Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Mamunie lub ciężarówki po SR, jak to jest z pielęgnacją noska? Szymon nie ma żadnego kataru, ładnie sam kicha, żeby pozbyć się kurzu, mam w pokoju nawilżacz powietrza, więc raczej nie ma suchych śluzowek. Czy dziecku z idealnie suchym i czystym nosem trzeba wkrapiac jakieś wody morskie czy sole fuzjologiczne? Czytałam, że codziennie, dlatego raz mnie podkusiło i wkropilam sól fizjologiczną, chciałam odsysać fridą..a gdzie tam, w zatoki poszło i tyle. I właśnie boję się, żeby od takiego wkrapiania infekcji nie dostał i nie czyszczę tego nosa wcale..
-
nick nieaktualny
-
mi się przy Bartusiu też włączył monitor 2 razy, miał jakby bezdech i dopiero jak mu dmuchnęłam to załapał. dlatego dla mnie monitor to must have i to number 1.
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
MamaAga85 wrote:Laski!ratunku!
Całą ciążę.bez przeziębienia a tu na końcówce.od córki się zarazialam...
czy my możemy jakies krople do nosa??? nie.moge oddychać -kataru nie ma ale zawalone jakby zatoki i glowa peka...
Aga spróbuj jakieś inhalacje np z olejka eukaliptusowegoFasolka77
-
Tysia89 wrote:Pssst, Lili jak znajdziesz czas to dopisz Julka, 2900g, 52cm z cc
) z jeszcze dzisiaj, bo po 14 sie urodził, 36+6tc. Ale bede miała nadrabiania na forum
Gratulacje Tysia!!! 36+6? szybko!!! Dlaczego się tak pospieszył?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 06:30
Fasolka77
-
Lili90 wrote:A nawiązując do monitorów oddechu my kupiliśmy baby sense 7 właśnie po to by w miarę spokojniej zasypiać przy dziecku. Dzisiejszej nocy już dwa razy załączył mi się alarm, ale jak podeszłam to malu oddychał. Mam wrażenie, że chwilami Mikołaj zatrzymuje oddech, musze go bardziej poobserwować pod tym względem.
a właśnie Lilli- ten monitor się jakoś ustawia czy on już ma fabrycznie wbudowany sensor i nie trzeba nic grzebać?Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:Ja pierdolę, albo sprzęt nawala, albo monitor oddechu uratował mi dziecko. Zaczął wyć, szybko poleciałam do małego, a on tak mocno spał, ze nie wzbudził go alarm ani moje szarpanie, ani krzyk.
Wzięłam na ręce, pod światło, otworzył oczy i oddychał. Jestem rozstrzęsiona, bo jego wystarczy tknąć jednym palcem i już się wzdryga, nawet jak śpi głęboko, a tu dziś nic, więc chyba faktycznie zapomniał oddychać.....
o Jezu! Wiewióra!!! Ale koszmar!!! Dobrze,że z Maluchem wszystko ok!! Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam kupując wczoraj ten sprzęt!Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Lili90 wrote:A nawiązując do monitorów oddechu my kupiliśmy baby sense 7 właśnie po to by w miarę spokojniej zasypiać przy dziecku. Dzisiejszej nocy już dwa razy załączył mi się alarm, ale jak podeszłam to malu oddychał. Mam wrażenie, że chwilami Mikołaj zatrzymuje oddech, musze go bardziej poobserwować pod tym względem.
-
espoir wrote:mi się przy Bartusiu też włączył monitor 2 razy, miał jakby bezdech i dopiero jak mu dmuchnęłam to załapał. dlatego dla mnie monitor to must have i to number 1.
Fasolka77, Misiabella, martusiawp, Lili90 lubią tę wiadomość
-
malutka_mycha wrote:Wiewiórka współczuję stresu. Nie mam pojęcia co w takiej sytuacji, może skontaktuj się z pediatra, niech doradzi.
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Będę w poniedziałek i dopytam. No po dzisiejszej nocy z monitorem i kolką aż mi się wymiotować chce ze stresu.
Chyba najlepiej się spytać lekarza. W końcu Oni są od tego.
Mi ciężko powiedzieć bo nigdy monitora nie miałam i nie mam.
Ale uważam że lekarzy warto pytać, nie szukać w necie np. Zbyt poważne sprawy.
Wy macie też umówione wizyty lekarskie patronazowe? Mi kazała przygotować godzinę. Strasznie długo zastanawiam się aż na co tyle.