X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka najgorsze 3 pierwsze miesiace, potem to już z górki :)

Dla mnie najgorsze na poczatku jest zmeczenie, ale i to mija jak organizm przyzwyczaji sie do nocnych pobudek.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    kurde tak czytam to i zaczęłam mieć wyrzuty, że może to przez te moje opisy cesarki i połogu ktoś teraz może być rozczarowany... chciałam pokazać, że to nie zawsze ból i cierpienie kilkudniowe, a chyba mi nie wyszło i schrzaniłam sprawę :/
    Coś ty!! Nawet tak nie myśl. Każdy organizm jest inny!! Bóle krzyzowe znosiłam z uśmiechem na twarzy pisałam z wami między skurczami , cesarkw wspominam super i dobę po cesarce extra! Nic mnie nie bolało. A to że mój kręgosłup po znieczuleniu zareagował jak zareagował to indywidualna reakcja organizmu. Ale uwazam że o tym też się powinno powiedzieć. Nie histeryzuję bo mnie boli. Mogłabym się położyć i nic nie robić. A robię wszystko ale polog nie jest dla mnie łaskawy. I nie ma to nic związku z dzieckiem. A to że mnie boli nie znaczy że myślę że jestem gorsza matka. Myślę że znosze takie katusze dla mojego dziecka i już samo to mnie utwierdza ze gdybym miała teraz odciąć sobie nogę dla niej to bym to zrobiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Karmelka najgorsze 3 pierwsze miesiace, potem to już z górki :)

Dla mnie najgorsze na poczatku jest zmeczenie, ale i to mija jak organizm przyzwyczaji sie do nocnych pobudek.
    Tak zmęczenie jest przerabane. Dzisiaj zasnęłam z laktatorem w ręce i wstałam po 3 a nie po 2 godzinach. No ale przynajmniej się wyspalam haha

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    kurde tak czytam to i zaczęłam mieć wyrzuty, że może to przez te moje opisy cesarki i połogu ktoś teraz może być rozczarowany... chciałam pokazać, że to nie zawsze ból i cierpienie kilkudniowe, a chyba mi nie wyszło i schrzaniłam sprawę :/

Espoir!! każda normalna kobieta zdaje sobie sprawę, że każda ciąża, każdy poród, każdy połóg, każde dziecko JEST INNE!!!! Weź nie dobieraj sobie do głowy! Służysz nam radami, które są niezastąpione! Ale zawsze zaznaczasz, że to Twoje doświadczenia!
    Ja należę do ludzi świetnie zorganizowanych, wszystko zawsze mam zaplanowane ale jeśli chodzi o ciążę, poród etc to idę totalnie na żywioł bo wiem, ze nie można tego zaplanować! Nawet o porodzie rozmawiałam dopiero wczoraj z lekarką bo co mi z ustaleń, że będę rodzić naturalnie jak w dniu porodu mogą wyniknąć jakieś niespodziewane fakty? Tak samo mam z opieką nad dzieckiem... wychodzę z założenia, że jak sie pojawi problem to wtedy będę go rozwiązywać.. nie będę pisac planów, procedur etc... Już Ci kiedyś pisałam! Wal jak w dym ze swoimi radami a każda z nas sobie wyfiltruje co potrzeba!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wraca z zakupów :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Espoir!! każda normalna kobieta zdaje sobie sprawę, że każda ciąża, każdy poród, każdy połóg, każde dziecko JEST INNE!!!! Weź nie dobieraj sobie do głowy! Służysz nam radami, które są niezastąpione! Ale zawsze zaznaczasz, że to Twoje doświadczenia!
    Ja należę do ludzi świetnie zorganizowanych, wszystko zawsze mam zaplanowane ale jeśli chodzi o ciążę, poród etc to idę totalnie na żywioł bo wiem, ze nie można tego zaplanować! Nawet o porodzie rozmawiałam dopiero wczoraj z lekarką bo co mi z ustaleń, że będę rodzić naturalnie jak w dniu porodu mogą wyniknąć jakieś niespodziewane fakty? Tak samo mam z opieką nad dzieckiem... wychodzę z założenia, że jak sie pojawi problem to wtedy będę go rozwiązywać.. nie będę pisac planów, procedur etc... Już Ci kiedyś pisałam! Wal jak w dym ze swoimi radami a każda z nas sobie wyfiltruje co potrzeba!
    A co cechuje kobietę nie normalną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi kochana daj Nam tu znać co u Ciebie :*

• Anete Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nakręcajcie się. Na pewno żadna nie miała złych intencji! 😊
    Po to jest to forum, żeby wylać z siebie swoje bóle, żale i problemy. I nie ma znaczenia czy to jest jeszcze w ciąży czy już po porodzie 😊 najważniejsze, że kochamy te nasze dzieciaczki i zniesiemy dla nich wszystko ❤️

mysla.nieskalana, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka bez urazy, ale Ty chyba w każdym poście doszukujesz się drugiego dna i jakiś aluzji do Twojej osoby. Wszyscy wiemy, ze masz mocny charakter i tak jak już któraś napisała - poprostu wyluzuj i ciesz się każda chwila z córeczka. Piszesz, ze coś Cię boli i to jest spoko, ze się wszystkim dzielisz, ale gdy tylko ktoś doda coś co jest Tobie nie w smak to od razu przyjmujesz pozycje obronna tak jakby ktoś Cię atakowal a tak wcale nie jest.

Spokojnie😉

mysla.nieskalana, Mama36, Fasolka77, KarmeLoVe, Paula 90, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie rodzę laski 😁 spokojnie, na pewno zdążę Was powiadomić 😁

martusiawp lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A co cechuje kobietę nie normalną?

Karmellka nie zadawaj głupich pytań

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Karmelka bez urazy, ale Ty chyba w każdym poście doszukujesz się drugiego dna i jakiś aluzji do Twojej osoby. Wszyscy wiemy, ze masz mocny charakter i tak jak już któraś napisała - poprostu wyluzuj i ciesz się każda chwila z córeczka. Piszesz, ze coś Cię boli i to jest spoko, ze się wszystkim dzielisz, ale gdy tylko ktoś doda coś co jest Tobie nie w smak to od razu przyjmujesz pozycje obronna tak jakby ktoś Cię atakowal a tak wcale nie jest.

Spokojnie😉

dokładnie! ja w swoim poście do nikogo nie piłam i daleka jestem od oceniania kogokolwiek

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U gin wszystko ok, małego wyliczył na 2900 :)

Dostałam skierowanie do szpitala, mówi że najlepiej by było jak bym się stawiła w poniedziałek, ale najpóźniej mam tam być w czwartek czyli w dzień terminu.

Wiecie o co chodzi z łożyskiem dwupłatowym? Pierwszy raz mi powiedział że takie mam :O

A szyjka w chuj zamknięta i powiedział, że gdyby nie cukrzyca to pewnie na Wielkanoc bym urodziła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 11:35

mysla.nieskalana, Anete, Fasolka77, estrella, Kiwona, Kasiulka90, Paula 90, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się z wami z bólem brodawek 😕 No ale nie poddaje się karmie dalej, wydaje mi się ze mały za płytko łapie. Dziś mam wizytę położnej to może coś poradzi: daje mu piersi po 15 minut jak się nie naje to podaje mm bo nie chce żeby dluzej wisiał na piersiach.

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi to muszę dowieść akt urodzenia do pracy.

Dziewczyny jakiś spokoj na forum 😜 nikt nie rodzi?

Martusiawp a ty jak się czujesz? Nie wybierasz się na porodówkę 😀

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    U gin wszystko ok, małego wyliczył na 2900 :)

Dostałam skierowanie do szpitala, mówi że najlepiej by było jak bym się stawiła w poniedziałek, ale najpóźniej mam tam być w czwartek czyli w dzień terminu.

Wiecie o co chodzi z łożyskiem dwupłatowym? Pierwszy raz mi powiedział że takie mam :O

A szyjka w chuj zamknięta i powiedział, że gdyby nie cukrzyca to pewnie na Wielkanoc bym urodziła

wyczytałam, że przy dwupłatowym łożysku może być problem z jego urodzeniem i może zajść potrzeba łyżeczkowania :(

Dorota to kładź się w środę ze mną :) i będziemy razem łączyć się w bólu on- line :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj skurcz za skurczem. Ktoś chętny? Oddam za darmo! 😋

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski wykąpałam się i nasmarowałam cycki oraz podotykałam brodawki.. a potem mnie piekły przez chwilę... i zonk... jak ja będę karmić? to chyba nie jest normalne??

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wyczytałam, że przy dwupłatowym łożysku może być problem z jego urodzeniem i może zajść potrzeba łyżeczkowania :(

Dorota to kładź się w środę ze mną :) i będziemy razem łączyć się w bólu on- line :)

No ja już tez zdążyłam to wyczytać, że trzeba po prostu zwracać uwagę żeby się całe urodziło. Wolałabym bez łyżeczkowania już jedno miałam... to nie boli ale zawsze się wiąże z ryzykiem zrostów...

Muszę to Fasolka przemyśleć w domu z mężem, zobaczę jak się będę czuła jednak się trochę martwię przez ta cukrzyce

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    laski wykąpałam się i nasmarowałam cycki oraz podotykałam brodawki.. a potem mnie piekły przez chwilę... i zonk... jak ja będę karmić? to chyba nie jest normalne??

A czym żeś się nasmarowała?

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja mam dzisiaj skurcz za skurczem. Ktoś chętny? Oddam za darmo! 😋

ja poproszę ale w przyszłą środę, nie wcześniej!!! :)
    w weekend chcę jeszcze Wawę zaliczyć :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2693 2694 2695 2696 2697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ