X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • india Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 03:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek kochana gratulacje. Ale dzielna kobietka z Ciebie :* duzo zdrowka dla córeczki!. Tulcie sie jak najwięcej

chce_byc_mama lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek kochana gratulacje dla was dziewczyny!!! Jestescie juz razem jakie to cudne. Dużo zdrowia dziewczyny. Szybkiego powrotu do domku :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Heya Ciocie. O 19 na świat przyszła Jaśminka.Nie było łatwo, o 13 trafiłam na salę na wywołanie ale zakończyło się cc. Nie długo będę się pionizować, mała zdrowa 10 punktów i narazie modlimy się o brak spadku cukru i żeby possala cycka bo leniwa, non stop śpi. Ważyła 3050 i ma 56 długość.
    Kochana ogromne gratulacje!!! Cudownie, ze masz już to za sobą.

Czyli rodziłas bez zzo? a do cesarki jakie znieczulenie? Tego spadku lub wzrostu tętna się najbardziej bałam właśnie jakoś mnie taki strach okołoporodowy złapał czego wcześniej nie miałam. Aż się mężowi mojemu udzieliło i on to się dopiero z cesarki cieszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 03:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 03:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak leżałam tydzień temu w szpitalu robili mi kwasy zolciowe i próby wątrobowe wyszły bardzo niskie, ale od trzech dni wieczorami i w nocy jak się wybudzam swędzi mnie skóra na palcach i rąk i na nogach na środstopiu. Nie od wewnątrz jak to mówią że głównie przy cholestazie. Kurde myje się przecież smaruje a swędzi... Czy to od nabrzmienia? Chyba dorzucę dzisiaj do badań krwi próby jeszcze raz... Valetta94 ty kochana jakoś nie dawno robiłaś próby bo cię swedzialo prawda??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 03:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionka super!!! Mega gratulacje!!
    Cieszę się że wszystko dobrze z Małą i Z Tobą. To najważniejsze!!
    Miałaś właśnie tak jak ja.. I poród i CC więc zobaczysz jak szybko dojdziesz do siebie.
    Teraz się cieszcie sobą i Ciocie czekają na zdjęcie :*

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Heya Ciocie. O 19 na świat przyszła Jaśminka.Nie było łatwo, o 13 trafiłam na salę na wywołanie ale zakończyło się cc. Nie długo będę się pionizować, mała zdrowa 10 punktów i narazie modlimy się o brak spadku cukru i żeby possala cycka bo leniwa, non stop śpi. Ważyła 3050 i ma 56 długość.
    Aaaa gratulacje! Nareszcie się doczekałaś 😘😘😘

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Szonka kiedy zaczęłaś brać ? Od którego TC ?
    od zakończonego 37tc

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionka gratukaxje ❤❤❤❤

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam się po domu. Po 5 jest już całkiem jasno!! Ale super! :)
    Wiosna moje drogie Panie

Lolka30, Fasolka77, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionka gratulacje!!!! ❤️ ❤️ ❤️ ❤️

Mama też się niedawno obudziłam i byłam zdziwiona :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek - gratulacje 💞💕

Ja się obudziłam, usnęłam o 21. Wczorajsza nieprzespana noc dała mi w kość. Dzisiaj już jest spoko.
    Wczoraj wieczorem Ignas znowu miał wysokie tętno. Dobił do 190, ale po ruchach spadało więc jest ok.
    A mi Toco z każdym KTG rośnie i pierwszy raz poczułam spięcie i na Toco dobiło do 40. To na razie nic, bo Toco powinno być 80-100. Ale zdecydowanie macica ćwiczy. Nie spada mi Toco poniżej 25. A Dziewczyny które są ze mną w sali w 39tc mają 5-10.

Dużo się tutaj dzieje, co chwilę któraś idzie rodzić, słychać ich ból. Dwie straciły wczesne ciaze. Są dziewczyny z Głogowa, Krakowa, Opola, Wrocławia... I każda ma jakieś problemy/wady. Jedna jest tu już dwa miesiące od 28 tc. Udaje im się podtrzymać ciążę a było już baaaardzo źle.

Ja tu się czuje pod świetna opieką.

Miłego dnia :-)
    My mamy dziś z mężem rocznicę. Będziemy świętować jak wyjdziemy.
    Mąż mi wczoraj powiedział że dla Niego najważniejsze jest żebyśmy byli cali, zdrowi i szczęśliwi. Każdego dnia przekonuje się jak bardzo dojrzały jest i że jest moja opoką. I jest dla mnie wszystkim ;-) To już 10 lat a u nas nadal motyle w brzuchu 😍

DorotaAnna, malutka_mycha, Misiabella, Tunia76, Lolka30, Fasolka77, B_002, MamaAga85, martusiawp, Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula bedxie dobrze!
    Grunt to fachowa opieka lekarzy
    Ja mam skurcze od 2 tyg na poziomie 80 i nic się nie dzieje... Więc spokojnie się rozkręcaj. Tak czy siak, prędzej czy później Ignas bedxie z Wami zdrowy i szczęśliwy

Paula 90 lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek gratuluje! Dużo zdrówka teraz dla Was :)

Paula najważniejsze, że czujesz się bezpiecznie i komfortowo (psychicznie) i masz dobre nastawienie :) i fajnego opiekuńczego faceta :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek gratulacje ❤❤❤❤❤

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula w jakim szpitalu leżysz?
    Wypiszą Was jeszcze do domku, czy już będą trzymać do porodu?

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. 🎉😄

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, gratulacje. Dobrze ze lekarze wlasciwie zareagowali. Mala cala i zdrowa i z prawidlowa waga i slusznym wzrostem. Ja tez mialam porod i cc i ciesze sie ze choc sprobowalam. Choc jak trzeba by bylo nikt mnie do zimnej cc namawiac dlugo nie musial :) Paula dobrze ze jestes pod dobra opieka i taki szpital na koncowce, to calkiem dobra rzecz, daje poczucie bezpieczenstwa.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasionek gratulacje caluski dla malej :) nie martw sie laktacja sie rozkreci malutka na pewno zmeczona porodem odpoczywajcie

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula długo będą Was trzymać w szpitalu ?

Ja już jestem po śniadaniu, obudziłam się z bólem okresowym brzucha, moje dziecię jakoś dziś mniej ruchliwe, póki co. Dziewczyny, zazdroszczę Wam, że już macie maluszki obok siebie .. India, wiewiórka, Mistella, kasionek, szonka! ❤️
    Też już bym chciała 🥰

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Paula w jakim szpitalu leżysz?
    Wypiszą Was jeszcze do domku, czy już będą trzymać do porodu?

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy. 🎉😄

Dziękuję 😘
    Leżę w Wałbrzychu w szpitalu ginekologiczno położniczym.
    Pani doktor powiedziała że w poniedziałek wypuszczą jak będzie w porządku. I umówimy się kiedy mam przyjechać już do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 07:08

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje_z_okazji_narodzin_coreczki_0.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2019, 07:34

martusiawp, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 2466 2467 2468 2469 2470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ