X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    moja diablo mi mówiła, żeby po porodzie mierzyć 1x tydzień... między 6-12 tyg zrobić krzywą.. ja i tak pewnie po skończeniu KP wrócę po metforminę...
    ja mam tez mierzyc ale o krzywej nikt nic nie mowil. moze jeszcze sie dowiem.

Oooo wskoczyłam w 9 miesiąc :)
    robi się poważnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 08:57

Mama36, Fasolka77, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Czy wy sobie liczycie i zapisujcie ruchy dziecka?
    Mi się nie chciało ale czasem policzyłam do 10 dla spokoju, jednak nie zapisywałam tego nigdzie.
    Teraz to szpitalu mam przez ten tydzień do następnej kontroli prowadzić kartę ruchów i 3 razy dziennie zapisywać. Mam nadzieję że będę o tym pamiętać.
    Tych ruchów to jest przeważnie dużo więcej niż 10 w ciągu godziny.
    Ja nie liczę, bo mam pewność, że jest ich więcej :-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mi się nie chciało ale czasem policzyłam do 10 dla spokoju, jednak nie zapisywałam tego nigdzie.
    Teraz to szpitalu mam przez ten tydzień do następnej kontroli prowadzić kartę ruchów i 3 razy dziennie zapisywać. Mam nadzieję że będę o tym pamiętać.

Ja dostałam taką kartkę z tabelą i gin kazał liczyć i zapisywać. Kazał od 30 tc ale nie zapisywałam w 34 mówił że koniecznie mam liczyc i zapisywać raz dziennie więc zapisuje... ostatnio mówił że mam liczyć 2x dziennie bardzo zwracać uwagę na ruchy

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie liczę, wiem kiedy Młody jest aktywny, ma swoje pory i wtedy tych ruchów jest 100 a nie 10 więc nie zapisuję. Gdyby zmienił aktywność to będę wtedy sie martwić

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mam aplikacje kick me, nieraz zapisuje cała aktywność a nie raz tylko liczę do 10 i kończę.

B_002 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w 37 tc ;)

estrella, DorotaAnna, Daffi, Mama36, espoir, Kiwona, Franka2104, Tunia76, Kasiulka90, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek a wlasnie chcialam zapytac co tam nasze porodowki......
    mam nadzieje ze Cie nic nie boli i nie dokucza i spokojnie sobie czekasz :)

Kiwona ja raz pisalam skarge jak dzieci byly w przedszkolu.....przekrecilam sie na tym...pani oczywisice powiedziala ze nic takiego nie mowila ze na pewno zle zrozumialam albo ona sie przejezyczyla ale nic takiego nie miala na mysli....

z rodzicow na zebranie przyszli tylko ci co byli znajomymi pani az 3 osoby i bronily jej jak lwy......reszta rodzicow co mieli takie samo zdanie jak my to poprostu olali sprawe nie przyszli albo sie wymowili ze czasu nie maja ze problemow nie chca itp.......chociaz na poczatku obiecali ze beda....

efekt byl taki ze otrzymalam oficjalne pismo ze jak mam jakies zarzuty do pani to powinny one byc potwierdzone a nie wyssane z pala......musialam zabrac dzieci z przedszkola bo zycia nie mialy......

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnęłam przed 6 ale jaki miałam sen!! Wsiadłam do tramwaju i napierali na mnie gnietli mnie i mnie przyduszało obudziłam się bo się okazalo, że śpię na plecach w dziwnej pozycji i mnie przydusza!!! Na boczek i śpię dalej...ale mama mnie telefonem obudziła...😶🙄

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z dzidziami po naszej stronie mocy :)- jak wyglądała u Was sprawa smółki u dzieciaczków?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    witam się w 37 tc ;)
    ja tez :) to ten synchron :)

estrella lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja diabetolog kazała mi przez tydzień po porodzie mierzyć cukier. Na czczo ma być niżej niż 100, a 2 godziny po posiłku 140. Jeśli będzie ok to około 2-3 mcy po porodzie krzywa cukrowa ale pomiar tylko dwa razy - na czczo i po 2 h i z wynikami do niej. Tak więc chyba chce się upewnić że to tylko cukrzyca ciążowa i nie zostanie ze mną po porodzie.

A ja władanie kończę kawę i biorę się za prasowanie. U nas na szczęście ostatnio ładne słoneczko więc pranie schnie mi na balkonie dość szybko 🙂

Dzis mam wizytę u okulisty żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu SN. W pierwszej ciąży było ok więc wierzę że teraz też tak bedzie.

A odpadl mi jeden zakup bo szwagierka kupiła whisbeara jako prezent na urodzenie 😃 tak więc parę zł w kieszeni 😃

Nowakowa powodzenia!

Kasionek trzymam kciuki żeby szybko ruszyło ✊

martusiawp lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

ja licze od miesiaca, rusza sie duuuzo wiecej ale wole byc spokojna.
    Fasolka77 wrote:
    witam się w 37 tc ;)

czy to znaczy ze mam mowic ze ja juz w 38?
    ja jakos caly czas mowie ze jak zaczynam 37 tzn ze jestem w 37...

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, ja nie liczę, bo u mnie prawie codziennie dyskoteka od rana do wieczora.

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do cukrów, ja ostatnie dwa dni mierzylam cukier tylko na czczo takie ferie sobie zrobiłam. Generalnie jem już kiedy mam ochotę mniej więcej co 2-3 godziny nie z zegarkiem w ręce ale jem co mam ochotę bo cukry na czczo mam piękne. Wczoraj mąż na 1 kolację zrobił mi dwa hot-dogi takie jak na Orlenie :p bułka pełnoziarnistą z parówka majonezem i ketchupem o boziu takie gówno a smakowało jak deser w Nolio

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kasionek się zameldowała - czekamy na dalsze wieści kochana. 3mam mocno kciuki, żeby coś się jednak szybko ruszyło.

A Nowakowa pewnie rodzi albo już jest po...

A valetta94 ta to z tym rozwarciem jeszcze z tydzień pochodzi!!! 😂😂

valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    czy to znaczy ze mam mowic ze ja juz w 38?
    ja jakos caly czas mowie ze jak zaczynam 37 tzn ze jestem w 37...

Bubek skończyłaś 37 i zaczęłaś 38 tc :)

Bubek lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie rodzice dzisiaj rozczulili... jak byli ostatnio u nas to raz mimochodem rzuciłam, że "mam ochotę na Duplo i te pianki, które tatko kiedyś z Niemiec przywoził".
    dzisiaj rano puka kurier, otwieram paczkę, a tam...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a9d49b264c.jpg

Fasolka77, DorotaAnna, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Karmelllka90, B_002, Natalia-tosia, Bubek, Mama36, Kiwona, estrella, Syska2202, Lolka30, india, MamaAga85, Tunia76, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    ale mnie rodzice dzisiaj rozczulili... jak byli ostatnio u nas to raz mimochodem rzuciłam, że "mam ochotę na Duplo i te pianki, które tatko kiedyś z Niemiec przywoził".
    dzisiaj rano puka kurier, otwieram paczkę, a tam...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a9d49b264c.jpg

ale KOCHANI!!! <3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ale KOCHANI!!! <3
    na górze jeszcze był pokrowiec na deskę do prasowania, bo mój już się do kosza nadaje, a przecież w UK nie ma pokrowców i trzeba z Polski wysyłać :D

Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi Ty chyba pisałaś kiedyś, ze czasem czujesz takie lekkie swędzenie u wejścia do pochwy... robisz coś z tym? to pojawia się i znika? bo nie wiem czy mam tak po wczorajszym badaniu czy cos się dzieje... kurcze.. muszę zakupić lactovaginal bo widać, że provag doustny nie daje rady.... a może to normalne w ciąży? sama nie wiem... czuję tam taką jakby naprężoną skórę... hmmm

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2425 2426 2427 2428 2429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ