X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie!
    No to mycha mialas dobra probe alarmowa;)

TYSIA wielkie gratulacje!!

A u mnie caly czas regularne niebolesne co 10 min.... troche spalam ale tez mnie budzily w nocy...Powiedzcie mi ze one nie moga mi tak robic nadziei jeszcze przez ponad tydzien??

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja mam dzisiaj dzień kuriera. Dwóch ma przyjść. Mam nadzieję, że jakoś w miarę razem przyjdą, bo chętnie wyjdę na spacerek. Ładna pogoda się zapowiada.

Tysia gratulacje! 😊

Wahałam się z zakupem monitora oddechu i po tym co napisała Wiewiórka utwierdziłam się w przekonaniu, że to był dobry zakup.. Wiewiórka współczuję stresów, oby to był jednorazowy taki przypadek 😘

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Witam sie!
    No to mycha mialas dobra probe alarmowa;)

TYSIA wielkie gratulacje!!

A u mnie caly czas regularne niebolesne co 10 min.... troche spalam ale tez mnie budzily w nocy...Powiedzcie mi ze one nie moga mi tak robic nadziei jeszcze przez ponad tydzien??

Ja mam od środy skurcze co 10-12 min. Macica chyba w jakiś trans wpadła 🤭 W większości nie bolą, ale naciska mi ten kamień jak nie na żebra to na pęcherz. Ciekawe ile to jeszcze potrwa 😩

atdcj48aq9519a2w.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywalam monitora i tez raz nam zapiszczal - dotad nie wiem czy to byl falszywy alarm ale wiem ze czuje siez nim duzo bezpieczniej! Mamy angel care:) Wieworka wspolczue bo wiem ze stres ogromny...

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja mam od środy skurcze co 10-12 min. Macica chyba w jakiś trans wpadła 🤭 W większości nie bolą, ale naciska mi ten kamień jak nie na żebra to na pęcherz. Ciekawe ile to jeszcze potrwa 😩

Od srody caly czas? No to widze ze mamy podobnie uparte chlopaki (albo macice ;D)

Anete, martusiawp lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Która z Was pisała że mąż nakłaniał dzidziusia do porodu bo mu się nie chce iść do pracy?

Mój ma ostatni dzień pracy dzisiaj, potem dopiero w połowie maja. I pierwsze słowa jak wszedł przez drzwi dzisiaj były żeby Ignas już wyszedł bo mu się nie chce na ostatnią nockę iść :-D

Mój próbował :) ale młodego nie ruszyły prośby ojca 😂

Paula 90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to już nie wiem kiedy urodzę! 😭

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to ropiejace oczko młodego moje mleko zadziałało cuda. Myjemy solą fizj. Co karmienie wkrapiam krople.. Masuje kanalik bo ewidentnie zatkany i dziś już prawie ropki nie ma. Także mleko polecam!

malutka_mycha, DorotaAnna, Kiwona, Sansivieria, mysla.nieskalana, Fasolka77, estrella, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Od srody caly czas? No to widze ze mamy podobnie uparte chlopaki (albo macice ;D)

Nie wiem czy cały czas są co 10min, bo już olałam mierzenie (ile można? 🙄), ale co jakiś czas luknę co ile i wtedy wychodzi 9-10-11min. Miałam nadzieję, że się rozkręcą, ale nic z tego 😂

atdcj48aq9519a2w.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za.rady dziewczyny ale raz,że.u nas ciężarnej nie dadzą nic na katar itd.a dwa to poki co mało przytomna jestem po nocce...
    Nie dość,że wymiotowalam to ból glowy byl.voraz większy..
    Do tego spanie tylko na jednym boku bo nos się Jakoś mniej wtedy zatykal.Pozniej dołączył ból uszu i mięśni wszystkich...
    czuje się jakby coś mnie rozjechalo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:05

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga może udaj się do lekarza? Takie objawy trochę grypopodobne... Żeby się nie rozkręciło na sam koniec ciąży 😔

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Nie wiem czy cały czas są co 10min, bo już olałam mierzenie (ile można? 🙄), ale co jakiś czas luknę co ile i wtedy wychodzi 9-10-11min. Miałam nadzieję, że się rozkręcą, ale nic z tego 😂
    A kiedy masz jakąś wizytę? Nie wiemy w sumie czy rozwarcie nie postępuje :)
    Może jednak coś się dzieje

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktira z Was ma hustawke hybrydowa ta inquenity? Mam pytanko

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę sobie w tym szpitalu. Dają mi dopegyt 4x1 ciśnienie ok 130/75.
    Czuję się świetnie i okropnie się nudzę.
    Chcę na spacerek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:30

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko do słodkich mam. Oni mnie tu tuczą jak świnie. 10 kromek razowego chleba na dobę. Czy to troche nie za dużo?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    A kiedy masz jakąś wizytę? Nie wiemy w sumie czy rozwarcie nie postępuje :)
    Może jednak coś się dzieje

Wizytę mam we wtorek. Mi się wydaje, że te skurcze nie robią nic. Mam je już od dawna, tylko teraz po prostu są mega częste, trochę mocniejsze i upierdliwe 😩
    Ale słodki avatar! 😍😍😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 10:40

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia coś mówili, że wypuszczą do domu?

atdcj48aq9519a2w.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawia Was 🐳! Jestem w taxi, dziś jadę sama.

7f37c0c8a6e654b1med.jpg

Lolka30, DorotaAnna, Wiewióreczka, Anete, MamaAga85, Kasiulka90, espoir, ago91, Natalia-tosia, Kiwona, Syska2202, AniaKJ, Reniiata, mysla.nieskalana, Kasionek, estrella, Fasolka77, Lili90, martusiawp, Misiabella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Tunia coś mówili, że wypuszczą do domu?
    Nic nie mówili. Obchód trwał nie całą minutę.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Dziewczyny a ile tych wód płodowych powinno w końcu być? Na SR mówili nam o pół szklanki, a jak wczoraj szukałam informacji to na jednej stronie ok 1l, na innej 3 litry. Moja ginka zawsze tylko mówi że poziom jest w normie, nie pytałam ile tego się tam mieści.

A taki fałszywy alarm w sumie fajny, przynajmniej wiem jak się prawdopodobnie zachowamy. Ja stoicki spokój, poszłam myć głowę i mówię do męża że będę się obserwować i zobaczymy. On też jakoś nie panikowal ale widać było że nastawiony zadaniowy - dowiezc na czas :)
    Za pierwszym razem odeszło mi około dwie szklanki to było jakoś około około 13, o 18 jak pękł główny worek owodniowy to lało się jak z wanny. Ja miałam bardzo dużo wód. Wiadro odeszło jak wstałam z łóżka kazała mi się do badania położyć na lozku zapalam łóżko, jak szłam do gabinetu ciekło lekko podczas badania w gabinecie chlusnelo znowu. Wrocilam kazała siąść mi na wózek i lały się cały czas przez cały oddział aż na salę operacyjną tam w gabinecie się przebierałam to chkusnely znowu i ciekły jak siedzilaam na stole a jak się położyłam to słyszałam tylko taki wielki chlust na płytki i wszyscy tylko " oooo ile wód" - to oni nie widzieli ile już że mnie zeszlo!! Także ja miałam ich w ciul

malutka_mycha lubi tę wiadomość

‹‹ 2711 2712 2713 2714 2715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ