SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Karola kciuki! Może się rozkręci ✊

My podziałaliśmy z mężem i oczywiście on już dawno śpi a mnie męczą skurcze. Ale to normalne u mnie po seksie i zaraz się wyciszą 🙄 ja Heńkowi zabroniłam wychodzić w prima aprilis więc ma siedzieć cicho 😁

ja nie mam sumienia robić K. żartów dzisiaj :) bo jak się przypadkiem jednak coś zacznie wieczorem to nie uwierzy :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Bubek Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant powodzenia !!!! Ja jutro :)

86a4a28ed8.png
    ❤️❤️❤️❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xKlaudiax wrote:
    Karola, też trzymam kciuki ! :)

A ja dziś lecę o 7 na krew, ugh :/

Klaudia a skąd jesteś?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle laski - mamy kwiecień, nasz miesiąc 😍😍😍😍

Jestem zajebiście podekscytowana.

Boję się jak cholera, ale bardziej się jednak cieszę ⭐⭐⭐

Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp, Kasiulka90, B_002 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina może faktycznie pojechała rodzić. O tej porze to Ona już śniadanko jadła i pisała.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - chyba Ty pisałaś że chcesz dołączyć na FB. Ja również nie mam nic przeciwko. Jeśli nikt nie zgłasza sprzeciwu do dołącz, zaakceptujemy ;-)

Fasolka77, martusiawp, ago91 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    i ja sie witam, o dziwo spalam cala noc :) 1 koszmar mnie obudzil ale pozatym ok......
    cisnienie 160/100....dopegytu nie biore, bo nie wiem czy moge brac cokolwiek........wykapie sie i kolo 9:00 odjazd :)

kochane nie wiem czy tam bede miec dostep do internetu....jezeli nie to maz wieczorem napisze z domu co i jak...nie zostawie Was na pewno bez info :) jezeli internety beda to oczywiscie relacja bedzie na zywo :)

POWODZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też mam fryzjera ale wcześniej jadę do labo... nasikałam w pojemnik.. martwi mnie ten dyskomfort koło cewki... boję się, że coś mi się w pęcherz wkręci.. w nocy jak wstałam na siku to przez chwilę czułam się nieswojo :(

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant powodzenia ❤❤❤

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja dziś też mam fryzjera ale wcześniej jadę do labo... nasikałam w pojemnik.. martwi mnie ten dyskomfort koło cewki... boję się, że coś mi się w pęcherz wkręci.. w nocy jak wstałam na siku to przez chwilę czułam się nieswojo :(
    Też dzisiaj mam fryzjera. Nie wiem jak ja tam wysiedze tyle czasu, ale musze odrost zrobić. Niestety siwe się pokazują i przed porodem chcę je zafarbować. 😜

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny ;)

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie będę Was wkręcać, bo później nie uwierzycie 😊
    U mnie się wyciszyły skurcze, były co 10-11 minut, później co 8 minut ale ustały. Nadal brzuch mnie pobolewa okresowo i zaczynam czuć, że to kwestia może 2-3 dni.

Mama36, Kiwona, Fasolka77, Tunia76, Lolka30, Nowakowa92, mysla.nieskalana, xKlaudiax, martusiawp, Kasiulka90, ago91, malutka_mycha, B_002, estrella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że dziecko małe uczy... Mam. Taki syf po tej nieprzespana nocy w sypialni i kuchni.. Normalnie zawsze sprzatalam.. A teraz! Dał się właśnie odłożyć! Więc jem.. Cokolwiek!!! Korzystam

Fasolka77, Tunia76, martusiawp, DorotaAnna, ago91, estrella lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A tak w ogóle laski - mamy kwiecień, nasz miesiąc 😍😍😍😍

Jestem zajebiście podekscytowana.

Boję się jak cholera, ale bardziej się jednak cieszę ⭐⭐⭐
    Nie mogę w to uwierzyć że to JUŻ kwiecień!

Stresant trzymam kciuki i coś czuję że nie tylko Ty dziś urodzisz 🙂.

Proszę trzymać kciuki żeby mnie i Natalie dziś wypuscili 🙂.

Mama36, Fasolka77, Paula 90, Natalia-tosia, Tunia76, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo Karola nas wkreca!
    Ja się dzisiaj zapisze do fryzjera i do kosmetyczki. Chcę pójść do fryzjerki blisko domu, więc nie do tej mojej. Nie uśmiecha mi się jechac pół miasta, walczyć o miejsce parkingowe itd. Do tej drugiej mam 10 minut z buta, więc niech będzie. A kosmetyczke mam pod domem :) chce zrobić henne i w sumie tyle. Myślałam o mani i pedi, ale o ile cała ciąże miałam piękne włosy i paznokcie, tak od 3 tygodni paznokci brak. Pokruszyly się, porozdwajaly, skórki mam pozadzierane, no masakra. Więc nie bardzo jest na czym pracować. Muszę podziałac odżywka.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia no kazałas Nam czekać hihi.
    Dobrze.. Jak się może mocno rozkręci to szybko pójdzie czego Ci życzę :*

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka trzymamy strasznie!!

Lolka30, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Karola! Dzięki, bo się stresiłam :P

Karollinax26 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród:
    W piatek 29 marca o 19 zaczela mi sie spinac macica tzn twardniec. Nic w tym dziwnego , ale zaczelo to byc co 3 minuty, wiec wolalam podjechać na IP i sprawdzic. Wczesniej wypilam olejek rycynowy i mnie kilka razy przeczyscilo + robilam masaz sutkow. Podczas tych spinan czasami bolalo mnie w krzyzu ale lekko. Wyjechalismy o 23 z domu, na IP sporo babeczek. Oczywiscie wszystko mi przeszlo jak przekroczylismy prog szpitala i musialam troche udawac aby sie mna wogole przejeli :P Powiedzialam w rejestracji, ze mam regularne skurcze co 5 min i je symulowalam haha. Podlaczyli mnie pod KTG a tam nic. Polozna sprawdzila rozwarcie i mowi oho 2 palce porod sie zaczyna. Ja udawalam zaskoczona choc z takim rozwarciem chodze już hoho. W glowie mysl kurde nic z tego bo rozwarcie jakie bylo takie jest. Wyslala mnie do lekarza ten mnie sprawdził i mowi ze na porod to nie wyglada i czy ja w koncu mam te skurcze czy ich nie mam :P A ja mowie ze w tej chwili juz nie mam. Wyslal jeszcze raz na KTG znowu nic sie nie zapisało. Spinan macicy zadnych tez nie mialam. Znowu do niego wrocilam i mowi ze no dobra zatrzyma mnie ze wzgledu na krwawienie przy badaniu. W glowie mysl o nieee czeka mnie tydzień na patologii ale juz zostane. A on mowi ze ide na porodowke! No to w glowie mysl do 3 razy sztuka pewnie posiedzimy tam jak 3 tygodnie temu i nic z tego nie będzie, ale kolejnym razem jak tam trafięto w koncu urodze. No wiec pojechaliśmy winda na porodowke :) CDN

Lolka30, Fasolka77, Paula 90, martusiawp, Kasiulka90, Kiwona, B_002, estrella lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Albo Karola nas wkreca!
    Ja się dzisiaj zapisze do fryzjera i do kosmetyczki. Chcę pójść do fryzjerki blisko domu, więc nie do tej mojej. Nie uśmiecha mi się jechac pół miasta, walczyć o miejsce parkingowe itd. Do tej drugiej mam 10 minut z buta, więc niech będzie. A kosmetyczke mam pod domem :) chce zrobić henne i w sumie tyle. Myślałam o mani i pedi, ale o ile cała ciąże miałam piękne włosy i paznokcie, tak od 3 tygodni paznokci brak. Pokruszyly się, porozdwajaly, skórki mam pozadzierane, no masakra. Więc nie bardzo jest na czym pracować. Muszę podziałac odżywka.

Kiwona i tak dobrze, że masz fryzjera w swoim mieście... ja mam 350 km stąd.. a niestety z powodu ciąży musiałam poszukać tutaj jakiegoś machera.. niestety nie jestem do końca zadowolona.. no ale co poradzić... w piątek zdjęłam hybrydy... mam zwykły lakier który już odpada.. masakra.. do porodu pomaluję bezbarwną odżywką

Have fun !

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2640 2641 2642 2643 2644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ