X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo widzę że nie tylko ja idę na wesele niedługo po porodzie. Macie jakiś pomysł żeby nie męczyć dziecka i siebie?
    Mój mąż też miał być świadkiem ale na szczęście udało się tego uniknąć. Dzięki temu w razie W możemy wyjść.
    Ja po prostu zakładam że będę na ślubie... CHWILĘ NA weselu i dom a małż zostanie. W końcu to jego 20letni przyjaciel. Życie... Nic się nie stanie nikomu. Bardziej mi szkoda że to nie u mnie w miejscowości a do tesciow musimy jechać.. U siebie byłoby łatwiej ale dam radę. Chcislam szczerze nie jechać w ogóle ale malzowi zależy :)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo widzę że nie tylko ja idę na wesele niedługo po porodzie. Macie jakiś pomysł żeby nie męczyć dziecka i siebie?
    Mój mąż też miał być świadkiem ale na szczęście udało się tego uniknąć. Dzięki temu w razie W możemy wyjść.

ja będę wynajmować pokój przy sali weselnej.. pić nie będę z wiadomych przyczyn więc w każdej chwili będzie się można zawinąć do domu... i żadne branie dzidzi na ręce i całowanie przez całą rodzinę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to Fasolka podobnie jak ja wymyśliłam. Tylko my nie idziemy do rodziny a do znajomych, przyjaciel męża. I poprosiłam mamę żeby się Nina zaopiekowali, ja będę kursować między pokojem a sala.
    Mama no właśnie ja też średnio na to wesele chce iść ale mężowi zależy więc wydaje mi się że znalazłam optymalne wyjście.

Ciekawe jak wtedy z kilogramami, czy znajdę jakąś sukienkę w której będę wyglądać normalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 20:41

Fasolka77 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja też nie mogę znaleźć tej całej Bajki 😂.

Fasolka w sklepie fazymazy.com są fajne ubranka dla chłopców takie eleganckie i ceny spoko. Ja tam chyba będę kompletowac outfit weselny dla Filipa.

Lolka wpisz na fejsie "kocyki z bajki" i już

fajna ta stronka! body na szelkach! body z muszką! coś na pewno wybiorę bliżej czerwca :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOlka,skomentowałam Twój post :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Oo to Fasolka podobnie jak ja wymyśliłam. Tylko my nie idziemy do rodziny a do znajomych, przyjaciel męża. I poprosiłam mamę żeby się Nina zaopiekowali, ja będę kursować między pokojem a sala.
    Mama no właśnie ja też średnio na to wesele chce iść ale mężowi zależy więc wydaje mi się że znalazłam optymalne wyjście.

Ciekawe jak wtedy z kilogramami, czy znajdę jakąś sukienkę w której będę wyglądać normalnie :)

Mycha ja zakup sukienki odłożyłam na czerwiec :) Na to wesele pójdziemy bo to moja kuzynka no i wesele w górach blisko moich rodziców więc u nich się zatrzymamy... z zostawieniem dziecka babci pewnie będzie lipa bo karmienie etc.. w lipcu mamy wesele chrześnicy K. ale to w naszej okolicy więc wrócimy do domu.. poza tym to na razie sam cywilny i jakieś małe przyjęcie w stylu barbecue...
    w maju moja znajoma wychodzi za maż ale to wesele odpuszczę bo 2h od domu w jedną stronę i z miesięcznym niemowlakiem nie uśmiecha mi się jechać...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    FasOlka,skomentowałam Twój post :D

widziałam! :) dzięki! ale po Pani pewnie i tak spłynie to jak po kaczce! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    A to moj wczorajszy zakup bo idziemy na dwa wesela w lecie wiec młody musi wyglądać:D https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a604f55842a.jpg
    Super body! Ja będę szukać jakiejś sukienki dla naszej księżniczki bo też mam dwa wesela, jedno końcem maja a drugie we wrześniu. Ale dziecko planuję mieć przy sobie tylko w kościele, potem będzie w pobliżu pod opieką mojej mamy.
    Niestety sala która jest jednocześnie z muzyką i ze stołami nie jest odpowiednia żeby iść z noworodkiem. Ale znalazło się rozwiązanie :) Mimo to dziecko będę chciała wystroić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:04

malutka_mycha, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ale ja dziecko babci zostawię w pokoju obok sali, żeby mieć właśnie bliziutko na karmienie. Mam nadzieję że Nina nie będzie z tych co cały czas wiszą na cycku. Bo wtedy to nie wiem jak to rozwiążemy. Do końca marca trzeba się zadeklarować czy będziemy właśnie ze względu na rezerwację pokoi. Najwyżej pojedziemy do kościoła a później mąż zostanie sam. Tylko nie wiem czy będzie chciał bo będzie znał tylko kilka osób. No trudno, nie przeskocze tego, martwić się będę w czerwcu :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka ale ja dziecko babci zostawię w pokoju obok sali, żeby mieć właśnie bliziutko na karmienie. Mam nadzieję że Nina nie będzie z tych co cały czas wiszą na cycku. Bo wtedy to nie wiem jak to rozwiążemy. Do końca marca trzeba się zadeklarować czy będziemy właśnie ze względu na rezerwację pokoi. Najwyżej pojedziemy do kościoła a później mąż zostanie sam. Tylko nie wiem czy będzie chciał bo będzie znał tylko kilka osób. No trudno, nie przeskocze tego, martwić się będę w czerwcu :)

dokładnie.. planować to my sobie możemy :) :) :) ważne, żeby zdrowe były!

B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie planuje jak to ogarnę 😜tzn mamy pokój w domu weselnym ale żadnej babci nie bierzemy wiec trochę będzie z nami a trochę ja będę w pokoju jakoś to będzie. Z córka byłam jak miała dwa miesiące i nawet się dało ale fakt nie było tak głośno i piękny ogród...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy wesela w lipcu i w sierpniu 😉 Ciuszek elegancki dla Klemka na pewno jakiś znajdę 😊 Bliżej czerwca będę szukała, bo teraz nie mam pojęcia, jaki rozmiar będzie odpowiedni. Ale to, co jest pewne, to słuchawki EciPeci. To kupuję na 100%!!! Sama mam dobry słuch muzyczny i szkoda by mi było osłabić bębenki takiego maluszka, a te słuchawki są dostosowane dla niemowląt i fajnie chronią słuch. Mega się nadają na takie głośne imprezy.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    My też mamy wesela w lipcu i w sierpniu 😉 Ciuszek elegancki dla Klemka na pewno jakiś znajdę 😊 Bliżej czerwca będę szukała, bo teraz nie mam pojęcia, jaki rozmiar będzie odpowiedni. Ale to, co jest pewne, to słuchawki EciPeci. To kupuję na 100%!!! Sama mam dobry słuch muzyczny i szkoda by mi było osłabić bębenki takiego maluszka, a te słuchawki są dostosowane dla niemowląt i fajnie chronią słuch. Mega się nadają na takie głośne imprezy.

ooo nawet nie wiedziałam, że cos takiego instnieje! dzięki Kasia!!! zapisalam!

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona tak nieśmiało zapytam.... o te kropelki na kolki - pamietasz? :)

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    K. już zapowiedział,że kurek zakręcony :(
    także u nas na jedynaku się skończy :(
    gdybyś Ty widziała jaka ja byłam pewna po urodzeniu Bartka, że nigdy więcej dzieci... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2019, 21:15

Fasolka77, Tunia76, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    gdybyś Ty widziała jaka ja byłam pewna po urodzeniu Bartka, że nigdy więcej dzieci... :)

wiesz Espoir... my już dziadki... po 42 lata.. z rok przerwy trzeba byłoby zrobić.. to kolejne dziecko w wieku 44... niby do zrobienia.. no nic.. zobaczymy jak sobie z jednym będziemy ogarniać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happy hours w lullalove

https://lullalove.com/kolekcja/happy-hours?fbclid=IwAR2Z3Dx3FDjUpECDNzWYb3B8xnviMlFEcXpnSYheGl_GywtKuBITFMykVa0

:)

Sansivieria lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wiesz Espoir... my już dziadki... po 42 lata.. z rok przerwy trzeba byłoby zrobić.. to kolejne dziecko w wieku 44... niby do zrobienia.. no nic.. zobaczymy jak sobie z jednym będziemy ogarniać :)
    srata tata, jak patrzę na Twoje zdjęcie, to Ty się lepiej trzymasz niż ja!! haha :D

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    srata tata, jak patrzę na Twoje zdjęcie, to Ty się lepiej trzymasz niż ja!! haha :D

Espoir!!! jeśli to Ty na Twoim awatarze... to ... bitch....pls... :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 24 marca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Espoir!!! jeśli to Ty na Twoim awatarze... to ... bitch....pls... :)
    no na pewno ja :D chciałabym :D

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
‹‹ 2492 2493 2494 2495 2496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ