Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
ale żeście naskrobały...
no to tak:
1. Fasolka77 ja całe życie mówię "lelła melłę"
2. Daffi super, że z bratem ok
3. obrączkę jeszcze normalnie noszę, ale dupa mi spuchła
4. Karmelllka90 ej, niekoniecznie będziesz musiała podawać mm po cesarce...
no i skleroza co tam jeszcze byłoKasiulka90, Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Szonka wrote:Herbatka z malin nie jedt na wywolanie porodu , ona powoduje ze jak akcja juz sie zacznie to macica hest speawniejsza i porod idzue szybciej. A olej z wiesiola podobno uelastycznia krocze. u mnie to sie sprawdzilo, pierwszy raz brałam i pierwszy porod bez nacięcia.
Jeszcze raz gratuluje. 😄B_002 lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:3. obrączkę jeszcze normalnie noszę, ale dupa mi spuchła
-
nick nieaktualny
-
Szonka wrote:Herbatka z malin nie jedt na wywolanie porodu , ona powoduje ze jak akcja juz sie zacznie to macica hest speawniejsza i porod idzue szybciej. A olej z wiesiola podobno uelastycznia krocze. u mnie to sie sprawdzilo, pierwszy raz brałam i pierwszy porod bez nacięcia.
W każdym razie o to mi chodziło, że nie biorę na razie żadnych „wspomagaczy” 😉 -
nie bylo mnie 4 godziny i tyle nadrabiania, bylam na imprezie z pracy .....zastanawialam sie czy isc czy lezec ale cisnienie piekne wiec wolalam wyjsc do ludzi...mialam byc godzinke posiedzialam 4
cisnienie dalej ladne
zjadlam dobry obiadek i pyszne ciastkopoplotkowalam z kolezankami, zalatwilam przedszkole malemu...bo przedszkolanki tez byly na imprezie
Dyre odwozilam do domu, powiedziala ze robota na mnie czeka....zobaczymy za 2 lata...bo teraz to mi gruszki na wierzbie moze obiecac....no i oczywiscie napomknelam o zlej sytuacji w klasie corki (nie bylabym soba gdybym geby nie otworzyla) zobaczymy jak sie sprawa skonczy....ale w cuda nie wierze, niby wdzieczna, dziekowala ze widzi jak to z drugiej strony wyglada, ale i tak chu...a zrobi......
Daffi dobrze ze z bratem wszystko ok.
Fasolka przyczyn poronien nie poznalam, ale wszystkie poronienia byly pozne bo 10-12 tyg. lekarz zawsze mowil ze wady zarodkow.....w 6 tyg. serduszka bily w 9 juz niea dzieciatka na usg wygladaly jak zywe istotki mialy raczki nozki wszystko a nie zyly....no i zawsze ten sam scenariusz - zabieg albo wywolanie poronienia......
Szonka to Ty nowka niesmigana jak bez naciecia...super ze sie udalo
Karmelka dobry plan ciazowyja mialam 25 lat pierwsze dziecko, 28 lat drugie dziecko i teraz 38 lat trzecie dziecko......i mysle ze to super plan......tylko troche szkoda ze to trzecie bedzie jak jedynak bo, kolejnej ciazy moje cialo by nie przezylo.
jak bylam mloda mialam sile i energie dla dwojeczki z mala roznica wieku ...fajnie sie bawili razem.........i ciaze lepiej znosilam......a teraz tez jest super bo starsi sa samodzielni a ja cala ciaze moge odpoczywac a jeszcze pomagaja w obowiazkach......no i finansowo lepiej rozlozone.....szkoly studia itp.....nie wszyscy naraz
Ja bym juz chciala tulic malego....jeju jak mi sie dluzy
martusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStressant dłuży ci się? Ja nie wiem kiedy to zleciało, szybko za szybko....ja się czuję jakby dalej był 10 tc, gdzie te prawie 28 tygodni przeleciało 🙈🙈 i bardzo się nie mogę doczekać tego żeby ją przytulić ale dziewczyny tak bardzo się boje ze ona mi za szybko urośnie 😭
-
Karmelllka90 wrote:Stressant dłuży ci się? Ja nie wiem kiedy to zleciało, szybko za szybko....ja się czuję jakby dalej był 10 tc, gdzie te prawie 28 tygodni przeleciało 🙈🙈 i bardzo się nie mogę doczekać tego żeby ją przytulić ale dziewczyny tak bardzo się boje ze ona mi za szybko urośnie 😭
oj urosnie Ci szybko, urosnie, ja mam przed oczami porod syna 12 lat temu...jakby to bylo wczoraj
lata przedszkolne leca troche wolniej...ale jak zacznie Ci chodzic do szkoly to bedziesz widziec 1 klasa, 2 klasa 5,6,8...a te 10 miesiecy zawsze tak szybko leci a tylko widzisz te klasy jak ida do gory.....my w przyszlym roku juz musimy wybierac szkole srednia...... -
o już wiem, co miałam napisać jeszcze
Karmelllka90 takie planowanie to nic złego. wiadomo, los bywa okrutny i plany planami, a życie życiem, ale! ja ciągle mówiłam, że wyrobię się z trójką dzieci do 30w listopadzie kończę
martusiawp lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:o już wiem, co miałam napisać jeszcze
Karmelllka90 takie planowanie to nic złego. wiadomo, los bywa okrutny i plany planami, a życie życiem, ale! ja ciągle mówiłam, że wyrobię się z trójką dzieci do 30w listopadzie kończę
-
Karmelllka90 wrote:Pytałam moją ginekolog czy po cesarce długo muszę czekać ale powiedziała że nie że już nie te czasy co kiedyś, i właśnie ty mi to uświadomiłas. Ale czy odczuwasz blizne jakoś w ciąży?
na wypisie ze szpitala miałam napisane, żeby poczekać ok. roku z następną ciążą i zawsze tyle czekałam. między Bartusiem, a Maciusiem jest rok i 9 miesięcy różnicy, a między Maciusiem, a Wojtusiem ma być rok i 8. chociaż nie liczyłam, że się uda, bo długo nie miałam @ po porodzie...
ale teraz już mi położna od połowy ciąży mówiła, że z następną muszę poczekać ze 3 lata chociaż, bo jednak to byłaby czwarta cesarka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:12
Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
My wzięliśmy się za skręcenie łóżeczka i co??? okazuje się,ze przy jednym z boków wzdłuż jest pęknięcie...
kurwa...😢😢😢😢🤬🤬🤬🤬
ciekawe czy sprzadwca uzna to jako wadę bo to jednak drewno...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 23:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHeya Ciocie. O 19 na świat przyszła Jaśminka.Nie było łatwo, o 13 trafiłam na salę na wywołanie ale zakończyło się cc. Nie długo będę się pionizować, mała zdrowa 10 punktów i narazie modlimy się o brak spadku cukru i żeby possala cycka bo leniwa, non stop śpi. Ważyła 3050 i ma 56 długość.
Karollinax26, india, Daffi, Karmelllka90, Mama36, Natalia-tosia, Lili90, Paula 90, malutka_mycha, DorotaAnna, Franka2104, Tunia76, Misiabella, stresant, Tysia89, AniaKJ, espoir, Szonka, Syska2202, Sansivieria, Lolka30, Fasolka77, B_002, MamaAga85, barbillla86, Anete, martusiawp, Kiwona, Reniiata, valetta94, Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMałej spadło tetno przy skorczach partych. Ale coś było nie tak, ja bardzo ładnie się otwieralam. Skurcze były mocne, bolesne rozwarcie 10 praktycznie wpychali mała spowrotem bo już wychodziła ale cały czas coś mowili, że jesst w kregoslupie. Chyba jednak wada macicy zrobiła swoje. Samo. Cc jako operacja jest naprawdę spoko. Teraz nic mnie jeszcze nie boli. Zobaczyny potem.
Fasolka77 lubi tę wiadomość