X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Mama mi zadzwonila że brat wyjdzie ze szpitala dzis nic mu nie jest na szczescie. Kamien z serca.
    Dzieki dziewczyny za dobre slowo. Staralam sie gleboko oddychać za kazdym razem gdy czulam ze emocje biore gore zeby nie dać sie zwariować.
    Teraz spokojnie moge usmazyc nalesniki.

Daffi kamień z serca normalnie... ja tylko tak napisałam co mówią u nas bo wiadomo w mediach to oni często coś przekręcą. A najważniejsze że Teojemu bratu nic poważnego nie jest. Ciekawe co będzie z tą kobitką z pralni

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka, ja też zawsze chciałam trójkę Ale już jak się to trzecie urodziło, to poczułam, że to chyba jeszcze nie koniec. Że chcę jeszcze raz. I jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie, że po tej stracie jednak udało mi się i będę mamą. Mam nadzieję, że już nic złego się nie wydarzy.

KarmeLoVe, Misiabella, Tunia76, martusiawp, Kasiulka90, espoir, Lili90 lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Karmelllka, ja też zawsze chciałam trójkę Ale już jak się to trzecie urodziło, to poczułam, że to chyba jeszcze nie koniec. Że chcę jeszcze raz. I jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie, że po tej stracie jednak udało mi się i będę mamą. Mam nadzieję, że już nic złego się nie wydarzy.
    Wszystko będzie dobrze! I tak jak na nasze kwietniowe maluszki wyczekuje na twoje synusia tak samo kochana boś ty nasza 💙

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi bardzo się cieszę, że z bratem wszystko w porządku. Odważny facet z niego.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Reniiata Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wszystko będzie dobrze! I tak jak na nasze kwietniowe maluszki wyczekuje na twoje synusia tak samo kochana boś ty nasza 💙

Dziękuję Ci 😘 wam wszystkim, bo przecież nie musialyscie mnie tu tolerować ❤️ a dostałam od was więcej wsparcia niż gdziekolwiek 😘

malutka_mycha, Kiwona, martusiawp, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Ciąża - poród, połóg - grupa fb
    Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
    Mama czterech ❤️
    Mama aniołka 9.2018r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak to się zmienia, aaa zawsze mówiłam jedno i koniec. Ja do pracy dziecko do żłobka...a teraz? Byleby z nią siedzieć jak najdluzej, byleby za szybko Mi nie urosła.... a dziecko do mamy my na wakacje a teraz? Przyjaciółka ma wesele we wrześniu moja mama mówi że Leosia u niej będzie a my się będziemy bawić a ja tu myślę jak zrobić żeby jej uszy we wrześniu uchronić przed muzyka bo oczywiste że jej nie zostawie😂🤣 jeszcze się jedna nie urodziła a ja już wiem że będzie staranie o drugie... Ale to nawet mąż już mówi że drugie musi być 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniiata wrote:
    Dziękuję Ci 😘 wam wszystkim, bo przecież nie musialyscie mnie tu tolerować ❤️ a dostałam od was więcej wsparcia niż gdziekolwiek 😘
    Boś ty nasza i koniec kropka!! 😘

B_002 lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się udało w 13cyklu. Ponad pół roku odkąd zaczęlismy się starać moja siostra zaszła w ciążę w 1 cyklu. Potem się okazało, że jeszcze trzy kuzynki są w ciąży. Oj dla mnie to był ciężki okres, tyle przepłakanych dni, byłam chyba na skraju depresji już... Wszystkie rodziły lipiec-sierpień i gdyby nie to, że się udało to bym pewnie już się totalnie załamała. Mało się mówi o trudnościach w zajściu a tak wiele par to dotyczy 😢

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja kiedyś dzikus byłam, ani męża ani dzieci nie chciałam :) A teraz wiem że chciałabym dwójkę a gdybyśmy mieli większe mieszkanie to i 3 :)

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka
    Extra wiadomości. Teraz już tylko czekać na cesarkę. ❤❤❤

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Nam się udało w 13cyklu. Ponad pół roku odkąd zaczęlismy się starać moja siostra zaszła w ciążę w 1 cyklu. Potem się okazało, że jeszcze trzy kuzynki są w ciąży. Oj dla mnie to był ciężki okres, tyle przepłakanych dni, byłam chyba na skraju depresji już... Wszystkie rodziły lipiec-sierpień i gdyby nie to, że się udało to bym pewnie już się totalnie załamała. Mało się mówi o trudnościach w zajściu a tak wiele par to dotyczy 😢
    Nam w 10, w międzyczasie dwie koleżanki w 1 cs zaszły. Jak druga nas poinformowała to nie byłam w stanie gratulować i szybko się z tej imprezy zmylam. Później przepraszam, na szczęście zrozumiała. A niektóre kilka lat maja za sobą, albo straty. Nie potrafię sobie tego wyobrazić skoro u nas rok był już taki męczący.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to taka już chyba stara dupa jestem 😋 29 lat prawie pierwsze urodzę tak do 33 fajnie gdyby było 2 i tak może na 37-38 może 3?? Hahaha ,😂🤣dobra bo chyba za daleko wyjeżdżamy 😂🤣 więc plan jest taki by urodzić 1 maxymalnie tego 3 kwietnia 😉

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma wpadła z 4 dzieckiem biorąc regularnie tabletki antykoncepcyjne. Miała 39 lat. Przez 2 dni miała biegunkę i to zaburzyło działanie tabletek. W ciężkim szoku byli.

My z mężem niezabezpieczaliśmy się jakieś 5 lat i dopiero ciąża.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co oznacza białko w moczu?? Oddałam dzisiaj rano siuśki i w wynikach 0,25 białka :( ogólnie to w zoraj skończyłam brać amotaks bo dostałam bo miałam bakterie itd w moczu- może to mieć jakiś związek? Bo trochę sie przestraszyłam

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota, u mnie raz zdarzyło się białko ale śladowe, więc nie wiem ile go było. Ginekolog mówiła, że tak się czasem zderza i nie ma powodu do niepokoju, w ostatnim wyniku już go nie miałam.

DorotaAnna lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka no i super,od razu po "humorzee" w pisaniu widać,że już jesteś całkiem spokojna :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 22 marca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi <3

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 22 marca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOlka,no ja właściwie się jakoś bardzo nie stresuje tym brakiem ktg,tylko sie zaczęłam nad tym zastanawiać. Zapytam doktorka na wizycie :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To ja z tych wyjść chociaż coś mam a Ty biedna na stare samochody masz patrzeć? :)

czasem mnie przewiezie ;) albo terenówką albo starszym ode mnie mercem :) ale teraz do merca nie wsiądę bo musiałby mnie dźwigiem wyciągać bo jest obniżony ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - badał nas jeden z najlepszych fachowców w szpitalu. Nie stwierdził wprost tego tylko powiedział, że nie można wykluczyć tej ewentualności. Bardzo długo mnie badał. Boli mnie brzuch, bo tak mocno musiał wciskać. Kazał wstrzymywać oddech parę razy. Za każdym razem "cos" mu nie pasowało (a serduszko zbliżał i włączał Dopplera więcej niż 10 razy).
    To tak naprawdę może nie być nic. Jak rozesłałam wieści po rodzinie i znajomych to okazało się że moja starsza chrzesniaczka też to miała, nie zalepilo się i ma 6 lat - nie ma żadnych następstw. A sąsiadki córeczka miała stwierdzone od razu po porodzie i 6 tygodni później nie było śladu.

no to bądźmy dobrej myśli :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2461 2462 2463 2464 2465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ