X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • espoir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale żeście naskrobały...

no to tak:
    1. Fasolka77 ja całe życie mówię "lelła melłę" :D
    2. Daffi super, że z bratem ok :)
    3. obrączkę jeszcze normalnie noszę, ale dupa mi spuchła ;)
    4. Karmelllka90 ej, niekoniecznie będziesz musiała podawać mm po cesarce... :)

no i skleroza co tam jeszcze było :P

Kasiulka90, Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Herbatka z malin nie jedt na wywolanie porodu , ona powoduje ze jak akcja juz sie zacznie to macica hest speawniejsza i porod idzue szybciej. A olej z wiesiola podobno uelastycznia krocze. u mnie to sie sprawdzilo, pierwszy raz brałam i pierwszy porod bez nacięcia.
    Bez nacięcia, pewnie i bez pęknięcia, pozazdrościć. To już pewnie śmigasz po oddziale.
    Jeszcze raz gratuluje. 😄

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    3. obrączkę jeszcze normalnie noszę, ale dupa mi spuchła ;)
    :P
    Espoir, ja też (jeszcze) noszę obrączkę i do niedawna wydawało mi się, że całkiem fit ciężarna ze mnie 😄 A teraz z dnia na dzień waga wyższa, nogi, uda, biodra większe, talia, ekhm jaka talia?! Już jej nie mam 😂 A żeby się dzisiaj pocieszyć, to jadę za chwilę z koleżanką na pizzę 😂😂😂

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękne te wasze dzieciaczki... 😍
    Jak wrzucacie zdjęcia i tak patrzę na te cuda to jeszcze bardziej się nie mogę doczekać

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Herbatka z malin nie jedt na wywolanie porodu , ona powoduje ze jak akcja juz sie zacznie to macica hest speawniejsza i porod idzue szybciej. A olej z wiesiola podobno uelastycznia krocze. u mnie to sie sprawdzilo, pierwszy raz brałam i pierwszy porod bez nacięcia.

W każdym razie o to mi chodziło, że nie biorę na razie żadnych „wspomagaczy” 😉

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir spuchla? Ekhem :D

espoir lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bylo mnie 4 godziny i tyle nadrabiania, bylam na imprezie z pracy .....zastanawialam sie czy isc czy lezec ale cisnienie piekne wiec wolalam wyjsc do ludzi...mialam byc godzinke posiedzialam 4 :) cisnienie dalej ladne :)

zjadlam dobry obiadek i pyszne ciastko :) poplotkowalam z kolezankami, zalatwilam przedszkole malemu...bo przedszkolanki tez byly na imprezie :)
    Dyre odwozilam do domu, powiedziala ze robota na mnie czeka....zobaczymy za 2 lata...bo teraz to mi gruszki na wierzbie moze obiecac....no i oczywiscie napomknelam o zlej sytuacji w klasie corki (nie bylabym soba gdybym geby nie otworzyla) zobaczymy jak sie sprawa skonczy....ale w cuda nie wierze, niby wdzieczna, dziekowala ze widzi jak to z drugiej strony wyglada, ale i tak chu...a zrobi......

Daffi dobrze ze z bratem wszystko ok.

Fasolka przyczyn poronien nie poznalam, ale wszystkie poronienia byly pozne bo 10-12 tyg. lekarz zawsze mowil ze wady zarodkow.....w 6 tyg. serduszka bily w 9 juz nie :( a dzieciatka na usg wygladaly jak zywe istotki mialy raczki nozki wszystko a nie zyly....no i zawsze ten sam scenariusz - zabieg albo wywolanie poronienia......

Szonka to Ty nowka niesmigana jak bez naciecia...super ze sie udalo

Karmelka dobry plan ciazowy :) ja mialam 25 lat pierwsze dziecko, 28 lat drugie dziecko i teraz 38 lat trzecie dziecko......i mysle ze to super plan......tylko troche szkoda ze to trzecie bedzie jak jedynak bo, kolejnej ciazy moje cialo by nie przezylo.

jak bylam mloda mialam sile i energie dla dwojeczki z mala roznica wieku ...fajnie sie bawili razem.........i ciaze lepiej znosilam......a teraz tez jest super bo starsi sa samodzielni a ja cala ciaze moge odpoczywac a jeszcze pomagaja w obowiazkach......no i finansowo lepiej rozlozone.....szkoly studia itp.....nie wszyscy naraz :)

Ja bym juz chciala tulic malego....jeju jak mi sie dluzy

martusiawp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant dłuży ci się? Ja nie wiem kiedy to zleciało, szybko za szybko....ja się czuję jakby dalej był 10 tc, gdzie te prawie 28 tygodni przeleciało 🙈🙈 i bardzo się nie mogę doczekać tego żeby ją przytulić ale dziewczyny tak bardzo się boje ze ona mi za szybko urośnie 😭

• stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant dłuży ci się? Ja nie wiem kiedy to zleciało, szybko za szybko....ja się czuję jakby dalej był 10 tc, gdzie te prawie 28 tygodni przeleciało 🙈🙈 i bardzo się nie mogę doczekać tego żeby ją przytulić ale dziewczyny tak bardzo się boje ze ona mi za szybko urośnie 😭

oj urosnie Ci szybko, urosnie, ja mam przed oczami porod syna 12 lat temu...jakby to bylo wczoraj :)
    lata przedszkolne leca troche wolniej...ale jak zacznie Ci chodzic do szkoly to bedziesz widziec 1 klasa, 2 klasa 5,6,8...a te 10 miesiecy zawsze tak szybko leci a tylko widzisz te klasy jak ida do gory.....my w przyszlym roku juz musimy wybierac szkole srednia......

• espoir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Espoir spuchla? Ekhem :D
    ciiiicho :P

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • espoir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o już wiem, co miałam napisać jeszcze :P

Karmelllka90 takie planowanie to nic złego. wiadomo, los bywa okrutny i plany planami, a życie życiem, ale! ja ciągle mówiłam, że wyrobię się z trójką dzieci do 30 :) w listopadzie kończę :)

martusiawp lubi tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    o już wiem, co miałam napisać jeszcze :P

Karmelllka90 takie planowanie to nic złego. wiadomo, los bywa okrutny i plany planami, a życie życiem, ale! ja ciągle mówiłam, że wyrobię się z trójką dzieci do 30 :) w listopadzie kończę :)
    Pytałam moją ginekolog czy po cesarce długo muszę czekać ale powiedziała że nie że już nie te czasy co kiedyś, i właśnie ty mi to uświadomiłas. Ale czy odczuwasz blizne jakoś w ciąży?

• espoir Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pytałam moją ginekolog czy po cesarce długo muszę czekać ale powiedziała że nie że już nie te czasy co kiedyś, i właśnie ty mi to uświadomiłas. Ale czy odczuwasz blizne jakoś w ciąży?
    no właśnie nie. często czytam, że dziewczyny po cesarce ta blizna jakoś czasem ciągnie, ale mi w ogóle nie dokucza. w tym miejscu po dotknięciu mam po prostu coś jak "nie moja skóra"...

na wypisie ze szpitala miałam napisane, żeby poczekać ok. roku z następną ciążą i zawsze tyle czekałam. między Bartusiem, a Maciusiem jest rok i 9 miesięcy różnicy, a między Maciusiem, a Wojtusiem ma być rok i 8. chociaż nie liczyłam, że się uda, bo długo nie miałam @ po porodzie... :)

ale teraz już mi położna od połowy ciąży mówiła, że z następną muszę poczekać ze 3 lata chociaż, bo jednak to byłaby czwarta cesarka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 22:12

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie super uczucie. W koncu polozylam sie do lozka :)
    Jutro was nadrobie.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • stresant Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tez u Kasionka slychac... no i czy Valetta sie rozkreca?

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wzięliśmy się za skręcenie łóżeczka i co??? okazuje się,ze przy jednym z boków wzdłuż jest pęknięcie...
    kurwa...😢😢😢😢🤬🤬🤬🤬
    ciekawe czy sprzadwca uzna to jako wadę bo to jednak drewno...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2019, 23:06

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.
    Spokojnej nocy.
    A te co mają rodzic to szybko, bezboleśnie i z uśmiechem :*

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heya Ciocie. O 19 na świat przyszła Jaśminka.Nie było łatwo, o 13 trafiłam na salę na wywołanie ale zakończyło się cc. Nie długo będę się pionizować, mała zdrowa 10 punktów i narazie modlimy się o brak spadku cukru i żeby possala cycka bo leniwa, non stop śpi. Ważyła 3050 i ma 56 długość.

Karollinax26, india, Daffi, Karmelllka90, Mama36, Natalia-tosia, Lili90, Paula 90, malutka_mycha, DorotaAnna, Franka2104, Tunia76, Misiabella, stresant, Tysia89, AniaKJ, espoir, Szonka, Syska2202, Sansivieria, Lolka30, Fasolka77, B_002, MamaAga85, barbillla86, Anete, martusiawp, Kiwona, Reniiata, valetta94, Kasiulka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2019, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek, mega gratuluję ❤️❤️ Już jesteście razem! ❤️

Czemu zakończyli to CC ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2019, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małej spadło tetno przy skorczach partych. Ale coś było nie tak, ja bardzo ładnie się otwieralam. Skurcze były mocne, bolesne rozwarcie 10 praktycznie wpychali mała spowrotem bo już wychodziła ale cały czas coś mowili, że jesst w kregoslupie. Chyba jednak wada macicy zrobiła swoje. Samo. Cc jako operacja jest naprawdę spoko. Teraz nic mnie jeszcze nie boli. Zobaczyny potem.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 2465 2466 2467 2468 2469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ