Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBasia mega!!
Mój sobie ewidentnie dzień z nocą zamienił. Dziś od 24 do 4 rano nie spał. Oczy jak 5 zł.. Oglądał świat.. Nie do uśpienia.dzis go chyba w ciągu dnia wybudzimy, bo w dzień odcięty max.. To może coś pomoże.B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
B002 nam wczoraj na sr mówili że jak chcesz obudzić dziecko to właśnie przebieranie pieluchy ; dobrze działają zimne chusteczki nawilżane - to też je wkurza a się budzą i jeszcze jedno , dzieci mają bardzo czułe stopki i można pouciskac pod dużym palcem w stopie - to też podobno działa bo jest tam jakiś receptor czy coś 😜
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Mycha ja mam termin na 18.04 i coś czuję, że gdyby nie cukrzyca też bym przenosiła...
nie poddam się bez walki
Ale nie wiem czy coś to pomogło bo wcześniej był seks a po drugie miałam bardzo realistyczne sny w których miałam skurcze. I nie wiem czy nie przekłada Lo się to na rzeczywistość bo jak się przebudzilam to poczułam jednego. Miałam pierwszy bolacy skurcz, wcześniej było tylko napinanieFasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z labo, trochę mi zeszło, bo na glukozie siedziała koleżanka to z nią pogadałam. Zaszłam do zlobka do dziewczyn, zrobiłam małe zakupy i będę robić spaghetti 😊
Też przed wyjściem myślałam o tej szczawiówce dziewczyny!! Jak się uda to zrobię jutro! 😋 -
nick nieaktualnyNoc przespana więc od rana ogarniam sobie domek 🥰🥰 rano przy kangurowania ogarnęłam Gemini bo trzeba zapasy uzupełnić.
Jak mnie bolą sutki masakra ☠️🙈
Teraz Leosia tyka sobie cycusia wtrynila butle 70 ml mojego.
Dziewczyny no rodzić te cuda!!!mysla.nieskalana, B_002, Tunia76, xKlaudiax lubią tę wiadomość
-
czekoladowa201 wrote:Basiu moge zapytac ile miala wazyc Zosia na ostatnim USG? Tez mi sie szykuje taki maluszek i troche jestem przerazona
Spadła po porodzie do 2420g a dziś już 2520g więc rośniemyDaffi, Fasolka77, Franka2104, martusiawp, Tunia76, czekoladowa201, AniaKJ, espoir, ago91 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Ja was muszę nadrobić bo w szpitalu się dużo dzieje i nie mam czasu czytać.
USG Zosi wyszło prawidłowe i czekamy na wypis.
Pani doktor była zachwycona bo Zosia już zaczęła przybierać na wadze!
Ale udaje nam się ładnie karmić chociaż miałam chwile że traciłam cierpliwość bo dziecko w nocy tak mocno spi że mogę jej obudzić na karmienie. Wszelkie sposoby przebierania i zmiany pieluszki rozbudzają ją na 5 minut i dalej śpi. A mnie wczoraj aż piersi bolały od ilości mleka. Ale nie poddałam się i przez ponad 3 godziny przystawiałam małą i próbowałam namówić żeby jednak zjadła a nie spała. W końcu się udało
Dziś już będziemy w domu to sobie odpoczniemy bo tu co chwilę ktoś coś chce i w dzień nie można nawet pospać
Zosia to jest na razie tak grzeczne dziecko że aż jestem zaskoczona. Wcale nie płacze. Jak coś chce i zacznie płakać to wzięcie na ręce albo nawet samo pogłaskanie już ją uspokaja. Jest cichutka. Dookoła dzieci płaczą a ona leży i się rozgląda. Pani doktor nawet zwróciła uwagę jakie spokojne dziecko
Jezu jakie cudowne wiadomości!!!! Grzeczna dziewczynka!B_002 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Mama36 wrote:Basia mega!!
Mój sobie ewidentnie dzień z nocą zamienił. Dziś od 24 do 4 rano nie spał. Oczy jak 5 zł.. Oglądał świat.. Nie do uśpienia.dzis go chyba w ciągu dnia wybudzimy, bo w dzień odcięty max.. To może coś pomoże.
A wiecie może kiedy już można przestać wzbudzać dzieciaczki na nocne karmienie? Słyszałam że po około 6 tyg, ale to też do wagi chyba jeszcze zależy.Mama36 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Stresant gratulacje ogromne ❤️Ciąża - poród, połóg - grupa fb
Witek ❤️ 25.08.2019 ❤️ 4070g i 56cm ❤️ vbac
Mama czterech ❤️
Mama aniołka 9.2018r