X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dopytywałaś o smółkę więc proszę wszystko o kupię

https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasia, z mamą.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać przed wizytą, na dodatek pokłóciłam się z M i łapią mnie skurcze.

Zarzucił mi, że nie interesuje się jego siostrami. A kiedy ja pisałam do jednej z nich wiele razy i pytałam jak się czuje i nie wiedziałam zainteresowania moją osobą aż w końcu przestałam, to on tego nie widzi. Zapatrzony w rodzinę jak w obraz.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2019, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella pomyliłam Cię z Mistella, ale urodzenia aniołka życzę i by pozostał nim conajmniej do okresu dorastania:)

Mistella, Misiabella lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, aż mnie nerwy biorą jak słyszę takie zarzuty w Twoja stronę, bez jaj kuźwa :/ Nie daj się laska, bo na łeb Ci wlezie ta cała rodzinka M :/ Przepraszam, ale niech się odpindola od Ciebie już może...

Ja też mam wrażenie, że nic nie wiem, nawet zapomniałam jak się oddycha w czasie porodu. A dupa tam, damy radę.

Karmelka, jeszcze witamina D do tje listy mi pasuje. Ja nie robiłam zapasu leków, mam tylko pedicetamol w razie W. Będę wysyłać męża jak nas w szpitalu poinstruuja co i jak.

Ja mam migreny ciąg dalszy. Co prawda jej moc jest zdecydowanie mniejsza, ale jednak nie minęła całkiem i cmi mnie ta głowa, a to już jest mega wykanczajace, bo trwa od podatku, cholera jasna.

Jestem taka zadowolona, że tyle udało się nam już zrobić. Ciuszki ogarnięte, jeszcze muszę wyprać kokon i poduszkę do karmienia, pokrowiec z materaca obejrzeć za instrukcja, co zalecają. Przyniesc wózek z piwnicy i odświeżyć, potem już poskładać pomału sprzęty typu kosz chicco. Ten wkład chyba też do tego kosza muszę wyroac, hmmm. No w każdym razie same takie drobne rzeczy już mamy. Malowanie skończone, porządki w szafkach zrobione. Mam nawet wene żeby spróbować znów firany zawiesić. Nie mamy nigdzie firan, bo koty drapaly, ale może im już przeszło, w końcu wydoroslaly trochę. No i jeszcze musimy 2 rzeczy w samochodzie ogarnąć, plus czyszczenie go i montaż fotelika. Za niedługo już wymiana opon.

Wszystkie spicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 03:28

AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chyba nie pospie. Pomeczylam się 4 godziny i mam dość :/ ale nie chce mi się czytać ani nic oglądać i tak się kręcę w tym łóżku bez sensu.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś i tak pobudke pozna ale mam zamiar zasnac jeszcze.
    Wczoraj dzień leniucha to dziś Rosssmana
    , apteka, zakupy, obiad ugotować...
    Ale czuję się supcio.... Przynajmniej w tej chwili. :)
    Wiewiórka współczuję. Miałam chyba nawał pokarmu za każdym razem. Więc i teraz się nastawiam że będzie. Taka moja uroda ;)
    Paula dobrze ze wychodzicie...w domu najlepiej...
    A co do ilości dzieci.. To ja bardzo chciałam 3.... Potem po dwójce gadałam ani jednego więcej.. Nie nigdy!... A teraz to się nad 4 zastanawiam, tylko jednak mała wygrana w totka by się przydala i wjeżdża czwarte jak ta lala ;)

stresant, espoir, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie juz od 4 :(

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona! Mega jak tak się porobi nie??? Taka satysfakcja. Cieszę że dobrze się czujesz po robocie. Ja wróciłam dopiero do firanek teraz.. Kot ma 9 lat... Specjalnie nie niszczy ale leży na parapecie i widzę jak sobie trzyma łapę i ma wbity pazur w firanke.. Więc są małe dziurki.. Na szczescie z daleka nie widoczne. Zobaczymy jak dalej. Firanki mam rok.

Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja tez nie spie juz od 4 :(
    Nie miałam polubić hahah bo i co tu lubić. Chyba już prawie wszystkie dopada bezsenność nie... Jeszcze więcej stron będziemy produkować :p

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora kapuste na piersi,masuj kulki i odciagaj
    Karmelka ja bralam antybiotyk przez 10 dni na zapalenie piersi...jak bralam bylo ok. Jak skonczylam na drugi dzien goraczka kulki i wszystko na nowo...wtedy dzialalam kapusta

Wysłany: 25 marca 2019, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam firanek, bo nie lubię. Dla mnie to zbędna szmatka. Ale pokój dziecięcy chciałam ocieplic i już widzę że w kilku miejscach jest zaciągnięte :/

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy macie dziś na obiad!! Proszę o inspiracje bo mi już płakać się chce.
    Coś teraz pomyślałam o kalafiorze z bułeczka tarta ale co do tego?? Schaboszczaki zrobić czy rybkę?

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam dziś i tak pobudke pozna ale mam zamiar zasnac jeszcze.
    Wczoraj dzień leniucha to dziś Rosssmana
    , apteka, zakupy, obiad ugotować...
    Ale czuję się supcio.... Przynajmniej w tej chwili. :)
    Wiewiórka współczuję. Miałam chyba nawał pokarmu za każdym razem. Więc i teraz się nastawiam że będzie. Taka moja uroda ;)
    Paula dobrze ze wychodzicie...w domu najlepiej...
    A co do ilości dzieci.. To ja bardzo chciałam 3.... Potem po dwójce gadałam ani jednego więcej.. Nie nigdy!... A teraz to się nad 4 zastanawiam, tylko jednak mała wygrana w totka by się przydala i wjeżdża czwarte jak ta lala ;)
    Oj tez by mi sie 4 marzylo....ale kto by to za mnie w ciazy nosil :)
    Karola pisalas o dretwieniach.....ja mam dretwienia rak ...czasem do tego stopnia ze mi rzeczy z rak leca bo nagle przestaje czuc a potem mrowki chodza

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Mucha dlaczego ja teraz dopiero zauważyłam że my idziemy z ciąża łeb w łeb :)
    Suwaczek mi się w oczy rzucił.

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to macie cierpliwosc z tymi zwierzetami :)
    Ja nam firanki ale taki na 10cm od gory ze wlasciwie karnisz i kawalek szmatki...kotow nie mam ale lubie swiatlo i nie chce zaslnic okien

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos zjesc bo mi w brzuchu burczy a o 7 tabletke na czczo trza zjesc....do 7 to ja z glodu padne
    Dobrze ze naforum o kazdej godzinie ktos jest :)

Wysłany: 25 marca 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ja właśnie mam dziś kalafior w bułce i schabowy :)

A co do ciąży to pewnie dlatego że o tej godzinie mózg pracuje na innej częstotliwości i wszystko jest dla nas jaśniejsze i klarowniejsze:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 05:03

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak tak trafiłam to musi byc kalafior i schabowy!!
    Stresant smacznego.. Wiecie że ja ani razu nie jadłam w nocy!! Ja mam jakiś jedzeniowstret... Zadko jem kolacje i śniadanie o 9 np...
    Wczoraj zjadłam obiad o 16.. Potem mała garść winogron i tyle. Dopiero śniadanie jak wstanę.. Ale to moje nawyki sprzed ciazy są. Myślałam że się zmieni ale widzę nie.
    Mały i tak wielki więc nie mam pretensji że go glodze czy coś.. Zresztą dostarczam mu tyle kcal ze słodyczy w ciągu dnia że aż wstyd.

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kalafior ciezko strawny...ja bym sie meczyla po spozyciu ale smaka mam :)

‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ