Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyestrella wrote:Paula dodaj mnie do naszej grupy na fb bo tel mi się ostatnio zawiesił i klikalam aż się z grupy usunęłam ☹️
https://www.facebook.com/groups/889033054616071/?ref=bookmarks
Od razu klepnę Twoją "kandydaturę"estrella lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:Spróbuj masażu brodawek myślę że u mnie to był czynnik wywoławczy
tu jest napisane jak to robić :
http://www.rodzicpoludzku.pl/Porod/Gdy-minal-termin-porodu.html
Szonka dzięki dzisiaj spróbuję, tylko ja mam tak wrażliwe sutki że nie wiem czy wytrzymam, zobaczymy -
Karmelllka90 wrote:Leżę pod ktg bóle na około 40 ale co 5-3 minuty plus z kręgosłupa ból okropny też w kręgosłupie! Czuję w dole brzucha jak.mi coś strzela i ból w pochwie mylę wody ale nic nie leci... Więc ok zapis się skonczyl muszę siku wstaje i leje się odeszły mi wody... Z tym paskudnym czopem bleh bleh poszłam na badanie kurwa jak to boli ! Rozwarcie na 4 cm ale worek jeszcze wyczuwalny więc na łóżko ale bóle z krzyża bolą w chuj dziewczyny.
nie mow ze 40 to na ktg jest porod ...ja dzis mialam te zielone cyferki 40 ....a zauwazylam ze jak mi sie tak brzuch stawia ( ja myslalam ze sie maly dupka wyciska) a tam zaraz do 40 wzrastalo.....a tak to 20, 30 roznie -
valetta94 wrote:Kochana my chyba z 10 razy zmienialiśmy pozycję aż podniecenie odpadało haha zbyt romantycznie to nie było, ale mieliśmy motywację że może poród wywołamy a tu kicha
valetta94, DorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:No i już leże w domu i mam czas Wam napisać.
Piszą mi się już skurcze po 70. Są bolesne, ale bardzo nieregularne. Mamy przyjechać 8 kwietnia ze względu na cukrzyce a raczej wielkość Ignasia przez cukrzycę. Tłumaczyli mi że te 3100 to jest średnia a trzeba brać pod uwagę około 400-500g błędu w każdą stronę - czyli to równie dobrze może być 2500 jak i 3500.
Badało mnie dwóch lekarzy przez dwa dni (miałam dwa razy USG pomiarowe) i jeden ocenił na 3000 a drugi na 3100.
Szyjka ma 2,5cm., twarda, zamknięta.
Mamy liczyć ruchy, robić KTG w każdy piątek i w najbliższy piątek stawić się jeszcze do mojego gina na badanie i przedłużenie L4.
W szpitalu było super. Naprawdę zaopiekowali się z nami z najwyższą troską. Bardzo się cieszę, że tam byłam. Przede wszystkim dlatego, że prześwietlili nas na wszystkie strony. A ponadto poznałam oddział, położne, lekarzy.
Uważam teraz, że te łazienki na korytarzu to ogromny plus. Pomijając fakt, że są bardzo dobrze przygotowane (kabiny są ogromne) to mamy bardzo dużo prywatności, nie przeszkadzamy innym na przykład chodząc w nocy do toalety. Nie było kolejek
Wrócę tam z uśmiechem na ustach i poczuciem, że jestem w dobrych (najlepszych dostępnych) rękach
fajnie Paula,że jesteś zadowolonano i już w domku.
A ta waga nawet 3,5 kg to jakaś duża jest? chyba nie... skąd takie obawy, że Ignaś duży?Fasolka77
-
stresant wrote:to jak w koncu naturalnie rodzimy? 4 cm to juz prawie w polowie jestes
nie mow ze 40 to na ktg jest porod ...ja dzis mialam te zielone cyferki 40 ....a zauwazylam ze jak mi sie tak brzuch stawia ( ja myslalam ze sie maly dupka wyciska) a tam zaraz do 40 wzrastalo.....a tak to 20, 30 roznievaletta94 lubi tę wiadomość
-
Mi się na ktg skurcze pisały o niskich wartościach a myślałam ze umrę z bólu, miałam skurcze z dołu takie rozpierające i z krzyża i ktg jakoś słabo je łapało a jak widać rozwarcie doszło do 10cm , także ktg bywa omylne
valetta94, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Fasola, muszę przyznać że Ci zazdroszczę domu z ogrodem i psiaka... ♥️
dzięki Kiwona ale to nie jest taki klasyczny domek z ogródkiem tylko mała kamieniczka- na dole 2 lokale, które wynajmuje K. (bo to jego domek) a u góry 2 mieszkania. W drugim mieszka ciotka ale dość specyficzna.. faktycznie ogród spory, jest gdzie pobiegać, grilla zrobić, basen rozłożyć w lecie no i ogródek- warzywniak ale ja na razie się nie garnę... docelowo chcemy mieć swój własny domek i planujemy tak do 10 lat już to ogarnąć
Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:fajnie Paula,że jesteś zadowolona
no i już w domku.
A ta waga nawet 3,5 kg to jakaś duża jest? chyba nie... skąd takie obawy, że Ignaś duży? -
nick nieaktualnySłuchajcie te skurcze to naprawdę indywidualna sprawa i nie ma sensu się porównywać. Ja od dwóch tyg chodzę ze skurczami na poziomie 80 i co...
Także spokojnie.. Wszystko w swoim czasiestresant, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:widze ze Karmelki bedziemy miec relacje z porodu na goraco
tak sie ciesze ze mozemy kochana razem z Toba rodzic i przezywac......
kurcze... grupa tajna.. to moze jakaś videorelacja na fejsie?stresant, Mama36 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
stresant wrote:Ja obiecalam mezowi ze dzien przed porodem bedzie sex
bo ostatni byl w lipcu
ale jak tak czytam wasze opisy to chyba za bardzo sie nie oplaca mazac
Haha lepiej miejcie w pamięci ostatni sex z lipca niż ten z dnia przedChoć może u was poszłoby lepiej i bardziej upojnie, nie neguje!
stresant lubi tę wiadomość
-
espoir wrote:Dziewczyny, a czemu Wam tak zależy na tym żeby poród przyśpieszyć? jeszcze nie jesteście "przeterminowane" przecież...
nie mówię o przypadkach cukrzycy.
ja wiem, że końcówka ciąży jest mecząca, ale skoro dzieciaki siedzą w brzuchach to znaczy, że jeszcze tego potrzebują...
Ja moglabym chodzic w ciąży do samego konca bo czuje sie rewelacyjnie, ale mi lekarz powiedzial, ze dobrze byloby urodzic juz za tydzien bo moj bobas jest naprawde spory (+/- 3600g na dzien dzisiejszy) .
-
Karmelllka90 wrote:Leżę pod ktg bóle na około 40 ale co 5-3 minuty plus z kręgosłupa ból okropny też w kręgosłupie! Czuję w dole brzucha jak.mi coś strzela i ból w pochwie mylę wody ale nic nie leci... Więc ok zapis się skonczyl muszę siku wstaje i leje się odeszły mi wody... Z tym paskudnym czopem bleh bleh poszłam na badanie kurwa jak to boli ! Rozwarcie na 4 cm ale worek jeszcze wyczuwalny więc na łóżko ale bóle z krzyża bolą w chuj dziewczyny.
-
estrella wrote:Paula dodaj mnie do naszej grupy na fb bo tel mi się ostatnio zawiesił i klikalam aż się z grupy usunęłam ☹️Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
z tymi skurczami to faktycznie.nie ma co porównywać...raz,Że te z kręgosłupa słabo a niekiedy i wcale się na ktg nie piszą a dwa każda z Nas ma inny próg bólu i to co dla jednej jest nie do wytrzymania dla innej jest lajcikiem 😉
Natalia-tosia, Mama36 lubią tę wiadomość