie sushi i kubek lodów zjem sama -
nick nieaktualnyKiwona wrote:No właśnie, ale ćwiczenie pliczek jest już w brzuchu. Tylko pytanie, czy to może być takie regularne juz. Albo Kazik sobie nóżka kiwa cyz coś
-
Karmelllka90 wrote:A czy dziecko przypadkiem nie łapie pierwszego oddechu po porodzie? Bo bo jak oddychać w wodzie? Tlen przez pępowinę mają... Tak mi się wydaje ale ja nie wiem w sumie
mi dwa razy lekarka pokazywała na usg jak Młody ćwiczy oddychanie- świadczy to od dobrostanie płoduKiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kiwona wrote:No właśnie, ale ćwiczenie plucek jest już w brzuchu. Tylko pytanie, czy to może być takie regularne juz. Albo Kazik sobie nóżka kiwa cyz coś
Ja po porodzie mam wrócić do dawki euthyroxu sprzed ciąży, badanie po 6 tyg i kontrola u Endo z wynikami. Do porodu mam sobie kontrolować tsh i ft4 i w razie potrzeby skorygować dawkę sama wg jej wskazówek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 10:53
Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Kiwona wrote:A ja zjadłam 2 śniadanie i znów kapec. Leżę i gram w jakieś kretynskie gierki na fonie. Napisałam na brudno pismo do dyrekcji,ale mnie to wykonczylo. Zastanawiam się, czy angażować w to innych rodziców.
Czy to możliwe, że czuje, jak Kazik oddycha? Brzuch porusza mi się miarowo, ale to nie czkawka, to wygląda jakby oddychal