WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też Mała leniwa od rana. Trochę do Niej zagadalam i poruszalam brzuch to oddała kopa i znów spokój.
    Dziewczyny a jak się zachowuje skóra na brzuchu po porodzie? Bo kg lecą szybciej lub wolniej, a ta skóra była tak naciagnieta, że nie wiem jak się ona skurczy..??

age.png
    age.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili wielkie gratulacje!!! Mikołaj piękne imię!!!

Karmelka odsypiaj! Aż mi ślinka pociekła na to twoje sniadanie😜

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    U mnie też Mała leniwa od rana. Trochę do Niej zagadalam i poruszalam brzuch to oddała kopa i znów spokój.
    Dziewczyny a jak się zachowuje skóra na brzuchu po porodzie? Bo kg lecą szybciej lub wolniej, a ta skóra była tak naciagnieta, że nie wiem jak się ona skurczy..??
    to raczej kwestia indywidualna, malo przytylas, skore mialas zadbana, jedrna to bedzie inaczej po niz jesli przytylas bardzo duzo i o nia nie dbalas to ta skora potem niekoniecznie wroci na swoje miejsce.
    tez sie martwie.
    smarowalam dzien w dzien brzuszek zeby byl jedrny i bez rozstepow
    w 1 ciazy nie cwiczylam, przytylam 30kg i potem mialam taki sterczacy brzuch...
    ale potem wzielam sie za siebie i 2 ciaze zaczelam z krata na brzuchu wiec mam nadzieje ze jak mi spadnie to odsloni co zakrylo :D

poza tym predyspozycje...... jedna nic nie zrobi i bedzie ladnie a druga smaruje, cwiczy i bedzie flak...
    ale wiadomo ze lepiej se pomoc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 09:59

martusiawp, Sansivieria lubią tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Laski, dostałam decyzję z Zusu, że przyznali mi świadczenie rehabilitacyjne na okres 3 miesiące. Tylko nic o wyrównaniu nie mam, ani kiedy, ani nic. Poinformują mnie na infolinii ?
    A od kiedy nie masz zasilku? Moze to jest ten czas od ostatniej wyplaty do porodu?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję kolejnej mamusi. Lili zazdroszczę, że już masz synka przy sobie. Super, że ładnie się przyssał:) ja byłam smoczkiem przez długi czas, ale nie miałam z tym problemu:)mama się tylko teraz ze mnie śmieje, że muszę nauczyć się karmić na chodząco, bo z Ignasiem nam najlepiej na leżąco szło.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Laski, dostałam decyzję z Zusu, że przyznali mi świadczenie rehabilitacyjne na okres 3 miesiące. Tylko nic o wyrównaniu nie mam, ani kiedy, ani nic. Poinformują mnie na infolinii ?
    To pewnie za te miesiące których ci brakowało od końca L4 do porodu. Super że ci przyznali :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    A od kiedy nie masz zasilku? Moze to jest ten czas od ostatniej wyplaty do porodu?

Od 10 lutego.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Od 10 lutego.
    To podejrzewam ze to jest ten okres od 10 lutego do porodu bo pozniej przechodzisz na macierzynski wiec dluzej jak 3 miesiace nie potrzebny Ci rehabilitacyjny.
    A na decyzji masz kiedy kasa? Bo to powinno byc jakos szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 10:31

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, zawsze mozesz zadzwonic na infolinie, nic nie tracisz, a moze cos beda wiedzieli.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jakieś dziwne samopoczucie: zimno mi i mam ból głowy... nie wiem czy bierze mnie jakaś choroba odpukać czy coś innego. Zjadłam coś słodkiego i wypiłam ciepła herbatę (a wyjątkowo się dziś wyspalam). Chyba pójdę zmierzyć ciśnienie w pobliskiej aptece...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiawap niestety nie widzialam monitora i nawet nie wiem jaki byl zapis, ale musialam zmieniac bok i podchodzila do mnie babka ze dwa razy i musialam przesuwac pelote. Ale nie zatrzymali mnie dzisiaj na szczescie. Nastepnym razem porzadnie sie napije wody na czczo a potem zjem sniadanie i przed samym ktg czyms doprawie, np. Bananem zapitym kefirem i orzechami :) Jesli chodzi o cc lub sn to sama nie wiem, ale mam duzego stracha ze sie sn nie powiedzie, ze beda przeciagac sn i boje sie niedotlenienia. Pewnie gdybym miala udany porod sn, lub nigdy nie rodzila mialabym wolniejszy umysl i probowalabym sn, tak jak kiedys.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 10:40

AniaKJ lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    To podejrzewam ze to jest ten okres od 10 lutego do porodu bo pozniej przechodzisz na macierzynski wiec dluzej jak 3 miesiace nie potrzebny Ci rehabilitacyjny.
    A na decyzji masz kiedy kasa? Bo to powinno byc jakos szybko.

No właśnie nie mam, dzwoniłam i powiedzieli że sprawa jest na ostatnim etapie ale nie ma wyznaczonego jeszcze terminu. Ciekawa jestem ile teraz będę czekać na wypłatę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytali mnie tez czy robie przeplywy i kiedy mialam robione ostatnie usg. Wiec zapis musial byc jakis nieidealny. Nie zdazylam zjesc nic przed samym ktg a niadanie jadlam przed 7mą. Maly malo sie ruszal jak na niego, choc na pewno ze 20 razy, bo chyba najpierw spal a potem sie obudzil na koniec. Przed ktg i po sniadaniu mial swoja wieksza aktywnosc.

relg3e5e8ajpipsb.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Ze skórą na brzuchu bywa różnie. Jednym brzuch znika bez śladu, a innym zostaje wiszący. Zależy od skóry, genów. Popatrz na mamę, siostrę. W mojej rodzinie jest skóra kiepska, liczne rozstępy i brzuchy mamy ochydne. Ani smarowanie w ciąży nie pomogło.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po porodzie z dnia na dzień robił się mniejszy brzuszek, ale teraz mam załamie bo rozstępy się robią 😢

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zyje jeszcze mnie szlag nie trafil ale malo brakowalo....

od rana bylam w szpitalu na badaniach przed CC.....zrobili KTG ok..135-160 skurcze 12-20.....szyjka 3cm zamknieta.....usg ok. 2800 ......podobno do poniedzialku powinien do 3 kg dociagnac.......
    potem krew, anestezjolog i pelno podpisow......przychodze 1.4. dopoludnia na porodowke ....popoludniu bedzie ciecie :) :) juz sie nie moge doczekac :)

ale teraz uwaga...... w przeciagu 3 godzin 10 razy mi mierzyli cisnienie, nawet starym cisnieniomierzem rteciowym.......w koncu wypuscili mnie do domu z cisnieniem 175/93........bo spadlo....cale dopoludnia dolne trzymalo na poziomie 105 :( laski ide lezec bo sie wykoncze tym cisnieniem.......

teraz jeszcze Wam powiem jakcy sa lekarze i dlaczego dochodzi do tragedii....

szpitalny lekarz widzac cisnienie odrazu chcial mi wpakowac 3 dodatkowe tabletki dopegytu .....wogole nie czytajac dokumentacji choroby.......wiec sie pytam czy sie dobrze zastanowil co robi? bo mam lewy maciczny przeplyw zly i jak mi obnizy cisnienie to dziecko bedzie niedotlenione...i ze dlatego ide 3 tygodnie wczesniej na CC bo moj lekarz nie chce juz obnizac cisnienia...bo to dziecku nie swiadczy......zrobil sie caly czerwony i oczywiscie zabronil brania jakichkolwiek tabletek.....wypuscil mnie z gabinetu kazal jechac do domu polozyc sie i mierzyc...gdyby bolala mnie glowa i bylo przez 100 to mam zaraz wracac.......wychodzac z gabinetu mialam 160/100......naszczescie jeszcze szlam do anestezjologa i tam sie do tych 93 obnizylo.....wiec spokojnie przyjechalam do domu.......

valetta94 lubi tę wiadomość

• Bubek Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant - jak to trzeba swego pilnowac, ale ja tez taka jestem. Zawsze sto razy pytam bo przeciez to tylko czlowiek, a jak ma jeszcze olewcze podejscie...
    czyli rodzisz pierwsza :D mam na mysli kwietniowe dzieciaczki, ja po Tobie 2.4 ide :)

stresant lubi tę wiadomość

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę stresant ty masz z tym ciśnieniem niezłe akcje, ale musisz jakoś wytrzymać do poniedziałku i już się wszystko unormuje 😉

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to KTG to całkiem dobre ci wyszło i waga dziecka też :)
    A z ciśnieniem to dobrze że dopilnowałaś a nie robisz ślepo co ci lekarz powie, onI czasem zbyt szybko podejmują jakieś decyzje, najlepiej dopytywać i pilnować.

Ja sobie siedzę w szpitalu, znowu pewnie kilka godzin minie zanim mnie przyjmą na tą kontrolę. Strasznie duże ilości kobiet w ciąży na tym korytarzu. Niektóre czekają przed IP, inne na jakieś badania. Trzeba czekać aż zawołają. No cóż, ponudze sie trochę teraz ale mam nadzieję że wszystko wyjdzie w porządku :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Jestem zyje jeszcze mnie szlag nie trafil ale malo brakowalo....

od rana bylam w szpitalu na badaniach przed CC.....zrobili KTG ok..135-160 skurcze 12-20.....szyjka 3cm zamknieta.....usg ok. 2800 ......podobno do poniedzialku powinien do 3 kg dociagnac.......
    potem krew, anestezjolog i pelno podpisow......przychodze 1.4. dopoludnia na porodowke ....popoludniu bedzie ciecie :) :) juz sie nie moge doczekac :)

ale teraz uwaga...... w przeciagu 3 godzin 10 razy mi mierzyli cisnienie, nawet starym cisnieniomierzem rteciowym.......w koncu wypuscili mnie do domu z cisnieniem 175/93........bo spadlo....cale dopoludnia dolne trzymalo na poziomie 105 :( laski ide lezec bo sie wykoncze tym cisnieniem.......

teraz jeszcze Wam powiem jakcy sa lekarze i dlaczego dochodzi do tragedii....

szpitalny lekarz widzac cisnienie odrazu chcial mi wpakowac 3 dodatkowe tabletki dopegytu .....wogole nie czytajac dokumentacji choroby.......wiec sie pytam czy sie dobrze zastanowil co robi? bo mam lewy maciczny przeplyw zly i jak mi obnizy cisnienie to dziecko bedzie niedotlenione...i ze dlatego ide 3 tygodnie wczesniej na CC bo moj lekarz nie chce juz obnizac cisnienia...bo to dziecku nie swiadczy......zrobil sie caly czerwony i oczywiscie zabronil brania jakichkolwiek tabletek.....wypuscil mnie z gabinetu kazal jechac do domu polozyc sie i mierzyc...gdyby bolala mnie glowa i bylo przez 100 to mam zaraz wracac.......wychodzac z gabinetu mialam 160/100......naszczescie jeszcze szlam do anestezjologa i tam sie do tych 93 obnizylo.....wiec spokojnie przyjechalam do domu.......

ech.... szkoda słow.... pacjencie lecz się sam... Stresant... odpoczywaj, to jeszcze kilka dni i będziecie razem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2559 2560 2561 2562 2563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ