Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Espoir - czy masz z tą zastawką jakieś dolegliwości?
Paula 90 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyTunia76 wrote:A po co przekąski przy cc?
Przecież i tak dieta.
Ja nie planuje brać niczego do jedzenia, tylko wodę. -
DorotaAnna wrote:Moja mama do tej pory nie ogarnia ile trwa ciąża. Nie wiem czego ich uczyli na biologii ale ona ma zakodowane że ciaza trwa 9 miesięcy i liczy 9x4=36 tygodni. Dopiero teraz jak słyszy że jestem w 37 a do terminu jeszcze trochę to zaczyna mi wierzyć xD
Moja mama też się zdziwiła jak ją uświadomiłam, ze w ciąży się jest jeszcze na 2 tygodnie przed zapłodnieniemWierzyć mi nie chciała, dopiero dałam jej do poczytania artykułu. Dodam, że urodziła czworo dzieci
, ale fakt faktem dwójka z typowej wpadki, więc chyba faktycznie nie wie jak do tego dochodzi
martusiawp, espoir lubią tę wiadomość
-
espoir wrote:nie, to w ogóle wyszło jak miałam rok i bilans u rodzinnego. jakieś szmery na sercu usłyszała i mnie skierowała na badania, ale ogólnie to żyje normalnie. ostatni raz miałam kontrolę chyba z 10 lat temu i wtedy kardiolog mi powiedział, że teraz tak często ludzie to mają, że oni nawet tego jakoś poważnie nie traktują...
Bo większość wrodzonych wad serca ujawnia się dopiero po urodzeniu mnniej więcej do 3 roku życia.
Ale mi kiedyś lekarz mówił, że ta niedomykalność trójdzielnej jest na pewnym etapie rozwoju płodu fizjologiczna i to się potem (w większości przypadków) reguluje. Dopóki nie ma fali zwrotnej nie ma się czym martwić. Ale szczerze Paula nie zagłębiałam się w temat, bo powiedział, że u nas wszystko jest ok. Tak jak mówi Karmelka na spokojnie i nich Ci zrobią echoz tym ludzie żyją i naprawdę w większosci przypadków to jest jak u Espoir kompletnie nieodczuwalne
Paula 90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Przy takiej wielkości dziecka czułabyś że się przekręca, uwierz mój mając lekko ponad 2 kg przekręcał się w 36 tc i myślałam że rodzę 😂
-
Natalia-tosia wrote:Moja mama też się zdziwiła jak ją uświadomiłam, ze w ciąży się jest jeszcze na 2 tygodnie przed zapłodnieniem
Wierzyć mi nie chciała, dopiero dałam jej do poczytania artykułu. Dodam, że urodziła czworo dzieci
, ale fakt faktem dwójka z typowej wpadki, więc chyba faktycznie nie wie jak do tego dochodzi
Moja mama urodziła trójkę dzieci z czego tylko ja byłam planowanym dzieckiemale podobno z mężem to nie wpadka xD wydaje mi się, że to wina trochę edukacji w czasach naszych rodziców, kiedyś nie było takiej świadomości, w szkole nie mówiło się o tym "skąd się biorą dzieci" tak z czysto biologicznego punktu widzenia
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:A ja nie czułam. Mnie wtedy praktycznie non stop wszystko bolało i jakoś nie zauważyłam większego bólu niż normalnie. A w 32 chyba się przekrecila, też miała wtedy 2 kg
No chyba, że tak. W sumie Karolinkę też cały czas boli to wiercenie więc mogłaby też nie wyczuć...malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Ja myślę, że Marcela jest po ojcu bardzo mocno i zwyczajnie to jej długie nogi i dupka 😂 u mnie widać podobnie a jest cały czas w dół
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Boze zwariuje.. przezywam chwile grozy.
brat z rodzina byl w galerii i na ich oczach mial miejsce wybuch jakis oparow ze zbiornikow z benzyna ekstrakcyjna w pralni chemicznej... kobieta ktora tam pracowala cala poparzona sie czolgala ledwo zywa.. brat pobiegl jej pomoc.. pogubili sie cala rodzina.. dzieci zabral kelner do sfinksa.. bratowa czekala na meza (mojego brata), wyciagnal te kobiete.. juz cala sztywniala.. przyjechaly sluzby zajely sie nia jest w bardzo ciezkim stanie... brat byl cały w jakiejs chemi.. mial nia oblepione cale rece i nie wiadomo jak to sie ma do tego co sie nawdychal.. zaczal stzywniec i on.. dostal tlen i wlasnie zabrali go karetka do szpitala....
jestem juz tak zmasakrowana bo to wszystko dzieje sie 50km od nas...
brzuch mnie boli.. musze zaraz leciec po corke ktora miala isc do babci.. a babcia pojechala tam na miejsce zdarzenia bo przeciez bratowa z dziecmi sama.. a drugie corka ich w przedszkolu i ja trzeba odebrac.
mam nadzieje ze Bog nad nami czuwa i nikomu sie nic nie stanie i ja przetrwam to w dwupaku.. -
Daffi wrote:Boze zwariuje.. przezywam chwile grozy.
brat z rodzina byl w galerii i na ich oczach mial miejsce wybuch jakis oparow ze zbiornikow z benzyna ekstrakcyjna w pralni chemicznej... kobieta ktora tam pracowala cala poparzona sie czolgala ledwo zywa.. brat pobiegl jej pomoc.. pogubili sie cala rodzina.. dzieci zabral kelner do sfinksa.. bratowa czekala na meza (mojego brata), wyciagnal te kobiete.. juz cala sztywniala.. przyjechaly sluzby zajely sie nia jest w bardzo ciezkim stanie... brat byl cały w jakiejs chemi.. mial nia oblepione cale rece i nie wiadomo jak to sie ma do tego co sie nawdychal.. zaczal stzywniec i on.. dostal tlen i wlasnie zabrali go karetka do szpitala....
jestem juz tak zmasakrowana bo to wszystko dzieje sie 50km od nas...
brzuch mnie boli.. musze zaraz leciec po corke ktora miala isc do babci.. a babcia pojechala tam na miejsce zdarzenia bo przeciez bratowa z dziecmi sama.. a drugie corka ich w przedszkolu i ja trzeba odebrac.
mam nadzieje ze Bog nad nami czuwa i nikomu sie nic nie stanie i ja przetrwam to w dwupaku..
Trzymajcie się dzielnie! Oby wszystko dobrze się skończyło! -
O Matko Daffi... dawaj znać co z bratem. Bardzo szlachetnie się zachował, ale kurcze żeby on nie miał jakiś komplikacji z tego powodu!👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyU mnie ostatnio też brzuch ma różne kształty ale nie aż takie a stopkę to mi się wydaje że widać jako stopkę...ale u mnie jest warstwą tłuszczu jeszcze na górze więc aż takich akrobacji nie mam. Chociaż moja mała chyba też nie jest aż taka wiercipięta żeby brzuch w poprzek stawiać ... Ja bym się wystraszyła haha macie stalowe nerwy!!
Ps. Poszłam coś zjeść tak mi się chce siku że boje się wstawać żeby się tu nie zlała -
OMG Karolinka imponujaco to wyglada, Malutka nadstawia stópki do malowania:D mam nadzieję, że Ciebie to nie boli...
Pamiętam dokładnie kiedy u mnie postanowił się przefiknać głowa w dół, przez pół nocy myślałam, że albo zaraz urodzę, albo mi kręgosłup strzeli
Dziewczyny doradźcie pls dobry termometr bezdotyk, zależy mi żeby miał tryb cichy , no i of kors żeby był dokładny.