X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franka2104 wrote:
    Podczas badania wyszlo, że szyjka długa, twarda i zamknięta więc podanie oksytocyny przyniosłoby więcej bólu niż pożytku. Ponieważ AST, ALT i kwas żółciowy rosna. Właśnie zaaplikowali mi żel do szyjki, który ma w idealnym scenariuszu rozkręcić akcję lub przynajmniej skrócić szyjkę. Od razu podłaczyli mi KTG i czekamy...
    A jak nie pomoże? Cc?

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jakoś mało tych płytków... ale lekarz mówił żeby się nie przejmować- tak w skrócie

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Dorota a gdzie się kladziesz? Toruń czy Bydgoszcz? Sytuacja w Toruniu troche lepsza niż ostatnio? Bo ja po ostatniej wizycie zaczęłam się zastanawiać nad Toruniem... Byłabym bliżej córeczki, poza tym jeśli będę miała rodzic SN to co mi z tego czy tu czy w Bydzi... Tam tylko byłabym bezpieczniejsza gdybym wiedziała że na 100% cesarka... A nic nie wiem. Mam metlik w głowie...

Wróciłam z wizyty u fryzjera 😃 mam kolor jaki chciałam, jestem mega zadowolona, od razu +1000 do samopoczucia 😃

No ja biorę Toruń, jednak blisko mąż mimo wszystko. Wczoraj w szkole rodzenia była położna ze szpitala mówiła ze faktycznie nanpatologii czasem jest full, na porodówce nie jest już tak tłoczno

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A jak nie pomoże? Cc?

Straszyli cewnikiem foleya...ja serio trzymam kciuki za cc

malutka_mycha lubi tę wiadomość

tb739vvj5r83d9nz.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia <3

Franka,trzymaj sie tam :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Karmelka bez urazy, ale Ty chyba w każdym poście doszukujesz się drugiego dna i jakiś aluzji do Twojej osoby. Wszyscy wiemy, ze masz mocny charakter i tak jak już któraś napisała - poprostu wyluzuj i ciesz się każda chwila z córeczka. Piszesz, ze coś Cię boli i to jest spoko, ze się wszystkim dzielisz, ale gdy tylko ktoś doda coś co jest Tobie nie w smak to od razu przyjmujesz pozycje obronna tak jakby ktoś Cię atakowal a tak wcale nie jest.

Spokojnie😉
    Bo walsnie czuję się atakowana. Nie lubię udawać że np tak tego nie odbieram.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dziewczyny czuję się bohaterką tej nocy. Z tygodniowym maluszkiem i karmieniem co 3h WYSPAŁAM SIĘ - cudownie się czuję.

Jak długo wy karmicie swoje dzieciaczki?? Z jednej z obydwu piersi??

Karmelka ty chyba pisałaś, że karmisz małą, później odbijasz i znowu dokarmiasz jeśli potrzebuje. Po tym dokarmianiu znów mała odbijasz czy już nie??

A i jeszcze jedno wasz dzidzie też tak czesto mają czkawki??
    Tak czkawki ma w tym samym czasie co w brzuszku.

Daje jej jedną piers na 30 minut potem odbijam i druga na 15 minut i biorę ja przytulam na kangurka ale wtedy już bardzo zadko odbija bo druga pierś taka w celu deserki relaksu jeszcze

Lili90 lubi tę wiadomość

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Muszę to Fasolka przemyśleć w domu z mężem, zobaczę jak się będę czuła jednak się trochę martwię przez ta cukrzyce

A teraz sa wytyczne ze w dniu terminu z cukrzyca bez insuliny? Ja chodzilam co dwa trzy dni na kontrole w porpzedniej ciazy i urodzilam 3 dni po terminie z cukrzyca i nie bylo problemu....Ja bym sie wczesniej nie kladla jesli nie masz zadnych objawow...

Czy ktos tu jak ja czeka az sie samo zacznie nawet do termin+7??? Czy wszystkie albo CC albo wywolanie?

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    A teraz sa wytyczne ze w dniu terminu z cukrzyca bez insuliny? Ja chodzilam co dwa trzy dni na kontrole w porpzedniej ciazy i urodzilam 3 dni po terminie z cukrzyca i nie bylo problemu....Ja bym sie wczesniej nie kladla jesli nie masz zadnych objawow...

Czy ktos tu jak ja czeka az sie samo zacznie nawet do termin+7??? Czy wszystkie albo CC albo wywolanie?
    Los jest przewrotny. Ja czekałam na cc na zimno a zaczelo się z akcją i to szybka akcja :)

Aga2606 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no to czekamy na foteczkę :)

No co Ty! Nie będę Was tu straszyć 😜

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Bo walsnie czuję się atakowana. Nie lubię udawać że np tak tego nie odbieram.

A ile Ty masz lat?😉 chyba wszystkie jesteśmy dorosłe i tu na forum są same dojrzałe i fajne babki z jajem😉
    Jakby ktoś Cię miał tu atakować to napisałby wprost „Karmelka weź nie pierdol”, a nie oczekiwał od Ciebie, ze się czegoś sama domyślisz i będziesz analizować wszystko po sto razy.
    Komu by się chciało bawić w takie insynuacje. Prosto z mostu się mówi co jest i tyle. Po co komu jakieś domysły

Mama36, Paula 90, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No ja biorę Toruń, jednak blisko mąż mimo wszystko. Wczoraj w szkole rodzenia była położna ze szpitala mówiła ze faktycznie nanpatologii czasem jest full, na porodówce nie jest już tak tłoczno

Hmmm ja muszę wszystko poważnie przemyśleć... Wstrzymam się chyba do następnej wizyty i podejmę decyzję... Zobaczę ile mała wazy i co moja lekarka bedzie proponować. Najlepsze, że ona mi wpisała ostatnio skierowanie do szpitala tak na weszli wypadek... Tylko nie wiem kiedy miałabym go użyć... Jak się porod zacznie to skierowanie mi nie jest potrzebne. A jakby się coś działo to pojadę na IP... Nie czaje, na co mi to skierowanie.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak czkawki ma w tym samym czasie co w brzuszku.

Daje jej jedną piers na 30 minut potem odbijam i druga na 15 minut i biorę ja przytulam na kangurka ale wtedy już bardzo zadko odbija bo druga pierś taka w celu deserki relaksu jeszcze
    Pierś 30 min zazdroszczę. Moja wysi po 1h na jednym cycku. Więc w nocy karmienie trwa i trwa i trwa :)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka weź nie pytaj, weź się przytul 😘

Aga, ja jeszcze nic nie wiem, idę w poniedziałek do mojego luzackiego gina i mam nadzieję usłyszeć coś konkretnego 😎

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:

Ja Ci powiem że dokładnie nie wiem jakie są zalecenia, niby mój lekarz mówi że nie powinno się przenosić ciąży z cukrzycą. U nas w Toruniu to „normalne” że kładą kobiety tydzień przed terminem na patologie (może stąd te tłumy tam :D)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Hmmm ja muszę wszystko poważnie przemyśleć... Wstrzymam się chyba do następnej wizyty i podejmę decyzję... Zobaczę ile mała wazy i co moja lekarka bedzie proponować. Najlepsze, że ona mi wpisała ostatnio skierowanie do szpitala tak na weszli wypadek... Tylko nie wiem kiedy miałabym go użyć... Jak się porod zacznie to skierowanie mi nie jest potrzebne. A jakby się coś działo to pojadę na IP... Nie czaje, na co mi to skierowanie.

Ty masz jedno dziecko i jeden poród za sobą więc masz trochę więcej do przemyślenia. Ja tak naprawdę nie wiem co mnie czeka nie mam dużo oczekiwań szczerze mówiąc a mąż sobie w razie czego poradzi mam nadzieje 😂

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:

Ja czekam. Dopiero 5/7 dni po terminie mam się zgłosić do szpitala.

Aga2606 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia na obserwację ? a teraz mierzyli? ❤❤❤ tulę i trzymaj się tam Kochana❤❤❤

Ja Wam powiem,że jak tylko przewija się temat karmienia to mnie już cycki bolą na myśl o tym😣😣😣😣 Powiedziałam sobie jedno-będę walczyć ale już nie za wszelką cenę jak za pierwszym razem a i tak skończyło się butelką i nie będę się czuła gorsza z tego powodu i kropka.

Paula 90, Kiwona, Fasolka77 lubią tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Pierś 30 min zazdroszczę. Moja wysi po 1h na jednym cycku. Więc w nocy karmienie trwa i trwa i trwa :)
    Rybciu wczoraj wisiała 2 godziny bo nie leciało przez te zastoje. Było denerwowanie się a ja z tą gorączka ledwo żyłam !
    Ale godzinkę wisi bo przysypia? Moja przysypia też ale już nauczyłam się ją pobudzać do ssania pozwalam jej tak na oko 10 minutek spać i odpoczywać 20 minut aktywnie ssać tak mi powiedziała CDL. Jeśli masz moLiwowsc zamów sobie do domu polecam bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 13:03

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ! Spakowana 😜 jeszcze tylko słodycze dopakowac duuuzo slodyczy 😜😜

DorotaAnna, Lili90, malutka_mycha, Kiwona, martusiawp, Kasiulka90, Fasolka77, Mama36, Lolka30, MamaAga85 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
‹‹ 2695 2696 2697 2698 2699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ