Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja w dniu wyjścia ze szpitala czyli w czwartek ważyła 3110g a wczoraj waga 3140g a twoja Kasiu w ile dni przybrała te 10g? Ja w dzień mam karmić co 2,5 ale będę co 2 godziny w nocy co 3 godziny mała budzi się sama i budziła od początku mimo żółtaczki fizjologicznej. Ale teraz u nas jest problem ( położna mówi że nie problem) bo Leosia kupę ostatnia robiła wczoraj o 18:40 👤😞 mnie to stresuje. Ale dużo sika gazy cuchnące ma całe osiedle puszcza to mówią że jest wszystko w porządku.
    Moja w dzień nie zawsze robi kupę, zobaczysz jak odpali się w nocy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujam się na piłce.
    Mam jakieś dziwne skurcze. Mam nadzieję że nie zdechną juz.
    I temperatura mi wzrosła o pół stopnia w godzinę.
    Może to kwestia wysiłku a może się coś kroi.
    Oby 🙄

DorotaAnna, Kiwona, martusiawp, Fasolka77, Franka2104, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przy cukrzycy jak będzie powyżej 4200 to nie pozwolą Ci rodzić SN.
    Bez cukrzycy rodzi się 4,5kg.
    Nikt u mnie tego nie powiedział wiec bede rodzic tak czy siak sn.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka i co odpisała aci coś ta Twoja lekarka ?

hmmmm.... że mam dalej brać Pimafucin a jak nie pomoże to będziemy wiedzieć czym leczyć.... więc odpisałam, że ja nie widzę tej substancji czynnej na mykogramie a chciałabym przed szpitalem się wyleczyć i odpisała, że w takim razie mam wziąć clotrimazol... także tak...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nic Ci nie pomogła. A ten clortimazol masz chociaż w globulkach? Przecież mascia to możesz sobie czoło wysmarowac :/

Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nikt u mnie tego nie powiedział wiec bede rodzic tak czy siak sn.
    Tak jest wszędzie w Polsce, standardowa procedura. Nie muszą o tym mówić. Jak zmierza przed porodem i będzie powyżej 4200 to nie powinni dopuścić do porodu sn bo ryzyko powikłań jest ogromne.
    Zawalcz o to, bo to naprawdę poważna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hmmmm.... że mam dalej brać Pimafucin a jak nie pomoże to będziemy wiedzieć czym leczyć.... więc odpisałam, że ja nie widzę tej substancji czynnej na mykogramie a chciałabym przed szpitalem się wyleczyć i odpisała, że w takim razie mam wziąć clotrimazol... także tak...
    No to się dowiedziałaś...
    Zwykły internista może Ci wypisać leki

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kicasz na piłce? Ja ostatnio sobie siadlam żeby pokręcić biodrami, żeby złagodzić ból pleców i bioder, ale czułam że młody mi tak nisko zaczął schodzić i wydygalam 😂

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Hej dziewczyny!
    Powiem wam, ze nie wyrabiam czasowo. Dobra stanowczo trwa za mało godzin.

U nas wszystko dobrze, nawet katar pomalu odpuszcza po prawie 3 tygodniach!

dziś właśnie myślałam o Was India! Fajnie, ze się odezwałaś. Zrób jakiś update oczek Poli :)

w ogóle dziewczyny wiem, że macie mało czasu ale wrzućcie na fesja jakieś fresh foteczki!

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Paula kicasz na piłce? Ja ostatnio sobie siadlam żeby pokręcić biodrami, żeby złagodzić ból pleców i bioder, ale czułam że młody mi tak nisko zaczął schodzić i wydygalam 😂
    Kicam cały czas. Mi pomaga. Dużo lżej mi jest. Odciąża mi biodra. Glówkę czuję już nisko. Zdecydowanie mocniej odkąd mi położna powiedziała że jest bardzo nisko.
    Ach ta autosugestia 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 18:44

• india Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Mała urodziła się 3055 spadła dwie pierwsze doby. Potem przyrosła 10g a w następnej 90.No i z wagą 2980 wyszliśmy w srode z szpitala. Wczoraj wizyta patronażowa i tylko 10 g więcej przez 4 dni. Położna mowiła że nie ma spadku więc nie jest źle ale mam ją bardziej dogrzewac i budzić co godzine. Dla mnie to też slabe ale się stosuje bo innych pomysłów nie mam. Żółtaczka musi jej zejsc, mi musi zejść ten zastój i muszę ją jak najczęściej przystawiać.

Rozumiem, wiesz ja tam żadna specjalistka w kp nie jestem bo dopiero sama w temacie raczkuje ale troche jestem zaskoczona tym zaleceniem.
    Trzeba pamietac, ze nasze mleczko w I fazie jest "chudsze" najmniej wartosciowe ( w sumie jie wiem czy mige je tak okreslic) dopiero to co wyplywa pozniej jest mlekiem II fazy tym bardziej kalorycznym, bogatym w tłuszcze.
    Wiec jak maluch wybudzany jest co godzine to wiadomo, ze az tak bardzo nie jest głodny bo można nawet jeszvze nie zdazyl strawic tego co niedawno zjadl, a tu juz kolejna porcja. Wiec wychodzi na to, ze glownie bedzie sie najdac mlekiem I fazy i tak w kółko.
    Podvzas jedzenia jak dziecko jest leniwe warto je troszke pobudzac masazykiem raczek i stop, smyraniem pod brodą i nie dogrzewac bo wtedy robi sie bardziej senne i leniwe.
    My z Pola w szpitalu byłyśmy ponad 2 tyg glownie z powodu klopotow z jedzeniem, no jej brakowalo energii aby przejadac cale porcje (no ale to wczesniak wiec tez inaczej). Ona stracila sporo na wadze (2400/2030), ale wybudzanie i karmienie i tak sie odbywalo co 3h.
    Teraz to zarloczek i jestnna żądanie ;)

Nie chcialabym ci namieszac w glowie, bo tak ja wspominalam nie znam sie za bardzo. Ale może masz okazje skonsuktowac te zalecenia z doradcą laktacyjnym.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czyli nic Ci nie pomogła. A ten clortimazol masz chociaż w globulkach? Przecież mascia to możesz sobie czoło wysmarowac :/

tak, wzięłam globulki. Mam sąsiada aptekarza- dał mi bez recepty a jutro mam wizytę to mi wypisze lekarka receptę

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    No u nas tak to jest , nie zajmują sobie nie potrzebnie miejsc. Miałam szew zakładany w tym samym szpitalu i też musiałam po prostu przyjść o 6 rano na czczo 😋
    Kurcze, chciałabym żeby w Koperniku też się dało przyjść rano i w tym samym dniu cc.
    Przecież i tak wyniki badań muszę przynieść.
    Ciąć mnie ma ten lekarz co prowadził ciążę. Narkoze już miałam w Koperniku robiona.
    No i łóżko zajmowałabym krócej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chyba cos sie kroi ;)

Fasola zaraz wrzuce jakas swieżynkę ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie zanosi sie na cc skoro pierwsze 4150 urodzilam.. A boje sie ze każde 200g więcej moze sie okazać dla mnie juz niemozliwe. Ale mysle ze to obawa każdej kobiety z duzym dzidzulkiem.
    No ja rodziłam syna 4300g, ale dawniej nikt nie robił USG przed porodem i nie było wiadomo jaka waga. Przynajmniej się człowiek nie stresował.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No to się dowiedziałaś...
    Zwykły internista może Ci wypisać leki

nie no jak zobaczyłam mykogram to wiedziałam, że clotrimazol kupię ale wolałam jednak to od gina usłyszeć... nie mam ciśnienia z receptą bo mi sąsiad wydał bez mrugnięcia okiem :)
    już załadowałam nabój.. przed 2-3 dni pewnie będzie trochę piekło bo na mnie tak ten lek działa ale oby zadziałał!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wlasnie przeczytalam moje powyzsze wypociny... nienwiem czy ty cos z tego zrozumiałaś haha...
    No ale w skrocie wydaje mi sie, ze tak czeste jedzenie kosztuje dziecko wiecej wysiłku i energii a dostrcza sie w tym czasie mniej kaloryczne jedzenie, bo dziecko bedzie za kazdym razem jadlo mniejsze porcje glownie z tego poczatkowego "chudszego" mleka

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Kurcze, chciałabym żeby w Koperniku też się dało przyjść rano i w tym samym dniu cc.
    Przecież i tak wyniki badań muszę przynieść.
    Ciąć mnie ma ten lekarz co prowadził ciążę. Narkoze już miałam w Koperniku robiona.
    No i łóżko zajmowałabym krócej.

Tunia weź swoje łóżko jak coś ;)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tunia weź swoje łóżko jak coś ;)
    Masz rację.
    Ostatnio nie mógł mnie przepisać na inny termin z braku łóżek. Że mi do głowy nie wpadło, że przyjadę ze swoim. 😁
    Ale by miał minę, bo mój gin to taki bardzo poważny. ☺

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Masz rację.
    Ostatnio nie mógł mnie przepisać na inny termin z braku łóżek. Że mi do głowy nie wpadło, że przyjadę ze swoim. 😁
    Ale by miał minę, bo mój gin to taki bardzo poważny. ☺

widzisz! jaką Ci myśl poddalam :) przycupniesz na korytarzu i w jeden dzień ogarną ;)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ