Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Mi położna też mówiła, że te porodowe są co raz mocniejsze i częstsze. Wczoraj po ciepłym prysznicu też mi nie przeszły ale też się nie nasiliły.
a wody też różnie odchodzą tak? czy dopiero po jakiejś fali skurczy? czy np moga najpierw wody a potem dopiero skurcze?Fasolka77
-
malutka_mycha wrote:No to widzisz co położna to inne info. I jeszcze ze jeżeli potrafisz podczas nich mówić to też to nie są porodowe.
ooo tego nie grali... znaczy jak zabraknie języka w gębie to kierunek szpital... ja pierdolę...martusiawp, malutka_mycha, espoir lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 dodatkowe USG z racji Maciusia... ale to USG trwa z 30 minut, potem mnie przejmuje jakaś pielęgniarka czy coś w ten deseń, sprawdza mocz, ciśnienie itp, a na koniec doktorek mnie bierze do siebie i wszystko ocenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 20:12
Fasolka77 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Tunia76 wrote:Coś Basia zniknęła. Czyżby rodziła, na Nią już czas.
Dzięki za troskę.
Byłam zajęta większość dnia, wyszłam trochę z domu, potem bratowa wpadła, posiedziała u mnie jakiś czas, potem mąż wrócił, obiad, mama zadzwoniła, czytałam książkę, a teraz nadrabiam forum, ale mam dużo stron i raczej nie nadrobię szybko. A mąż chce oglądać niedługo jakiś film
Jak będę rodzić to pewnie Wam dam znaćFasolka77, martusiawp, Tunia76 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
espoir wrote:Fasolka77 dodatkowe USG z racji Maciusia... ale to USG trwa z 30 minut, potem mnie przejmuje jakaś pielęgniarka czy coś w ten deseń, sprawdza mocz, ciśnienie itp, a na koniec doktorek mnie bierze do siebie i wszystko ocenia
aaaa, to trzymamy kciukasy!
a będą Ci mierzyć brzuszek tymi średniowiecznymi metodami?espoir lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:aaaa, to trzymamy kciukasy!
a będą Ci mierzyć brzuszek tymi średniowiecznymi metodami?jutro mam USG, więc sprawdzą tak jak wielkość Wojtusia
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Karmelllka90 wrote:Ja się strasznie boje zapalenia. I to mnie w panike doprowadza. I że nie wiem ile z cycka zje i że ja zaglodze... No chore to moje myślenie.
Teraz mam wypić melise i rozgrzać cycki potem wymasować i odciągnąć trochę laktatorem aż zacznie coś lecieć i dostawić mała. Muszę zrobić to w kapturkach bo mi sutki się schiwy na gladko a brodawki mam ogromne.
laktator to najgorszy pomysl wg mnie na rozkrecanie laktacji.. najlepsze jest dziecko.. zwroc uwage czy mala woli palce bo sie ma ochote pobawic i wcale glodna nie jest czy wypada to w prach karmienia. taki maluszek 2-3 dniowy ma jeszcze male zapotrzebowanie na mleczko ale systematycznie codzien je zwieksza.
zapalenie paskudna sprawa spotkalo mnie to..
gdybys jednak nie poczula magii kp to lekarz moze ci wypisac Bromergon.
ale po walcz i zobacz .. -
Fasolka77 wrote:a wody też różnie odchodzą tak? czy dopiero po jakiejś fali skurczy? czy np moga najpierw wody a potem dopiero skurcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2019, 20:17
espoir, Fasolka77, Martusiazabka lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:to muszę no-spę kupić
bo w ciąży wzięłam chyba ze 3 tabsy no-spy, która dali mi jak byłam na jesieni w szpitalu
Mycha jeśli są cały czas takie same i regularne to nie to??? hmmm to które są TE!?i przeszły
Już się nie łudzę że to porodowe. Bolą jak na okres. Sądzę że jak zabolą bardziej to będę je bardziej brała pod uwagęmalutka_mycha, Fasolka77, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:a wody też różnie odchodzą tak? czy dopiero po jakiejś fali skurczy? czy np moga najpierw wody a potem dopiero skurcze?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:z tym to roznie... ja np mialam skurcze a pecherz przebijali mi tuz przed juz mialam regularne skurcze po oksy ktore po przebiciu pecherza sie rozszalaly bardziej.
Jak jest odwrotnie że najpierw odejdą wody a skurcze powoli się rozkręcają to często wtedy trzeba wspomagać oxytocyną albo innymi metodami indukcji.Martusiazabka lubi tę wiadomość