X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka dopytywałaś o smółkę więc proszę wszystko o kupię

https://www.hafija.pl/2017/03/kupaniemowlaka.html

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasia, z mamą.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać przed wizytą, na dodatek pokłóciłam się z M i łapią mnie skurcze.

Zarzucił mi, że nie interesuje się jego siostrami. A kiedy ja pisałam do jednej z nich wiele razy i pytałam jak się czuje i nie wiedziałam zainteresowania moją osobą aż w końcu przestałam, to on tego nie widzi. Zapatrzony w rodzinę jak w obraz.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2019, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella pomyliłam Cię z Mistella, ale urodzenia aniołka życzę i by pozostał nim conajmniej do okresu dorastania:)

Mistella, Misiabella lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, aż mnie nerwy biorą jak słyszę takie zarzuty w Twoja stronę, bez jaj kuźwa :/ Nie daj się laska, bo na łeb Ci wlezie ta cała rodzinka M :/ Przepraszam, ale niech się odpindola od Ciebie już może...

Ja też mam wrażenie, że nic nie wiem, nawet zapomniałam jak się oddycha w czasie porodu. A dupa tam, damy radę.

Karmelka, jeszcze witamina D do tje listy mi pasuje. Ja nie robiłam zapasu leków, mam tylko pedicetamol w razie W. Będę wysyłać męża jak nas w szpitalu poinstruuja co i jak.

Ja mam migreny ciąg dalszy. Co prawda jej moc jest zdecydowanie mniejsza, ale jednak nie minęła całkiem i cmi mnie ta głowa, a to już jest mega wykanczajace, bo trwa od podatku, cholera jasna.

Jestem taka zadowolona, że tyle udało się nam już zrobić. Ciuszki ogarnięte, jeszcze muszę wyprać kokon i poduszkę do karmienia, pokrowiec z materaca obejrzeć za instrukcja, co zalecają. Przyniesc wózek z piwnicy i odświeżyć, potem już poskładać pomału sprzęty typu kosz chicco. Ten wkład chyba też do tego kosza muszę wyroac, hmmm. No w każdym razie same takie drobne rzeczy już mamy. Malowanie skończone, porządki w szafkach zrobione. Mam nawet wene żeby spróbować znów firany zawiesić. Nie mamy nigdzie firan, bo koty drapaly, ale może im już przeszło, w końcu wydoroslaly trochę. No i jeszcze musimy 2 rzeczy w samochodzie ogarnąć, plus czyszczenie go i montaż fotelika. Za niedługo już wymiana opon.

Wszystkie spicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 03:28

AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 04:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś chyba nie pospie. Pomeczylam się 4 godziny i mam dość :/ ale nie chce mi się czytać ani nic oglądać i tak się kręcę w tym łóżku bez sensu.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś i tak pobudke pozna ale mam zamiar zasnac jeszcze.
    Wczoraj dzień leniucha to dziś Rosssmana
    , apteka, zakupy, obiad ugotować...
    Ale czuję się supcio.... Przynajmniej w tej chwili. :)
    Wiewiórka współczuję. Miałam chyba nawał pokarmu za każdym razem. Więc i teraz się nastawiam że będzie. Taka moja uroda ;)
    Paula dobrze ze wychodzicie...w domu najlepiej...
    A co do ilości dzieci.. To ja bardzo chciałam 3.... Potem po dwójce gadałam ani jednego więcej.. Nie nigdy!... A teraz to się nad 4 zastanawiam, tylko jednak mała wygrana w totka by się przydala i wjeżdża czwarte jak ta lala ;)

stresant, espoir, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 04:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie juz od 4 :(

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona! Mega jak tak się porobi nie??? Taka satysfakcja. Cieszę że dobrze się czujesz po robocie. Ja wróciłam dopiero do firanek teraz.. Kot ma 9 lat... Specjalnie nie niszczy ale leży na parapecie i widzę jak sobie trzyma łapę i ma wbity pazur w firanke.. Więc są małe dziurki.. Na szczescie z daleka nie widoczne. Zobaczymy jak dalej. Firanki mam rok.

Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja tez nie spie juz od 4 :(
    Nie miałam polubić hahah bo i co tu lubić. Chyba już prawie wszystkie dopada bezsenność nie... Jeszcze więcej stron będziemy produkować :p

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora kapuste na piersi,masuj kulki i odciagaj
    Karmelka ja bralam antybiotyk przez 10 dni na zapalenie piersi...jak bralam bylo ok. Jak skonczylam na drugi dzien goraczka kulki i wszystko na nowo...wtedy dzialalam kapusta

Wysłany: 25 marca 2019, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam firanek, bo nie lubię. Dla mnie to zbędna szmatka. Ale pokój dziecięcy chciałam ocieplic i już widzę że w kilku miejscach jest zaciągnięte :/

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy macie dziś na obiad!! Proszę o inspiracje bo mi już płakać się chce.
    Coś teraz pomyślałam o kalafiorze z bułeczka tarta ale co do tego?? Schaboszczaki zrobić czy rybkę?

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja mam dziś i tak pobudke pozna ale mam zamiar zasnac jeszcze.
    Wczoraj dzień leniucha to dziś Rosssmana
    , apteka, zakupy, obiad ugotować...
    Ale czuję się supcio.... Przynajmniej w tej chwili. :)
    Wiewiórka współczuję. Miałam chyba nawał pokarmu za każdym razem. Więc i teraz się nastawiam że będzie. Taka moja uroda ;)
    Paula dobrze ze wychodzicie...w domu najlepiej...
    A co do ilości dzieci.. To ja bardzo chciałam 3.... Potem po dwójce gadałam ani jednego więcej.. Nie nigdy!... A teraz to się nad 4 zastanawiam, tylko jednak mała wygrana w totka by się przydala i wjeżdża czwarte jak ta lala ;)
    Oj tez by mi sie 4 marzylo....ale kto by to za mnie w ciazy nosil :)
    Karola pisalas o dretwieniach.....ja mam dretwienia rak ...czasem do tego stopnia ze mi rzeczy z rak leca bo nagle przestaje czuc a potem mrowki chodza

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Mucha dlaczego ja teraz dopiero zauważyłam że my idziemy z ciąża łeb w łeb :)
    Suwaczek mi się w oczy rzucił.

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy to macie cierpliwosc z tymi zwierzetami :)
    Ja nam firanki ale taki na 10cm od gory ze wlasciwie karnisz i kawalek szmatki...kotow nie mam ale lubie swiatlo i nie chce zaslnic okien

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos zjesc bo mi w brzuchu burczy a o 7 tabletke na czczo trza zjesc....do 7 to ja z glodu padne
    Dobrze ze naforum o kazdej godzinie ktos jest :)

Wysłany: 25 marca 2019, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ja właśnie mam dziś kalafior w bułce i schabowy :)

A co do ciąży to pewnie dlatego że o tej godzinie mózg pracuje na innej częstotliwości i wszystko jest dla nas jaśniejsze i klarowniejsze:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 05:03

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak tak trafiłam to musi byc kalafior i schabowy!!
    Stresant smacznego.. Wiecie że ja ani razu nie jadłam w nocy!! Ja mam jakiś jedzeniowstret... Zadko jem kolacje i śniadanie o 9 np...
    Wczoraj zjadłam obiad o 16.. Potem mała garść winogron i tyle. Dopiero śniadanie jak wstanę.. Ale to moje nawyki sprzed ciazy są. Myślałam że się zmieni ale widzę nie.
    Mały i tak wielki więc nie mam pretensji że go glodze czy coś.. Zresztą dostarczam mu tyle kcal ze słodyczy w ciągu dnia że aż wstyd.

• stresant Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kalafior ciezko strawny...ja bym sie meczyla po spozyciu ale smaka mam :)

‹‹ 2495 2496 2497 2498 2499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ