X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszycie mnie tymi monitorami,bo ja nawet nie miałam zamiaru kupować! Mam łóżeczko to takie turystyczno-dostawne i tam myślę,że nawet nie ma jak tego zamontować,bo materacyk dość płaski.

Tysia-gratulacje! :)

Ja musiałam wstać w godzinach,w których mi się najlepiej śpi...Całą noc się przerzucam a nad ranem dopiero zasypiam tak fajnie.No,ale jakieś chłopy mają chodzić coś odpisywać ,więc trzeba było się zebrać..

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=350491558921776&id=255548735082726

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślą.nieskalana, ja mam kołyskę na początek, materacyk też jest płaski i do tego mało miejsca, bo to jest tylko trochę większe od gondoli i też miałam wątpliwości czy wejdą do tego te płytki, ale pasują doskonale. Robiliśmy test co prawda z delikatnym dotykaniem materacyka i działa, zobaczymy jak to będzie z dzidzią.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Trzeba go wyłączyć, bo inaczej zaczyna wyć :) Najgorzej jest ponoć w nocy ;-)
    Ale każdy model działa w ten sam sposób? Bo mi chodzi o ten babysense 7 konkretnie, zapomniałam dodać 😉. Wiem że angel Care trzeba wyłączać.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Paula, właśnie liczę na pomyłkę sprzętu, ale mały nie reagował na moje nerwowe szarpanie, wyrwanie z łóżka, lał się przez ręce. A normalnie ma tak, że jak tylko go dotknę, poprawiając kocyk, nawet w fazie głębokiego snu, od razu się budzi. Więc sama nie wiem...
    Ale ja absolutnie nie mówię że u Was alarm był fałszywy chociaż tego całym sercem bym życzyła. Sama wiesz najlepiej co się działo i jeśli Cię to niepokoi to pierwszy krok to konsultacja z pediatra.
    Ja ciągle bije się z myślami ale pewnie i tak skończy się zakupem. Ja raczej rzadko panikuje, długo jestem spokojna mimo że inni tracą zimną krew. Ale widzę już sama po sobie że przy dziecku świat wywraca się do góry nogami i zmienia się podejście.

Nam na szkole rodzenia mówili że bezdech też jest wyłapywany przez te monitory a bezdech RACZEJ nie jest powodem śmierci łóżeczkowej. Ale twardych dowodów nie ma.
    Dla mnie każde zatrzymanie oddechu to potencjalne zagrożenie nawet gdyby mi tysiąc osób powiedziało że bezdech jest fizjologiczny i dziecko "ruszy" samo.

Mi dlatego ten snuza chodzi po głowie, bo on najpierw wibruje a dopiero po 5sekundach włącza alarm. Taki młody człowiek "zapomina" że ma oddychać i te wibracje są wystarczające żeby pobudzić układ nerwowy i oddechowy jeśli to "tylko" bezdech.

Mam nadzieję że u Was to tylko drobne zakłócenia i już się nie powtórza 😗

Misiabella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Aaaa Kiwona super! :D Mój mąż z powodu otyłości ciągle nosi taki brzuch od kilku lat i ja się śmieję teraz, że to ja czuję co on przechodzi ;-). Ale tak myślę, że on nie ma pozgniatanych wszystkich wnętrzności ani nic go nie kopie po żebrach przez 12 godzin dziennie :D

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ale każdy model działa w ten sam sposób? Bo mi chodzi o ten babysense 7 konkretnie, zapomniałam dodać 😉. Wiem że angel Care trzeba wyłączać.
    Też trzeba wyłączyć ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Aaaa Kiwona super! :D Mój mąż z powodu otyłości ciągle nosi taki brzuch od kilku lat i ja się śmieję teraz, że to ja czuję co on przechodzi ;-). Ale tak myślę, że on nie ma pozgniatanych wszystkich wnętrzności ani nic go nie kopie po żebrach przez 12 godzin dziennie :D
    Otóż to! 😉

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja monitor kupowałam właśnie z myślą, że się nie przyda - chyba jedyna taka rzecz z wyprawki...
    u nas nikt w rodzinie tego nie używał, a ja powiedziałam wprost, że mogę mieć gorsze ciuszki czy mniej pierdół, ale to chcę kupić. i tak używamy przy każdym dziecku :) z Maciusiem ani razu się nie włączył. oby z Wojtusiem było tak samo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 08:30

Paula 90, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was pisała że mąż nakłaniał dzidziusia do porodu bo mu się nie chce iść do pracy?

Mój ma ostatni dzień pracy dzisiaj, potem dopiero w połowie maja. I pierwsze słowa jak wszedł przez drzwi dzisiaj były żeby Ignas już wyszedł bo mu się nie chce na ostatnią nockę iść :-D

Fasolka77, DorotaAnna, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ty za 3 dni stawiasz się w szpitalu? W pon? :)
    To ostatni Wasz weekend. Coś planujecie specjalnego?

Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej,siedze w domu całe dnie..a skrzynce awizo na paczkę jakąś! Jak mnie to wkuuurwiaaa!
    Ja wiem,że 4 piętro to nie lada wyczyn,ale kurde!

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Która z Was pisała że mąż nakłaniał dzidziusia do porodu bo mu się nie chce iść do pracy?

Mój ma ostatni dzień pracy dzisiaj, potem dopiero w połowie maja. I pierwsze słowa jak wszedł przez drzwi dzisiaj były żeby Ignas już wyszedł bo mu się nie chce na ostatnią nockę iść :-D
    Hehehe mój, mój, ciągle o tym mówi żebym urodziła, bo już chętnie pobył by z nami w domu :D

Dziewczyny czy po tym jak łykacie olej z wiesiołka to problemy z zaparciami przestały istnieć? Ja co prawda zaparć raczej nie miałam, ale odkąd zaczęłam to łykać to wręcz pojawił się problem w drugą stronę... chyba, że to organizm czyści się przed porodem, ale już od trzech dni?

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

dzięki Kiwona! dziś pokażę K. :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ale ja absolutnie nie mówię że u Was alarm był fałszywy chociaż tego całym sercem bym życzyła. Sama wiesz najlepiej co się działo i jeśli Cię to niepokoi to pierwszy krok to konsultacja z pediatra.
    Ja ciągle bije się z myślami ale pewnie i tak skończy się zakupem. Ja raczej rzadko panikuje, długo jestem spokojna mimo że inni tracą zimną krew. Ale widzę już sama po sobie że przy dziecku świat wywraca się do góry nogami i zmienia się podejście.

Nam na szkole rodzenia mówili że bezdech też jest wyłapywany przez te monitory a bezdech RACZEJ nie jest powodem śmierci łóżeczkowej. Ale twardych dowodów nie ma.
    Dla mnie każde zatrzymanie oddechu to potencjalne zagrożenie nawet gdyby mi tysiąc osób powiedziało że bezdech jest fizjologiczny i dziecko "ruszy" samo.

Mi dlatego ten snuza chodzi po głowie, bo on najpierw wibruje a dopiero po 5sekundach włącza alarm. Taki młody człowiek "zapomina" że ma oddychać i te wibracje są wystarczające żeby pobudzić układ nerwowy i oddechowy jeśli to "tylko" bezdech.

Mam nadzieję że u Was to tylko drobne zakłócenia i już się nie powtórza 😗

ja nie chcę tego Sneez'a... bo to sie montuje na dziecku, może spaść etc... chodzi mi głównie o spokój w nocy.. w dzień będę mieć Małego na oku.. mam kosz na kółkach więc będzie ze mną wszędzie jeździł :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ej,siedze w domu całe dnie..a skrzynce awizo na paczkę jakąś! Jak mnie to wkuuurwiaaa!
    Ja wiem,że 4 piętro to nie lada wyczyn,ale kurde!

też bym zagotowała! zadzwoń na pocztę- powiedz, że jesteś w ciąży na końcówce i siedzisz w domu i mają Ci przynieść przesyłkę w zębach!

mysla.nieskalana, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Hehehe mój, mój, ciągle o tym mówi żebym urodziła, bo już chętnie pobył by z nami w domu :D

Dziewczyny czy po tym jak łykacie olej z wiesiołka to problemy z zaparciami przestały istnieć? Ja co prawda zaparć raczej nie miałam, ale odkąd zaczęłam to łykać to wręcz pojawił się problem w drugą stronę... chyba, że to organizm czyści się przed porodem, ale już od trzech dni?

no ja właśnie odwrotnie.. może nie chodzi o to,że zaczęłam mieć zaparcia ale jakoś rzadziej odwiedzam WC :( i stąd te lecące kg....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,mi te się łatwiej wypróżnia,ale oleje chyba tak zawsze działają,tym bardziej przyjmowane systematycznie. "Natłuszczają" od środka i wszystko łatwiej idzie :)

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasOlka,jest nawet taka miła adnotacja na awizo "już dziś skorzystaj z nowej,wygodnej usługi doręczenie na życzenie,która polega na ponownym doręczeniu awizowanej przesyłki poleconej" ..No słodziaczki :)

Paula 90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    FasOlka,jest nawet taka miła adnotacja na awizo "już dziś skorzystaj z nowej,wygodnej usługi doręczenie na życzenie,która polega na ponownym doręczeniu awizowanej przesyłki poleconej" ..No słodziaczki :)

woow! really!????? u nas na poczcie Panie takie miłe ale jak zamkniesz drzwi to nóż w plecy by wbiły...

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2710 2711 2712 2713 2714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ