X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Moja w dniu wyjścia ze szpitala czyli w czwartek ważyła 3110g a wczoraj waga 3140g a twoja Kasiu w ile dni przybrała te 10g? Ja w dzień mam karmić co 2,5 ale będę co 2 godziny w nocy co 3 godziny mała budzi się sama i budziła od początku mimo żółtaczki fizjologicznej. Ale teraz u nas jest problem ( położna mówi że nie problem) bo Leosia kupę ostatnia robiła wczoraj o 18:40 👤😞 mnie to stresuje. Ale dużo sika gazy cuchnące ma całe osiedle puszcza to mówią że jest wszystko w porządku.
    Moja w dzień nie zawsze robi kupę, zobaczysz jak odpali się w nocy :)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bujam się na piłce.
    Mam jakieś dziwne skurcze. Mam nadzieję że nie zdechną juz.
    I temperatura mi wzrosła o pół stopnia w godzinę.
    Może to kwestia wysiłku a może się coś kroi.
    Oby 🙄

DorotaAnna, Kiwona, martusiawp, Fasolka77, Franka2104, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Przy cukrzycy jak będzie powyżej 4200 to nie pozwolą Ci rodzić SN.
    Bez cukrzycy rodzi się 4,5kg.
    Nikt u mnie tego nie powiedział wiec bede rodzic tak czy siak sn.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Fasolka i co odpisała aci coś ta Twoja lekarka ?

hmmmm.... że mam dalej brać Pimafucin a jak nie pomoże to będziemy wiedzieć czym leczyć.... więc odpisałam, że ja nie widzę tej substancji czynnej na mykogramie a chciałabym przed szpitalem się wyleczyć i odpisała, że w takim razie mam wziąć clotrimazol... także tak...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nic Ci nie pomogła. A ten clortimazol masz chociaż w globulkach? Przecież mascia to możesz sobie czoło wysmarowac :/

Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nikt u mnie tego nie powiedział wiec bede rodzic tak czy siak sn.
    Tak jest wszędzie w Polsce, standardowa procedura. Nie muszą o tym mówić. Jak zmierza przed porodem i będzie powyżej 4200 to nie powinni dopuścić do porodu sn bo ryzyko powikłań jest ogromne.
    Zawalcz o to, bo to naprawdę poważna sprawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    hmmmm.... że mam dalej brać Pimafucin a jak nie pomoże to będziemy wiedzieć czym leczyć.... więc odpisałam, że ja nie widzę tej substancji czynnej na mykogramie a chciałabym przed szpitalem się wyleczyć i odpisała, że w takim razie mam wziąć clotrimazol... także tak...
    No to się dowiedziałaś...
    Zwykły internista może Ci wypisać leki

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kicasz na piłce? Ja ostatnio sobie siadlam żeby pokręcić biodrami, żeby złagodzić ból pleców i bioder, ale czułam że młody mi tak nisko zaczął schodzić i wydygalam 😂

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Hej dziewczyny!
    Powiem wam, ze nie wyrabiam czasowo. Dobra stanowczo trwa za mało godzin.

U nas wszystko dobrze, nawet katar pomalu odpuszcza po prawie 3 tygodniach!

dziś właśnie myślałam o Was India! Fajnie, ze się odezwałaś. Zrób jakiś update oczek Poli :)

w ogóle dziewczyny wiem, że macie mało czasu ale wrzućcie na fesja jakieś fresh foteczki!

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Paula kicasz na piłce? Ja ostatnio sobie siadlam żeby pokręcić biodrami, żeby złagodzić ból pleców i bioder, ale czułam że młody mi tak nisko zaczął schodzić i wydygalam 😂
    Kicam cały czas. Mi pomaga. Dużo lżej mi jest. Odciąża mi biodra. Glówkę czuję już nisko. Zdecydowanie mocniej odkąd mi położna powiedziała że jest bardzo nisko.
    Ach ta autosugestia 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 18:44

• india Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Mała urodziła się 3055 spadła dwie pierwsze doby. Potem przyrosła 10g a w następnej 90.No i z wagą 2980 wyszliśmy w srode z szpitala. Wczoraj wizyta patronażowa i tylko 10 g więcej przez 4 dni. Położna mowiła że nie ma spadku więc nie jest źle ale mam ją bardziej dogrzewac i budzić co godzine. Dla mnie to też slabe ale się stosuje bo innych pomysłów nie mam. Żółtaczka musi jej zejsc, mi musi zejść ten zastój i muszę ją jak najczęściej przystawiać.

Rozumiem, wiesz ja tam żadna specjalistka w kp nie jestem bo dopiero sama w temacie raczkuje ale troche jestem zaskoczona tym zaleceniem.
    Trzeba pamietac, ze nasze mleczko w I fazie jest "chudsze" najmniej wartosciowe ( w sumie jie wiem czy mige je tak okreslic) dopiero to co wyplywa pozniej jest mlekiem II fazy tym bardziej kalorycznym, bogatym w tłuszcze.
    Wiec jak maluch wybudzany jest co godzine to wiadomo, ze az tak bardzo nie jest głodny bo można nawet jeszvze nie zdazyl strawic tego co niedawno zjadl, a tu juz kolejna porcja. Wiec wychodzi na to, ze glownie bedzie sie najdac mlekiem I fazy i tak w kółko.
    Podvzas jedzenia jak dziecko jest leniwe warto je troszke pobudzac masazykiem raczek i stop, smyraniem pod brodą i nie dogrzewac bo wtedy robi sie bardziej senne i leniwe.
    My z Pola w szpitalu byłyśmy ponad 2 tyg glownie z powodu klopotow z jedzeniem, no jej brakowalo energii aby przejadac cale porcje (no ale to wczesniak wiec tez inaczej). Ona stracila sporo na wadze (2400/2030), ale wybudzanie i karmienie i tak sie odbywalo co 3h.
    Teraz to zarloczek i jestnna żądanie ;)

Nie chcialabym ci namieszac w glowie, bo tak ja wspominalam nie znam sie za bardzo. Ale może masz okazje skonsuktowac te zalecenia z doradcą laktacyjnym.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Czyli nic Ci nie pomogła. A ten clortimazol masz chociaż w globulkach? Przecież mascia to możesz sobie czoło wysmarowac :/

tak, wzięłam globulki. Mam sąsiada aptekarza- dał mi bez recepty a jutro mam wizytę to mi wypisze lekarka receptę

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    No u nas tak to jest , nie zajmują sobie nie potrzebnie miejsc. Miałam szew zakładany w tym samym szpitalu i też musiałam po prostu przyjść o 6 rano na czczo 😋
    Kurcze, chciałabym żeby w Koperniku też się dało przyjść rano i w tym samym dniu cc.
    Przecież i tak wyniki badań muszę przynieść.
    Ciąć mnie ma ten lekarz co prowadził ciążę. Narkoze już miałam w Koperniku robiona.
    No i łóżko zajmowałabym krócej.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula chyba cos sie kroi ;)

Fasola zaraz wrzuce jakas swieżynkę ;)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Nie zanosi sie na cc skoro pierwsze 4150 urodzilam.. A boje sie ze każde 200g więcej moze sie okazać dla mnie juz niemozliwe. Ale mysle ze to obawa każdej kobiety z duzym dzidzulkiem.
    No ja rodziłam syna 4300g, ale dawniej nikt nie robił USG przed porodem i nie było wiadomo jaka waga. Przynajmniej się człowiek nie stresował.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No to się dowiedziałaś...
    Zwykły internista może Ci wypisać leki

nie no jak zobaczyłam mykogram to wiedziałam, że clotrimazol kupię ale wolałam jednak to od gina usłyszeć... nie mam ciśnienia z receptą bo mi sąsiad wydał bez mrugnięcia okiem :)
    już załadowałam nabój.. przed 2-3 dni pewnie będzie trochę piekło bo na mnie tak ten lek działa ale oby zadziałał!

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wlasnie przeczytalam moje powyzsze wypociny... nienwiem czy ty cos z tego zrozumiałaś haha...
    No ale w skrocie wydaje mi sie, ze tak czeste jedzenie kosztuje dziecko wiecej wysiłku i energii a dostrcza sie w tym czasie mniej kaloryczne jedzenie, bo dziecko bedzie za kazdym razem jadlo mniejsze porcje glownie z tego poczatkowego "chudszego" mleka

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Kurcze, chciałabym żeby w Koperniku też się dało przyjść rano i w tym samym dniu cc.
    Przecież i tak wyniki badań muszę przynieść.
    Ciąć mnie ma ten lekarz co prowadził ciążę. Narkoze już miałam w Koperniku robiona.
    No i łóżko zajmowałabym krócej.

Tunia weź swoje łóżko jak coś ;)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Tunia weź swoje łóżko jak coś ;)
    Masz rację.
    Ostatnio nie mógł mnie przepisać na inny termin z braku łóżek. Że mi do głowy nie wpadło, że przyjadę ze swoim. 😁
    Ale by miał minę, bo mój gin to taki bardzo poważny. ☺

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Masz rację.
    Ostatnio nie mógł mnie przepisać na inny termin z braku łóżek. Że mi do głowy nie wpadło, że przyjadę ze swoim. 😁
    Ale by miał minę, bo mój gin to taki bardzo poważny. ☺

widzisz! jaką Ci myśl poddalam :) przycupniesz na korytarzu i w jeden dzień ogarną ;)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2667 2668 2669 2670 2671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ