Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Moja w dniu wyjścia ze szpitala czyli w czwartek ważyła 3110g a wczoraj waga 3140g a twoja Kasiu w ile dni przybrała te 10g? Ja w dzień mam karmić co 2,5 ale będę co 2 godziny w nocy co 3 godziny mała budzi się sama i budziła od początku mimo żółtaczki fizjologicznej. Ale teraz u nas jest problem ( położna mówi że nie problem) bo Leosia kupę ostatnia robiła wczoraj o 18:40 👤😞 mnie to stresuje. Ale dużo sika gazy cuchnące ma całe osiedle puszcza to mówią że jest wszystko w porządku.
-
nick nieaktualnyBujam się na piłce.
Mam jakieś dziwne skurcze. Mam nadzieję że nie zdechną juz.
I temperatura mi wzrosła o pół stopnia w godzinę.
Może to kwestia wysiłku a może się coś kroi.
Oby 🙄DorotaAnna, Kiwona, martusiawp, Fasolka77, Franka2104, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Fasolka i co odpisała aci coś ta Twoja lekarka ?
hmmmm.... że mam dalej brać Pimafucin a jak nie pomoże to będziemy wiedzieć czym leczyć.... więc odpisałam, że ja nie widzę tej substancji czynnej na mykogramie a chciałabym przed szpitalem się wyleczyć i odpisała, że w takim razie mam wziąć clotrimazol... także tak...Fasolka77
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Nikt u mnie tego nie powiedział wiec bede rodzic tak czy siak sn.
Zawalcz o to, bo to naprawdę poważna sprawa.
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:hmmmm.... że mam dalej brać Pimafucin a jak nie pomoże to będziemy wiedzieć czym leczyć.... więc odpisałam, że ja nie widzę tej substancji czynnej na mykogramie a chciałabym przed szpitalem się wyleczyć i odpisała, że w takim razie mam wziąć clotrimazol... także tak...
Zwykły internista może Ci wypisać leki -
india wrote:Hej dziewczyny!
Powiem wam, ze nie wyrabiam czasowo. Dobra stanowczo trwa za mało godzin.
U nas wszystko dobrze, nawet katar pomalu odpuszcza po prawie 3 tygodniach!
dziś właśnie myślałam o Was India! Fajnie, ze się odezwałaś. Zrób jakiś update oczek Poli
w ogóle dziewczyny wiem, że macie mało czasu ale wrzućcie na fesja jakieś fresh foteczki!martusiawp lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKiwona wrote:Paula kicasz na piłce? Ja ostatnio sobie siadlam żeby pokręcić biodrami, żeby złagodzić ból pleców i bioder, ale czułam że młody mi tak nisko zaczął schodzić i wydygalam 😂
Ach ta autosugestia 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 18:44
-
Kasionek wrote:Mała urodziła się 3055 spadła dwie pierwsze doby. Potem przyrosła 10g a w następnej 90.No i z wagą 2980 wyszliśmy w srode z szpitala. Wczoraj wizyta patronażowa i tylko 10 g więcej przez 4 dni. Położna mowiła że nie ma spadku więc nie jest źle ale mam ją bardziej dogrzewac i budzić co godzine. Dla mnie to też slabe ale się stosuje bo innych pomysłów nie mam. Żółtaczka musi jej zejsc, mi musi zejść ten zastój i muszę ją jak najczęściej przystawiać.
Rozumiem, wiesz ja tam żadna specjalistka w kp nie jestem bo dopiero sama w temacie raczkuje ale troche jestem zaskoczona tym zaleceniem.
Trzeba pamietac, ze nasze mleczko w I fazie jest "chudsze" najmniej wartosciowe ( w sumie jie wiem czy mige je tak okreslic) dopiero to co wyplywa pozniej jest mlekiem II fazy tym bardziej kalorycznym, bogatym w tłuszcze.
Wiec jak maluch wybudzany jest co godzine to wiadomo, ze az tak bardzo nie jest głodny bo można nawet jeszvze nie zdazyl strawic tego co niedawno zjadl, a tu juz kolejna porcja. Wiec wychodzi na to, ze glownie bedzie sie najdac mlekiem I fazy i tak w kółko.
Podvzas jedzenia jak dziecko jest leniwe warto je troszke pobudzac masazykiem raczek i stop, smyraniem pod brodą i nie dogrzewac bo wtedy robi sie bardziej senne i leniwe.
My z Pola w szpitalu byłyśmy ponad 2 tyg glownie z powodu klopotow z jedzeniem, no jej brakowalo energii aby przejadac cale porcje (no ale to wczesniak wiec tez inaczej). Ona stracila sporo na wadze (2400/2030), ale wybudzanie i karmienie i tak sie odbywalo co 3h.
Teraz to zarloczek i jestnna żądanie
Nie chcialabym ci namieszac w glowie, bo tak ja wspominalam nie znam sie za bardzo. Ale może masz okazje skonsuktowac te zalecenia z doradcą laktacyjnym. -
malutka_mycha wrote:Czyli nic Ci nie pomogła. A ten clortimazol masz chociaż w globulkach? Przecież mascia to możesz sobie czoło wysmarowac
tak, wzięłam globulki. Mam sąsiada aptekarza- dał mi bez recepty a jutro mam wizytę to mi wypisze lekarka receptęmalutka_mycha lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Nistera wrote:No u nas tak to jest , nie zajmują sobie nie potrzebnie miejsc. Miałam szew zakładany w tym samym szpitalu i też musiałam po prostu przyjść o 6 rano na czczo 😋
Przecież i tak wyniki badań muszę przynieść.
Ciąć mnie ma ten lekarz co prowadził ciążę. Narkoze już miałam w Koperniku robiona.
No i łóżko zajmowałabym krócej.
-
Daffi wrote:Nie zanosi sie na cc skoro pierwsze 4150 urodzilam.. A boje sie ze każde 200g więcej moze sie okazać dla mnie juz niemozliwe. Ale mysle ze to obawa każdej kobiety z duzym dzidzulkiem.
-
Paula 90 wrote:No to się dowiedziałaś...
Zwykły internista może Ci wypisać leki
nie no jak zobaczyłam mykogram to wiedziałam, że clotrimazol kupię ale wolałam jednak to od gina usłyszeć... nie mam ciśnienia z receptą bo mi sąsiad wydał bez mrugnięcia okiem
już załadowałam nabój.. przed 2-3 dni pewnie będzie trochę piekło bo na mnie tak ten lek działa ale oby zadziałał!Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasionek wlasnie przeczytalam moje powyzsze wypociny... nienwiem czy ty cos z tego zrozumiałaś haha...
No ale w skrocie wydaje mi sie, ze tak czeste jedzenie kosztuje dziecko wiecej wysiłku i energii a dostrcza sie w tym czasie mniej kaloryczne jedzenie, bo dziecko bedzie za kazdym razem jadlo mniejsze porcje glownie z tego poczatkowego "chudszego" mleka -
Tunia76 wrote:Kurcze, chciałabym żeby w Koperniku też się dało przyjść rano i w tym samym dniu cc.
Przecież i tak wyniki badań muszę przynieść.
Ciąć mnie ma ten lekarz co prowadził ciążę. Narkoze już miałam w Koperniku robiona.
No i łóżko zajmowałabym krócej.
Tunia weź swoje łóżko jak cośTunia76 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Tunia weź swoje łóżko jak coś
Ostatnio nie mógł mnie przepisać na inny termin z braku łóżek. Że mi do głowy nie wpadło, że przyjadę ze swoim. 😁
Ale by miał minę, bo mój gin to taki bardzo poważny. ☺Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Masz rację.
Ostatnio nie mógł mnie przepisać na inny termin z braku łóżek. Że mi do głowy nie wpadło, że przyjadę ze swoim. 😁
Ale by miał minę, bo mój gin to taki bardzo poważny. ☺
widzisz! jaką Ci myśl poddalamprzycupniesz na korytarzu i w jeden dzień ogarną
Tunia76 lubi tę wiadomość
Fasolka77