Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Laski 5 marca zamówiłam rożek, czas oczekiwania 2 tygodnie. Po tych dwóch tygodniach (to był wtorek) napisałam maila czy paczka została wysłana. Nie dostałam odpowiedzi. W piątek przyszedł mail, że paczka jest w drodze. Myślę sobie no spoko kilka dni obsuwy, grunt, że wysłane. W poniedziałek paczka doszła i się okazało, że ma różowe dodatki! Dla mojego Henia idealnie 🙄 oczywiście nie mogłam się skontaktować z babką. W końcu we wtorek im go odesłałam kurierem. Powiedziała, że do końca tyg wyślą taki jak chciałam. Piszę do niej w piątek czy wysłała a ona do mnie, że wysyłka w poniedziałek. W poniedziałek napisała, że materiał dopiero doszedł i wyślą w środę. Dzisiaj piątek, paczki dalej nie ma a babka nie odpisuje ani na maila, ani na insta ani na smsy ani nie odbiera. No i co ja mam teraz zrobić? Jestem cierpliwa, ale już mi się kończy ta cierpliwość.😤😤😤
-
Ogółem czytam Was od jakiegoś tygodnia ale mądra głowa nie umiałam się zarejestrowac telefonem i dopiero poszłam po rozum do głowy że jeszcze laptop w domu jest i tak też o to się udało
Kasiulka90, xKlaudiax, martusiawp lubią tę wiadomość
Paulinna -
Mama36 wrote:Nie.. Te kubeczki nie dla mnie... Rozumiem idee i czekam bardzo na relacje Pauli. Fajnie ze ktoś to w moim otoczeniu spróbuję i obiektywnie oceni.
Pewnie to nie dla wszystkich, dziewczynom, które cała miesiaczke chodzą we wkładkach raczej się to nie przyda.
Ja mam meeega obfite miesiaczki, że jak w pierwszych 2 dniach chce wyjść na miasto na dłużej niż godzinę to zakładam najgrubszy tampon i podpaske ta "na noc" i tak czasem przecieknie.
Więc jak dla mnie to cud techniki! W pierwszy dzień okresu byłam na badanie przez parę godzin co wcześnie byłoby niemożliwe. Nic nie cieknie, dopiero jak się go wyciągnie. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez tego.Kiwona, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Mama36 wrote:A kiedy masz jakąś wizytę? Nie wiemy w sumie czy rozwarcie nie postępuje
Może jednak coś się dzieje
ja zauważyłam wpis w karcie ciąży z ostatniej wizyty, ze szyjka 2/1/0 także chyba powoli zaczyna się coś rozpulchniać u mnieFasolka77
-
Karola cudna jak zawsze 😘.
Mama36 mnie opuściła w naszym synchronicznym przybieraniu kg i cm 😂.
Sensi zamierzam brać nadal prenatal duo.
Co do wiesiolka to nie wiem bo miałam też zmianę diety na szpitalna, wspomagana tym co mąż dowiezie także być może to mnie zapchalo trochę 😉.
Byłam rano u swojego lekarza na wizycie, rozwarcie zew na 2cm, główka wyczuwalna ale odpowiednio dla tego tc. Jak nie urodze wcześniej to za tydz. muszę iść jeszcze raz, a wcześniej zrobić ktg.
Zaraz siadamy na trasie z kawą i drożdżówka z rabarbarem. Potem może jakiś spacer. Na obiadek dziś młode ziemniaki, kalafior i rybka.
Cudnie dziś jest! Czy mam poprawę samopoczucia bo zaraz urodze? Czy dlatego że wyszłam ze szpitala?😉mysla.nieskalana, Natalia-tosia, MamaAga85, Fasolka77, Kiwona, Sansivieria, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Anete nieźle lecą w kulki 😡. Powiedz co to za firma żebyśmy wiedziały kogo unikać.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Karola cudna jak zawsze 😘.
Co do wiesiolka to nie wiem bo miałam też zmianę diety na szpitalna, wspomagana tym co mąż dowiezie także być może to mnie zapchalo trochę 😉.
Byłam rano u swojego lekarza na wizycie, rozwarcie zew na 2cm, główka wyczuwalna ale odpowiednio dla tego tc. Jak nie urodze wcześniej to za tydz. muszę iść jeszcze raz, a wcześniej zrobić ktg.
Zaraz siadamy na trasie z kawą i drożdżówka z rabarbarem. Potem może jakiś spacer. Na obiadek dziś młode ziemniaki, kalafior i rybka.
Cudnie dziś jest! Czy mam poprawę samopoczucia bo zaraz urodze? Czy dlatego że wyszłam ze szpitala?😉Lolka30, Mama36 lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Pytanko do słodkich mam. Oni mnie tu tuczą jak świnie. 10 kromek razowego chleba na dobę. Czy to troche nie za dużo?
no sporo ale na diecie cukrzycowej trzeba jeść mało a często więc dają abyś podzieliła sobie ba 5-6 posiłkówFasolka77
-
Cisnienie w okolicach 150/100 jak sie takie utrzymie to mnie moze jutro wypisza z torba pelna lekarstw
Doswiadczone mamy help co robic zeby bylo mlekozabronilam juz poloznym go dokarmiac wole zeby mi wisial na cycku caly dzien a nie spal przez 4godz. Jak go nafutruja jak ges strzykawka az ulewa i pluje....a potem ze mleka nie mam ...to obrazone ze dziecko chce zaglodzic a on sie nie domaga i nie placze po moim cycku
-
No to cóż, melduje się w poniedziałek w szpitalu, M przyjeżdża w niedzielę.
Rozwarcia nie ma, szyjka krótka ale mam skierowanie z rozpoznaniem zwężonej miednicy, powiedziała że widać to gołym okiem, że miednica jest zwężona, obejrzała mnie ze wszystkich stron i powiedziała, że wątpi że łepetyna zmieści się w kanale rodnym. W szpitalu mnie jeszcze zmierzą i podejmą decyzję.
Marcelina wazy już 3350 +/- oczywiście.Mama36, Kasiulka90, MamaAga85, Fasolka77, Kiwona, estrella, ago91, malutka_mycha, Sansivieria, Syska2202, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Karola cudna jak zawsze 😘.
Cudnie dziś jest! Czy mam poprawę samopoczucia bo zaraz urodze? Czy dlatego że wyszłam ze szpitala?😉Zaczęłam doceniać mój dom i rodzinę jeszcze bardziej
Aż się boję pomyśleć jak zniosę ten czas po porodzie w szpitalu. A jakby musieli jeszcze wywoływać to już w ogóle zniosę tam jajo, tym bardziej, że obie dobrze wiemy jak na Brochowie wygląda wywoływanie
Paranoja
Lolka30 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:No to cóż, melduje się w poniedziałek w szpitalu, M przyjeżdża w niedzielę.
Rozwarcia nie ma, szyjka krótka ale mam skierowanie z rozpoznaniem zwężonej miednicy, powiedziała że widać to gołym okiem, że miednica jest zwężona, obejrzała mnie ze wszystkich stron i powiedziała, że wątpi że łepetyna zmieści się w kanale rodnym. W szpitalu mnie jeszcze zmierzą i podejmą decyzję.
Marcelina wazy już 3350 +/- oczywiście. -
Karollinax26 wrote:No to cóż, melduje się w poniedziałek w szpitalu, M przyjeżdża w niedzielę.
Marcelina wazy już 3350 +/- oczywiście.
O to w poniedziałek jest u nas dzień przyjęć na oddział! Karolinka, Paula, ja- kto jeszcze? 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 12:04
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Anete wrote:Laski 5 marca zamówiłam rożek, czas oczekiwania 2 tygodnie. Po tych dwóch tygodniach (to był wtorek) napisałam maila czy paczka została wysłana. Nie dostałam odpowiedzi. W piątek przyszedł mail, że paczka jest w drodze. Myślę sobie no spoko kilka dni obsuwy, grunt, że wysłane. W poniedziałek paczka doszła i się okazało, że ma różowe dodatki! Dla mojego Henia idealnie 🙄 oczywiście nie mogłam się skontaktować z babką. W końcu we wtorek im go odesłałam kurierem. Powiedziała, że do końca tyg wyślą taki jak chciałam. Piszę do niej w piątek czy wysłała a ona do mnie, że wysyłka w poniedziałek. W poniedziałek napisała, że materiał dopiero doszedł i wyślą w środę. Dzisiaj piątek, paczki dalej nie ma a babka nie odpisuje ani na maila, ani na insta ani na smsy ani nie odbiera. No i co ja mam teraz zrobić? Jestem cierpliwa, ale już mi się kończy ta cierpliwość.😤😤😤
w Bajce zamawiałaś?mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Fasolka77