Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChce_byc_mama ja doskonale rozumiem twoje obawy bo miałam je przed pierwszym porodem i mam też teraz. Córka ważyła 4240 g, na ostatnim usg przed porodem moja lekarka wymierzyla małą na 4100 i 4300 więc można powiedzieć że trafila idealnie. Rozmawiałyśmy o cesarce, to był wtorek, w czwartek byłam w szpitalu i nic na poród nie wskazywało. Umówilysmy się na poniedziałek na wywołanie lub cesarke, w każdym razie miałam się stawić w szpitalu . W piątek odeszły mi wody, cały dzień nic się nie działo, wieczorem po lekach urodziłam SN. Młoda nie zaczęła płakać więc ją zabrali na badania. Na szczęście wszystko było dobrze i jest. Rozwija się prawidłowo. Teraz moja lekarka też przewiduje około 4 kg i boję się jeszcze bardziej. Boję się powtórki i że nie skończy się tak dobrze jak wtedy... Boję się cesarki ale jeśli taka będzie propozycja mojej lekarki to się zgodzę. Ja na twoim miejscu zrobiłabym wszystko żeby młody wyszedł szybciej jeśli tak sugeruje lekarz. Ja czekam do niedzieli żeby ciąża była donoszona i nie będę się oszczędzać, wolę urodzić mniejsze dziecko przed terminem niż drzec o jego życie i zdrowie. Ale to moja opinia, każdy musi zrobić to co uważa za sluszne.
-
Malutka mycha miejmy nadzieje, że nikomu się nie przyda
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Malutka mycha miejmy nadzieje, że nikomu się nie przyda
chodziło mi o to że któraś będzie zainteresowana żeby się zapoznać. Oczywiście że najlepiej gdyby nikomu się nie przydało
ale podstawowa wiedzę warto mieć
Tak samo nam to przedstawiano na szkoleniu Bezpieczny MaluchWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2019, 15:17
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Malutka, ja to miałam na zajęciach i właśnie od kilku tygodni zabieram się, żeby mężowi pokazać na misiu co i jak. A ta grafika jest tak konkretna i czytelna, że już sobie pobrałam i chyba faktycznie wydrukuję i postawię gdzieś przy łóżeczku. Dziękuję! 😘
malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kochane!!! nasza mama18 po Ktg dzisiejszym dostala nakaz do szpitala. Ma skurcze cos sie rozkręca. Krystek chyba chce byc marcowy. Aktualnie ja przyjmuja na oddzial i ma 2 godz nic nie jesc beda sprawdzać w ktora str bedzie sie rozkrecac.
DorotaAnna, Anete, malutka_mycha, Kasiulka90, MamaAga85, Kiwona, martusiawp, Karollinax26, stresant, Syska2202, B_002, Karmelllka90, espoir, valetta94, AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Po tym co się dziś z moim brzuchem dzieje, mogę obstawiać że niedługo ale kto to wie.
Wróciłam do domu, poszłam siku i tak prosto z kibla podałam na podłogę i siedziałam jakieś dobre 20 min zanim wstałam, tak mnie złapało a zaraz idę pod prysznic chyba, zobaczę czy coś przejdzie.
Anete, minęły Twoje skurcze ?
Takie regularne przeszły, ale dalej mam co jakiś czas tylko już nie mierzę. A Ty masz regularne, bolesne? -
Daffi wrote:Kochane!!! nasza mama18 po Ktg dzisiejszym dostala nakaz do szpitala. Ma skurcze cos sie rozkręca. Krystek chyba chce byc marcowy. Aktualnie ja przyjmuja na oddzial i ma 2 godz nic nie jesc beda sprawdzać w ktora str bedzie sie rozkrecac.
-
Dziewczynki trzymam oczywiście kkciuki za mame.
Napiszę tylko szybko, bo właśnie jestem po wizycie, ktg wyszło kiepsko, mała miała ssłabe tętnoJedziemy na IP, blagam trzymajcie za nas kciuki!!
Kasiulka90, Kiwona, Reniiata, stresant lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Dziewczyny, no zostanie któraś ze mną na drugą połowę kwietnia.
Litości poczekajcie troszkę.😜Kiwona, martusiawp, Syska2202, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Dziewczynki trzymam oczywiście kkciuki za mame.
Napiszę tylko szybko, bo właśnie jestem po wizycie, ktg wyszło kiepsko, mała miała ssłabe tętnoJedziemy na IP, blagam trzymajcie za nas kciuki!!
-
-
Daffi wrote:Kochane!!! nasza mama18 po Ktg dzisiejszym dostala nakaz do szpitala. Ma skurcze cos sie rozkręca. Krystek chyba chce byc marcowy. Aktualnie ja przyjmuja na oddzial i ma 2 godz nic nie jesc beda sprawdzać w ktora str bedzie sie rozkrecac.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
-
Ojej Natalia Tosia oczywiście trzymam kciuki . Coś mi się tu Wrocław sypie! Daj znać koniecznie jak będziesz mogła co i jak. Jednak warto robić to ktg nawet prywatnie. Ja zapisalam się na jutro rano.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół