Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tunia76 wrote:Tak teraz sobie myślę Bubek rano przyszła do szpitala i o 8.22 już miała cc?
A ja muszę przyjść 2 dni wcześniej chociaż operować ma mnie ok. 12.00.
No u nas tak to jest , nie zajmują sobie nie potrzebnie miejsc. Miałam szew zakładany w tym samym szpitalu i też musiałam po prostu przyjść o 6 rano na czczo 😋
-
nick nieaktualnyKasiulka90 wrote:Klaudia, ja pierwsze, co pomyślałam, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, to "omg!!! Jaki seksi tyłek!" 😄😄😄 Ja nad swoim będę musiała popracować po połogu, bo strasznie przytyłam w biodrach.
Estrella, to Twoje drugie dziecko, a ponoć każde kolejne wychodzi ciut łatwiej, więc bądź dobrej myśli 😚Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:U mnie tępy ból okresowy.
Karollinax26, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Anete, ja też dziś dałam po sprzątaniu, odkurzyłam całe mieszkanie, umyłam podłogi, zrobiłam obiad i dopiero się położyłam 😉
Menka, możliwe! Właśnie dopiero sobie przejrzałam, rzeczywiście zdjęcia cudne!! Mega mi się podoba taka sesja, a jeszcze za free 😁 -
Tunia76 wrote:Daffi nie martw się, jak Filip urośnie za duży, to zrobią cc.
A przynajmniej tak mi się wydaje. -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Nie zanosi sie na cc skoro pierwsze 4150 urodzilam.. A boje sie ze każde 200g więcej moze sie okazać dla mnie juz niemozliwe. Ale mysle ze to obawa każdej kobiety z duzym dzidzulkiem.
Bez cukrzycy rodzi się 4,5kg. -
Szonka wrote:To prawda że Cyc na żądanie Ale na początku trzeba pilnować żeby przerwy nie były dłuższe jak 3 godziny jak maluszek na przykład ma żółtaczkę wtedy jest bardzo ospały i nie budzi się na jedzenie i trzeba go budzić jak maluszek nie je spada mu poziom glukozy jest osłabiony i jeszcze bardziej ospały Dlatego ważne bardzo ważne jest budzenie. nie trzeba budzić malucha około drugiego miesiąca gdy waga ładnie rośnie
Ale ja się bardzo cieszę że już w czwartej dobie zaczęła przybierać na wadze. Jednak to drobniutkie dziecko i dobrze że już waga nie spada tylko rośnie.
Wczoraj miałam nawał w piersiach i bolały, ale przystawianie pomogło i dziś czuję że jest stabilnie, choć cycki mi sporo urosły. Nie wiem jaki mam rozmiar bo noszę teraz stanik elastyczny i jest super.
Nie mam laktatora i na razie nie kupuję, radzimy sobie bez niego. A w szkole rodzenia mówili żeby przestawiać dziecko jak najczęściej i to wystarczy, w sumie chyba mieli rację. Niestety wymaga to cierpliwości, ale już ciąża mnie trochę nauczyła że trzeba być cierpliwym, a dziecko na pewno nauczy jeszcze bardziej.AniaKJ, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Franka2104, Kiwona, Fasolka77, Tunia76, estrella, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
Szonka wrote:To prawda że Cyc na żądanie Ale na początku trzeba pilnować żeby przerwy nie były dłuższe jak 3 godziny jak maluszek na przykład ma żółtaczkę wtedy jest bardzo ospały i nie budzi się na jedzenie i trzeba go budzić jak maluszek nie je spada mu poziom glukozy jest osłabiony i jeszcze bardziej ospały Dlatego ważne bardzo ważne jest budzenie. nie trzeba budzić malucha około drugiego miesiąca gdy waga ładnie rośnie
-
Estrella też mam takie obawy, to chyba naturalne.
Dla mnie każda waga powyżej 3,5 jest już wyzwaniem a wiadomo że im więcej tym strach większy. Ale na pewno damy radęw końcu oddajemy się w ręce profesjonalistów. Nie ma co myśleć o powikłaniach, my będziemy wśród tych ktore ich mieć nie będą
Oj, ja też już chce rodziczastanawiam się czy mi się uda jeszcze w niedzielę wyskoczyć do Ustronia do babci
może jak sobie to zaplanuje to moje dziecko zrobi mi na przekór
A tak dzisiaj jeszcze rozkminialam że z jednej strony chce już, zaraz a z drugiej mam wszystko w domu rozkopane bo jestem w trakcie wielkich porządków, ogród jeszcze nie jest naszykowany na sezon. Więc w sumie gdzie mi się spieszy? 😉Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
Powiem wam, ze nie wyrabiam czasowo. Dobra stanowczo trwa za mało godzin.
U nas wszystko dobrze, nawet katar pomalu odpuszcza po prawie 3 tygodniach!mysla.nieskalana, martusiawp, malutka_mycha, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Dokładnie ja muszę budzić co godzine bo mała nie przyrasta Tylko w nocy co 3 ale ona i tak sama się budzi.Ogolnie tyle mi wisi na cycku, mega dużo je i ja mam dużo pokarmu ale chyba nie wystarcza bo mała przybrała 10 g od wyjścia z szpitala. Zobaczymy za tydzień na wizycie ale pewnie będę musiała dokarmiać mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:59
-
india wrote:Kasionek czytam posty od konca wiec moglam cos przeoczyć. Ktos ci tak zalecil aby karmic co godzinę??
-
Basiu, uwielbiam czytać Twoje posty, są tak pełne spokoju i pokory, miłości i cierpliwości ♥️
DorotaAnna, mysla.nieskalana, Lolka30, Fasolka77, Tunia76, Franka2104, estrella, Kasiulka90, B_002, Syska2202 lubią tę wiadomość