X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka ty to laska byłaś to i szybko ci brzuszek schodzi, ja to pewnie będę się ściskać żeby go schować 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Jeszcze ja 28 marca prawdopodobnie ;)
    28 marzec to przeciez JUŻ za 7 dni!!! Ale ty jeszcze tego nie wiesz czy jak?

• Olymphia Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i jeżeli nie jesteście pewne czy wody odchodzą, różnie bywa, warto sprawdzić to papierkiem lakmusowym. To o wiele tańsza opcja niż testy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 18:57

martusiawp lubi tę wiadomość

rbj0ckr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    28 marzec to przeciez JUŻ za 7 dni!!! Ale ty jeszcze tego nie wiesz czy jak?
    Noooo nieźle.. Mi się te moje 2 tyg wydają jak 2 miesiące...

• angella908 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to wyglada tak ze ginekolog twierdzi ze nie dotrzymam i jak by się coś działo to mam jechac odrazu do szpitala a jak wytrwam do poniedziałku to już się umówimy na konkretny termin ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny też macie słabsze czucie na brzuchu? Jak się dotykam to mam wrażenie że cały brzuch jest zdretwialy i tak jakbym nie dotykała siebie. Dziwne uczucie

f1d9680377.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny też macie słabsze czucie na brzuchu? Jak się dotykam to mam wrażenie że cały brzuch jest zdretwialy i tak jakbym nie dotykała siebie. Dziwne uczucie

To może masz skurcze BH bo wtedy brzuch się taki twardy robi ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tak mam tak od paru dni może dłużej. :)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja sobie w patrze w kalenadarz liczę po swojemu rozpisuje " plany" i nie wierzę!! I łapie mnie stres... taki, że jej nie będę umiala ubrać do pogody. Albo że będzie płakała bo ja swędzi stopa a ja jej dam smoczka bo skąd mam wiedzieć że ja swędzi stopa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 19:19

• Olymphia Debiutantka

Wysłany: 21 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Jeszcze nie miałam takiego odczucia 😮

rbj0ckr.png

Wysłany: 21 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    To może masz skurcze BH bo wtedy brzuch się taki twardy robi ;)
    Nie, to coś całkiem innego. Te skurcze też mam. Ale nawet jak brzuch jest miękki i się po nim podrapie to mam wrażenie że czuje ten dotyk tylko tak w kilku procentach, nie wiem jak inaczej to określić :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Tak 😂😂😂 nawet miałam dzisiaj pisać o tym ale pamiętam że pisałam już! To jest strasznie dziwne...

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nie, to coś całkiem innego. Te skurcze też mam. Ale nawet jak brzuch jest miękki i się po nim podrapie to mam wrażenie że czuje ten dotyk tylko tak w kilku procentach, nie wiem jak inaczej to określić :)
    Tak jakbyś drapała się ale przez coś co ogranicza czucie a w niektórych miejscach jakby drapała nie siebie :)

Wysłany: 21 marca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Tak mam tak od paru dni może dłużej. :)
    Dobrze wiedzieć, już się zastanawiałam czy jakiegoś kosmity w brzuchu nie mam który zaburza czucie :)

f1d9680377.png

Wysłany: 21 marca 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak jakbyś drapała się ale przez coś co ogranicza czucie a w niektórych miejscach jakby drapała nie siebie :)
    No dokładnie :) ktoś mi doczepil brzuch który nie jest połączony nerwami z resztą ciała :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 będą cię głodzić dzień przed CC? Bo ja nie wiem jak ja to zniosę... Mam zjesc śniadanie już jakieś wodne typu zupa mleczna ... To ja nie wiem co mam zjeść bo patki czy owsianka odpada nie? Najpóźniej o 15:00 zjeść obiad czyli lekka zupę... Nie wolno mi nic ciężko stałego i wzdymajacego... Od 15:00 mogę pić tylko wodę :/ do 00:00 i koniec 🙈 a o 7:30 jak tam zajadę zanim mnie przyjmą i zanim zrobią CC to ja padnę na sto procent ... Jak ja mam się dobrze czuć. Skąd mam brać siłę

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam takie uczucie..mega to dziwne.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zanim doczekam do cc to tu cisza będzie...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego Karmelka myślę że lepiej mi bedxie to znieść w szpitalu.. Bo w domu miałabym mega problem. Więc myślę że od obiadu nic nie dostanę.
    Plus szpitala chociaż to. Dlatego dzień przed szpitalem spędzę chyba cały dzien od śniadania do kolacji w MC donaldzie ;P

malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77, Karmelllka90, Lolka30 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka. Tym jedzieniem tez jestem przerażona tym bardziej ze ostatnio to tylko bym jadła 😂 a tyle godzin bez jedzenia wytrzymać, to będzie straszne. A jeszcze po cc mi nie pozwolili pic, to był dopiero koszmar ale i tak podpijalam jak nie było nikogo w sali ;)

‹‹ 2440 2441 2442 2443 2444 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ