Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:moja diablo mi mówiła, żeby po porodzie mierzyć 1x tydzień... między 6-12 tyg zrobić krzywą.. ja i tak pewnie po skończeniu KP wrócę po metforminę...
Oooo wskoczyłam w 9 miesiąc
robi się poważnieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 08:57
Mama36, Fasolka77, B_002, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
B_002 wrote:Czy wy sobie liczycie i zapisujcie ruchy dziecka?
Mi się nie chciało ale czasem policzyłam do 10 dla spokoju, jednak nie zapisywałam tego nigdzie.
Teraz to szpitalu mam przez ten tydzień do następnej kontroli prowadzić kartę ruchów i 3 razy dziennie zapisywać. Mam nadzieję że będę o tym pamiętać.
Tych ruchów to jest przeważnie dużo więcej niż 10 w ciągu godziny. -
Mi się nie chciało ale czasem policzyłam do 10 dla spokoju, jednak nie zapisywałam tego nigdzie.
Teraz to szpitalu mam przez ten tydzień do następnej kontroli prowadzić kartę ruchów i 3 razy dziennie zapisywać. Mam nadzieję że będę o tym pamiętać.
Tych ruchów to jest przeważnie dużo więcej niż 10 w ciągu godziny.
Ja dostałam taką kartkę z tabelą i gin kazał liczyć i zapisywać. Kazał od 30 tc ale nie zapisywałam w 34 mówił że koniecznie mam liczyc i zapisywać raz dziennie więc zapisuje... ostatnio mówił że mam liczyć 2x dziennie bardzo zwracać uwagę na ruchy👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Czy wy sobie liczycie i zapisujcie ruchy dziecka?
Tych ruchów to jest przeważnie dużo więcej niż 10 w ciągu godziny.B_002 lubi tę wiadomość
-
Kasionek a wlasnie chcialam zapytac co tam nasze porodowki......
mam nadzieje ze Cie nic nie boli i nie dokucza i spokojnie sobie czekasz
Kiwona ja raz pisalam skarge jak dzieci byly w przedszkolu.....przekrecilam sie na tym...pani oczywisice powiedziala ze nic takiego nie mowila ze na pewno zle zrozumialam albo ona sie przejezyczyla ale nic takiego nie miala na mysli....
z rodzicow na zebranie przyszli tylko ci co byli znajomymi pani az 3 osoby i bronily jej jak lwy......reszta rodzicow co mieli takie samo zdanie jak my to poprostu olali sprawe nie przyszli albo sie wymowili ze czasu nie maja ze problemow nie chca itp.......chociaz na poczatku obiecali ze beda....
efekt byl taki ze otrzymalam oficjalne pismo ze jak mam jakies zarzuty do pani to powinny one byc potwierdzone a nie wyssane z pala......musialam zabrac dzieci z przedszkola bo zycia nie mialy......
-
nick nieaktualnyZasnęłam przed 6 ale jaki miałam sen!! Wsiadłam do tramwaju i napierali na mnie gnietli mnie i mnie przyduszało obudziłam się bo się okazalo, że śpię na plecach w dziwnej pozycji i mnie przydusza!!! Na boczek i śpię dalej...ale mama mnie telefonem obudziła...😶🙄
-
nick nieaktualnyMoja diabetolog kazała mi przez tydzień po porodzie mierzyć cukier. Na czczo ma być niżej niż 100, a 2 godziny po posiłku 140. Jeśli będzie ok to około 2-3 mcy po porodzie krzywa cukrowa ale pomiar tylko dwa razy - na czczo i po 2 h i z wynikami do niej. Tak więc chyba chce się upewnić że to tylko cukrzyca ciążowa i nie zostanie ze mną po porodzie.
A ja władanie kończę kawę i biorę się za prasowanie. U nas na szczęście ostatnio ładne słoneczko więc pranie schnie mi na balkonie dość szybko 🙂
Dzis mam wizytę u okulisty żeby sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań do porodu SN. W pierwszej ciąży było ok więc wierzę że teraz też tak bedzie.
A odpadl mi jeden zakup bo szwagierka kupiła whisbeara jako prezent na urodzenie 😃 tak więc parę zł w kieszeni 😃
Nowakowa powodzenia!
Kasionek trzymam kciuki żeby szybko ruszyło ✊martusiawp lubi tę wiadomość
-
Tych ruchów to jest przeważnie dużo więcej niż 10 w ciągu godziny.
ja licze od miesiaca, rusza sie duuuzo wiecej ale wole byc spokojna.
Fasolka77 wrote:witam się w 37 tc
czy to znaczy ze mam mowic ze ja juz w 38?
ja jakos caly czas mowie ze jak zaczynam 37 tzn ze jestem w 37...
-
nick nieaktualnyA co do cukrów, ja ostatnie dwa dni mierzylam cukier tylko na czczo takie ferie sobie zrobiłam. Generalnie jem już kiedy mam ochotę mniej więcej co 2-3 godziny nie z zegarkiem w ręce ale jem co mam ochotę bo cukry na czczo mam piękne. Wczoraj mąż na 1 kolację zrobił mi dwa hot-dogi takie jak na Orlenie :p bułka pełnoziarnistą z parówka majonezem i ketchupem o boziu takie gówno a smakowało jak deser w Nolio
-
nick nieaktualnyNo Kasionek się zameldowała - czekamy na dalsze wieści kochana. 3mam mocno kciuki, żeby coś się jednak szybko ruszyło.
A Nowakowa pewnie rodzi albo już jest po...
A valetta94 ta to z tym rozwarciem jeszcze z tydzień pochodzi!!! 😂😂valetta94, martusiawp lubią tę wiadomość
-
ale mnie rodzice dzisiaj rozczulili... jak byli ostatnio u nas to raz mimochodem rzuciłam, że "mam ochotę na Duplo i te pianki, które tatko kiedyś z Niemiec przywoził".
dzisiaj rano puka kurier, otwieram paczkę, a tam...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a9d49b264c.jpgFasolka77, DorotaAnna, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Karmelllka90, B_002, Natalia-tosia, Bubek, Mama36, Kiwona, estrella, Syska2202, Lolka30, india, MamaAga85, Tunia76, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:ale mnie rodzice dzisiaj rozczulili... jak byli ostatnio u nas to raz mimochodem rzuciłam, że "mam ochotę na Duplo i te pianki, które tatko kiedyś z Niemiec przywoził".
dzisiaj rano puka kurier, otwieram paczkę, a tam...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a9d49b264c.jpg
ale KOCHANI!!!Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:ale KOCHANI!!!
Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Daffi Ty chyba pisałaś kiedyś, ze czasem czujesz takie lekkie swędzenie u wejścia do pochwy... robisz coś z tym? to pojawia się i znika? bo nie wiem czy mam tak po wczorajszym badaniu czy cos się dzieje... kurcze.. muszę zakupić lactovaginal bo widać, że provag doustny nie daje rady.... a może to normalne w ciąży? sama nie wiem... czuję tam taką jakby naprężoną skórę... hmmmFasolka77