Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też czasem leci po nogach ale ta mleczna wydzielina, już przywyklam że mam mokra dupe i uda
U nas dostaje się po porodzie karteczkę, z którą mąż do przychodni jedzie i wraca z podpisem, inaczej nie wydadzą dziecka. Ja nie wiem jak się moja polozna nazywa. Nie odezwała się jeszcze do mnie, chociaż wzięła numer w okolicy 18 tc jakoś.
Z tymi poloznymi co przychodzą do dziecka to różnie bywa. Niektóre mają takie sredniowieczne podejście, że witki opadają. Na SR mówiła nam kobita, że te położne odbierając porody się doksztalcaja stale i są otwarte na nowości i zmiany, za to pielęgniarki na oddziale noworodkowym to 100 lat za murzynami potrafią być. Więc terror wprowadzają zgodnie z lata temu przyjętymi wytycznymi, łącznie z dieta matki karmiącej w stylu suchar i wodaMama36 lubi tę wiadomość
-
Bubek gratuluje
Malutka mycha, Kiwona dzięki bo zapomniałam zapytać o ten letrox całkiem lekarza.
Mama36 po prostu już na sile się chyba dopatruje wszędzie sygnałów że może to już niedługoBubek lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A ja byłam w warzywniaku i nie było szczawiu, za to dostałam botwinke 😍 już się gotuje wloszczyzna. Przy obieraniu tak mi dretwialy dłonie, że do teraz nie umiem ich rozriszac, ból jak cholera. Paluchy opuchniete.
Umówiłam się z kosmetyczka dopiero na 15 kwietnia. Ciekawe, czy dotrwam. W piątek fryzjer. Ale z dentysty w końcu zrezygnowałam. Raz że problematyczne miejsce jeśli chodzi o dojazd i parkowanie, dwa że jeszcze przecież muszę wysiedziec na tym fotelui z ciężkim sercem odwołała wizytę, będę musiała po porodzie się już wybrać
-
Syska2202 wrote:A co do położnej to w szpitalu po urodzeniu my przynajmniej dostajemy kartkę z ta kartka do położnej którą chcemy po podpis i do szpitala znowu. I trzeba podać też nazwę przychodni gdzie chcemy zapisać dziecko - tylko teraz wcześniej trzeba pytać o pediatrę bo podobno mają za dużo dzieci i trzeba pytać...
-
Kiwona wrote:Mi też czasem leci po nogach ale ta mleczna wydzielina, już przywyklam że mam mokra dupe i uda
U nas dostaje się po porodzie karteczkę, z którą mąż do przychodni jedzie i wraca z podpisem, inaczej nie wydadzą dziecka. Ja nie wiem jak się moja polozna nazywa. Nie odezwała się jeszcze do mnie, chociaż wzięła numer w okolicy 18 tc jakoś.
Z tymi poloznymi co przychodzą do dziecka to różnie bywa. Niektóre mają takie sredniowieczne podejście, że witki opadają. Na SR mówiła nam kobita, że te położne odbierając porody się doksztalcaja stale i są otwarte na nowości i zmiany, za to pielęgniarki na oddziale noworodkowym to 100 lat za murzynami potrafią być. Więc terror wprowadzają zgodnie z lata temu przyjętymi wytycznymi, łącznie z dieta matki karmiącej w stylu suchar i woda
Ja dlatego mam deklaracje podpisaną u położnej ze szkoły rodzenia przynajmniej wiem jakie ma podejście, że jest na czasie z wytycznyminitd👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny a jak stoicie z „wydzieliną” xd bo mi normalnie po nogach leci taka wodnista lekko biała papierki nie pokazują wód ale już nie wiem czy im wierzyć
-
Kiwona wrote:A ja byłam w warzywniaku i nie było szczawiu, za to dostałam botwinke 😍 już się gotuje wloszczyzna. Przy obieraniu tak mi dretwialy dłonie, że do teraz nie umiem ich rozriszac, ból jak cholera. Paluchy opuchniete.
Umówiłam się z kosmetyczka dopiero na 15 kwietnia. Ciekawe, czy dotrwam. W piątek fryzjer. Ale z dentysty w końcu zrezygnowałam. Raz że problematyczne miejsce jeśli chodzi o dojazd i parkowanie, dwa że jeszcze przecież muszę wysiedziec na tym fotelui z ciężkim sercem odwołała wizytę, będę musiała po porodzie się już wybrać
Ja właśnie też po ciąży mam wizytę u dentysty z jednym ząbkiem bo się bałam że nie zdążę przed porodem albo że nie wysiedzei zapisałam się na sierpień
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Daffi wrote:ja mam duzo ciagnacej jak bialko kurzego jaja.. tylko wlasnie nieraz z glutami limonkowymi.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:Basiula nigdy w życiu nie wybudzalam i nie będę (na razie nie muszę.. Hahaha.. Nie śpi przecież), ale dziś rano po 4 godzinach jak spał to go obudziłam na przemycie, przebranie i cyca.
Mój tylko na cycu jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 11:48
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyBasia jutro będzie na patronazu Polozna to się spytam i dam znać. Do tej pory zawsze słyszałam że na cycu na żądanie... A na mm pilnować godzin. Chodź przerwy dłuższe niż 3 godz u dzieci to zadokosc.
Jak mówię instynktownie go wybudzilam dziś bo raz czułam że za długo śpi a dwa piersi by mi wybuchły qwiec wydaje mi się że instynktownie wiele rzeczy robimy dobrzeB_002 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Ja mam takie wytyczne od endo, że tabletki dopiero po pobraniu brać. Mam że sobie i biorę od razu w labo po pobraniu, potem już w domu mogę jeść śniadanie.
DorotaAnna lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI