X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mama
    Super Ci wyszły te babaczki. 😄

Czyli jutro ostatni dzień pracy?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Chce_byc_mama
    Super Ci wyszły te babaczki. 😄

Czyli jutro ostatni dzień pracy?

Oj tak - jutro ostatni dzień pracy, a w poniedziałek ciąża odnoszona i mogę rodzic!😉 mimo wszystko mam nadzieje, ze maly posiedzi jeszcze z 2 tygodnie żebym mogła w końcu trochę poleniuchować. Cudownie!

Tunia76, AniaKJ, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_mamą szacun! No i narobilas smaka...

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 21 marca 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli te spijenie, tylko nie wiem czy znajde czas by skoczyc do ortopedy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • india Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale swietne babeczki!!!!!

Ale cisza... myslalam, ze beds juz wiesci o nowych maluszkach :D

martusiawp lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mateuszek urodził sie o 22.35 :) waga 3555g i 52 cm. Także ostatnie usg bylo bardzo trafne. Poród super!! 100% natury :) Mały spi, a ja z emocji zasnąć nie mogę. Jest śliczny, mój mały okruszek ❤❤❤❤

Daffi, DorotaAnna, Paula 90, Lili90, india, Karmelllka90, Mama36, Karollinax26, AniaKJ, estrella, Kasiulka90, Kiwona, Syska2202, Tunia76, Martusiazabka, Bubek, ago91, Anete, Fasolka77, Kasionek, Natalia-tosia, MamaAga85, espoir, B_002, martusiawp, Reniiata, Misiabella, KarmeLoVe, Lolka30, Sansivieria, valetta94, mysla.nieskalana, malutka_mycha, Franka2104, Wiewióreczka, barbillla86 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Szonka a w jakim szpitalu rodzisz?
    Na Madalińskiego. Powiem wam ze opieka i warunki wspaniale. Jak w prywatnym szpitalu.

Daffi, Karmelllka90, martusiawp, Misiabella, Lolka30 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dziekuje wam za kciuki :) poród faktycznie szybciutki :) Teraz ja trzymam kciuki za wasze porody, oby poszlo rownie dobrze, albo lepiej!!

Daffi, Mama36, india, Karollinax26, AniaKJ, estrella, Kasiulka90, MamaAga85, B_002, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje!!! Super ze juz po. Piekna waga Mateuszka :) alez Ci zazdrościc tylko akcji.
    Duzo zdrowka dla was. Odpoczywajcie i jakies zdjatko Mateuszka nam pokaż :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratuluje :) poród ekspres ale najważniejsze że dobrze się czujecie! Dużo zdrówka dla Was!

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 03:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka - gratulacje 😍😍😍

Karmelka - mówiła o tym szpitalu z apartamentami. Niby płacili 2,5tysiaca. To Ujastek? Ale sprawa też się rozjaśniła, bo tu jej rodzice mieszkają i mama na oddziale pracuje ;-)

Ja spać nie mogę. Za duszno tu dla mnie. Na następną noc otwieram okno.
    W nocy była położna jeszcze sprawdzać tętno detektorem. I mierzyli temperaturę.
    Ignas nie śpi. Baaaardzo jestem szczęśliwa że tu jestem. Mieliśmy z mężem w sobotę uczcić rocznicę. No ale cóż. Uczcimy w niedzielę ;-)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka super! Gratulacje i moc buziakow :*

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Mateuszek urodził sie o 22.35 :) waga 3555g i 52 cm. Także ostatnie usg bylo bardzo trafne. Poród super!! 100% natury :) Mały spi, a ja z emocji zasnąć nie mogę. Jest śliczny, mój mały okruszek ❤❤❤❤
    O 22:18 pisałam że już pewnie urodziłaś. No super szybka akcja ❤️ GRATULACJE... Teraz tulcie się bez opamietania 😍

Szonka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Szonka - gratulacje 😍😍😍

Karmelka - mówiła o tym szpitalu z apartamentami. Niby płacili 2,5tysiaca. To Ujastek? Ale sprawa też się rozjaśniła, bo tu jej rodzice mieszkają i mama na oddziale pracuje ;-)

Ja spać nie mogę. Za duszno tu dla mnie. Na następną noc otwieram okno.
    W nocy była położna jeszcze sprawdzać tętno detektorem. I mierzyli temperaturę.
    Ignas nie śpi. Baaaardzo jestem szczęśliwa że tu jestem. Mieliśmy z mężem w sobotę uczcić rocznicę. No ale cóż. Uczcimy w niedzielę ;-)
    Jest jeszcze jeden szpital z opcją wykupienia prywatnego apartamentu. Hmm w Ujastku nie ma takiego, który by kosztował za minimum 3 doby 2,5 tys. 🤔 No ale...
    Ja na szczęście ostatnio słyszę same dobre opinie i dwa pobyty tam mnie przekonały ...
    No ale jakbym miała mamę w szpitalu to i bym prywatnej opieki nie wykupowała - wiadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 04:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 04:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia - gdybym rodziła siłami natury to bym nie wykupowała na pewno bo warunki do rodzenia są fenomenalne. Masz 3 pokoje przedporodowe gdzie trafiasz tylko z mężem, jest tam łóżko dla rodzącej tv i wygodny duży fotel dla osoby towarzyszacej do tego łazienka w pokoju co prawda prysznic moim zdaniem kabinowy co nie jest wygodne, i drugi minus że te wszystkie piłki worki nią są w pokoju a donosi położna. Jak rozmawiałam z tą dziewczyna na IP w środę mówi że jak ona rodziła w nocy rodziło ich 5 jednocześnie wszystkie 5 dostało znieczulenie mimo jednego anestezjologa w nocy co prawda ja zabrali na blok w ostateczności więc wtedy jakby któraś chciała zzo no to już byłby problem, ale w dzień jest kilku anestezjologów więc dziewczyny bez problemu dostają zzo. I potem przechodzi się na wprost do sali rodzącej gdzie wyposażenie jest super ale bardzo mało położnych potrafi i chce odbierać poród docelowo w pozycji wertykalnej wola na krześle lub fotelu co prawda można na boku itd ale jakby któraś chciała na kicki czy stojąco to nie są chętne. I ważne jest to ze blok operacyjny jest za drzwiami porodowek i tak jak mówiła ta dziewczyna w momencie kiedy podjęli decyzję że musza ciąć w 4 minuty była już na stole usypiana.
    A potem po takim porodzie SN trafiasz do pokoiku 2 osobowego z łazienką gdzie z odwiedzających w pokoju może być jedna osoba a tabuny odwiedzających na kanapach. Po cesarce znowu jest tak że trafiasz na salę pooperacyjne na patologii ciąży pierwsze 5 sal po 3 osoby, ale tam na korytarzu to zawsze harmider bo dużo odwiedzających dużo się dzieje. Trafiasz tam na dobę a na drugi dzień przenoszą cię na położnictwo właśnie na pokoje dwu osobowe. Ale nie może byc na noc z tobą nikt po cesarce więc dzidziusia zabierają a ja mam przed tym ogromny strach że sobie coś wkrece nie daj Bóg jakaś deprechę. A ja mam takie predyspozycje, plus to pierdzenie jak mi dziewczyny napisały. Ja bym pewnie się blokowała i jeszcze szkody bym sobie zrobiła bo wiadomo po cesarkach przy każdej będzie siedzieć mąż czy ktoś z rodziny. A jak zaczęłam czytać to dziewczyny bardzo polecamy te opcje żeby właśnie wykupić, no i 12 godzinna opieka położnej taka indywidualna chociaż jak poszłam tam w środę to ta położna co ze mną rozmawiała to anioł kobieta. I ja bym chciała a akurat rodzę w środę :p a najlepsze, że moja mama mi się pcha. Że nikt się tak nie zaopiekuje mną i niunia jak ona 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 04:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka India malowałyście się po porodzie ?? Bo pamietam, że mówiłyscie że będziecie brać kosmetyki kolorowe, i teraz sama się zastanawiam czy w praktyce dalyscie radę?
    Ostatnio oglądałam na Instagramie jedna YouTuberke i też brała ... I się zastanawiam czy dopakowac 🤔 może nie czuła bym się aż tak "stłamszona operacja"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 04:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratulacje 🎉
    Dla mnie ta noc jest O-KRO-PNA. To chyba to spojenie tak mnie boli, nie daje rady przekręcić się z jednego boku na drugi tak okropnie boli w kroku, z łóżka jak wstaję to aż się płakać chce, po schodach nie da się już samemu wejść, nawet chodzenie po płaskim robi się nie lada wyczynem dla mnie. Ale żeby w dwa dni tak się to rozeszło?? Nie wiem czy dam rade wskoczyć dzisiaj na fotel do badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Szonka gratulacje 🎉
    Dla mnie ta noc jest O-KRO-PNA. To chyba to spojenie tak mnie boli, nie daje rady przekręcić się z jednego boku na drugi tak okropnie boli w kroku, z łóżka jak wstaję to aż się płakać chce, po schodach nie da się już samemu wejść, nawet chodzenie po płaskim robi się nie lada wyczynem dla mnie. Ale żeby w dwa dni tak się to rozeszło?? Nie wiem czy dam rade wskoczyć dzisiaj na fotel do badania.
    Znam to 😒 kochana ono się rozchodzi wcześniej ale ból łapie nagle. Ja w zeszła środę myślałam że ono się zatrzymało na tych 6 mm, a wieczorem po całym dniu siedzenia na IP z łóżka wstać to z łzami w oczach do WC jak szłam to nie wiedziałam jak mam podnieść prawa nogę bo mi promieniuje ból na prawy przywodziciel na szczęście nie schodzi na pachwine. I taki atak miałam 3 dni i przeszło no ale cholerstwk jak widać się rozlazli. Obecnie różnie raz boli raz nie... Jak nie boli to chce mi się spróbować jednak SN a jak zaboli to już mi się odechciewa. Oczywiście już raczej nie będę próbowała siłami natury że względu na epizod z okresową tachykardia małej bo to za duże ryzyko dla niej jakby ją przy porodzie złapała.
    Ale jeśli na wizycie dalej cię będzie bolało poproś lekarza o badanie na tej zwykłej leżance mnie tak badali raz bo nie dałam rady wejść na ten fotel tortur

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilli gdybyś tam zmieniała coś w tych datach porodu to zmień mi proszę na 8 kwiecień bo jednak tego mamy się trzymać. Ale w sumie teraz to nie do końca istotne ;) bo może być raczej wcześniej niż później

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka gratuluję!!! Cudnie.
    Jesteś Mama 4 dzieci. O ja!!!!!!
    Ciesz się malenstwem! Najważniejsze że wszystko dobrze! :*
    Tak mi się nie spieszy, nie spieszy.. A jednak im więcej tych maluchów się pojawia to jednak człowiek chce mieć już to swoje maleństwo nie??

Szonka, Lolka30 lubią tę wiadomość

‹‹ 2445 2446 2447 2448 2449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ