X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny, czy Was łapią może takie skurcze za pośladek ? Nijak się wtedy ruszyć ..
    Nigdy nie miałam. Jak się dzisiaj czujesz? Wczoraj dałaś czadu z porzadkami :)

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuźwa, Dziewczyny, mam zapalenie cycka, wysoką gorączkę...niech mi Mama Ginekolog nie pierdoli, że piersi nie da się przeziębić...zawiało mnie w domu :(

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, Wiewiórka współczuję Ci! Masz kapustę? I zbijaj gorączkę! ♥️

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka a może zastój? Wtedy się gorączka pojawia

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kuźwa, Dziewczyny, mam zapalenie cycka, wysoką gorączkę...niech mi Mama Ginekolog nie pierdoli, że piersi nie da się przeziębić...zawiało mnie w domu :(
    Oj da się przeziębić. Kapusta i odciaganie pokarmu.
    Bardzo Ci współczuję, bo to boli jak cholera.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero Was doczytalam. Niestety maz nadal niezbyt sie czuje, ja tylko zajmuje sie malym starszym i czasu brak. Podziwiam te ktore daja rade na normalne funkcjonowanie. Dla mnie stanie przy garach to juz wysilek. AniaJK, ja jeszcze nie urodzilam :) Pisalam ogolnie o noworodku aniolku i o moim starszaku poniekad :) Byl aniolkiem przez pierwszy miesiac zycia to fakt ;) No ale potem dal popalic, oj zeby drugi taki aniolek mi sie nie trafil, niechetny do spania i jedzenia :) U mnie maly z brzucha probuje sie przeciagnac i mnie to naprawde boli kurka ;)

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jak urodzilam corke a tak strasznie zle sie czulam macica bolala jak cholera jak karmilam piersia....a polozna do mnie ze teraz to nie boli ze przy trzecim to babki po scianach laza przy karmieniu...to prosilam meza zeby mi ten moment przypomnial jak kiedykolwiek bede chciec 3dziecko ;) a Franus i tak siedzi w brzuchu :)

Fasolka miedzy mezem a jego bratem jest 10 miesiecy roznicy ;) takze wszystko sie da zrobic;)
    Mnie obkurczanie nie boli bardziej niż okres i to sporadycznie przy karmieniu. Bardziej dołączają mi piersi od nawalu ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko, przed ociaganiem zrob sobie cieplejszy prysznic na piersi, a po mozesz chlodny. Ja tak sie ratowalam, choc nie mialam zapalenia a zastoj i wspomniana kapusta w Twoim przypadku.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw ponoć jest zastój - piersi twarde i bolesne, później zapalenie - wysoka gorączka, mleko nie cieknie, ból...
    Okładam liśćmi niż kapusty tłuczonej, biorę paracetamol, masuję, co 2h odciągam laktarorem... Jezu, nie wiedziałam, że piersi są tak wrażliwe...lekko zmarzlam w domu tylko przez otwarte okno. Uważajcie, Dziewczyny!<3

Fasolka77 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wiewioreczko, przed ociaganiem zrob sobie cieplejszy prysznic na piersi, a po mozesz chlodny. Ja tak sie ratowalam, choc nie mialam zapalenia a zastoj i wspomniana kapusta w Twoim przypadku.
    Właśnie pomyślałam o gorącym prysznicu przed, dzięki! Moja kuzynka miała ropień...To już w ogóle trzecia faza...rozcinali jej pierś, zakładali dren, straciła pokarm...

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nigdy nie miałam. Jak się dzisiaj czujesz? Wczoraj dałaś czadu z porzadkami :)

Kochana, ja ogólnie z dnia na dzień czuje się gorzej. W nocy oczywiście był dramat, tak mnie wszystko boli.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łoo matko, Wiewiórka, mam nadzieję że szybko to minie .. mnie to takie rzeczy nawet do głowy nie przyszły, ehh .. jak mało wiem 😞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 23:30

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no ja mam takie dwie :) a co z nimi nie tak? IKEA jak IKEA... na pewno trzeba je do ściany przytwierdzić, zeby się dziecko nie wyskrobało na szufladę i komoda nie przewróciła.. a co za opinie mąż wyczytał?
    Wyczytał,że te z 6 szufladami sa mega mało stabilne i że zabiły 2 chłopców po tym jak sie chyba na nich przewróciły...
    No ale doszliśmy do wniosku,że każda wyższa i wąska komoda będzie równie niestabilna😉
    A te pieluszki Lillydoo to z Rossmanna 😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiórka współczuję...na bank poczujesz ulgę przy cieplejszym prysznicu...ten ból pamiętam do dziś-miałam mega zastój i też była gorączka...😣😣😣😣😣😣

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka u hafiji na obu czytałam, że zapalenie piersi wymaga konsultacji z certyfikowanym doradca lub lekarzem, i brania antybiotyku w pełnym leczeniu bo właśnie grozi tym ropniem. Jeśli to nie zastój a zapalenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka co do laktacji mimo szkoły rodzenia mam wrażenie że wiem NIC, w ogóle im bliżej porodu to mnie się wydaje,że ja nic nie wiem kompletnie... Mogę liczyć tylko na intuicję 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszkę się zasiedzieliśmy u sąsiadów... Prysznic i już zasypiałam ale mężowi się zachciało igraszek...a teraz jestem wybita ze snu a wy chyba wszystkie śpicie.

A daffi nic się nie odezwała?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka co do laktacji mimo szkoły rodzenia mam wrażenie że wiem NIC, w ogóle im bliżej porodu to mnie się wydaje,że ja nic nie wiem kompletnie... Mogę liczyć tylko na intuicję 🙏

Ja mam wrażenie, że jestem tak zielona, że wszystko jest mi obce. Ciągle się boję, że sobie nie poradzę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wzięłam się, za spis domowej alteczki, w szpitalu jest apteka i wtedy mąż to kupi:
    - Delikol
    - biogaja
    - paracetamol w czopkach
    - witamina d
    - espumisan dla dzieci

Czy coś jeszcze powinnam kupić?
    A co dla siebie takiego właśnie np co by do piersi było potrzebne ...
    - paracetamol ?
    - niebieskie okłady zimne
    - kapusta biala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2019, 00:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2019, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja mam wrażenie, że jestem tak zielona, że wszystko jest mi obce. Ciągle się boję, że sobie nie poradzę.
    Karolinka poradzić sobie na pewno poradzimy...jakoś. ja myslalam, że dużo wiem a za 1,5 tygodnia rodzę i gówno wiem... Mama ci na pewno duzo pomoże - bo mieszkasz z mamą prawda?
    Ja jak nie będę dawała rady to mamę ściągnę...byleby mi się teściowa nie chciała wtrynic 😑

‹‹ 2494 2495 2496 2497 2498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ