X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka trzymam kciuki żeby wszystko wróciło na tory!!! :*
    My mamy pobudke na 1 nocne karmienie. Sama pospalam jak ta lala :)

Fasolka77, Misiabella, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No może być, chodź powiem Wam że ja tak panikowalam żeby mój się w 62 smiescil haha... A on ma 56 i. Wniektorych 56 to się topi. No do 62 to mu jeszcze daleko jak na razie. Więc skorzystamy z wszystkiego na 56 na pewno.
    Jak byłam w szpitalu to do mojego pokoju trafiła dziewczyna która urodziła dziecko około 4500 i 59cm i ubranka 56 były za małe, mąż jej musiał dowieźć na 62.
    Zależy pewnie też do masy dziecka a nie tylko samej długości.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, brałam Augumentin, Ty pewnie też. Można przy nim karmić. Dawaj koniecznie mleko małej, są w nim przy zapaleniu cenne przeciwciała.
    Ściągaj mleko co 2 h i pilnuj tego bardzo. U mnie tez nie sprawdziły się rady położnej.
    Aha, mleko można dawać dziecku, jeśli temperatura jest zbita poniżej 38 stopni. Ja miałam zlecenie dużych dawek paracetamolu, ale ibuprofen tylko jeden dziennie.
    Jak zaczęłam brać antybiotyk, to już odpuściłam kapustę.

Misiabella lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karmelka, brałam Augumentin, Ty pewnie też. Można przy nim karmić. Dawaj koniecznie mleko małej, są w nim przy zapaleniu cenne przeciwciała.
    Ściągaj mleko co 2 h i pilnuj tego bardzo. U mnie tez nie sprawdziły się rady położnej.
    Aha, mleko można dawać dziecku, jeśli temperatura jest zbita poniżej 38 stopni. Ja miałam zlecenie dużych dawek paracetamolu, ale ibuprofen tylko jeden dziennie.
    Jak zaczęłam brać antybiotyk, to już odpuściłam kapustę.
    Dostałam duracef. I efektem ubocznym u dziecka może być wysypka biegunka i wymioty. I tego się boje... Pediatra powiedział że jeśli konieczne jest branie to że mozna karmić. Gdyby coś to do pediatry naszego się zgłosić...
    Ściągam ten pokarm co 2 godziny, ale nie czuję w tej piersi ulgi. Ona boli cały czas i twarde jest cały czas.

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie sposoby na obudzenie dziecka na karmienie. Wiem że z powodu żółtaczki fizjologicznej dzieci mogą się nie budzić same na karmienie bo nie czują się głodne, to samo w przypadku mniejszych niemowląt, śpią mocniej.
    Żadne sposoby nie działają na Zosię, nie mogę jej obudzić o odpowiedniej porze. W dzień nie ma takiego problemu ale pół nocy nie śpię próbując ją obudzić żeby zjadła. I tak co noc ostatnio a nawet coraz gorzej.
    Miewacie takie problemy? Co działa?

Martwię się bo przez to mało je. Dziś będziemy mieć wizytę położnej. Ciekawa jestem ile wyjdzie mała na wadze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 03:06

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu ja małego przeewijam i wtedy się budzi, jjak nie dziala mozna zmienic ubranko. Jak przysypia przy jedzeniu to go snyram po buzi.
    Moj sy ek nie budzil sie w nocy do wcziraj, od wczoraj budzi się juz w nocy 3 razy, średnio co 2-3h.

B_002 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka u mnie przebieranie i nawet zmiana pieluszki nic nie daje. Nawet jeśli przy tych czynnościach się trochę zaczyna denerwować to jak już skończę ubierać z powrotem to jednak nadal spi i nie chwyci piersi do jedzenia.
    Zimne chusteczki jej nie ruszają, łaskotanie i rozcieranie stóp (czego ponoć maluszki nie lubią) nie pomaga. Noszenie na pionowo, jasne światło, nic nie jest w stanie jej obudzić, jedynie może pełna pielucha, ale też nie zawsze...
    Porozmawiam i tym z położną ale tej nocy się martwię bo tak mało zjadła i śpi.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To taktycznie nasz problem :/ nasz synek mało przybierał na wadze przez to spanie, ale pielucha dzialala. Teraz waga po woli ruszyla, ale jeszcze nie ma urodzeniiwej.Może np. przetrzyj jej buzke wacikiem zamoczonym w letniej wodzie?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• B_002 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężowi się w końcu udało, akurat pieluszka była do zmiany. Chwilę karmienia i idę spać. Do rana już niedaleko.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Jak byłam w szpitalu to do mojego pokoju trafiła dziewczyna która urodziła dziecko około 4500 i 59cm i ubranka 56 były za małe, mąż jej musiał dowieźć na 62.
    Zależy pewnie też do masy dziecka a nie tylko samej długości.
    Nawet mi teraz przypomniałas! 2 syn miał 4500 i 55 cm i też 56 były ledwo ledwo mimo że krótszy. :)

B_002 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Szonka u mnie przebieranie i nawet zmiana pieluszki nic nie daje. Nawet jeśli przy tych czynnościach się trochę zaczyna denerwować to jak już skończę ubierać z powrotem to jednak nadal spi i nie chwyci piersi do jedzenia.
    Zimne chusteczki jej nie ruszają, łaskotanie i rozcieranie stóp (czego ponoć maluszki nie lubią) nie pomaga. Noszenie na pionowo, jasne światło, nic nie jest w stanie jej obudzić, jedynie może pełna pielucha, ale też nie zawsze...
    Porozmawiam i tym z położną ale tej nocy się martwię bo tak mało zjadła i śpi.
    To faktycznie.. Bo ja w nocy jak mojego wezmę.. Np teraz karmimy się z wybudzeniem... Niby nie trzeba ale 4 godz minęły więc go wzięłam... To zmiana pieluszki działa cuda.
    Teraz jeszcze jedno oczko zaczęło ropiwc więc sól fizjologiczna i moje mleczko do. Oka działaja cuda. Ładnie się budzi.
    Faktycznie spytaj położnej bo mi by nic nie przyvhodzilo do głowy. Jedyne co czytałam że stopy dziecko ma. Bardzo wrażliwe i smyranie w stopy pomaga. Ale nie próbowałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Nasze ciężarowy kochane!!! ❤️
    Tylko matki karmiące tu nie śpią!!??
    Wszystkie smacznie chrapia??.. Dobrze korzystajcie :*
    Daffi jak tam!!???

xKlaudiax, B_002, Fasolka77, Natalia-tosia, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dostałam duracef. I efektem ubocznym u dziecka może być wysypka biegunka i wymioty. I tego się boje... Pediatra powiedział że jeśli konieczne jest branie to że mozna karmić. Gdyby coś to do pediatry naszego się zgłosić...
    Ściągam ten pokarm co 2 godziny, ale nie czuję w tej piersi ulgi. Ona boli cały czas i twarde jest cały czas.
    Ja jeszcze na drugi dzień antybiotyku miałam gorączkę...ulgę poczułam w trzeciej dobie dopiero. To faktycznie masz inny antybiotyk, ten mój to taki standard...małe raczej prawdopodobieństwo, że Leosia dostałaby wysypki czy biegunki, bo antybiotyki te niby w 1% przenikają do mleka...no ale zawsze strach...

Ciężarówki, patrzcie jaki tu nocny ruch i drżyjcie :P

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja jeszcze na drugi dzień antybiotyku miałam gorączkę...ulgę poczułam w trzeciej dobie dopiero. To faktycznie masz inny antybiotyk, ten mój to taki standard...małe raczej prawdopodobieństwo, że Leosia dostałaby wysypki czy biegunki, bo antybiotyki te niby w 1% przenikają do mleka...no ale zawsze strach...

Ciężarówki, patrzcie jaki tu nocny ruch i drżyjcie :P
    Pediatra i lekarz pierwszego kontaktu powiedział, że wszystkie antybiotyki dają takie same efekty uboczne.
    No ja gorączkę zbijam co 3 godziny jakoś idzie ale już 4 koszule nocne mokre i musimy łóżko przebrac bo mokre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja wczoraj miałam druga wizytę położnej i mała przez nie spelna dwie doby przybrała 80g to zaś 20g za dużo 😂ale wolę za dużo niz tak jak miałam że w ciągu 4 dni tylko 30g

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze mamunie aktywne w nocy❤❤❤ jeszcze chwila i do Was dołączymy❤❤❤

Ja pobudka jak zawsze kiedy mąż do pracy wstaje...nie umiem spać jak coś się w domu dzieje🙄😉już po zastrzyku,idę zaraz śniadanko małe machnąć.
    A potem spróbuje zasnąć dalej bo córcia od dziś ma labę-3 tygodnie ferii wiosennych😉😁

martusiawp lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam 4str. Do tylu wiecej nie dam rady ....gratulacje dla Antka i mamusiu
    Dziekuje kochane ze wsparcie u nas bez zmian dolne ciagle przekracza 120 w nocy mi cos musieli podac bo sie tak pocilam ze ciurkuem ze mnie lalo tylko chodzili lozko przebierac
    Franusiek spokojny przystawiam go po 15min. Do kazdrj piersi i ssie spokojnie nie denerwuje sie pomimo ze nic nie leci przynodza go co 6 godzin. A przez dzien jak jest maz to mam go caly czas
    Basia u nas ten sam problem ze spaniem nawet polozne nie sa w stanie go dobudzic
    Wyliczyli Franeczka na 36tc. I tak mu wszedzie pisza wiec nie wiem jak to jest z tymi terminami porodow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię, znaczy tradycyjne pobudki na siku, o 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Nadrobilam 4str. Do tylu wiecej nie dam rady ....gratulacje dla Antka i mamusiu
    Dziekuje kochane ze wsparcie u nas bez zmian dolne ciagle przekracza 120 w nocy mi cos musieli podac bo sie tak pocilam ze ciurkuem ze mnie lalo tylko chodzili lozko przebierac
    Franusiek spokojny przystawiam go po 15min. Do kazdrj piersi i ssie spokojnie nie denerwuje sie pomimo ze nic nie leci przynodza go co 6 godzin. A przez dzien jak jest maz to mam go caly czas
    Basia u nas ten sam problem ze spaniem nawet polozne nie sa w stanie go dobudzic
    Wyliczyli Franeczka na 36tc. I tak mu wszedzie pisza wiec nie wiem jak to jest z tymi terminami porodow.
    Biedna.. wszystko się na pewno ułoży :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant ściskam mocno i tulę❤❤❤ Ty przed ciążą chorowalaś na nadciśnienie czy cokolwiek zwiazanego z tym ?

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
‹‹ 2687 2688 2689 2690 2691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ