Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia mnie te kolejki w pl szpitalach przerazaja....wczoraj znow glosno o 21letniej dziewczynie w 2 miesiacu ciazy z udarem....mruga tylko oczami....za pozno przyszla pomoc...
U nas to raz dwa max.pol godzinki czekania a to bylam w trzech gabinetach i w laboratorium -
stresant wrote:Basia mnie te kolejki w pl szpitalach przerazaja....wczoraj znow glosno o 21letniej dziewczynie w 2 miesiacu ciazy z udarem....mruga tylko oczami....za pozno przyszla pomoc...
U nas to raz dwa max.pol godzinki czekania a to bylam w trzech gabinetach i w laboratorium
Dlatego ja całą ciążę cieszyłam się że prowadzę ją w luxmedzie bo wizyta była na godzinę i zero opóźnień. Teraz już na tym etapie zostaje mi szpital i trzeba się nasiedzieć w poczekalni. A tak na prawdę to siedzę na parapecie (dobrze że niski) bo wszystkie krzesełka pozajmowane.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
stresant wrote:Basia mnie te kolejki w pl szpitalach przerazaja....wczoraj znow glosno o 21letniej dziewczynie w 2 miesiacu ciazy z udarem....mruga tylko oczami....za pozno przyszla pomoc...
U nas to raz dwa max.pol godzinki czekania a to bylam w trzech gabinetach i w laboratorium -
U mnie skurcze wyhamowały 😅 mam nadal, ale nie są regularne i tak bolesne jak tamte więc nawet już nie mierzę. Przyspieszyłam sprzątanie, staniki do karmienia się piorą i dopakuję dzisiaj walizkę do końca. Siostra mówiła, że u niej się właśnie tak zaczęło i następnego dnia urodziła 🙉 a jeszcze mnie do toalety pogoniło także ciekawe 🤭
Karolinka super, że przyznali zasiłek 😊
Stresant no masz się z tym ciśnieniem. Jeszcze kilka dni i będzie po wszystkim. A Franuś całkiem spory 😊stresant, malutka_mycha, valetta94, martusiawp, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość
-
No kontrolowac trzeba caly czas.......
Bubek no wyglada na to ze rozpakuje 1 kwietnia worekpotem to sie posypiemy jedna za druga
Karmelka ty to masz all incluziv na Kanarach a nie w Krakowie.....mysle ze najlepiej wydane pieniadze jakie mogliscie przepuscic....duzo bo duzo ale komfort fizyczny psychiczny nieoceniony.....a co do spania kochana uroki macierzynstwa przez najblizszy rok sie nie wyspiszale mozna zyc bez snu
B_002, martusiawp, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:No właśnie nie mam, dzwoniłam i powiedzieli że sprawa jest na ostatnim etapie ale nie ma wyznaczonego jeszcze terminu. Ciekawa jestem ile teraz będę czekać na wypłatę.
-
A ja jadę komunikacją miejską na miasto, musiałam dziś a tak mi się nie chce. Mała robi mi w brzuchu cyrki, modlę się oby dojechać i wrócić, masakra 😉
Znów dziś męczą mnie skurcze w pachwinach, w domu niech męczą ale nie na mieście, bo jak padnę na ulicy to nie wstanę 😋 -
nick nieaktualnyDorotaAnna odpłynięcia wód się nie da pomylić co innego jakieś saczenie ale paski ci na 100% pokażą. Ja obudziłam się rano z mokrym bardzo między nogami poslzam siku a tam taka wydzielina rozcieńczoną z krwią nie był to śluz gęsty ale nie woda o mozw taka lepka woda. I płaciłam jakby woda z lekkim zabarwieniem krwi, potem bialam brunatne plamienie czop pierwszy kawałek zbity biało brudny kawałek jak plastelina później spik lepki brunatny. Pierwsze jak mi wody puściły na skurczu delikatnym na 28 !! Podczas ktg poczułam w dole brzucha i usłyszałam taki strzał PYK i w pochwie dość charakterystyczny jakby ucisk będziesz wiedziała że to to. I czekałam czy poleci a tu nic a jak wstałam zaczęło lecieć wyleciało tak więcej niż szklanka są ciepłe jasne i takie lepkawe inne niż siuśki, i o 18 na na prawdę dużym skurczu macicy i krzyża znowu leżałam i było PYK i w pochwie to uczucie i powiedziałam doeza że znowu mi wody odchodzą i jak mam wstać a miałam podkład między nogami. Wstałam a tu jak wodospad cała podloga😂 mąż pobiegł po położna dotknęła paskami od razu ciemny granat. Zbadala mnie i do lekarza poszłam on mnie zbadal na fotelu wyjął palce a tam chlust kazali mi siąść na wózek i lały się wody całą drogę na salę operacyjną a uwierzcie był kawałek tam mi się lały cały czas! Skadlam.do znieczulenia leciało a jak się położyłam do cięcia to chliamelo znowu tyle że aż wszyscy z ekscytacja oooooo ile wód poszło!
Przysięgam połowa mojego brzucha to były wody!! Obecnie dalej mam brzuch jak w 6 MSC wczoraj był napięty i wysoko dziś już tak schodzi w flaczek fujka 😁valetta94, DorotaAnna, Tunia76, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
stresant wrote:Basia parapet? Toz to skandal kobieta w 9 miesiacu ciazy....
Nie jest jakoś niewygodnie ale słońce mi grzeje w plecy że aż za gorąco jest. WytrzymamJa nie muszę mieć luksusów, byle te badania udało się zrobić i wszystko wyszło ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 11:42
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
U mnie brzuch w najszerszym miejscu w obwodzie 93,5cm. A Heniek 3 kilo, masakra 🙉
+10kg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad14a0b5936e.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 11:55
malutka_mycha, martusiawp, mysla.nieskalana, Lolka30, Kasiulka90, espoir, Misiabella, AniaKJ, ago91, valetta94, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa do porodu miałam 14,2 kg na + same wody mąż mówi że z 5 kg 😂 mała 3250g i pewnie łożysko około 1-1,5 kg także reszta to nie wiem co 😂 a i woda zatrzymana w tej chwili mam tak spuchnięte nogi...całe!! Do samej góry aż się błyszczą a jak idę sikać to sikam i sikam i sikam i sikam i sikam ... Podobno woda schodzi.
Pamiętacie jak wam pisałam w niedzielę czy to wasze oczyszczanie na kibelku jest biegunka? Ja w sobotę byłam na takiej normlanej II aż 3 razy a w niedzielę 4 razy 😃 i pomyślałam że organizm wypuszcza i drugi symptom mojego bliskiego porodu to wyszły mi znowu krostki na buzi zaczelo się oczyszczanie -
nick nieaktualnyStressant komfort jest ogromny!! Cisza i spokój ja z mężem i niunia jedzono na wypasie wybierasz z menu dostarcza zająć pod nos ... Mam tu wszystko kosmetyki dla nas i dziecka poduszkę do karmienia laktator medela podkłady Podlaski majtki jednorazowe pampersy 1 dostałam zestaw kosmetyków dla małej baby dermedic akurat ma dwa produkty z tej firmy co mi pasują dwa pozostałe też wypadają spoko. Ławka z ekspresu dla męża bo ekspres w pokoju tv - o dziwo leci cały czas nawet mamy wieże ... To są nie potrzebne dodatki ale dzięki nim czujemy się jak w domu. Nie chodzę na USG 😁 to USG przyjeżdża do mnie 😂😂
Ps niunia po szczepieniach ona taka dzielnaDorotaAnna, Lolka30, Tunia76, Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelka dziękuje za taki dokładny opis trochę mi już lepiej
ale ja to od samego początku boje się sączenia wód i raz na jakiś czas mnie dopada taka panika...
Ja już od paru dni chodzę 2-3razy dziennie na dwójkę ale to nie jest biegunka. Pierwsze dwa dni myślałam ze to już xd ale teraz to już na to nie liczęmalutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️