X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Moja towarzyszka jest z Krakowa. Przyjechała specjalnie tutaj bo ponoć tu lepiej, mówi że ma porównanie bo w obu rodziła.
    Jutro rano ma CC. Jestem na dwuosobowej sali. Więc albo zostanę sama albo kogoś dokoptuja jeszcze.
    Już insulina podana i będę spać. Zmęczona jestem.
    Bardzo się cieszę że trafiłam do szpitala, bo ta pizda moja gin nic nie sprawdziła poza szyjka, ale oczywiście mi nic nie powiedziała.
    Dopiero tu na przyjęciu taki młody miły doktor powiedział że szyjka 1,5cm ale mówi tylko szyjka zewnętrzna w badaniu palpacyjnym. Mówi że może mieć nadal te 4cm razem z częścią maciczną, bo on bada tylko zewnętrzna.
    Ponoć to długa szyjka te 1,5cm.

Przepływów nie robił.

Mówił że te 3kg to dobra waga i może dobić do 3,5 lub trochę więcej. Raczej sugerowałby rozwiązanie ciąży w 39tygodniu. Będę jeszcze z nimi tutaj o tym rozmawiać. Bo moja jebnieta gin na bank mi nic nie zleci.
    W ogóle byli w szoku że na skierowaniu nie było zaznaczone że mam cukrzycę. Ponoć powinno być bo to bardzo istotne.

Suma summarum bardzo się cieszę że tu jestem :-)

no to nie ma tego złego! Super Paula! Jestes pod dobrą opieką :) Ci lekarze są na prawdę dziwni... jakoś tak lekko podchodzą niektórzy.. szok! Daj znać co i jak po obchodzie! Pisałaś, ze na 3 dni Cię zostawią ale pewnie dopiero w poniedziałek Cię wypiszą?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wszystkie mialy w pełnię rodzić :D

dobra ide bo sie tu zasiedze i spoznie :)

valetta94 lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Mama36 czyli faktycznie za 2 tygodnie strajkuja i do szkoły nie chodzą. A nie wiesz na jak długo?
    U nas coś mówią, że do strajku mają mieć oceny wystawione.
    A co z maturami?
    Podobno ma nie być w maju, ależ mnie wkurwili.
    Kochana ja mam na gazecie Wrocławskiej listę wszystkich szkół strajkujących.. Chodź u Nas na zebraniach wprost nam już wcześniej powiedzieli.
    Wiesz coś.. Mi się uoieklo bo jeden w 7 klasie, drugi w 5 więc żadnych ważnych egzaminów nie ma. Wiem że 8klasisty u Nas w szkole jednej będą zamiast w kwietniu w czerwcu m ale matury nie wiem. Jak chcesz napisze do teściowej. Ona jest dyrektorem liceum z tym że w Jeleniej.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nooo, mój mąż już chciał jechać tam awanturę robić. W kwietniu kończymy współpracę z nią. Kretynka...

jadą widzę sztampowo a przecież każda ciąża inna i należy być czujnym.. a jak się upomnisz to sie dowiesz, że "ona wie co ma badać"... szok... czasem pacjenci są bardziej kumaci... dobrze jest ufać ale kontrolować... to chyba Ty Paula kiedyś nawet napisałaś :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubek wrote:
    Stresant - moja raz stuknela niechcacy mi w brzuch to sie biedna poplakala ze skrzywdzila dzidziusia

moja tylko przepraszam rzucila i szla.....maz juz ze synem czekal w aucie a tej sie buty chcialo zawiazywac...
    mowie jej "lec do auta, bo tata juz czeka, zawiazesz sobie w aucie"....to nie....to ona musi po swojemu w domu wiazac, zeby wszycy na nia czekali....
    ksiezniczka jedna...... no i potem wyleciala i drzwiami mnie stukla...

ja sie wykoncze do tego porodu, jeszcze jakies jebniete sny mialam ze Franus nie slyszal :( i wogole byl taki zaniedbany brudny ....koszmar......

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Paula90 twoja ginekolog to już od dawna mi się nie podobała. A mąż twój powinien jechać i jej normlanie sprzedać gonga w głupi łeb.
    No moja miała w 36+4 3 kg licząc średni przyrost 250g na tydzień mówili że dziecko może być około 4 kg ... W 40 tc.
    A ile porodów twoja sąsiadka miała że ma aż takie rozeznanie w krakowskich szpitalach ? Bo tu aż 6 szpitali do wyboru plis ten co teraz będzie rodzić to chyba 7 poród musi mieć....szalona.
    A mi na kwalifikacji też mówili że w 39 tc tak jak u Kasionek by już chcieli wywoływać że względu na cukrzycę ciążowa... Także coś w tym jest.

na pewno coś w tym jest.. ja mam wizytę 37+6 decydującą co do terminu położenia się w szpitalu ale ginka mówiła, że za wcześnie na decyzję czy wywoływanie, czy cc czy sn... także zależy od wyników ale wskazanie przy cukrzycy jest aby wcześniej kłaść do szpitala

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    A u mnie nic, nuuuuuda :P

Szonka, czekamy na wieści z zacisnietymi ksiukasami :D

martwi Cię ta nuda Kiwona!!? :) wypluj te słowa! :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ja to jestem w szoku, że da się tak sterować porodem. Zaczęli wywoływać, a za chwilę wyciszać. Oj, nie spodobało by mi się to...

dokładnie! toż to jak sex przerywany! ;)

stresant, Sansivieria lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochana ja mam na gazecie Wrocławskiej listę wszystkich szkół strajkujących.. Chodź u Nas na zebraniach wprost nam już wcześniej powiedzieli.
    Wiesz coś.. Mi się uoieklo bo jeden w 7 klasie, drugi w 5 więc żadnych ważnych egzaminów nie ma. Wiem że 8klasisty u Nas w szkole jednej będą zamiast w kwietniu w czerwcu m ale matury nie wiem. Jak chcesz napisze do teściowej. Ona jest dyrekt.orem liceum z tym że w Jeleniej.
    Dzieki. Nie pisz do teściowej, bo i tak nie mam na to wpływu. Tylko mega wściekła jestem. Syn od polowy maja mógł isc do pracy, a tak gowno.
    Ale egzaminy to chyba w całej Polsce muszą być w tym samym czasie, bo przecież pytania beda znać, Ci co później by pisali.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No to ja się kładę spać, oby jutro był lepszy dzień. Może poznamy nowe maluszki :) Dobrej nocy baby :)

a dziękuję Kiwona :) spałam 22-7 :) rano mi się śniło, że kroiłam kawałek ciasta dla siostry i nagle czuję buziaka.. myślałam, że to siostra mi we śnie dziękuje a to K. wychodził do pracy :) takie miałam spanie, ze nie słyszałam jak budzik dzwonił i jak się K. zbierał do pracy

Kiwona, AniaKJ lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ufff trochę mi zeszło, ale upiekłam w końcu te babeczki. Zaoszczędziłam dobre £30 i wyszły całkiem spoko! Nie wiem czemu zdjęcia ładują się bokiem, ale jak się kliknie to pokazuje na prosto. Jutro ostatni dzień pracy!!! Ależ jestem podekscytowana!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/661af1176b06.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/97be39c3aadf.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9862e12e0e3.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/625831bfc433.jpg

jeja! jakie cuda! masz talent!!!! to jakiś barwnik w tej masie? jadłabym :) no to od poniedziałku nuuuuuda? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dzieki. Nie pisz do teściowej, bo i tak nie mam na to wpływu. Tylko mega wściekła jestem. Syn od polowy maja mógł isc do pracy, a tak gowno.
    Ale egzaminy to chyba w całej Polsce muszą być w tym samym czasie, bo przecież pytania beda znać, Ci co później by pisali.
    No to w sumie logicznie. Tunia Ona też jest w komisji Matur na dolny Śląsk. Jak się coś dowiem to od razu dam Ci znać! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    jeja! jakie cuda! masz talent!!!! to jakiś barwnik w tej masie? jadłabym :) no to od poniedziałku nuuuuuda? ;)
    To są dzieła sztuki a nie babeczki!!!! 😍

chce_byc_mama, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Oj tak - jutro ostatni dzień pracy, a w poniedziałek ciąża odnoszona i mogę rodzic!😉 mimo wszystko mam nadzieje, ze maly posiedzi jeszcze z 2 tygodnie żebym mogła w końcu trochę poleniuchować. Cudownie!

masz zdrowie kobito! jesteś chyba największym cyborgiem z naszego forum :)

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka GRATULACJE!!!!!!!!!!!❤️❤️❤️❤️❤️

Szonka lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ale swietne babeczki!!!!!

Ale cisza... myslalam, ze beds juz wiesci o nowych maluszkach :D

India a jak było u Was z pierwszą smółką etc?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No to w sumie logicznie. Tunia Ona też jest w komisji Matur na dolny Śląsk. Jak się coś dowiem to od razu dam Ci znać! :)
    Dzięki. Ależ jestem wściekła. Od wczoraj mnie trzyma.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mateuszek urodził sie o 22.35 :) waga 3555g i 52 cm. Także ostatnie usg bylo bardzo trafne. Poród super!! 100% natury :) Mały spi, a ja z emocji zasnąć nie mogę. Jest śliczny, mój mały okruszek ❤❤❤❤

Gratulacje Szonka! <3 <3 <3 ucałuj od nas synka!

Szonka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny - kurcze jakbym miała zamawiać to musiałabym sporo wydać, a tak rachu-ciachu i kaska została w kieszeni! Babeczki z gotowego mixa a zrobiłam tylko krem. Barwnik jadalny a dekoracje to opłatki wiec tez jadalne😉
    Ten ciemny kolor bardzo farbuje język

Ostatni dzień i LABA - słodkie lenistwo!😉

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellka jakbyś chciała coś dokupić to w KappAhl 22-24.03 mają 25% zniżki na całą kolekcję

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2447 2448 2449 2450 2451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ