Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:Fasola mam nadzieje ze z ta litania rzeczy zrobionych to zartowalas
nie
wiecie co.. te szczeniaki to są niezłe głodomory... mamy taki kosz na resztki - kompostownik.. normalnie Maja sobie otworzyła pokrywę i zajada obierki z ziemniaków, skorupki z jajek... ja nie mogęFasolka77
-
Daffi trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, daj znać jak będziesz mogła.😙Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
estrella wrote:Dziewczyny a ile tego wiesiołka bierzecie?
Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi i tyle osób jak nigdy w sb... Już jak wychodziłam z samochodu z siuskami w ręce to babka która to widziała włączyła najwyższy bieg żeby być przede mną. Jak weszłam żeby zapłacić za badania to tylko młoda dziewczyna zareagowała żeby mnie przepuścić i weszłam przed nią chociaż mówiłam że mogę poczekać to się uparla. Pod drzwiami laboratorium wszystkie miejsca zajęte a głowy w dół. Na szczęście znów się znalazła młoda dziewczyna i weszłam przed nią. A te staruchy tylko patrztyly i udawaly że nie widza brzucha... Porażka.
ja się pcham bez pytaniaostatnio w enel- medzie podeszłam do pierwszego wolnego okienka a taka starucha do mnie "kolejka jest!" a ja na to "ale ja jestem w ciąży!"
estrella, Misiabella, B_002 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Mi odeszło 10 kg porodzie ale wróciło z opichnizna 5 kg wiec na razie już nie wchodzę na wagę moja jedna noga waży tyle co dobry slon
Czy to normalne, że się pojawia po porodzie? -
Karmelllka90 przepraszam, że pytam wprost, ale czy u Ciebie kochana nie ma jakiegoś początku baby bluesa? bo ja tak chodziłam pod prysznic się wyryczeć właśnie jak psychicznie wysiadałam...
olej pytanie, jak nie chcesz gadać :*
co do krwawienia - ja przez 3 tygodnie tak miałam, że 2 krwawiłam, potem 2 nie i tak dalej.
Daffi kurde, oby nie jakaś gestoza czy cośFasolka77 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Tunia76 wrote:Kurcze, myślałam że po porodzie schodzi opuchlizna.
Czy to normalne, że się pojawia po porodzie?
tyłek też, ale to już inny temat💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Fasolka77 mi to coś pyrka, chrupie i strzyka non stop. jakby przestało, to bym dopiero się martwić zaczęła!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 13:30
martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualnyespoir wrote:Paula 90 ostrzejszy seks? ja to chyba teraz bym się przy takim zakwiczała jak prosię. i to nie z podniety
Leżę właśnie i patrzę jak ogarnia działkę - no wiecie, kopanie, przycinanie, dzwiganie- i już sobie myślę żeby mnie tak dźwignął 😝😎martusiawp, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam nogi jak słoń napuchniete. Zobaczymy czy założę buty które zaraz dostanę do domu.
Daffi boże!! Dawaj znać. Jedzcie szybko!
Boję się tego nawału bo go b
Dobrze znamale wiem też że mija i jest super potem
Paula wyglądasz git. Nie marudz
Ja jeszcze idę po ostatni zastrzyk w brzuch. Matko... Dam radę i heja!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2019, 13:57
Paula 90, martusiawp, Aga2606, MamaAga85, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Daffi trzymaj się i dawaj znac!!
Mnie się włączyło wicie gniazdka-dla młodego już wszystko gotowe wiec wymyśliłam mały remanent w pokoju córki- właśnie mąż skręca nowy regał po dwóch godzinach biegania po iKei 😅 koncepcja wydaje mi się wspaniała ciekawe co wyjdzie...:p
Czekamy na malucha Valetta!martusiawp lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio mialam niemila przygode w metrze. Jechalam z synem do alergologa, a wlasciwie wracalam, niestety na meza nie moglam liczyc o tej godzinie. No i moj syn siedzial zajmowal pol siedzenia, ja rowniez, trzymalam tez plecak przed brzuchem i rower syna przytrzymywalam nogami. W metrze tlum. Stanela taka para starsza przede mna i chlopak okolo 18 lat, zrozumialam ze wracaja od lekarza lub jakiegos zabiegu i pacjentem byl ten chlopak chyba choc nie wiem. I zaczeli gledzic ze sa zmeczeni i by usiedli. Powiem Wam ze tego dnia sama 3 razy obrocilam do lekarza i bylam jeszcze w aptece i bylam wykonczona. Czterolatek stojacy w tlumie i chwiejacy sie przy hamowaniu pociagu to tez kiepska sprawa, zwlaszcza ze mielismy dluga trase do pokonania. Normalnie ich natretna presja tak mnie wkurwila, ze siedzialam i stwierdzilam ze nie bede sie nawet tlumaczyc. Zawsze te najbardziej natretne staruchy maja tak ze nie zwroca sie do jakiegos goscia w sile wieku lub mlodej dziewczyny, tylko wybieraja matke z dzieckiem itd. I tak gledzili ze im w koncu ustapila miejsce jakas babcia w podobnej sytuacji co ja, tylko nie byla w ciazy, jechala tez z dzieckiem okolo 4-5 letnim i maluchem w wozku. Juz nie raz w ciazy ustapilam komus miejsce starszemu, ale obecnie w 9 miesiacu i obladowana plecakami rowerem i z synem nie zamierzalam. Zreszta ten brak wypbrazni mnie wkurzyl, zwlaszcza ze obok mnie siedzialy mlodsze babki i faceci. Mnie przeraza niewiedza ludzi ktorzy mysla ze 4 letnie dziecko a nawet 5 bedzie stalo 25 minut w pociagu i wystarczy mu trzymanie sie poreczy jak doroslej osobie. Normalnie wzielabym go na kolana ale z brzuchem nie mam tej mozliwosci, ani nie jest to bezpieczne.
-
Miejsce ktore ustapila im ta babcia bylo jedne i usiadla ta najstarsza babka, i slyszalam jak mowi do chlopaka : moze Tobie jeszcze by ktos ustapil. Mowie Wam krew mi sie zagotowala. Zwlaszcza ze juz mialam ze dwie takie sytuacje ze stary dziad chcial zebym mu ustapila miejsce jak trzymalam syna na kolanach w polowie ciazy, kiedy to jeszcze bylo mozliwe. A wszedzie obok mlodzi ludzie albo w srednim wieku.