X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dupa... I nic nie zasnęłam już. Leżałam co prawda z zamkniętymi oczami, wtulona w malza ale on i tak pół godz temu wstawał do pracy i tyle ze spania

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło że byliśmy z mężem kupić papamobile (ta skrzynka na papieża) i mąż otworzył tylne drzwi i wziął mnie w tym papamobile na stojąco od tyłu.

Niech mnie lepiej stąd wypuszczą 😂

malutka_mycha, Kiwona, martusiawp, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora przed karmieniem zrob sobie cieply oklad,przystawiaj malucha tak zeby brodke mial z tej strony gdzie najwieksze zastoje. po karmieniu zimny oklad najlepiej z kapusty lekko tluczonej i z lodowki. na goraczke wez paracetamol. jak maluch nie da rady sciagnac to po karmieniu laktator. Bedzie dobrze.

Ja z karmienuem przeszlam ciezka droge przy 1 dziecku , skonczylo sie ropniem i szpitalem. Do tego stopnia sie wtedy zalatwilam ze jak juz trafilam na ip lekarz natychmiast chcial mnie operowac bo był to juz stan zagtozenia życia (zagrozenie sepsa). Teraz juz chucham i dmucham na piersi :)
    Obecnie mam taki nawal ze hej, piersi 2 kamienie i tez musze odciagac, mo M nie przerabia wszystkiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 06:30

Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, czy Was łapią może takie skurcze za pośladek ? Nijak się wtedy ruszyć ..

Mnie strasznie!!! Albo pośladek albo pachwina jakby i muszę wtedy stanąć a biedny mąż zawsze myśli ze to TE skurcze. Maskara!!!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kuźwa, Dziewczyny, mam zapalenie cycka, wysoką gorączkę...niech mi Mama Ginekolog nie pierdoli, że piersi nie da się przeziębić...zawiało mnie w domu :(

Wiewiórka bierz ibuprofen - dziecku nic nie będzie a zapalenie złagodnieje! Wiadomo ze kapusta tez ale Ibuprofenie kazała mi położna się nie bać! Tez to miałam...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ogóle:) ja wczoraj ogarenlam wymylam i wysterilizowalam wszystkie części laktatora, nakładki i dwie butelki:) wiec wszystko gotowe!

Miłego dnia!

martusiawp, AniaKJ lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, mam już ich wszystkich serdecznie dość :) oczywiście, że się nie dam, powiedziałam że ja nikomu w dupę włazić nie będę 😉

malutka_mycha, Tunia76, Kiwona, martusiawp, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, czyli mamy to samo! Mnie wczoraj jak złapał za pośladek to tak jak stałam, tak od razu padłam na łóżko.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry w poniedzialek 😉 moj pierwszy dzien na “wolnym” a ja na nogacb juz od 6. No nie umiem dlugo spac bo mnie zaraz gflowa boli. Wczoraj zrobilam ostatnie zamowienie online: dokupilam sol fizjologiczna, kropelki na kolke i milion jakis pierdol mimo ze niby juz wszystko mam...

Zaraz wstawie pranie bo ma byc piekna pogoda i bede dzisiaj konczyc generalne porzadki.
    Wam zycze milego dnia - na pewno bede Was w miedzyczasie podczytywac 😉

Kiwona, martusiawp, Tunia76, AniaKJ lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez witam poniedziałkowo 🙂
    Niewyspana ale jeszcze leżę choć nie zasypiam bo sama świadomość,że kurier ma być mi spać nie daje chyba,że budzik ustawię😂

Wczoraj po prawie 2 miesiącach przerwy zdecydowaliśmy się na igraszki🔥🔥🔥 i powiem Wam,że ja już troszkę nie mogę się doczekać "normalniejszych"pozycji kiedy to ja dominuje...
    Po Małej szybciutko zaliczyliśmy "pierwszy raz" i teraz też na to liczę choć wiem,że może być różnie.

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę jechać dziś na badania, najpierw krew i mocz, potem coś zjeść i na KTG. Ale nie mogę się z łóżka zebrać, tak mi się dziś spać chce rano :(
    Długo mi pewnie zajmie a nie mam siły jakoś. No ale wstaję, im szybciej tym lepiej. Jak wrócę do będę leżeć.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi firanki nie są potrzebne do szczęścia, ale mamy naprzeciwko drugi blok i myślę, że sąsiedzi mogą nas oglądać jak tv :P nie mam stresu z tego powodu, bo nie chodzę na golasa, ale np w pizamie jak mnie cały dzień oglądają to musi być mało estetyczne :P I tak pomyslalam, że może już czas się trochę osłonić jednak. Ale nie wiem, czy się nie będę wscieka bardziej, niż to warte.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama, jasne że to super uczucie mieć tak porobione :D My z K jesteśmy raczej leniucha i i cierpimy na wieczna prokrastynacje. Widzę, że jak się sprezylismy, to aż chce się nam robić więcej ;) K wstał dziś z uśmiechem na twarzy, poszedł do sklepu i kupił mi kanapki że śledziem 😊

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też pytałam z rana chłopaków, co na obiad bo ja nie mam weny jak nie mam apetytu. Nie wiedzą. Zjadłabym kalafior, ale już mam od kilku dni rewolucję jelitowe i nie chce sobie pogorszyć, kurde. Młody mówi, że zjadlby pierogi, na szczęście są u nas w osiedlowym dobre mrożone, to może pójdę na łatwiznę i kupię. W tygodniu chce Barszcz czerwony na wędzonych kościach zrobić, bo malz chcial ostatnio.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Mi firanki nie są potrzebne do szczęścia, ale mamy naprzeciwko drugi blok i myślę, że sąsiedzi mogą nas oglądać jak tv :P nie mam stresu z tego powodu, bo nie chodzę na golasa, ale np w pizamie jak mnie cały dzień oglądają to musi być mało estetyczne :P I tak pomyslalam, że może już czas się trochę osłonić jednak. Ale nie wiem, czy się nie będę wscieka bardziej, niż to warte.
    Ja mam ogólnie rolety dzień noc i jestem mega zadowolona żale jak w salonie i sypialni zrobiłam firanki to właśnie tak ciepło i przytulnie się zrobiło powiem Ci. Sama jestem w szoku bo zawsze byłam anty firankowa.

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kiwona, mam już ich wszystkich serdecznie dość :) oczywiście, że się nie dam, powiedziałam że ja nikomu w dupę włazić nie będę 😉

Wiesz co ja bym mu powiedziała, że ma się bujać. Ja rozumiem, że jak mojego MĘŻA siostra jest w ciąży to wypadałoby czasem do niej napisać co u niej. Ale Wy uzgodniliście, że nie jesteście razem, to dlaczego masz się interesować jego rodziną? To oni powinni pisać do Ciebie jeżeli interesuje ich bratanica. Trochę przesadza ten Twój M. Chciałby zjeść ciastko i mieć ciastko a tak się nie da.

Kiwona, Misiabella, Tunia76 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Też pytałam z rana chłopaków, co na obiad bo ja nie mam weny jak nie mam apetytu. Nie wiedzą. Zjadłabym kalafior, ale już mam od kilku dni rewolucję jelitowe i nie chce sobie pogorszyć, kurde. Młody mówi, że zjadlby pierogi, na szczęście są u nas w osiedlowym dobre mrożone, to może pójdę na łatwiznę i kupię. W tygodniu chce Barszcz czerwony na wędzonych kościach zrobić, bo malz chcial ostatnio.
    Wiesz czego ja najbardziej nie nawidze.. I mnie ponosi.. Jak słyszę.. "wszystko mi jedno"
    Mam wtedy obrazy jak z Ali Mcbeal jak ich napierniczam patelnia.. I sobie w duchu myślę... A żebyście szcześli... Kiedyś Wam zrobię wszystko jedno to płakać będziecie.

Bubek, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam nigdzie firanek tylko rolety dzień noc. Ale ja mam okna dachowe wiec co najwyżej ptaki mogą mnie podglądać xd mam zwykle okna tylko jedno w kuchni i dwa balkonowe ale nie mam problemu że tam nie ma firanek :D

Ja byłam wczoraj na obiad u mamusi więc mam spakowany obiadek z wczoraj od niej :D rosół i medaliony z kurczaka i sałatkę, muszę tylko ziemniaczki dogotować :) bo nawet makaron mama spakowała mi w pojemnik

Bubek, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżem dobry

humor jest wiec staje do prasowania - za tydzien ide rodzic :D

Wiewiorka jak Twoja piers? Mi polozna mowila tez cos o serze bialym (procz kapusty)

Mama36 kocham Ally :D :D

Mama36, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... A co do pierogów!!! No ba,!!! U mnie pierogi i pomidorowke to by mogli jeść codziennie do obżygania!

martusiawp lubi tę wiadomość

‹‹ 2496 2497 2498 2499 2500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ