WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Anete gdzie Ty masz ten brzuch??? Przecież jakbym Cie w autobusie spotkała to miejsca BYM ci nie ustąpiła. Noo, może jakbym się przyjrzała. Super zgrabnie wyglądasz :)

Chodzę teraz w płaszczyku wiosennym sprzed ciąży, guziki się bez problemu zapinają. Może ja mam jakieś krótkie jelita i zajmują mniej miejsca? Nie wiem 😂 ale nie mogę sobie wyobrazić jak bym się czuła jak bym miała 110cm. Teraz to ja tego brzucha prawie nie czuję no chyba, że mam skurcz to ciąży 😩

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam się przepakować do jednej torby,ale to nie ma szans jednak. Muszą być dwie,nie są jakieś napchane,ale inaczej to ja niczego nie znajdę. Może mnie nie wykopią ze szpitala za nadbagaż :D

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Chciałam się przepakować do jednej torby,ale to nie ma szans jednak. Muszą być dwie,nie są jakieś napchane,ale inaczej to ja niczego nie znajdę. Może mnie nie wykopią ze szpitala za nadbagaż :D
    A ja liczę sie zmieścić do kabinowki i torebki. Biorę minimum resztę będą chłopcy dowodzić i zabierać brudne.
    Dla dziecka biorę tylko chusteczki, kilka pampersow i 2 pielychy tetrowe.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten Kopernik mnie wykończy.
    Gin się machnął i wpisał mnie na 16.04. na cesarkę, ale według reguł szpitala to jest termin przyjęcia, a nie cięcia. Więc 16 cesarki nie zrobi a 17 go nie ma.
    Dzisiaj chciał przepisać mnie na 17 na przyjecie, a ciecie 18, ale nie ma miejsc.
    Żeby zmienić na przyjęcie 15 też nie ma miejsc.

Ale przyjmą mnie 16.04 tak jak było w planach, a cesarkę zrobią 18.04.
    Jeden dzień będę leżeć bez sensu i na to są miejsca na oddziale.

Chyba, że im problem rozwiąże i zacznę rodzić wcześniej. Ale to mogą mnie odesłać w cholerę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia,no mnie jest wygodniej w tych miękkich torbach.Wprawdzie wyglądają jakbym tam pół mieszkania spakowała,ale są leciutkie.No zobaczę,może mi się jeszcze zmieni.
    Lepiej ,że już będziesz na oddziale,przynjamniej miejsce zaklepane!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, zmierzyłam brzuch. 118 cm! Dziewcyzny, ja mam 163cm! Na plusie mam jakieś 16-17 kg. Młody 1,5 tyg temu wqzyl 2550. Nie wiem, ja chyba wybuchne. A jeszcze miesiąc do terminu! Aaaaaa!!!

Lolka30 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Basia parapet? Toz to skandal kobieta w 9 miesiacu ciazy....

na wypasie! mogła zostać sama podłoga także ten....

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam od poloznej... jak zwykle nie jestem zadowolona bo ona cala wizyte siedzi na telefonie, a studentka sprawdza siuski papierkiem, mierzy mi cisnienie i brzuch - to tyle. Do widzenia.
    Ozywila sie dopiero gdy przyznalam, ze co miesiac chodze do prywatnej kliniki bo nie czuje, zeby te wizyty byly wystarczajace. Brzuch jak zwykle ponad skala, ale ona mowi, ze wszystko spoko. Zdjęcie niestety bokiem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26814d83ddaf.jpg
    Gdy powiedzialam, ze na ostatnim usg wyszlo, ze dzidzius jest spory to ona powiedziala, ze to ‘bullshit”.
    Ogolnie obalala wszystko co mowil mi lekarz w polskiej klinice. Nie wiem co mam myslec...
    Np. Spytala, czy dalej biore witaminy to powiedzialam, ze nie bo lekarz w 31 tygodniu powiedzial mi zebym juz nic nie brala bo Maly jest ok 3 tygodnie za duzy jak na swoj ‘wiek’. Na to ona zrobila wielkie oczy i znowu powiedziala “bullshit” i ze mam brać.

To kogo ja mam sluchac bo juz glupieje??? Jesli do przyszlego weekendu nie urodze to jestem umowiona na masaz szyjki w sobote. Lekarz mowi, ze ze wzgledu na duza wage dobrze byloby gdybym urodzila jak najwczesniej.
    Polozna za to powiedziala, ze absolutnie nie moga mi zrobic masazu szyjki dopoki nie skoncze 40tygodnia ciąży.

Już mnie to wkurwia bo lekarz mi mówi jedno, a ona drugie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 12:57

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    U mnie brzuch w najszerszym miejscu w obwodzie 93,5cm. A Heniek 3 kilo, masakra 🙉

+10kg

o kurcze.. w ogóle nie widać Anete po brzuszku, ze za chwię rodzisz!!! szok! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Tunia,no mnie jest wygodniej w tych miękkich torbach.Wprawdzie wyglądają jakbym tam pół mieszkania spakowała,ale są leciutkie.No zobaczę,może mi się jeszcze zmieni.
    Lepiej ,że już będziesz na oddziale,przynjamniej miejsce zaklepane!
    Ja też planowałam torbę taką na fitness, ale do kabinowki weszło mi więcej😄.
    A w sumie i tak muszę dołożyć rzeczy na te dwa dni przed cesarką.

Dostałam laktator medela swinga. Muszę tylko te części wymienne dokupić. No i on też mi zajmie sporo miejsca.

mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Miałam USG i wyszło że Zosia ma 2800g dzisiaj, ja jestem w 39+0 więc to jest 8 centyl. Biorąc pod uwagę błąd pomiaru wychodzi hipotrofia lub na granicy.
    Ale nie zostaję na szczęście w szpitalu bo przepływy i ilość wód dobra.
    Lekarz mi powiedział że w przypadku hipotrofii nie powinno się ciąży przenosić, więc mam skierowanie do szpitala na 1.04 i będziemy obserwować, jak przepływy dobre to poczekamy do terminu, a jak będą się pogarszać to będę mieć wywoływany poród wcześniej. Więc myślę że jeszcze tydzień i będę rozpakowana :)

Rozwarcie mam na 1cm, ale jeśli te objawy oczyszczania organizmu o których mówiła Karmelka to oznaki porodu to być może już blisko. Od weekendu chodzę na 2 dwa razy dziennie a wcześniej miewałam zaparcia. I cera też mi się delikatnie pogorszyła.
    Także muszę chyba coś podziałać z mężem, bo lekarz mi powiedział że najlepiej jakbym przed 1 kwietnia urodziła sama naturalnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 13:04

Kiwona, Tunia76, Anete, Kasiulka90, mysla.nieskalana, AniaKJ, ago91, Lolka30, DorotaAnna, malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Ja wrocilam od poloznej... jak zwykle nie jestem zadowolona bo ona cala wizyte siedzi na telefonie, a studentka sprawdza siuski papierkiem, mierzy mi cisnienie i brzuch - to tyle. Do widzenia.
    Ozywila sie dopiero gdy przyznalam, ze co miesiac chodze do prywatnej kliniki bo nie czuje, zeby te wizyty byly wystarczajace. Brzuch jak zwykle ponad skala, ale ona mowi, ze wszystko spoko. Zdjęcie niestety bokiem:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26814d83ddaf.jpg
    Gdy powiedzialam, ze na ostatnim usg wyszlo, ze dzidzius jest spory to ona powiedziala, ze to ‘bullshit”.
    Ogolnie obalala wszystko co mowil mi lekarz w polskiej klinice. Nie wiem co mam myslec...
    Np. Spytala, czy dalej biore witaminy to powiedzialam, ze nie bo lekarz w 31 tygodniu powiedzial mi zebym juz nic nie brala bo Maly jest ok 3 tygodnie za duzy jak na swoj ‘wiek’. Na to ona zrobila wielkie oczy i znowu powiedziala “bullshit” i ze mam brać.

To kogo ja mam sluchac bo juz glupieje??? Jesli do przyszlego weekendu nie urodze to jestem umowiona na masaz szyjki w sobote. Lekarz mowi, ze ze wzgledu na duza wage dobrze byloby gdybym urodzila jak najwczesniej.
    Polozna za to powiedziala, ze absolutnie nie moga mi zrobic masazu szyjki dopoki nie skoncze 40tygodnia ciąży.

Już mnie to wkurwia bo lekarz mi mówi jedno, a ona drugie
    No mój gin też uważa, że cesarka jak najbliżej terminu porodu. Żeby dziecko siedziało w brzuszku jak najbliżej 40 tygodnia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja już po wizycie. Miałam USG i wyszło że Zosia ma 2800g dzisiaj, ja jestem w 39+0 więc to jest 8 centyl. Biorąc pod uwagę błąd pomiaru wychodzi hipotrofia lub na granicy.
    Ale nie zostaję na szczęście w szpitalu bo przepływy i ilość wód dobra.
    Lekarz mi powiedział że w przypadku hipotrofii nie powinno się ciąży przenosić, więc mam skierowanie do szpitala na 1.04 i będziemy obserwować, jak przepływy dobre to poczekamy do terminu, a jak będą się pogarszać to będę mieć wywoływany poród wcześniej. Więc myślę że jeszcze tydzień i będę rozpakowana :)

Rozwarcie mam na 1cm, ale jeśli te objawy oczyszczania organizmu o których mówiła Karmelka to oznaki porodu to być może już blisko. Od weekendu chodzę na 2 dwa razy dziennie a wcześniej miewałam zaparcia. I cera też mi się delikatnie pogorszyła.
    Także muszę chyba coś podziałać z mężem, bo lekarz mi powiedział że najlepiej jakbym przed 1 kwietnia urodziła sama naturalnie :)
    To moja córka przy Twojej to jakiś gigant.
    No ale w sumie między Tobą a mną też kolosalna różnica kabarytowa.😜

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I byłam też w odwiedzinach na apartamentach u Karmelki, bo mnie zaprosiła. Leonka sama słodycz! <3 <3 <3 do schrupania.
    Już się nie mogę mojej doczekać :)
    A apartamenty na prawdę ekstra! Można się poczuć jak w domu.

Tunia76, Karollinax26, Kasiulka90, espoir, mysla.nieskalana, MamaAga85, Anete, ago91, Lolka30, stresant, DorotaAnna, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama ja w sumie powiem Ci, że jakby ktoś do mnie tak przychodził i "obalał" wszystko co mówię, to też bym się wkurzyła i powiedziała, że jak nie pasi, to niech tylko tamten lekarz prowadzi ciążę...
    często jest tak, że jak Polka zachodzi w ciążę w UK, to od razu jest uprzedzona do tej służby zdrowia i na starcie mają minusy... ja też taka byłam, a teraz bardzo zmieniłam zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 13:27

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama bym chciała leżeć w takich apartamentach! 😊

Ja wróciłam do domu ledwo, skurcze nadal łapią, brzuch jak kamień,

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Anete wrote:
    U mnie brzuch w najszerszym miejscu w obwodzie 93,5cm. A Heniek 3 kilo, masakra 🙉

+10kg

o kurcze.. w ogóle nie widać Anete po brzuszku, ze za chwię rodzisz!!! szok! :)

Się odezwała ta, po której „widać” 😊

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce_byc_ mama a co to za dziwne siatki centylowe? Co oni tam mierzą?

atdcj48aq9519a2w.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuch. czy ma odpowiednią wielkość w stosunku do tygodnia ciąży.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a19e25272450.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 13:46

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że chciałam brać sale jednoosobowa, ale u nas liczy się to tak, że każdy kto przyjdzie liczy jak za wizytę plus suplementy. W każdym razie to wychodzi tak, że ok 1500e trzeba dopłacić. Mniej więcej bo tej zależy od tego jak ten czas po porodzie przebiega, a ubezpieczalnia nie oddaje aż tyle. Kwestia jest taka, że jest tylko dwie sale dwuosobowe na położnictwie. I w momencie kiedy dwie są zajęte, za jednoosobowy pokój place jak za dwójkę, czyli nic. Wyczytałam na forum, że często kładą tak czy inaczej w jedynkę, a tylko gluptas wpisuje że chce jednoosobowa,bo szpital musi mieć "opcje" czym są właśnie te dwójki. Więc szkoda mi pisać w papierach, że chce jedynkę jak może być tak, że ta jedynkę dostanę za darmo. A w jedynce i mąż może zostać na noc.
    U nas wygląda to tak:
    https://m.facebook.com/media/set/?set=a.883326548381806.1073741848.262405007140633&type=3

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
‹‹ 2561 2562 2563 2564 2565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ