X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 twoja ginekolog to już od dawna mi się nie podobała. A mąż twój powinien jechać i jej normlanie sprzedać gonga w głupi łeb.
    No moja miała w 36+4 3 kg licząc średni przyrost 250g na tydzień mówili że dziecko może być około 4 kg ... W 40 tc.
    A ile porodów twoja sąsiadka miała że ma aż takie rozeznanie w krakowskich szpitalach ? Bo tu aż 6 szpitali do wyboru plis ten co teraz będzie rodzić to chyba 7 poród musi mieć....szalona.
    A mi na kwalifikacji też mówili że w 39 tc tak jak u Kasionek by już chcieli wywoływać że względu na cukrzycę ciążowa... Także coś w tym jest.

B_002 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wspokczuje tych przeżyć... :( ktos niezle zawalil sprawe. Ale jedno jestbpewne... maleństwo juz niedługo będzie z Toba :*

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Paula mój doktorek na każdym skierowaniu wpisuje wszystkie moje choroby.
    A jak przychodzę na patologię w Koperniku, to położna kazuje mi sobie wybrać jedną. Bo się śmieje, że rubryka za mała😀.
    U mnie to samo😂 cukrzyca ciążowa, niedoczynność tarczycy, okresową tachykardia płodu i teraz doszło rozejście spoejnie łonowego ... I zawsze jak jestem na IP to mówią nooo ma pani troche tego ... No ale coz ja zrobię 😬

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takich lekarzy omijać! Ja swojej też nie polecę nikomu!

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Takich lekarzy omijać! Ja swojej też nie polecę nikomu!
    Twoja też jest wybitna Karolinka, u niej to akurat widac ,że pieniądz jest najważniejszy. Tyle dobrze, że to już końcówka i tak na prawdę później już nie musisz jej widywać.

Ja moja kocham zarówno Panią doktor od pomiarów jak i moja prowadzącą. Ale ja podczas staran chodziłam i szukałam lekarza dla mnie idealnego, przewrażliwiona jak ja ale tak przebana jestem... Ona mi robiła wszystkie badania od razu jak tylko jej powiedziałam że coś mnie martwi 😂 próby wątrobowe to ło matko... Ile ja badań krwi czy wamazow miałam ... A ile pojemniczków zasikalam... A ostatnio na wizycie mi powiedziała "to co w kolejnej ciąży będzie spokojniej "... 😉 A jak wychodziłam to jak zwykle " drogie Panie M.. tylko na prawdę już spokojnie i nie lobuzowac "

B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U mnie to samo😂 cukrzyca ciążowa, niedoczynność tarczycy, okresową tachykardia płodu i teraz doszło rozejście spoejnie łonowego ... I zawsze jak jestem na IP to mówią nooo ma pani troche tego ... No ale coz ja zrobię 😬
    A u mnie nic, nuuuuuda :P

Szonka, czekamy na wieści z zacisnietymi ksiukasami :D

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A u mnie nic, nuuuuuda :P

Szonka, czekamy na wieści z zacisnietymi ksiukasami :D
    Ty lepiej kochaj ta nuuude...

Kiwona lubi tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona nie wywołuj wilka z lasu 😁 oooh jak ja bym chciała też za miesiąc być po porodzie 😃 tak 38 TC by był, prawie na święta bym miała mojego zajączka kochanego 😁

Kiwona lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u Szonki pewnie tam akcja już dobrze rozkrecona... Jak przy indukcji rodziła w 2 godziny to pewnie teraz jej pojdzie jeszcze szybciej.... Och niech ten czas przyspieszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 22:19

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula moja w 36+ 4 miała też 3 kg, więc Ignacy tez się zapowiada duży chłopak.
    Co do tachykardii to ja już jestem spokojna bo serce badaliśmy 4 razy miała 2 echa serduszka, lekarze mówią że taka widocznie jej uroda. Ale wiadomo po porodzie mała będzie miała dokładniejsze badania. Więc i u Ignacego może to być tak po prostu .Ale twoja położna już wczoraj z takim zapisem powinna cię wysłać na IP. Teraz odpal Harrego Pottera i wycisz się , jestes pod opieką a to na prawdę pomaga. Paula porozmawiaj z prowadzącą o porodzie SN bo np mi sugerowali CC i moja prowadzącą też że względu na to, że tachykardia jest dla dziecka tak samo niebezpieczna podczas porodu SN jak bradykardia. Chyba nawet Misiabella przez tachykardie w końcu urodziła przez cesarkę dobrze pamiętam ?
    Na pewno w duzej mierze przez to. Podejrzewali ze moze dojsc do zakazenia wewnatrzmacicznego plodu, bo ja tez od 24 h nie mialam tez juz wod i to tetno, plus ogolnie brak postepu porodu pomimo podawania oksytocyny sklonilo ich do zrobienia cesarki.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, Kasionek - wieeeeelkie kciuki <3

Karmelka, ja do CC miałam być tylko na czczo. Wieczorem dnia poprzedniego wpierdzielałam Maca, a po północy banany i jogurt. W nocy miałam ograniczyć wodę, rano już nie pić (oczywiście piłam, bo byłam przekonana, że nic nie będzie się działo :P). CC miałam rano. Po CC mogłam pić wodę dopiero jak zegnę nogi w kolanach (jakieś 4 godziny). Dopiero po 24 h dostałam kleik i suchary a później już obiad itp - dieta lekkostrawna. Po 12 h odlaczyli cewnik (nic nie bolało), a po 24 h zrobili małą wlewkę wody do pupy, żeby ruszyły jelita.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 22:34

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem w szoku, że da się tak sterować porodem. Zaczęli wywoływać, a za chwilę wyciszać. Oj, nie spodobało by mi się to...

age.png
    age.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia :) Kasionek troszkę się przeciąganie ale już też tak mało Ci zostało! Ekstra :)

Ja wieczorem miałam kilka mocniejszych skurczow więc macica ćwiczy :) i niestety spojenie coraz częściej znowu daje o sobie znać ale pewnie znając moje szczęście to się rozeszlo ale nie na tyle żeby mieć cc. I już wiem że cały poród sn będę sobie ryc głowę że w czasie porodu się rozejdzie i zostanę unieruchomiona na kilka tygodni. Czasami lepiej za dużo nie wiedzieć :)

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja się kładę spać, oby jutro był lepszy dzień. Może poznamy nowe maluszki :) Dobrej nocy baby :)

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Szonka, Kasionek - wieeeeelkie kciuki <3

Karmelka, ja do CC miałam być tylko na czczo. Wieczorem dnia poprzedniego wpierdzielałam Maca, a po północy banany i jogurt. W nocy miałam ograniczyć wodę, rano już nie pić (oczywiście piłam, bo byłam przekonana, że nic nie będzie się działo :P). CC miałam rano. Po CC mogłam pić wodę dopiero jak zegnę nogi w kolanach (jakieś 4 godziny). Dopiero po 24 h dostałam kleik i suchary a później już obiad itp - dieta lekkostrawna. Po 12 h odlaczyli cewnik (nic nie bolało), a po 24 h zrobili małą wlewkę wody do pupy, żeby ruszyły jelita.
    Przed cesarka nie miałaś lewatywy? Bo u mnie będą prosić o zgodę :/ ale ja z chęcią tylko boje się że po lewatywie problem po cesarce będzie bo jak jak mam zrobić dwójkę po kleiku, którego pewnie nie zjem...
    Ale wezmę sobie kisiel... O kisiel chyba mi pozwolą ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny powodzenia :) Kasionek troszkę się przeciąganie ale już też tak mało Ci zostało! Ekstra :)

Ja wieczorem miałam kilka mocniejszych skurczow więc macica ćwiczy :) i niestety spojenie coraz częściej znowu daje o sobie znać ale pewnie znając moje szczęście to się rozeszlo ale nie na tyle żeby mieć cc. I już wiem że cały poród sn będę sobie ryc głowę że w czasie porodu się rozejdzie i zostanę unieruchomiona na kilka tygodni. Czasami lepiej za dużo nie wiedzieć :)
    Jak będziesz u ortopedy porozmawiaj z nim jeśli spojenie będzie blisko tego 1 cm, że przewidują dużą wagę dziecka i się boisz że rozejdzie się mocniej. On jeśli będzie uważał że jest ryzyko pewnie nie machnie ręką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tych apartamentach mam wyżywienie ala carte 😉 codziennie do wyboru z dwóch pozycji będę miała kleik na słodko i kleik na słono ,😍

Misiabella, angella908, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem że temat się przewijal ale nie zapisałam - głupia ja 😊 jutro zamierzam pakować torbę do porodu i pytanie ile macie Tych toreb i co dokładnie do której zapakowalywcie ? Na salę porodowa i w ogóle ?

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff trochę mi zeszło, ale upiekłam w końcu te babeczki. Zaoszczędziłam dobre £30 i wyszły całkiem spoko! Nie wiem czemu zdjęcia ładują się bokiem, ale jak się kliknie to pokazuje na prosto. Jutro ostatni dzień pracy!!! Ależ jestem podekscytowana!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/661af1176b06.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97be39c3aadf.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9862e12e0e3.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/625831bfc433.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2019, 23:30

Tunia76, Misiabella, MamaAga85, Kasiulka90, india, DorotaAnna, Karmelllka90, Mama36, AniaKJ, estrella, Kiwona, Martusiazabka, Bubek, Anete, Fasolka77, martusiawp, espoir, B_002, Lolka30, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka extra masz z tym apartamentem. No troche kosztuje, ale jaki komfort. 😄

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2444 2445 2446 2447 2448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ