X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po ktg - zapis idealny oraz po wizycie. Młoda waży około 3700, na poród nic nie wskazuje więc jeśli nic się do terminu samo nie rozkręci to następna wizyta 16.04 a 23.04 idziemy do szpitala... Ogólnie nic się nie dowiedziałam czy będziemy wywoływać czy raczej cesarka. Mało rozmowna była dziś moja lekarka, a ja jestem przerażona wagą młodej... I jeszcze dziś wizyta u diabetologa.

Anete, Kiwona, MamaAga85, xKlaudiax, Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, u mnie wagowo podobnie pewnie wychodzi i już 2 lekarzy wspominało, że to raczej będzie cc. Wiem, że przy cukrzycy robia cc od ok. 4200g, pozostałe przypadki od 4500g, chybaże wyjdzie niewspółmierność

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola masz bombę jak ja w sobotę!!! Ta co wkleiłam. Na fb... I w środę było po wszystkim.. Także jestem tu dobrej myśli :*

Karollinax26, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Ja już jestem po ktg - zapis idealny oraz po wizycie. Młoda waży około 3700, na poród nic nie wskazuje więc jeśli nic się do terminu samo nie rozkręci to następna wizyta 16.04 a 23.04 idziemy do szpitala... Ogólnie nic się nie dowiedziałam czy będziemy wywoływać czy raczej cesarka. Mało rozmowna była dziś moja lekarka, a ja jestem przerażona wagą młodej... I jeszcze dziś wizyta u diabetologa.
    Ja w 38 tyg urodzilam 3850 i gadali na de mną że gdybym Dotrwala to mógłby mieć 4500

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10zmgjb.jpg
    A mój jak ? :P
    I czy rzeczywiście mi opadł już ? :o

Fasolka77, DorotaAnna, estrella, Misiabella, Kiwona, Lolka30, MamaAga85, Tunia76, Kasiulka90, Anete, Daffi, martusiawp, ago91 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

A mój jak ? :P
    I czy rzeczywiście mi opadł już ? :o[/QUOTE]

o jaki zgrabniutki :)

xKlaudiax lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Estrella, u mnie wagowo podobnie pewnie wychodzi i już 2 lekarzy wspominało, że to raczej będzie cc. Wiem, że przy cukrzycy robia cc od ok. 4200g, pozostałe przypadki od 4500g, chybaże wyjdzie niewspółmierność

No moja tez tak mówiła, a dziś nawet nie podjęła tematu... Cały czas tylko powtarzała że lepiej jakbym do terminu nie dotrwala no ale chcieć to ja mogę... Przecież na siłę nie wykurze z siebie dzieciaka 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja w 38 tyg urodzilam 3850 i gadali na de mną że gdybym Dotrwala to mógłby mieć 4500

I takiej wagi się boję, nie wiem czy dam radę urodzić takie dziecko... Nie chcę żeby coś się stało przy porodzie siłami natury. Płakać mi się chce ☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, na pewno wszystko będzie dobrze :) 🤗

estrella lubi tę wiadomość

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jak długooo jeszcze ? 🤔

OMG ale z Ciebie zgrabnot!!!! I wogóle zmęczenia po Tobie nie widać ;) a tak wogóle to zawsze jak wrzucasz zdjecia moja pierwsza myśl jest - co za cymbał z tego Twojego ex...przepraszam, musiałam to z siebie wyrzucić

mysla.nieskalana, Karollinax26, Kasiulka90, Anete, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w odczuciach nic nie ma, ale położna sprawdzała i mówi, że mały wszedł już w kanał i nie balotuje. Więc już jest ostatni etap przed porodem. Szyjka w piątek była miękka więc teraz już może być powoli rozwarcie. Badała palpacyjnie przez brzuch więc nie wiem jak rozwarcie.
    Na KTG nie ma nic. Wyskakiwały tylko w równomiernych odstępach czasu takie 20.
    W drodze powrotnej od położnej poszłam z buta. Zrobiłam już 8 tysięcy kroków. Boli mnie brzuch okresowo i czuję jakby parcie na dwójkę. Teraz się na chwilkę położyłam i zaraz idę do koleżanki na herbatę.
    Będę łazić mimo rwy. Nie widzę szansy żeby przeszło w trakcie ciazy. Położna mówiła że zwykle takie dolegliwości mijają z momentem porodu. Mam większą motywację.

To chyba specjalnie tak jest na końcówce że strach przed porodem się olewa i myśli tylko żeby to dziecko już wyszło.

Fasolka77, Kasiulka90, DorotaAnna, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka, ❤️

Franka2104 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyla mnie diabetolog bo spojrzała na moje cukry i ostatnio się obniżyły co jej zdaniem oznacza że porod nastąpi w przeciągu mniej więcej dwóch tygodni 🙂 poza tym to już była ostatnia wizyta u niej więc tym bardziej się cieszę 🙂

Franka trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo ✊ oby wszystko było dobrze!

Ciekawe jak tam Stresant... Czy doszła już do siebie?

A mi się jeszcze opryszczka na wardze zrobiła ☹️ ehhh wykończy nie ta ciąża 😜

Franka2104, xKlaudiax lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, ja pierwsze, co pomyślałam, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, to "omg!!! Jaki seksi tyłek!" 😄😄😄 Ja nad swoim będę musiała popracować po połogu, bo strasznie przytyłam w biodrach.

Estrella, to Twoje drugie dziecko, a ponoć każde kolejne wychodzi ciut łatwiej, więc bądź dobrej myśli 😚

estrella, xKlaudiax lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Klaudia, ja pierwsze, co pomyślałam, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie, to "omg!!! Jaki seksi tyłek!" 😄😄😄 Ja nad swoim będę musiała popracować po połogu, bo strasznie przytyłam w biodrach.

Estrella, to Twoje drugie dziecko, a ponoć każde kolejne wychodzi ciut łatwiej, więc bądź dobrej myśli 😚

Ochlonelam trochę i już mi przeszło... Jakoś dam radę 🙂 ale dziękuję za dobre słowo 😘

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w drodze do profesora 😉Ciekawe na ile on wymierzy dziś Młodego...

Daffi lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

Na to nie ma reguly. W czerwcu moja kuzynka rodzila swoje 3 dziecko.. Kszde sn. I jej zdanie bylo takie ze 3 ciaza byla najtrudniejszs z wszelkimi objawami i giga brzuchem.. W poprzednich ledwo bylo widac ciążę.. To jeszcse trzeci porod najdłuższy i najtrudniejszy. A są kobitki ktore rodzą pierwsze dziecko bez wiekszych trudności.

Ja sie bardzo boje ze mi Fifi utknir jesli rzeczywiście jest taki duzy. Ze cos mu sie stanie..

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nie martw się, jak Filip urośnie za duży, to zrobią cc.
    A przynajmniej tak mi się wydaje.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tępy ból okresowy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka a jak Ty się czujesz? Zgaga minęła? 😊

atdcj48aq9519a2w.png
‹‹ 2665 2666 2667 2668 2669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ