Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyI dziewczyny kochane nie stresujcie się tym co będzie.. Jak poród będzie wyglądał... Jak będzie z dzidzia.. Tego nie da się przewidzieć. Problemy będą
Ale ma. Je każdy mniejsze czy większe.. Kwestia na prawdę spokoju.. Bo tylko spokój Nas uratuje.
A szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.
Wiekszosc kobiet po cc dochodzi do siebie jak ja wiec tez się tak tym mię martwcie jakby co
Ważne żeby dzidzia była zdrowa i Wy.. I jak mówi Polozna Nasza robić instynktownie a nie wszystko co do joty jak zalecają. Rodzice naprawdę wiedzą najlepiej co dobre dla swojego dziecka! ❤️mysla.nieskalana, DorotaAnna, estrella, Fasolka77, espoir, Kasiulka90, malutka_mycha, Kiwona, martusiawp, Lolka30, AniaKJ, Reniiata lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Młody naciska pewnie. Ja tak mam od kilku tygodni, odkąd ruszył ten kawałek czopu to kłuje mniej a bardziej rozpiera tak.
no na szyjkę jeszcze NIE naciskałto nowe doznanie
ojojojojojoooj
ps
zaczęłam narzekaćWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:04
Paula 90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
DorotaAnna wrote:Kurczę ja w ogóle nigdy sama nie robiłam pierogów. Pewnie wystarczy, że mąkę pełnoziarnistą użyjesz
ja też kilka razy tylko robiłam.. na święta robiłam z kapustą ale szczerze w smaku chujowe... przez tą mąkę... zastanawiam się czy nie zrobić po prostu z orkiszowej.. i zagryźć z surówką z kapusty kiszonejFasolka77
-
mysla.nieskalana wrote:Heloł!
FasOlka-ja jak słysze o masażu szyjki to widzę tryskającą krew i czuję ból!
Franka-kciuki !!!
Stresant-szybko wracaj do zdrowia
A do mnie dzwonił brat,że odebrał moje wyniki z "dwóch lokalizacji" i ze coś tam na obu napisane,że "nie stwierdzono GBS"..to chyba dobrze?
Czekam teraz na pana kuriera,a później wezmę się za jakieś ogarnianie,odkurzanie itp.
Aleee..najpierw kawa!
gratki! GBS'ik ujemny!tylko, żeby Ci brat pochwy i odbytu nie zgubił bo znowu będziecie szukać
mysla.nieskalana, Paula 90, espoir, malutka_mycha, martusiawp, AniaKJ, Reniiata lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:ja też kilka razy tylko robiłam.. na święta robiłam z kapustą ale szczerze w smaku chujowe... przez tą mąkę... zastanawiam się czy nie zrobić po prostu z orkiszowej.. i zagryźć z surówką z kapusty kiszonej
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:gratki! GBS'ik ujemny!
tylko, żeby Ci brat pochwy i odbytu nie zgubił bo znowu będziecie szukać
Bieednyy
Ale dał radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 10:01
Fasolka77, espoir, martusiawp lubią tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Fasolka77
Natalia-tosia
Przeraza mnie to! Na ostatniej wizycie lekarz mowil, ze ma nadzieje, ze do wizyty nie dojdzie a ja urodze wczesniej i ze bedzie czekal na moj telefon, ze juz urodzilam, ale wizyta juz pojutrze a u mnie nadal cisza
Mowil, ze niestety to bedzie nieprzyjemne. Dla mnie zwykla wizyta jest nieprzyjemna bo nie lubie, gdy mi sie tam gmera...
no ale dlaczego mają Ci ten masaż robić? przecież do terminu porodu masz jeszcze kilka dni... po co chcą Cię stymulować? Nie daj się! Jak minie termin to może wtedy pomyślicie o masażu lub innych metodachFasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:I dziewczyny kochane nie stresujcie się tym co będzie.. Jak poród będzie wyglądał... Jak będzie z dzidzia.. Tego nie da się przewidzieć. Problemy będą
Ale ma. Je każdy mniejsze czy większe.. Kwestia na prawdę spokoju.. Bo tylko spokój Nas uratuje.
A szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.
Wiekszosc kobiet po cc dochodzi do siebie jak ja wiec tez się tak tym mię martwcie jakby co
Ważne żeby dzidzia była zdrowa i Wy.. I jak mówi Polozna Nasza robić instynktownie a nie wszystko co do joty jak zalecają. Rodzice naprawdę wiedzą najlepiej co dobre dla swojego dziecka! ❤️
NASZA MAMA COACH JAK ZWYKLE NA WYSOKOŚCI ZADANIA!!!
CO MY BYŚMY BEZ CIEBIE ZROBIŁY!!!! :*espoir lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
mysla.nieskalana wrote:z takiej całkiem pełnoziarnistej to wychodzi mega twarde ciasto i w ogóle nieelastyczne! Przynajmniej ja tak miałam. Więcej pierdolenia się niż to warte. Zrób z orkiszowej!
no własnie! tak zrobię!mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Karmelllka90 Twój post mi przypomniał o czym chciałam tu jeszcze napisać.
Mamuśki, nieważne, że to Wasze pierwsze dziecko - nigdy nie dajcie sobie wmówić, że wiecie mniej niż ktoś kto ma tych dzieci więcej. to, że Wy macie jedno w żaden sposób nie umniejsza Waszej wiedzy, a komuś z trójką/czwórką jej nie dodaje.
ja będę miała trzecie, a dalej nie wiem nic (no prócz tego jak takie dzieci potrafią się zesrać), bo każde dziecko jest inne.
piszę to głównie ze względu na karmienie piersią. bardzo często widzę posty matek, które po porodzie pierwszego dziecka wracają do domu i tam od razu na wejściu słyszą od mam/teściowych/ciotek/babć "dobre rady" co im wolno, a co nie. najlepiej, żeby ta matka była o suchym chlebie i wodzie, a na każde skomlenie dziecka leci komentarz "pewnie go brzuszek boli"/"musiałaś zjeść coś"/"pewnie masz za chude mleko i jest głodny"/"pewnie nie masz mleka"...
potem taka matka przerażona, bo jej się wydaje, że sama krzywdzi swoje dziecko, poddaje się, lub ma o sobie straszne zdanie jako matce.
jesteście/będziecie najlepszymi mamami dla swoich dzieci i nie dajcie sobie wmówić, że jest inaczej!mysla.nieskalana, DorotaAnna, Paula 90, Fasolka77, Mama36, Karmelllka90, Kasiulka90, malutka_mycha, Kiwona, martusiawp, Lolka30, czekoladowa201, AniaKJ, estrella, Lili90, xKlaudiax lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
No czasami to jest naprawdę potrzebne żeby ktoś obcy nam powiedział „weź się w garść”
także Mama36 dzięki, bo ja to w zasadzie powinnam sobie te posty zapisywać zeby móc do nich wrócić
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyMama - my to sobie narzekamy i marudzimy ale jestem pewna że każda z nas jak przyjdzie do AKCJI to będzie wiedziała co robić. I mamy tu na forum same świadome mamuśki. Wiemy że poród to bynajmniej nie masażyk.
Jak już zaczniemy rodzić to będziemy krzyczeć: "dajcie mnie te rwę, ja wolę rwę!!!"DorotaAnna, Fasolka77, Mama36, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Mama - my to sobie narzekamy i marudzimy ale jestem pewna że każda z nas jak przyjdzie do AKCJI to będzie wiedziała co robić. I mamy tu na forum same świadome mamuśki. Wiemy że poród to bynajmniej nie masażyk.
Jak już zaczniemy rodzić to będziemy krzyczeć: "dajcie mnie te rwę, ja wolę rwę!!!"
kurde.. a o co ja mam prosić? o grzyba? bleeeeeeeeeeeeeeespoir lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Karmelka nie wiem co mam Ci napisać ale troche musisz się uspokoić... Bo za bardzo mam wrażenie sama się denerwujesz to nie pomaga a pogarsza sprawę.jak odetchniesz i zaczniesz mniej analizować. Cieszyć się macierzyństwem. Nie analizować każdy mililitr i krople krwi i wszystjo będziesz i Ty szczęśliwsza... A jak Ty to i Mała
Nastrój pozytywny to część sukcesu!
Narzucilas sobie za dużo.. Ze będzie tak idealnie a tu booom... Nie wyszło i się rozsypalas. Nie masz problemów innych niż 80 proc kobiet po porodzie Tylko Ty strasznie panikujesz. Poodychaj.. Uśmiechnij się do życia... Zobacz jaka ładna pogoda za oknem i wyluzuj!!!
A to, że plany planami a życie swoje zweryfikowalam już 25 marca i od tego czasu każdy dzień zaskakuje na nowo