Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bubek trzymam kciuki
Franka daj znać co lekarz powiedział, bo mój mi też kazał zrobić te alt kwasy żółciowe i inne jutronpojade do labo. Miałam dzisiaj ale wstalamno tej 5 i byłam strasznie głodna wiec zjadlam śniadanie.
Aa mam ważne pytanie! Lekarz kazał mi zrobić ft4 czy ja jutro przed badaniem mam wziąć normalnie letrox czy go nie brać???👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Dorota ja na wszelki wypadek przed tarczycowymi nie biorę, ale nie mam pojęcia jak to z fachowej strony wygląda.
Któraś rozkładana Podklad na materac w razie W? Macie takie duże na cały czy wykorzystalyscie te same co do porodu? Jak to mocowalyscie? Bo ja się dziś w nocy z tym męczyłam, przesuwalo mi się to, ja się stresowałam że już na tym nie leżę, do dupy taka zabawa.DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
Mój maluch przez dłuższy czas kopał mnie w lewy bok, dzisiaj rano patrzę a tu stopy po prawej stronie. Jestem pełna podziwu, że ma jeszcze miejsce na takie akrobacje 😂 położna mówiła, że dzieciaczki zazwyczaj układają się pleckami po lewej stronie brzucha mamy. Może to znak? We wszystkim już się doszukuję objawów zwiastujących poród 😁 niech on już wychodzi! 😍
martusiawp lubi tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Dorota ja na wszelki wypadek przed tarczycowymi nie biorę, ale nie mam pojęcia jak to z fachowej strony wygląda.
Któraś rozkładana Podklad na materac w razie W? Macie takie duże na cały czy wykorzystalyscie te same co do porodu? Jak to mocowalyscie? Bo ja się dziś w nocy z tym męczyłam, przesuwalo mi się to, ja się stresowałam że już na tym nie leżę, do dupy taka zabawa.
Mycha ja kazałam K. rozłożyć dopiero przed naszym wyjściem ze szpitala.. nie sądzę aby coś do 8.04 się u mnie zadziało
Fasolka77
-
Anete wrote:Mój maluch przez dłuższy czas kopał mnie w lewy bok, dzisiaj rano patrzę a tu stopy po prawej stronie. Jestem pełna podziwu, że ma jeszcze miejsce na takie akrobacje 😂 położna mówiła, że dzieciaczki zazwyczaj układają się pleckami po lewej stronie brzucha mamy. Może to znak? We wszystkim już się doszukuję objawów zwiastujących poród 😁 niech on już wychodzi! 😍
Kochana, moja cały czas kopie po prawej stronie, po tej stronie cały czas są jej stopy. Ostatnio na wizycie była odwrócona kręgosłupem do góry i gin mówiła że w pozycji do porodu już jest a ja tu mam przeczucie, że raczej w piątek na wizycie się pojawię. -
Anete wrote:Mój maluch przez dłuższy czas kopał mnie w lewy bok, dzisiaj rano patrzę a tu stopy po prawej stronie. Jestem pełna podziwu, że ma jeszcze miejsce na takie akrobacje 😂 położna mówiła, że dzieciaczki zazwyczaj układają się pleckami po lewej stronie brzucha mamy. Może to znak? We wszystkim już się doszukuję objawów zwiastujących poród 😁 niech on już wychodzi! 😍
U mnie ma plecki caly czas z prawej strony, a pod prawym cyckiem jak dotkne to czuje dupke. Lekarz kazal mi lezec jak najwiecej na lewym boku zeby Maly fiknal sie na lewa strone. Podobno lepiej jak jest z lewej, ale nie wiem juz sama dlaczego
-
Ja nie mam takiego podkładu, trochę celowo szczerze mówiąc
uważam że nasz materac jest już do wymiany mąż mówi jeszcze trochę... wiec wiecie
barbillla86, Fasolka77, malutka_mycha, Paula 90, AniaKJ, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Anu mnie plecki są cały czas po prawej stronie nogi po lewej głowa na dole dupa pod prawymi żebrami. Jak był mniejszy to w zasadzie się śmiałam ze z lewej strony brzucha on w ogóle nie korzysta i ze mogłoby tam być jeszcze jedno dziecko👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karollinax26 wrote:Kochana, moja cały czas kopie po prawej stronie, po tej stronie cały czas są jej stopy. Ostatnio na wizycie była odwrócona kręgosłupem do góry i gin mówiła że w pozycji do porodu już jest a ja tu mam przeczucie, że raczej w piątek na wizycie się pojawię.
Wiem, że to żaden sygnał 😁 ale może jak zachciało mu się nagle odwrócić to może chce już wyjść haha ja mam wizytę we wtorek za tydzień i nie zdziwię się jak się na niej pojawię 🤦♀️ -
a po co ja się będę kłócić może problem się sam rozwiąże 😂
Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Ja nie mam takiego podkładu, trochę celowo szczerze mówiąc
uważam że nasz materac jest już do wymiany mąż mówi jeszcze trochę... wiec wiecie
Ha ha mam tą samą strategięTylko u mnie marne szanse pozbycia się materaca w ten sposób, prawie wszystkie porody w rodzinie były z przebijaniem pęcherzy płodowych na samej końcówce porodu bo same nie pękły.
Mam pytanie do dziewczyn które już wyszły po porodzie - musiałyście przy wypisie podać nazwisko położnej środowiskowej która będzie przychodziła czy tylko adres przychodni gdzie deklarujecie zapisać dziecko?? U mnie w okolicy jest taka sytuacja, że wiedza położnych środowiskowych zatrzymała się gdzieś z dekadę temu, nie są też w stanie pomóc w problemach z laktacją. Przy pierwszym dziecku nie zgłaszałam deklaracji do położnej z przychodni, tylko zamówiłam prywatną wizytę z której byłam super zadowolona. Położna z przychodni twierdzi że teraz muszę wybrać jakąś z NFZ ale nie wiem czy mówi prawdę.
-
BARBILLA
Nie wiem jak to jest czy obowiązek czy nie. Ja w szpitalu nie musialam nic podawac i bratowa która rodzila niedawni tez nie. W dniu wyjscia ze szpitala mam sie skontaktowac z polozna zgłosić nasze wyjscie i w ciagu 48h sie zjawi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 11:04
-
A co do położnej to w szpitalu po urodzeniu my przynajmniej dostajemy kartkę z ta kartka do położnej którą chcemy po podpis i do szpitala znowu. I trzeba podać też nazwę przychodni gdzie chcemy zapisać dziecko - tylko teraz wcześniej trzeba pytać o pediatrę bo podobno mają za dużo dzieci i trzeba pytać...