X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, tak :) chociaż ja bardzo chcę dotrzymać do tego terminu ewentualnie jakby samo się zaczęło 1 kwietnia to ok 😉

• india Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiewióreczka India malowałyście się po porodzie ?? Bo pamietam, że mówiłyscie że będziecie brać kosmetyki kolorowe, i teraz sama się zastanawiam czy w praktyce dalyscie radę?
    Ostatnio oglądałam na Instagramie jedna YouTuberke i też brała ... I się zastanawiam czy dopakowac 🤔 może nie czuła bym się aż tak "stłamszona operacja"
    Pisanie jedna reka mnie wykonczy. Wlasnie wszystko skasowwlam :/

Karmelka wierz mi, ze w tamtym momencie robienie makijazu to byla ostatnia rzecz o jakiej pomyslalam po porodzie. Mize gdyby jie te okolicznosci to kosmetyki by sie przydały. A tak najwasniejsze dla mnie było od razu zoabzcyc mała a nie najpierw sie malowac. Tylko ja bylam w teudnek sytyacji, bo dziecka przy sobie nie mialam :(
    Ale po po kilku dniach tusz sie przydal. Malowalam rzeski ;) a na wyjscie ze szpitala zrobilam nawet pelniejssy makijaż.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa! Szonka! Tak bardzo Ci gratuluję, szybko i sprawnie poszło! ❤️ Już macie siebie obok ❤️

Szonka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mama36, tak :) chociaż ja bardzo chcę dotrzymać do tego terminu ewentualnie jakby samo się zaczęło 1 kwietnia to ok 😉
    Boże!! My już tuż tuż.. Naprawdę dociera do mnie. Coś bym Małemu kupiła jeszcze fajnego a nie wiem co. Ty jesteś zkupoholiczka forumowa. Co mogę kupic!!?? Chciałabym taka fajne przytulanke kocyk, gdzie mogę coś niwtuzinkowatego? Bo allegro i smyk mnie nie przekonał

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje!!

No ja już tez bym tak bardzo chciała!!! A już mogę od dziś hahaha:)

U mnie tez beznadziejna noc. 3 pobudki jedna znowu z przenikaniem lozka córki i do tego nie wiem czy jej znowu jakieś przeziębienie nie bierze.... ja dalej nie wiem czy jak urodzę to nie zrobię jej kwarantanny od przedszkola bo znając nasze szczęście to coś przytargał. Mamusie z przedszkolakami robicie tak?

Szonka lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18, ja i tak nie śpię, więc Ci odpiszę 😊
    Zobacz sobie kilku fajnych producentów:
    Marsielle Decor
    Fun with Mum - potwierdzam prze-cu-dow-ną jakość 😍
    Tiny Star
    Lanila - mam tkany kocyk i jest piękny i świetnej jakości 😊
    Napiki

To były kocyki, pościele, rożki itp. A cudne ubranka:
    Tuszyte - sprawdziłam i bardzo polecam! 😍
    Ilovemilk - również mam i bardzo polecam 😊
    Nunio

Fajne zabawki są na Babysenses.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 06:35

Mama36 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Mateuszka 🎉🎊🎇 Gratulujemy Szonka! 😘😘😘😘

Szonka lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kasiulka!! Wyślę tałatajstwo do szkoły i zabieram się za przeglądanie ❤️

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulscjr 😍 zazdroszczę szybkiego porodu 😀

Szonka lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratuluję ❤️ zdrówka dla Was!

Aga2606 ja się cały czas zastanawiam co zrobić jak się mała urodzi. Z jednej strony wolałabym żeby młoda została w domu i nic z przedszkola nie przyniosła a z drugiej nie chce żeby się odzwyczajala bo każda dłuższa przerwa to u nas problem z powrotem... Poza tym chyba łatwiej mi bedzie przez te pierwsze dni bez starszej, będę mogła na spokojnie zająć się malutką. Ale decyzji jeszcze nie podjęłam...

Szonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Szonka gratuluję ❤️ zdrówka dla Was!

Aga2606 ja się cały czas zastanawiam co zrobić jak się mała urodzi. Z jednej strony wolałabym żeby młoda została w domu i nic z przedszkola nie przyniosła a z drugiej nie chce żeby się odzwyczajala bo każda dłuższa przerwa to u nas problem z powrotem... Poza tym chyba łatwiej mi bedzie przez te pierwsze dni bez starszej, będę mogła na spokojnie zająć się malutką. Ale decyzji jeszcze nie podjęłam...
    Ja dobrze Was rozumiem, i chodź dzieci w przedszkolu więcej chorują niż starszaki to jednak moi chodzą też do placówek z dużą ilością dzieci.
    Ale...!!! Jak dotrwam do CC to się pięknie składa! Wychodzę w Nd a od pon obie szkoły moich strajkuja... Więc zostają w domu myślę oarw dni na pewno. Taka dobra aklimatyzacja wydaje mi się...
    Chodź Mama się ze mnie śmieje.. Urodziła Nas czwórkę i każde do szkoły chodziło czy do przedszkola jak się nastepnw pojawiało i żyjemy haha
    Ale mówię Mamie żeby mi dała się trochę porozczulac.. Kiedyś był zimny chów :p

estrella lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejuuu szybko u Szonki poszlo :) Fajnie ze juz ma przy sobie malucha.

mi coraz czesciej sie sni mala, dzis mezowi sie snila ze juz zdjecie razem mielismy mimo ze jeszcze w brzuchu :D

dobra ogarnelam core, siebie, lunch do szkoly jest, zbieram sie i do szpitala. Zobaczymy co nowego

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 czyli faktycznie za 2 tygodnie strajkuja i do szkoły nie chodzą. A nie wiesz na jak długo?
    U nas coś mówią, że do strajku mają mieć oceny wystawione.
    A co z maturami?
    Podobno ma nie być w maju, ależ mnie wkurwili.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje :) zdrowka dla calej rodzinki, odpoczywaj

Szonka lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje. ❤❤❤❤

Szonka lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAAAAAAAAAAAAA Szonka super! Trzymamy kciuki za Ciebie!

to był post dot. wód :) potem doczytałam, że już po <3 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 07:48

Szonka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Heya dziewczyny. Wiadomości mam średnie. Raczej mogę być wkurzona ale w sumie jestem spokojna. Rano o 9 wzięli mnie na indukcje porodu, po 30 min zaczęły się skurcze, po tym cewniku mam rozwarcie na 3 palce i pieknie wszysjo szło. Tylko, że dali mi zastrzyk z heparyny a nie powinni. I nagle akcja odwołana, odłączyli mnie i miałam wrócić na salę i czekać do jutra. Ale akcja nie ustala, skórcze były co raz to mocniejsze, nagle zaczęła się panika że będę rodzic. A ryzyko krwotoku za duże. Wyciszali mi to, już podpisywałem zgodę na przetoczenie krwi w razie co, dostałam antybiotyk na gbs ale akcja zaczęła ustawać.Także w każdej chwili mogę rodzic a jak nie to czekamy do rana i od rana wywołujemy.

Jezu Kasionek co Ci lekarze tacy niezdecydowani!??? co u Was? Jak nocka?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze corka mi wbila klamke w brzuch jak wychodzila do szkoly....mam nadzieje ze sie nic nie stalo :( mam czerwony slad na skorze...maly sie troche przekrecil jak poczul :( kurcze zla jestem na nia, takie nieogarniete te dziecka sa i uparte jak osly......

za to z dobrych widomosci to cisnieni mam super, dzis rano 125/79.......

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant - moja raz stuknela niechcacy mi w brzuch to sie biedna poplakala ze skrzywdzila dzidziusia

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek Valette jeszcze w dwupaku? nic sie nie dzialo przez noc? dajcie znac, bo my ciekawe babska jestesmy?

ale szybko Szonce poszlo .....takie porody sa super, szybciutko raz dwa....a jeszcze sie zastanawiala czy jechac na IP :)

Szonka lubi tę wiadomość

‹‹ 2446 2447 2448 2449 2450 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ