Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Moja towarzyszka jest z Krakowa. Przyjechała specjalnie tutaj bo ponoć tu lepiej, mówi że ma porównanie bo w obu rodziła.
Jutro rano ma CC. Jestem na dwuosobowej sali. Więc albo zostanę sama albo kogoś dokoptuja jeszcze.
Już insulina podana i będę spać. Zmęczona jestem.
Bardzo się cieszę że trafiłam do szpitala, bo ta pizda moja gin nic nie sprawdziła poza szyjka, ale oczywiście mi nic nie powiedziała.
Dopiero tu na przyjęciu taki młody miły doktor powiedział że szyjka 1,5cm ale mówi tylko szyjka zewnętrzna w badaniu palpacyjnym. Mówi że może mieć nadal te 4cm razem z częścią maciczną, bo on bada tylko zewnętrzna.
Ponoć to długa szyjka te 1,5cm.
Przepływów nie robił.
Mówił że te 3kg to dobra waga i może dobić do 3,5 lub trochę więcej. Raczej sugerowałby rozwiązanie ciąży w 39tygodniu. Będę jeszcze z nimi tutaj o tym rozmawiać. Bo moja jebnieta gin na bank mi nic nie zleci.
W ogóle byli w szoku że na skierowaniu nie było zaznaczone że mam cukrzycę. Ponoć powinno być bo to bardzo istotne.
Suma summarum bardzo się cieszę że tu jestem
no to nie ma tego złego! Super Paula! Jestes pod dobrą opiekąCi lekarze są na prawdę dziwni... jakoś tak lekko podchodzą niektórzy.. szok! Daj znać co i jak po obchodzie! Pisałaś, ze na 3 dni Cię zostawią ale pewnie dopiero w poniedziałek Cię wypiszą?
Fasolka77
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Mama36 czyli faktycznie za 2 tygodnie strajkuja i do szkoły nie chodzą. A nie wiesz na jak długo?
U nas coś mówią, że do strajku mają mieć oceny wystawione.
A co z maturami?
Podobno ma nie być w maju, ależ mnie wkurwili.
Wiesz coś.. Mi się uoieklo bo jeden w 7 klasie, drugi w 5 więc żadnych ważnych egzaminów nie ma. Wiem że 8klasisty u Nas w szkole jednej będą zamiast w kwietniu w czerwcu m ale matury nie wiem. Jak chcesz napisze do teściowej. Ona jest dyrektorem liceum z tym że w Jeleniej. -
Paula 90 wrote:Nooo, mój mąż już chciał jechać tam awanturę robić. W kwietniu kończymy współpracę z nią. Kretynka...
jadą widzę sztampowo a przecież każda ciąża inna i należy być czujnym.. a jak się upomnisz to sie dowiesz, że "ona wie co ma badać"... szok... czasem pacjenci są bardziej kumaci... dobrze jest ufać ale kontrolować... to chyba Ty Paula kiedyś nawet napisałaśPaula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Bubek wrote:Stresant - moja raz stuknela niechcacy mi w brzuch to sie biedna poplakala ze skrzywdzila dzidziusia
moja tylko przepraszam rzucila i szla.....maz juz ze synem czekal w aucie a tej sie buty chcialo zawiazywac...
mowie jej "lec do auta, bo tata juz czeka, zawiazesz sobie w aucie"....to nie....to ona musi po swojemu w domu wiazac, zeby wszycy na nia czekali....
ksiezniczka jedna...... no i potem wyleciala i drzwiami mnie stukla...
ja sie wykoncze do tego porodu, jeszcze jakies jebniete sny mialam ze Franus nie slyszali wogole byl taki zaniedbany brudny ....koszmar......
-
Karmelllka90 wrote:Paula90 twoja ginekolog to już od dawna mi się nie podobała. A mąż twój powinien jechać i jej normlanie sprzedać gonga w głupi łeb.
No moja miała w 36+4 3 kg licząc średni przyrost 250g na tydzień mówili że dziecko może być około 4 kg ... W 40 tc.
A ile porodów twoja sąsiadka miała że ma aż takie rozeznanie w krakowskich szpitalach ? Bo tu aż 6 szpitali do wyboru plis ten co teraz będzie rodzić to chyba 7 poród musi mieć....szalona.
A mi na kwalifikacji też mówili że w 39 tc tak jak u Kasionek by już chcieli wywoływać że względu na cukrzycę ciążowa... Także coś w tym jest.
na pewno coś w tym jest.. ja mam wizytę 37+6 decydującą co do terminu położenia się w szpitalu ale ginka mówiła, że za wcześnie na decyzję czy wywoływanie, czy cc czy sn... także zależy od wyników ale wskazanie przy cukrzycy jest aby wcześniej kłaść do szpitalaFasolka77
-
Mama36 wrote:Kochana ja mam na gazecie Wrocławskiej listę wszystkich szkół strajkujących.. Chodź u Nas na zebraniach wprost nam już wcześniej powiedzieli.
Wiesz coś.. Mi się uoieklo bo jeden w 7 klasie, drugi w 5 więc żadnych ważnych egzaminów nie ma. Wiem że 8klasisty u Nas w szkole jednej będą zamiast w kwietniu w czerwcu m ale matury nie wiem. Jak chcesz napisze do teściowej. Ona jest dyrekt.orem liceum z tym że w Jeleniej.
Ale egzaminy to chyba w całej Polsce muszą być w tym samym czasie, bo przecież pytania beda znać, Ci co później by pisali. -
Kiwona wrote:No to ja się kładę spać, oby jutro był lepszy dzień. Może poznamy nowe maluszki
Dobrej nocy baby
a dziękuję Kiwonaspałam 22-7
rano mi się śniło, że kroiłam kawałek ciasta dla siostry i nagle czuję buziaka.. myślałam, że to siostra mi we śnie dziękuje a to K. wychodził do pracy
takie miałam spanie, ze nie słyszałam jak budzik dzwonił i jak się K. zbierał do pracy
Kiwona, AniaKJ lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
chce_byc_mama wrote:Ufff trochę mi zeszło, ale upiekłam w końcu te babeczki. Zaoszczędziłam dobre £30 i wyszły całkiem spoko! Nie wiem czemu zdjęcia ładują się bokiem, ale jak się kliknie to pokazuje na prosto. Jutro ostatni dzień pracy!!! Ależ jestem podekscytowana!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/661af1176b06.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97be39c3aadf.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9862e12e0e3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/625831bfc433.jpg
jeja! jakie cuda! masz talent!!!! to jakiś barwnik w tej masie? jadłabymno to od poniedziałku nuuuuuda?
Fasolka77
-
nick nieaktualnyTunia76 wrote:Dzieki. Nie pisz do teściowej, bo i tak nie mam na to wpływu. Tylko mega wściekła jestem. Syn od polowy maja mógł isc do pracy, a tak gowno.
Ale egzaminy to chyba w całej Polsce muszą być w tym samym czasie, bo przecież pytania beda znać, Ci co później by pisali. -
nick nieaktualny
-
chce_byc_mama wrote:Oj tak - jutro ostatni dzień pracy, a w poniedziałek ciąża odnoszona i mogę rodzic!😉 mimo wszystko mam nadzieje, ze maly posiedzi jeszcze z 2 tygodnie żebym mogła w końcu trochę poleniuchować. Cudownie!
masz zdrowie kobito! jesteś chyba największym cyborgiem z naszego forumchce_byc_mama lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Szonka wrote:Mateuszek urodził sie o 22.35
waga 3555g i 52 cm. Także ostatnie usg bylo bardzo trafne. Poród super!! 100% natury
Mały spi, a ja z emocji zasnąć nie mogę. Jest śliczny, mój mały okruszek ❤❤❤❤
Gratulacje Szonka!ucałuj od nas synka!
Szonka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Dziekuje Dziewczyny - kurcze jakbym miała zamawiać to musiałabym sporo wydać, a tak rachu-ciachu i kaska została w kieszeni! Babeczki z gotowego mixa a zrobiłam tylko krem. Barwnik jadalny a dekoracje to opłatki wiec tez jadalne😉
Ten ciemny kolor bardzo farbuje język
Ostatni dzień i LABA - słodkie lenistwo!😉Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość